Senin yüce gönlün hepimizi toparlıyor Vedat abi, bunu biliyorum.Ben bir fırsat yarattım arkadaşları toparlayıp getirdim. İnşallah devamını da sağlayacağız.
Sevgili Vedat abi, yazdıklarının samimiyetinden şüphe etmek bir an olsun aklımın ucundan geçmemiştir, sakın olaki böyle bir şeyi aklına getirme lütfen, ben işin şakasını yapmak peşindeyim. Yoksa güler yüz, hoş sohbetin pazarlığı ancak saygı ve sevgiyi daha da artırma yolunda olur.
Baba, Trout Baba. bu konunun en güzel mesajı senindi, Hakikaten senden öğreneceimiz çok şeyin var olduğunu düşünüyorum, Nazik davetin için içten teşekkürlerimi sunuyorum, buralara yolunuz düşerse, bizde sizi ağırlamak isteriz. Saygılarımla
günlük 150 tl c tesi-pazar dolsa haftada 1200 eder kışı geçelimn taş çatlasa 6 ayda 7200 eder el insaf beyaaa yıllık bakımı karaya çek-indir maszotu çayı kahvesi sabahın köründe gel giti vc si duşu derken tekne yıllık nakımın kurtarsın üstü senin olsun haa birde balık yoksa yani balık yemesse bak nakalım duruma ne keyif kalır nede neşe al bir tekne 8m falan günlük 150 ye keyifçi çıkar zaten anca c twsi-pazar gelirler bakalım kazanacakmısın deniz bu çocuk oyuncağı değil
Tamam o zaman sende 6 ay cumartesi pazar çalışıp aldığın 7200 tl nin kıymetini bil. Geri kalan 6 ayın tamamında ve çalışılan 6 ayın hafta içi günlerinde de başka bir işle uğraş daha fazla kazan az geldiyse. ne güzel, yılın 6 ayı cumartesi pazar çalışma planı çıkararak hesap yapmak. herkes işine geldiği gibi yazıp gerçekleri çarpıtmasın. çocuk oyuncağı değilmiş. sanki binlerce groston hampetrol taşıyorlar. yapılan iş bi avlak bulup demirlemekten ibaret !!!!
Balıkçı dostum , son paragrafını okuyunca bir Ustamın lafı geldi aklıma ''Teknede bir acemiden bir de kefale dinamitçiden korkarım '' der ...İkiside bomba gibi ne zaman patlayacağı belli olmaz ...Mesela bana milyonlar verseler yüzme bilmeyen adam giremez tekneme Rasgele
Peki kendi teknemizi yapsak? Boyle motorlu bir tekne yaptigimizda yasal olarak nelerle karsilasabiliriz? Tesekkurler.
"Hadi bakalım bende devreye gireyim. Benim teknede 4,5 kişi balık avlayabilir.Balık tutma garantiside verilir.Sabahtan akşama kadar dolaşılır.Ertesi gün tekrar ve daha ertesi gün birdaha.Yem tedarik edilir,Takımı uygun olmayana takım makara,kamış,rapala falanda tedarik edilir.Tutulan balıklar deepfreeze'de muhafaza edilir.Buz kutusu getirirsiniz,tepeleme doldurulur,Yetmezse reisten alınır takviye edilir. Motor sessiz,hızlı,tekne emniyetli ve geniştir. Kaptan benim isterseniz Yunan suyuna bile götürürüm,Lebosu dürbünle iyice seyredersiniz.Dalmaya meraklı olanları taşlara götürürüm. Ama herşeyinde bir ücreti vardır. Benimkimi;Sadece güler yüzünüz ve mutluluğunuzdur. Hadi artık sıkca gelin,emrinizdeyim." Sayın Abayoğlu, Bu ne asil ruh, ne kadar büyük insan sevgisi, çok büyük yetenek ve iyi kalplilik. Oraya gelmeyi ve sizinle balığa çıkarak deniz ve balık sevgimizi paylaşmayı çok fazla ister hale geldim. Birinci hobim olan torunumun uygun olduğu bir zamanda, belkide onunla birlikte oraya gelerek tutuğumuz balıkları albayımın yardımı ile hallederek hep birlikte yemeyi gerçekten çok istiyorum. Biraz yaşlıca ama gücü yerinde bir kişi ile denize açılmayı kabul eder, büyük ve uygun balıkları tutmayı ve bize yeter kısmının haricindekileri tekrar yaşam ortamlarına geri bırakmayı uygun görürsünüz umarım. Bunu yaptığınızı çok iyi biliyorum. Aslen Marmara kıyısındaki bir şehir çocuğu olduğum için ilk 30 yılım sandal, motor ve deniz içinde geçti. Şimdilerde balık tutma özlemimin maksimum noktasındayım. Selamlar, sevgiler ve saygılar.