Kısa günün balıkları

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında mavi tutku tarafından paylaşıldı.

1. Fatih abi, bir de tebeşir balığı dedikleri, 10-15 cm'yi geçmeyen (kızılgöz sülalesinden sandığım) bir balık var. Alburnoides bipunctatus 'un resimlerine baktım da, bu tebeşir denen balığa da benziyor.

İnan bu işin içinden çıkamıyorum, ancak latince adlarını ezberleyip tasnifi öyle yaparak işin içinden çıkılınabilir sanırım.

2. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    tebeşir balığı dedikleri balık Leuciscus borystenicus adıyla bizim listelerde yer alan bir balık

Petroleuciscus borystenicus olarak daha fazla kaynakta yer alıyor.

Ancak,kaynaklar(yabancı),balığın 30 cm.e kadar büyüdüğünü yazıyor,resimler ve çizimler standart değil,bazen tam bir kefal gibi,bazen bir kızılgöz yavrusu gibi resimler ciddi sayılabilecek sitelerde mevcut.
    Bu balık benim çocukluğumdan beri bildiğim bir balık ve fotodakine yakın görünümde ve biz ona dere kızılkanatı derdik.Hala ulubat-manyas göl ve akarsu sisteminde yaşıyor .15 cm den fazla büyüğünü görmedim,duymadım.kaynaklardaki ölçüler kafamı karıştırıyor,acaba bu balık başka bir balıkmıdır diye çok taradım,başka bir bilgiye ulaşamadım.:(

3. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    pullar kazındıgı ıcın farklı balık gıbı gozukuyor