Aslinda spin kamislarinda boy 2.70m dir,bu 1,80m de olur,3.30m de,burada etkili olan avlagin durumudur,agiclikli ve kücük bir avlakta,düzgün hareket sansi olmadigi icin kücük boy kamis tercih edilir,hareket sansi bol olan avlaklarda genelde büyük boy kamislar tercih edildigi gibi,sahteye aksion verme olayina gelince,tabiki sahte ile kamisin ucu arasindaki mesafe uzarsa sahteye istemis oldugunuz aksionu verme sansiniz azalir,bunu önlemek icin örgü misina kulanirsiniz sorun ortadan kalkar,ayrica etrafiniz acik olan yerlerde her boy kamisla sahteye aksion verme sansiniz olur,söyle düsünün,cevrenizde 4 metre capinda kimse olmazsa ve siz su sevyesinden 1-2 metre yüksekte avlaniyorsaniz sorun yasamazsiniz,yahut siz suyun icine girip avlanmak istiyorsunuz o zaman 3 metre degil 2,7 metre bile büyük olacaktir,iste bu gibi durumlarda daha kücük boy tercih etmelisiniz,en iyisi bir boy degil,bir kac boy spin kamisi alarak bu sorunlari ortadan kaldirabilirsiniz...
Sagolasin Murat kardesim,sevgiler karsiliklidir,bu konu aslinda cokca uzun,spin kamislar,sahteye aksion verme gibi,bir yazi hazirlamaya kalksam bir kac sayfaya sigarmi bilmem,biz kisaca tavsiye isteyenlere tavsiyelerimizi aktarmaya calisiyoruz,buarada senin gibi degerli dostlara feyz verebiliyorsak ne mutlu bize...
Aynen katılıyorum Murat abi.Bu spinde iddalı olmasamda artık bildiğime ve hatta ve hatta birebir uyguluyarak yorum yapma bilgisine sahip olduğumu söylerim çekinmeden.Ben 2.40 kamış kullandım.Evet atıyor kamış ama aksiyon zorluyor ve inanın sans veya acemilik siftah yok.Ama 1.98 kamış aldım.Alışınca 2.40la ne kadar atıyorsam 1.98 lede atıyorum.Aksiyon işi daha rahat oluyor ve artık avlarımı yapabiliyorum.uzak atışta misinanında etkisi vardır.Ayrıca forumdan öğrendiğim ve kesinlikle etkili olduğunu savunduğum olay.UZAĞA ÇOK UZAĞA ATMAK DEĞİL Paralel atışlarla alanı taramak daha verimli ve etkilidir.Bu fikri Vedat abiden ve sevgili Murat abiden edindim uyguladımUygulayacağımda... Selim abimede saygılarSizler gibi olmak için çok ekmek yemem gerekicek haddimi aştıysam affola sadece katıldığım yönleri belirttim Sevgiler Saygılar.
Siz sayet ufak boy kamistan memnunsaniz zaten sorun yoktur,bu yazdiklarim kimseyi aliskanliklarindan vazgecirme anlamina gelmesin ama anlamadigim bir kac hususu size sormak istiyorum,siz 10 metremi atarak veya 20 metremi atarak suyu daha iyi tararsiniz,ayrica suyun 10 metre ötesindeki sahtenin aksionunu görme sansiniz varmi yada 20metre 30 metre ötedeki sahtenin aksionunu görme saniniz varmi,sahteye hakimiyetten bahsediyorsak o baska bir konu zaten...
Selim abicim kıyıya 5-10 metre kala yakalıdım bütün balıklarımı.20 metre yeterlidir benim için.benim avlağım buna gayet musayit(kaldıki hemen hemen her avlak musayittir).Kabaca 90 derece sağ 90 derece sola toplam 180 derecelik bir açıda tarama yapıyorum.(Ama bulunduğun bölgede sağ tarafımdan daha çok verim alıyorum)Ayrıca su üstü sahtelerle çalıştığım için aksiyonu ve balığın gelişini yemi alışını görme şansım oluyor.(Hedef balık Levrektir)Aksiyon ve aksiyon verme gibi terimlerdeki kastettiğim hakimiyettir.Buda kısa 2.10-1.98 kamışla daha rahat oluyor.Zaten bu hakimiyetin başarılı olmasıda balığa aksiyon vermede çok etkili bir durumsa söyleddiklerim bu ikisi içinde geçerlidir. Benimde kimseye kastım yoktur fikrine görüşüne saygısızlığım yoktur.Fikrimi belirttim ve Murat abiye katıldığım yönleri yazdım..yazınızı agresif buldum birazcık.Tekrar diyorum haddimizi aştıysak affola.Kimseye lafım yoktur. İstediğiniz cevabı verebildimmi bilemiyorum.Kimsenin Şahsına tekniğine fikrine lafım yoktur. Ben bu işi forumdaki Murat ve Turgay abilerimden edindiğim bilgilerle dahada pekiştirdim.Daha da çalışacağım. Saygılar Selim abi.
