kısmette bu varmış :)))

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında rockchy tarafından paylaşıldı.

1. rüzgar41

rüzgar41 KADİR

Favori Kamış:
    LİNEA AFFE SURF
    Favori Makine:
    OKUMA ZEON 65
    En İyi Avı:
    5 KG' lık YAĞ TENEKESİ
    Öncelikle avınız gerçekten güzel. Tebrik ederim.Alabalık ailesinden olan bu balık ülkemizde deniz alası olarak geçmektedir. Üretim çiftlikleri karadenizde (trabzon ve rizede ) bolca bulunmaktadır. marmara ve karadenizde sıkça rastlanmaktadır.

Yurt dışında bu balık somon olarak adlandırılmakta. Somon balığı olarak adlandırılan balıkların hepsi Salmoniformes sınıfının Salmonidae familyasına ait olsalar da aslında bu familyanın farklı cinslerindenlerdir.
    Tatlı suda yumurta dökerler ve daha sonra tekrar tuzlu suya dönerler.
    Derelerimizde bulunan alabalık cinsleri yakın akrabaları olmaktadırlar.

KAYNAK : PROF. DR. SEVİM KÖSE
    SÜRMENE DENİZ BİL.FAK. / BALIKÇILIK TEK.MÜH.
    SU ÜRN.İŞ.VE DEĞ.TEK ANABİLİM DALI
    TRABZON

Umarım aydınlatıcı olmuştur arkadaşlar.

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kendi adıma söylersem, pek değil.:eek:

Bir önceki mesajı ve konu içerisinde verdiğim linki inceleme fırsatınız oldu mu?:)

3. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    MADDE 11 – (1) Çizelge-4’ de yer alan türlerin, denizlerde ve içsularda avlanmaları, tamamen yasaktır.

Deniz Alası

İkiyıl öncesi mezgit tutarken benim oltamıda ziyaret etmişti bu güzel deniz alası ozaman bende şaşkınlık içersindeydim bu ne balığı diye fakat araştırmalarım sonucu öğrendimki bu bir deniz alası avlanması da kesinlikle yasak bu maddeye gereken hassasiyeti göstereceğinizi umuyorum saygılar..

4. rüzgar41

rüzgar41 KADİR

Favori Kamış:
    LİNEA AFFE SURF
    Favori Makine:
    OKUMA ZEON 65
    En İyi Avı:
    5 KG' lık YAĞ TENEKESİ

Bir önceki mesajı ve konu içerisinde verdiğim linki inceleme fırsatınız oldu mu?

Linki inceledim. Kaynak kitaptandan alıntı değil bizzat kişinin kendisi tarafından şuan size cevap vermekteyiz. Şuan rizede yaşıyorum ve kaynak olarak verdiğim kişi sizin gibi yüzlerce öğrenciyi mezun etmiş bir öğretim görevlisi. Ayrıca rizde araştırırsanız ÖZ Kardeşler Balıkçılık ' Serkan ÖZ' yakın arkadaşımdır. Kendilerinin deniz alası üretim çiftlikleri ve denizde havuzları bulunmaktadır.
    Vermiş olduğum linkteki resimlere bakabilirsiniz.

http://www.rizetarim.gov.tr/photogallery.php?photo_id=282

Alabalık = Somon diyebiliriz.

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Üstteki balık Deniz Alası, alttaki de Furkan’ın avladığı balık. Bu ikisi aynı tür mü sizce?:confused: :)

6. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Değerli hemşerim güzel kardeşim kadir bu konuyla ilgili tartışma çıksın istemem fakat bu konuyla ilgili net ve açık madde var ben bunun bilinmesini isterim ayrıca balığın adı ne olursa olsun deniz alası sınıfına girmekte sevgiler ..

