Arkadaşlar hafta sonu Manisa'dan kalkıp Alanya'ya gitmiştim. Orada kıyıdan balığa gittim. Bİldiğiniz üzere alanyada yem olarak ne sülünes, ne boru kurdu nede başka bi yem vardı. Bende marketten tavuk gögsü alarak kıyıya gittim. Orada tavuk göüsünü küçük küçük kesip iyice tuzlayıp yem olarak iğneye takıyolarmış. Biz oralaranı acemisi olduğumuz için olduğu gibi tavuk göüsünü keserek oltalara taktık. Oldukça fazla balık kaçırdık. Ucundan tırtıkladılarmı yem düşüyor. Anlayacağınız bayağı bi balık besledik. Ama arada çok aç olanlarınıda aldık tabii. Fazlasıyla küçük balık vardı. Ama irilerinin resimlerinide becerebilirsem ekleyeceğim. Anlayacağınız oldukça zevkli bi tatildi. Tatilden çıkan ders: Tavukla balık avcılığını öğrendik.... 2 adet resim eklemek istedim ama bakalım __________________
Tebrikler herşey bir tecrübe doğuruyor. Resimleride görebilsek daha iyi olacak. Resimleri www.imageshack.de adresine gönderip çıkan linki buraya yapıştırarak paylaşabilirsin. Bu adresin ikinci mesajında daha detaylı anlatım mevcut. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=6885&highlight=resim
Hakan abi tebrikler Tavuk göğsü mü? Yokluk neler yaptırıyor insana Burda mamunları boru kurtlarını beğenmezsen yemsiz kalır tavuk göğsüne talim edersin tabii Şaka bir yana burda da kulansak iş yaparmı ki bu tavuk göğsü Bu arada gencerli de çok güzel mırmır alıyorlarmış abi
Hakan hiç fena değil eline sağlık,bu arada tavuk göğsünü bir gün evvelden bolca tuza yatırırsan sertleşir suyunu bırakır ve daha güzel av yapar bilgin olsun
Teşekkürler arkadaşlar Avcı perdeci kardeşim. Allah kimseyi yemsiz bırakmasın. Hakikatten çok zor bi iş yemsizlik. Eğer buradan sülünes ve boru kurdu götürseymişim. Kilolarca balık çekecekmişim. Ama kokusuz bi yem olduğu için bizim buralarda pek şansı yok gibi.
Teşekkürler Paylaşımcı kardeş eyvallah. Bİzde öğrendik tuzlayacağımızı ama geç kaldık. Haklısın tuzlamadan çok zor oluyomuş bu iş. Alan gidiyo alan gidiyo yemi.
gencerli gencerli başlamış demek ki. Kimler gitmiş ne kadar balık almışlar. Mırmırımı başlamış fikrin varmı. bi anlatsana serdarcım.
Merhaba Hakan avın güzel olmuş maşallah.Alanya nın neresinden ve nasıl bir takımla avladığını yazarsan sevinirim.
Alanya dim çayı Alanyada dim çayının denizle karıştığı yeri biraz geçtim. Arabayı oralarda bırakacak yer bulamadım da... Yaklaşım 1 km kadar geçtim. Oradan sahilden attım. Tahtaları takılmamış bi iskele var. Onun dibinden attım. Yem olarak tavuk göüsü kullandım . Takım olarakda 3 bedenli altan kurşunlu 4 numara mustad iğneli takım kullandım.
Hakan abi,balıklar çok güzel,kıyı avcılığı için çok ideal.Tebrikler...İzmir organizasyona gelemedin ama Alanyada da boş durmamışsın
ufuk kurdeş Ufuk kardeşim keşekkür ederim. Çok iyi olmasada iyiydi gerçekten. Onlar sadece beğendiğim balıkların resim. 4-5 tane daha vardı ama onlar küçüktü. O yüzden resimlerini çekmedim zaten. Sizinde heyecanla foça org. fotolarını bekliyorum.
mırmıra Dediğimiz gibi gencerlinin vakti geldi. Hatta sular bikaç derece daha ısınsın yani haftaya tam zamanı gelmiş olur. Bol boru kurdu, bo sülünes. Uzak atarlı kamış şart. Orada bi bölüm yosunlu. Onun arkasına düşürmek gerekebilir bilgin olsun. Kurşunlarını iyice parlat yada yeni kurşun al. Mırmır da da hiç durmadan çalışmak gerekir. Yemle at. Yemle at. Kurşunun düştüğü yerdeki kum hareketi mırmırırn dikkatini çeker ve daha kolay bulunur yem. BU arada mırmır zili bir kere çaldırır bilginize. Siz tırtıkladı kaçtı sanırsınız ama o yakalnmış ve oraya pusmuştur. Yakalanınca çoğunluğu debelenmez. Canı acıyınca olduğu yere çöker. O yüzden çalan her zili mutlaka biraz bekleyip çekmek gerekir. Dediğim gibi bol bol kamışı sudan çekip yeniden atacaksın. Çalışacaksın yani. Çalımadan mırmır yok arkadaşlar. Rast gele....
Hakan bey ben iskorpit yakalarken tavuğun derisini kullanıyorum tavsiye ederim deriyi çabuk alamıyorlar.
Ahmet abi tavukla ilgili cok soru oldugundan bu link i cok veriyorum ..Millette iyiki tavukla bi levrek tuttun diyecek ama madem sordunuz bir kere daha veriyorum.Ayrıntı orada var http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=12185&highlight=tavukla