İlahi Vedat abi, sen çok yaşa, Ücret tarifesi: Saygı, sevgi, güler yüz, hoş sohbet, bana oldukça makul göründü. Biraz da pazarlık şansımız olsaydı.(insan oğlunu mutlu etmek zor iş.)
Herkes haklı. Çok kısa olarak, arz- talep diye bir prensip var. Bu kadar basit. Tekne kiralayanlar fahiş fiyat istiyor, kazıklıyor, tamam sen de kiralamazsın. Gücün yetiyor, teknenin bin türlü ıvır zıvırıyla uğraşacak zamanın yok, zaten sadece hafta sonu, o da imkan bulursan gidiyorsun balığa, üç arkadaş bir tekne kiralar, verirsin 50-60 TL çıkarsın denize. İsteyen birinciyi yapar, isteyen ikinciyi. Benim diyeceğim; kiralayan tarafından bakınca pahalı, kiraya veren tarafından bakınca normal. Benim teknem var, teknede acemilerle seyahat etmenin, balık tutmanın ne olduğunu bilmeyenler, öğrenince, yok kardeşim ben kimseyi alamam tekneye diyebilir. Dedim ya herkes haklı.
Bu mesajı okuyunca günboyu yaşadığım bütün sıkıntılar bir anda silindi.''Şimdi ışınlanabilsem de bu satırların yazarını ellerinden yanaklarından öpüp gelebilsem'' diye düşündüm. Anlayana...... İstanbul'da 5 defa tekne kiralayacağına koy paranı cebine git Vedat abinin öp elini...Sinirini stresini terket, orada Sivrice'de bu sitenin değerli üyelerini ağırlamak, iki güleryüz görmek, sohbet etmek ve birikimlerini aktaracağı gençlerle beraber genç kalmayı hedeflemiş bu muhterem insanı mutlu et...Dönerken yol bıyunca sadece ne kadar mutlu olduğunuzu düşüneceksiniz emin olun..
Tamam abi vallahi ilk fırsatta sizlere eşlik edeceğim Vedat babanın ellerinden öpmeyi ondan bilgi edinmeyi bende çok istiyorum fakat mevsimsiz verme coşkuyu.
Hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin en güzel avlarında kullanmanı dilerim peki kaç mt motor aldınızmı almadı iseniz kaç Hp düşünüyorsunuz ben boğazda avlanmak istiyorum eskihisardan boğaza gelip gün boyu avlanmak için kaç para istersiniz boğazda nasıl demir atmayı düşünüyorsunuz
Halil teknen hayırlı olsun.İşte can alıcı sorular ve cevaplar şimdi başlıyor . Halil kardeşim insanlarımız boğaza alışkın , taaa buralardan gebze civarına davet ediyorsun , davetin için ayrıca teşekküeler, lakin Aytekininde belirttiği gibi İstanbul balıkcısı durgun suyu sevmez , senin aldığın tekne boğazda çok zor iş yapar ve 3 kişiden fazla çıkılmaz.
Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Öncelikle belirtmeliyimki, Herkesin bir av ve avlak tercihi var. Ben hiç bir şekilde boğazdan bahsetmedim ve birkaç defa dışında da boğaza gitmedim. benim tercihim evime ( Kartal ) boğazdan daha uzak mesafede olmasına rağmen Diliskelesi, Hereke, Yalova ve körfez bölgesidir. Kiralık tekne fiyatlarınıda boğazdan almadım. balık avladığım bölgelerden aldım. boğaz sizin tecihiniz sanırım sizde kendinize göre çözümler bulursunuz umarım. ben kendi bölgemde sorunu çözümledim. Tekne boyu 4,5 m. Motor. Dıştan takma Johnson 25 hp. ayrıca boğaza gelirimde demedim gelirseniz beklerim dedim. dikkatli okumanızı öneririm Aslında boğaz daha güzel av verir tabiki ama ben sakinlikten yana tercihimi kullanıyorum ve daha tenha bölgelere gidiyorum. Mesela boğazın bir çok bölgesinde ateş yakamazsınız ama soğuk bir günde oltalar suda beklerken odun ateşinde demlenmiş sıcak bir çay ve o ateşte bir taraftan ısınıp diğer taraftan üşümenin zevkide bambaşka olur. maksat muhabbet.
Sevgili Kardeşim Yasin Yazdıklarım hakikatende samimi his ve davranışlarımdır.İnsan oğlunun hepsini mutlu etemek oldukca zor olsada,kadir,kıymet bilenlerin coğunlukta olduğunu sanıyorum. Sevgiyle kal
Sevgili Kardeşim Nejat Şayet zengin olsaydım,birde büyük bir minibüsüm. Gelir toplar,alır,getirirdim sizleri buralara. Misafirhanemde olurdu o zaman elbet. Teknem daha iride olurdu. Hemde süratli,denizci. Ulaşırdık beyneleminel suların zenginliğine. Sinagrit,Fangri,Lagos toplar gelirdik. Hem yolda sırtıda çekerdik,orkinosa,kılıca. Sonrasında şen,mutlu dönerdik İstanbulumuza. Hem bunu sıkcada yapardık. Sevgiyle kal