Muharrem kardesim,benim yazilarimda agresiflik hic bir zaman olmaz,burada tartisiyoruz sadece,tartismalar sevyeli oldugu müddetce bende agrasiflik göremezsin,sevgiler...
oyy ustalar ne güzelde tartışıyor. Tartışıyorda benim kafa oldu sebze çorbası Her halde en iyisi birden fazla kamış olacak. Aslında bu işte öyle çok parametre varki, hepsini optimuma denk getirecen. Denk getirdikten sonra balığa denk getirecen. İşte balık tutmak tutkusu bu olmalı. Balık olduğunu bilirsin, atarsın çekersin gelmez oyuncağı değiştirirsin. Sahteler iş yapmadı aksiyonu değiştirirsin. Aksiyon iş yapmadı kamışı değiş.Bazı insanlar bizi bu yüzden anlamıyor, dışarıdan bakınca bende kendimi anlamıyorum. Ama olayın tutkusu, pesetmeme duygusunu, tarihi zaferleri ve hezimetleri, sabrı öğretiyor... Aslında demek ilstediğim, siz burda yorumlar yaptıkça tartıştıkça, bu işte biraz geri planda kalan bizlerde kendilerlne göre bir sentez yapacak ve fark yaratacak. Tabi öncelikle iyi bi analiz etmek lazım. Konuya katkısı olan herkese teşekkürü bir borç bilirim ve de sahip olduğunuz düşünce ve fikirleri sabırsızlıkla bekliyorum...
Kardeşim Biz böyle sana sadece fikir veririz.Bunları almadan önce dükanlara gidip eline alıp denemen dokunman içine sineni alman sana artı etki sağlayacaktır.Çünkü herkesin avlağı coğrafyası farklıdır.Bu demek değildirki Ben Selim abi Murat abi veya diğer ustalar yanlış yada çeldirici önerilerde bulunuyor.Dediğim gibi sana düşen bu fikirleri sentezleyip dükkana gitmen ve içine sineni alman.Birde bunları deneyerek deneyim kazanman.Bazı yanlış alış verişler yapacaksın sahtede veya makinede yada kamışta bu kanıçılmaz.Bende yaptım çünkü.Ama deneye deneye başaracaksın.Hiç bir zaman yılma pes etme.Bu iş birikim ve sabır işi.Ayrıca burada yorum yazan tüm abilerimiz bizler gibi acemilik dönemleri yaşadı.hataları eleyip doğrulara yönelip başardılar. Sevgiler
Sevgili barış, bu işte sana reçeteyi yazacak doktor kesinlikle kendinsin, burada fikirler verilebilir, insanlar fikirleri kendi yaşadıkları deneyimler sonucu elde ettikleri tecrübeler ile değerlendirir ve bu tecrübelerini paylaşır. Selim abim yıllarını bu işe vermiş, teknik bilgi ve donanımı üst seviyelerde güzel bir insandır. Onun avlaklarında ve ortam şartlarında eline uyan kamış 2,70 veya 3 metre olabilir, ben kısa boylu birisiyim 2,70 veya 3 metre bana uymayabilir, başka bir X kişisi 3 metrelik yine başka bir Y kişisi 1,80 lik kamışla verim almış olabilir. Dediğim gibi burada hastada sensin doktorda, deneme deneme deneme, tecrübelerini pekiştirecektir. 2,40 orta ölçüdür, ben 2,40 ile başla derim, ondan sonra daha uzun mu , yoksa daha kısabir kamış mı ihtiyac olacaktır bir tahlil et derim, belki 2,40 eline oturacak ve memnun kalacaksındır. Ama, biz amatör balıkçılarız, eğer sadece 2,10 2,40 veya 2,70 metre kamış ile bu işler bitseydi markaların sadece 3 çeşit kamışı olurdu. bu 3 çeşit değişik kişilerin değişik ihtiyaçlarını karşılamamış, 3 ve 2 metre ve altı kamışlar yapılmış, başka bir adam gelmiş, benim sahtelerim 40 gram demiş diğeri gelmiş benim mepslerim 5 gram demiş, bu sefer hadi bakalım kamışlarda değişik ağırlık atar aralıkları oluşmuş, yetmiş mi? kesinlikle hayır, bu sefer sert olsun yumuşak olsun, orta sertlikte olsun ihtiyaçları doğmuş, hadi bunlarıda halletmişler, bu sefer kamışların çeker kuvvetleri ile ilgili problemler ortaya çıkmış, biri gider 300 gram balık için at çek yapar, diğeri gider 8-9 kiloluk balıklar için buna görede modeller olmuş, hatta ve hatta tatlı su ve tuzlu su için değişik malzemelerden imal kamışlar ortaya çıkmış Barışım kafanı karıştırmadan, tek bir kamışa bağlı kalarak işler zor, sen hele bir ucundan tut ve bir başla bakalım zaman ne gösterecek Yine çok konuştum yahu Allah tadında ve gönlündeki avları nasip etsin.
