kısmette bu varmış :)))

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında rockchy tarafından paylaşıldı.

1. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    baba en büyük hayranlarından biriyim :) umarım günün birinde senin tecrübelerine erişebilirim :)

2. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bundan bir ay kadar önce her giden günde 3 4 tane alıyomuş ama ben ordayken benim dışımda sadece kefal çektiler

3. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Furkan yem olarak ne kullandın ? klasik dip takımı mı yaptın ? O taraflarda yem için uzun beden kullanılıyor sende uzun mu kullandın bedeni ?

4. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    necip abi orda kefali uzun köstekli beyaz mantarlı 5 6 no beyaz iğneli takıma lavaşı dürüm yapıp takarak dibe yollarsan yakalarsın :) haftaya cuma müsaitsen bi av yapalım senle tek başınayken şansım pek yaver gitmiyo :D

5. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Bakalım şu haftaya bi girelim haberleşiriz kardeşim boş günlerim olacak inşallah. Bende hiç yaver gitmiyor :D

Son düzenleme: 23 Nisan 2011
  6. nobetci levrekci

nobetci levrekci sinan unsal

lezzeti yerindemiydi ?
    hakkini vererek pisiririseniz ciftlik baligida deniz kadar nefis olur.
    bu balik kefalden daha temizdir.bostancinin kefalleri malum.
    nice nice keyifli avlar dilerim.......

7. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    rastgelenin anlamı bu olsa gerek tebrik ederim 2 ay önce bizim buralardada vardı.

8. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Furkan kardeş tebrikler ALLAH her zaman bereketli kazasız belasız avlar nasip etsin paylaşım içinde teşekkürler

9. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    lezzetlidir heralde normalde :D ben pek pişiremedim ama :D

amin üstadım umarım günün birinde bende siz değerli abilerim gibi usta bi balıkçı olurum :)

10. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Bazen düşünüyorumda gece gidicem zodyakla ... 5 kişi ile tüple dalacaz .. patlacağız .. levrek çipura .. denizlerimizde balıklar çoşucak .. :) biliyorum o insanların ekmek teknesi ama .. denizde balık çoğalcak yine toplarlar o balığı bir büyüyeyim yapacam bunu :) :)

11. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Sevgili Ege, öncelikle yaşının gerektirdiklerini yap sen, okulunu oku, bir yandan da deniz ve balıklar hakkında kitap oku balık tutmadan önce. Oku ve sindir, hazmet, sonra abilerinin konuştuğu platformlarda bu tip şeyler yazma hakkını kendinde bul. Öğreneceğin çok şey var, "cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir" bunu unutma.

Önce öğren, sonra yaz. Günümüzde binlerce insana sesini duyurmak bizim zamanımızda olduğundan çok daha kolay ama yanlış bilgilenmek de o kadar kolay aynı şekilde. Yazdıklarımız forum sürdüğü sürece geleceğe intikal ediyor. Besleme çipura ve levrekler ekosisteme salındığında neler olur bir araştır...

Yazabiliyorsun diye yazmak "zorunda" değilsin güzel kardeşim.

Oku...

12. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Furkan kardeşim,
    Somonmuş, ben de bu ne olabilir diye düşündüm bir an, somon olacağı aklımın ucundan geçmezdi, İstanbul'da yakalanan ilk somonu tebrik ediyorum.:)
    Aynı yerde daha büyükleri olabilir, avlanmaya devam et. Hoşça kal.:) :) :)

13. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ya be Draco bu delikanlıda sanki bendeki ruh var.Öyleyse durum kötü,sonra işte benim gibi olur çıkar.

Kariyerini şunu,bunu ya yarıda bırakır,yada 30'larında bir tarafa kor.

Doğrumu,yanlışmı o ayrıda işte karşısında örnek ben.

Hür ama cebi delik

Sevgimle kal

14. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Furkan

Bir müddet evvel aynı bölgelerde benzer hadise yaşanmıştı Balli kardeşimin verdiği linkteki kardeşler rapor halinde sunmuşlardı.

Hepsini tanırım İstanbula gittimde rastlaşır sohbet ederiz.

Sanırım 1972 senesiydi,Türkiyede suni döllenme ile alabalık üretmek(gökkuşağı)henüz yaygınlaşmamış,sadece Akyazı civarlarında Ali Bak ve Bilecik civarındada Papilla şirketi bu işe müteşebbis olarak soyunmuşlardı.

Bir balık delisi ve özellikle alabalık manyağı olan bendeniz,o gencecik yaşımda derhal karar verip bu işi tam ve yerinde incelemek amacıyla otostopla Avrupaya gitmeye karar verdim.

Yaptımda,lütfen inanınız harfiyen doğrudur anlattıklarım.

Birgün heryeri didik,didik edip belgelerini dahi bulmayı istiyorum.

Birçok alabalık ciftliğini gezdim İsviçrede.Üretme tesislerini inceledim.

Sionda bir hafta kaldım teyze oğlumda.

O senelerde birde Abantta Abanticus alabalığı üretme tesisleri vardı onuda gezdim bilgi aldım

Sonrasında onun teşviği ve para yardımıyla Saraya bağlı Aksicim köyünde 18 dönüm arazi alıp işe başladım.

O zamanların efsane alabalık avcısı,Mustafa Aydın kardeşimde yardımcımdı.Maalesef son zamanlarda çok hastadır ve İstanbuldadır.