7. rüzgar41

rüzgar41 KADİR

Favori Kamış:
    LİNEA AFFE SURF
    Favori Makine:
    OKUMA ZEON 65
    En İyi Avı:
    5 KG' lık YAĞ TENEKESİ
    Üstteki balık doğal yolla beslenmiş bir alabalıktır . Attaki balık ise suni yem ile beslenmiş olduğundan arkadaşlarımızında dediği gibi üretim çiftliklerinden kaçmış olduğu söylenen somon = alabalık tır. Alabalığın çeşitli cinsleri mevcuttur. Yaşadığı denizlere göre çeşitli renk ve desenli olanları mevcuttur.

http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphoto...&ndsp=12&ved=1t:429,r:5,s:32&biw=1024&bih=667

Murat Bey sizinle AYNI fikiredeyim, profilinizdeki resimde bulnan merada çok avım geçti. Bolca eşkina ve istavrit almışlığım var. meranın ağzına halen daha ağ seriyorlarmı :) sağlıcakla kal. izmiti özledim.

Son düzenleme: 22 Nisan 2011
  8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İyi de; Prof. Dr. Sevim KÖSE hanfendi hocamız bizzat Furkan'ın yakaladığı bu balık hakkında tespitte bulunmuyor ki? Yani bizzat kişinin kendisi bize cevap vermiyor maalesef. İfade ettiği husus başka.

Ayrıca Kadir kardeşim, Alabalık = Somon denklemine ilk kez şahit oldum. "Herşeyin bir ilki vardır" demiyorsunuzdur herhalde?:)

9. rüzgar41

rüzgar41 KADİR

Favori Kamış:
    LİNEA AFFE SURF
    Favori Makine:
    OKUMA ZEON 65
    En İyi Avı:
    5 KG' lık YAĞ TENEKESİ
    Prof. Dr. Sevim KÖSE kapı komşum inat edip kendine gösterdim. bu cümleler onun ağzından. tlf vereyimmi. :)
    Kardeş, ben denizde doğdum denizde ölücem nasip olursa. İmzanda erzurum yazıyo daha alabalık görmemişin. Sen dereyide deniz sanıyosun galiba. uzatmayalım...rize ye gel göstereyim sana alabalığı somonu misafirim olursun..

Son düzenleme: 23 Nisan 2011
  10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Haklısın.;)

Hemşehrilerimden birinin Karadenize yolu düşmüş. Bakmış her taraf dağ-tepe. "Hiç ova yok mu burada?" diye düşünürken nihayet denizi de görmüş ve "vay be, bi tane düz yer varmış burada, onu da su basmış" demiş.

Son düzenleme: 23 Nisan 2011
  11. rüzgar41

rüzgar41 KADİR

Favori Kamış:
    LİNEA AFFE SURF
    Favori Makine:
    OKUMA ZEON 65
    En İyi Avı:
    5 KG' lık YAĞ TENEKESİ
    Ağzına sağlık.güzeldi...

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Selam söyle hocamıza, teşekkür ettiğimi iletiver lütfen.;)

Bir başka hemşehrimiz -ki kendisi vekil adayı şu an- "oylarınızı bana verirseniz Erzurum'a deniz getireceğim" deyü vaatte bulunuyor. Belki o zaman biz de görürüz denizi.

Sabreden derviş muradına ermiş. Bu söz böyle miydi?:confused: :eek:

13. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Furkan kardeşim sen kefal niyetine indir mideye, boşver cinsini modelini:)

14. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    bu tartisma insanlik kadar eskidir(alabalik somonmu,turnami sabutmu yok sirazmi)ama her daim bir yigit cikip dogrusunu anlatacagim diye kendini heder ediyor,arkadasimiz agiz tadiyla marmarada somon tutmus,niye kurcaliyorsunki..:D

15. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    sonucta ayni aileden baliklar,essegin atla,katirla zebrayla ayni aileden olmasi gibi,hepsine at diyebiliriz..

16. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Vay be Bostancı he :) bu hafta içi bi kaçamak yapıcam oraya.Furkan ömrün boyunca anlatabileceğin bir av yapmışsın tebrik ederim. Ayrıca bu balığı bütün balıkçılarda karadeniz somon Kilo 15 TL Yazısı altında satıyorlar :D

17. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    salmon uretimi(90 larda boyyuk cigliklarla basladi)karadenizde fiyaskoyla sonuclandi,sorunda sicaklik,zaten mumkun olsaydi dogal olarak 10binlerce yil bulunurdu,buyuk bir ihtimalle bu ise girenler ev odevini iyi yapmamisdi,O satilanlar 1.ithal norvec salmonu 2.alabalik(yemlerine etleri pembe olsun diye boya katiyorlar).Amerikan universitesinde ciftlik salmonlari uzerinde yapilan testlerde zararli bir suru kimyasallar cikti,prof:illlaki salmon yiyecegim diyorsaniz ayda 1 porsiyondan fazla yemeyin dedi,sakin yemeyin diyecekdi ama salmon ciftliklerinin lobisinden(avukatlarindan) korktu

18. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Evet aynı aileden ister somon olsun ister deniz alası ister gökala hepsine (BALIK) diyebiliriz ben edebiyattan felsefeden pek anlamam anladıgım olta balıkçılıgı birazda doğa sonuçta bubalıgın yaşam döngüsünü biraz okudum ve başıma gelenlerle bu balıgı karşılaştırdım ve karşısında şapka çıkardım dere ve akarsu varmıydı diye sormamın sebebide bu çünkü öyle bir balık ve içğüdü ki yaşadıgı ve neslini sürdürebilmesi için verdigi mucadelelerden biz insanlar ders çıkarmamız lazım belkide biz insanoglu olarak sadece balık yakalasakta onların yaşamlarına karışmasak daha iyi gibime geliyor yakalanan balıklar büyük ihtimal suni döllenmeden üreyen balıklar kimbilir anaçlarının kaçıncı agzı ama iç güdüleri onlara şarıl şarıl akan derelerde yavrularını çıkarmalarını söylüyor nesillerini büyük mucadelelerle çogaltmaya çalışıyorlar ben bu çıglıkları duyar gibiyim biz ne yapıyoruz nesillerimizin yaşayacagı dereleri akarsuları kirleterek gelecegimizi yok ediyoruz bu balıktan alacagımız çok ders var şu anda bu balıktan izmittede çıkıyor yakalayan arkadaşlar var geçenlerde bir arkadaşım körfezin son noktasındaki bir derede ölüsünü buldu resminide çekti belkide hayvan son noktaya kadar gitti çaresiz kaldı ve öldü isterdimki bu yazıları daha tahsilli bir arkadaşım daha anlaşılır bir şekilde yassaydıda ben okusaydım şu anda bu balık marmara denizinde aynı mucadeleyi aynı şekilde veriyor belliki marmarada üreyecek bir dere bulamadıda son dereye kadar geldi buda dogayı yaşayan bilir felsefesi ile benim bakış açımdı sizlerle paylaşmak istedim yoksa furkana lafım yok sadece balıga gittiginde çevresini temiz tutsun ondan ricam hepinize rastgele.

19. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    ben denize ne kadar nazik davranırsam oda bana o kadar cömert davranır bunun farkındayım denize ancak balığı koyduğum kovadaki suyu dökerim :)

öncelikle şunu belirtmek isterim deniz alası dendi bu arkadaş için ve tutması yasakmış ben bunu bilmiyodum mesela bu birincisi ikincisi bütün haberlerde patlayan çiftliğin somon çiftliği olduğu söyleniyo yani deniz alasının zaten bostancıda işi yok ya alabalıktır tuttuğum yada somon ama deniz alasınında alabalığında somonunda resimlerine baktım tuttuğum çok büyük ihtimalle somon. yine emin olmamakla birlikte somonla alabalığın akraba olduğu konusunda bi fikre sahibim ne kadar doğrudur bilmem. zaten benim hedef balığımda kefaldi somon diğil ama nasip işte çiftlikten haberim bile yoktu :)

ve aklıma gelmişken konuyu açtığımda söylemeyi unuttum. bu delikanlı 0,26 beden 0,18m köstekle tutulmuştur :D

20. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Furkan demekki Somon balığı çıkıyor..... yakında alabalıkta çıkabilir,
    inşallah Torikler, palamutlar, levrekler rastgelir, gene de afiyet olsun, sevgiler, hoşçakal.:) :) :)