Çok değil, yerinde ve iyi konuştun Murat Abi Senin tavsiyen ve sözlerin kulağıma küpe her zamanDediğin gibi deneyimle ulaşılıyor hedefe Bu arada nasılsın abi iyimisin?Uzun zamandır görünmedin abi yada bana denk gelmedi yorumların. Saglıcakla kal abicim
Şükür Muharrem biraz işler güçler, değişiklikler derken toparlandım geldim, yoktum 1 ay kadar belki daha fazla, sen nasılsın kardeşim?
Bendende iyilik be Murat Abicim.Kpss ye girdim sonuc bekliyorum stresle.Kazanırsak eğer öğretmenlik yapacaz.Yarında sezonluk işe başlıyorum. Seni görmek güzel birşey Ne yalan söyleyim bu forumda seni ve turgay abiyi ve yorumlarınızı görmeyince eksik kalıyo sanki forum.Diğer abilerde ayrı tabi ama sizlerin yeri ayrı Sevgiler Saygılar Abicim
Aslinda burada senin kafani karistirmak degil sana uyacak bir kamis tavsiyesi icin calisiyoruz,kafa karistirmak istesem öyle seyler anlatirimki"yeter artik ben balik filan yakalamak istemiyorum" dersin,her zaman söylüyorum bu spin avciligi cok zor olmakla beraber cokda kolaydir tabiki üstünde durulursa,onun icin sen kendine uygun,avlagina uygun oldugunu düsündügün kamisi sececeksindir,bizler cogu tartismalarda pazil parcalari veririz,sizlerse bu pazil parcalari toplayip ve birlestirip güzel bir tablo ortaya cikarmalisiniz,olayin bütün cazibesi bu,bir cok kisiden almis oldugun pazil parcalari birlestirmek...
Kafamın şimdilik karışık olduğunu biliyorum, ama acele etmiyorum. Biliyorum ki işin bi yerinden yanlış veya doğru başlayacağım ve de daha da araştırdıkça ve tecrübe ettikçe bana uyan doğruyu bulacağım. Sahip olduğum çok miktarda hobim var, ve bi kısmında çok iyi yerlere geldim. Hepsinin süreci benzer oldu vede ne istediğim şimdi daha iyi biliyorum. Reçetem biraz sabır biraz araştırma birazda tecrübe etme. Kendime şimdilik yazdığm reçete bu. Bu konuda bana yaptığınız tavsiyeler eminim işe yarayacaktır aklımın bi kenarında duracaktır.
bir şey daha sorayım bari, şu alttaki videoda amcanın kullandığı kamışla beraber makinesi baya kompakt birşeye benziyor, bunun kamış ve/veya makinenin tam tanımı nedir, özel ismi filan varmıdır. Sadece merak ve araştırmak için soruyorum. http://www.ktunnel.com/index.php/10...1c098cb57ea834e69902a0e8b95d32fe07aa455e16200
Şu anda telefondan internete girdiğim için videoyu açamıyorum, mesajı yazdığımda da kontrol etmedim açıkçası Ama youtube a girip arama kutusuna rapala xrap deep 10 yazarsanız videoyu görebilirsiniz, youtube daki çoğu rapala markasının videolarında bu tip makineler kullanılıyor. Çok şey istediğimin farkındayım ama mazur görürseniz sevinirim.