Keşke forumlarda alabalık avları ile öne çıkan Ahmet Yazıcı kardeşim müdahil olsada bazı noktaları açıklasa.

İstanbula döndüğümde ise Prof.Fethi Akşıray hocayla tanışıp,bizzat görüşüp,üniversite kütüphanesinden faydalanabilme olanağınıda elde ettim.

Sonraları işin altından kalkamayıp yarıda kalan işi Mustafa Aydına 12 bin DM karşılığında devrettim.

Bunları neden anlattım bu Gökkuşağı ile ilgili büyük birikimim olduğu için.

Şimdi olayın özü şudur.Kesin olarak anlatayım.

Tüm Somon cinsleri tatlısuda ürerler,Buna Doğu Karadeniz deniz alasıda dahildir.
    Bu suda sıradan bir su olmayıp,illaki soğuk,oksijeni bol,berrak PH dereceleri uygun olanlardır.

Dolayısıyla Yassıadada böyle bir akarsu olmadığından oradaki ciftlikten kaçma hadisesineinanmak mümkün değildir.

Belki tanklarla ufak olarak oraya nakledilmiş,orada denizdeki kafeslerde bu boya ermiş olabilirler.

Bence İzmit Körfezinin Kuzeyindeki dağlarda birçok Gökkuşağı alabalığı ciftliği vardır oralardan karışmış olabilirler.

Akla en yakın ihtimal bu balığın yani Gökkuşağının bir alt türü olan Stellhead rainbow (çelikbaş gökala)olması ihtimalidir.

Zira bu Gökkuşağı alabalık türü,tatlısuda doğar,belli bir devreden sonra aynı Somonlar gibi denize göçer ve üreme mevsiminde tatlısuya girip,bunu her sene yapabilir bir cinstir,yani aynı bizim Karadeniz deniz alası gibi.

Çelikbaş bir Gökkuşağı alabalık türüdür,daha küçük başlı uzun ve fit bir vucuda sahip olup cesamet olarakta sair Gökalalardan daha büyük boylara erişir.

İstenirse Çelikbaş Gökalası ile daha detaylı ve resimli anlatımlarda bulunabilirim.

Herkim bu konuda ilim,yada bilim sahibiyse varsın gelsin bu konuya müdahil olsun tartışalım.

Sevgimle kal

15. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF

Teşekkürler .. Birazda espiri amaçlı bir yazı yazmıştım açıkcası orda ... :) okuyacağım ,okuyacağım :)

16. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Okuyacaksan bak sana 1-2 güzel kitap önereyim, çok faydasını görürsün, denizlerin altına biraz daha hakim olursun...

Nefis resimleri ve basit anlatımıyla harika bir başlangıç kitabı :)
    http://www.dr.com.tr/Kitap/Turkiye-...rAlp-Can/Hobi/Genel-Ilgi/urunno=0000000178870

Harika bir rehber kitap. Özellikle basit olta düzenekleri ve sularımızdaki pek çok balığı tek tek anlatmasıyla iyi bir kaynak.
    http://www.idefix.com/kitap/balik-ve-olta-ali-pasiner/tanim.asp?sid=RPU0U8JDRB3OGDN8UNOF

Bu da geçmişi idrak edip şu anda denizlerimizin halinin ne derece zayıf olduğunu anlamak için güzel bir kitap. Usul ve balıkçılık ruhuna dair, boğaza dair nefis ayrıntılar bulacaksın.
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=50381

17. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Alabalığın en lezzetli olduğu boyut diyebilirim :) Daha büyüğü saman gibi olur. Tebrikler, afiyet olsun Furkan.

18. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    samimiyetine güvenerek sana dede diyeceğim :) dedecim ben şuan izmirde su ürünleri mühendisliği okumaktayım. somon alabalık vs. çok konuşuldu balık üzerine ama hala net bir cevap yok olacağınıda sanmıyorum fotoğraf üzerinden. avlarıma izmir sularında devam edeceğim sizlerin tecrübeleri doğrultusunda edindiğim bilgilerle :) en kısa zamanda da misafirin olmak isterim.

ellerinden öperim :)
    bir dedemde sensin vallahi. :) bırak cebi delik olsun özgürlüğü uğruna dedecim :) mutlu olsun cebi dolu ama huzursuz ve mutsuz olacağına :)
    iyi ki sizler gibi insanlar var diyebiliyorum. tecrübelerinizi biz gençlere aktardığınız için derin bir minnet duyuyorum sizlere :)

ellerinizden öperim :)

19. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Balık, deniz alası.

Afiyet olsun.

Hani bir söz var ya neler oluyor hayatta.:)

Yalnız bir gerçek var ki, ne olursa olsun, balığı oltası suda olan tutuyor.

20. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Ben mesajı yazana kadar mesaj yağmış, hem de ustalardan.

Haber doğrudur, Marmara'da bir yerde üretme çiftliği varmış, bir havuz patlamış, deniz alaları,(isterseniz somon diyelim ) Marmara'ya dağılmış, tabiatları gereği, dereleri arayıp bulmuşlar, bir hayli de av vermişlerdi.

Bizim bir arkadaş da Göksu Deresi(Anadoluhisarı)nde birkaç tane yakalamış, birini de bana vermişti.