Kıyıdan Trakonya, Kum Balığı, Yazılı Hani - Daha Doğrusu: Kıyıdan Kır Gezisi :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında koxford tarafından paylaşıldı.

1. 13114

13114

Favori Kamış:
    Michell 4.20 surf
    Favori Makine:
    Daiwa bg30
    Trakonya belli yer ve zamanlar dışında fazla tutulmayan ve zehirli iğneleri sayesinde olumsuz bir ün salmış ve et eğeri bilinmeyen bir balık malesef.
    Malesef diyorum çünkü birçok şeyi yanlış biliyorz.
    Balık sokmaları veya çarpmaları ile böyle güzel bir potansiyelin lezzetini bırakmak bana göre biraz korku sonucu.Çünkü srıkanatın ağzına elini kaptıranlar ile iğneli balıklara çarptıranları kıyaslarsak sonuç çok daha farklı.
    Trakonya dip balığıdır sadece üzerine baılırsa tehlikelidir.Olyata çabuk atlar.
    Nacizane en dikkat ettiğim şey tıpkı engerek yılanı gibi köstek veya belli mesafeye sokulunca sıçrayarak sırt iğnesini batırır.
    ETİ TIPKI PUDRA ŞEKERİ EKİLMİŞ İZMARİT TADINDADIR Ve bence çok güzeldir.
    Öğrendiğim ve hep yptığım bir şekilde tıpkı iskorpit gibi tutunca eğer yemeğe değecek oyutta ise bir tokmk veya sopa ile öldürürüm.Öldürmek değince biraz gaddarca olabilir ama suya veya kovaya koyunca çekeceği acıdan daha fazla değildir bence.Bu konu ile de bir topik açılır ise(Tutulan balığı öldürmeli mi livarda bekletmeli mi diye) yazışırız yine.
    Ben trakonyayı tutunca başını ezip sırtını (iğnesini) alıp tulum çıkarıp knara koyarım.Yanlız mutlaka sırt iğnesinin olduğu yeri iyi kazımak gerk.Çünkü ibe doğru kemiği var ve eğer kalırsa rizkli olabilir.
    Ama eti şeker tadında.

2. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Aykut oncelikle sana ve esine kocama selamlar , saygilar dunyanin bir ucundan.
    Saat farkindan dolayi hep gec goruyorum raporlarini.Oyle zevk aldimki bu rapordan yine...Tabiat,baliklar,icten konusmaniz her ikinizinde ve kopekler...
    Bende cok ama cok severim hayvanlari ; ozellikle de kopekleri.Benimde sevesim geldi :p
    Bu mutlulugunuz her zaman var olsun insallah.
    Ne kadar guzel bir sey es ile av'a gitmek.
    Umarim en yakin zamanda yeni bir raporunu daha gormek nasip olur.Kendinize cok iyi bakin ikinzde.
    Can-i gonulden rastgele ve tekrar tesekkurler...

3. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    İmrenmeyim de ne yapayım ben şimdi..

Hem atçek avı, balık da var güzel, doğa harika.. Herşeyden önemlisi ailecek bir av..

Ben hanıma sevdiremedim balık işini. Kayınbiradere aşıladık da hanımda tutmadı. Sıkıldım, sıcak, burda çok sinek var, bıkmadın mı, hadi gidelim, yemek ye gel bırak oltayı vs.. vs..

Yengeme bak ya ne güzel almış oltasını gidiyor balığa.. Darısı başımıza :)

4. İzmirli51

İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Sevgili Aykut kardeşim, sana ve değerli eşine paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Hayvanlar, doğa, deniz ve sonunda oltalarınızı şenlendiren balıklar. İlkbaharın öncüsü olan şu günlerde, yaşanabilecek en güzel günlerinizden birisini bizlerle paylaşmışsınız. Ne mutlu..
    Sizlerin ve tüm insanların günlerinin, böyle güzelliklerle dolu geçmesini diler, sevgilerimi sunarım.

Not: Kısmet olursa ben İzmir'e yerleştiğimde, şimdiden bahçede çadır için rezervasyon yaptığınızı Turgay ' dan duydum. Bahçede rezervasyon olmaz, ev hepimizindir.:)

5. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

slm Aykut,
    balıklar üff dedirtecek cinsten değil ama yine de güzel bir rapor, paylaşım için teşekkürler,

6. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    tebrikler..
    yine güzel bir rapor...
    yine güzel bir doğa ve..
    yine güzel bir balık macerası daha..

7. cutloose

cutloose

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 2 kilo
    Süpersiniz. keşke dün size katılabilseydim. bi dahakine inşallah. sevgiler ikinize de. Burak

8. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Aykut agabey bu neseli rapor icin her ikinizede tesekkur ederim musadenizle..Kisa surede zevkli bir av yasamissiniz,bir yogunluk soz konusu.Doga yuruyusu de sehirde yasayan insanlarimiz icin artik "farz" oldu,sayenizde bizde sehir,okul stresinden okuma boyunca arinmis olduk.Tum bunlar icin tekrar tesekkur ederim,nicelerini tekrarlamaniz dilegiyle,saygilarimla:)

9. PAKETEFE

PAKETEFE Cemal Mönüm

=) Çok teşekkürler...

Baharı ve sıcak havaları beklediğimiz bu günlerde , yapmış olduğunuz bu doyumsuz paylaşımla balık avı hayallerimizi tazeledik sayenizde. Ben forumun yeni üyesiyim , ama en kısa sürede sizin paylaşımlarınızdan ve tecrübelerinizden yararlanarak ben de kendi sunumlarımı hazırlamak için sabırsızlanıyorum.

Size ve eşinize sonsuz sevgiler,saygılar...

Yüreğinize sağlık...

Cemal.

10. modena

modena

bu hafta sonu eşim ve bana yaşatmış olduğun çok güzel pazar günü için öncelikle sana çok teşekkür ederiz...müthiş bir avlakta harika bir havada laleler ve mis gibi kekikler ile dolu bir koyda közde balık ve midyeyi tattık...tadı hala damağımızda...:)...az kaldı yapıştırıyorduk balıkları....:)...neyse inşallah başka zamana...

çok değerli eşin sevgili mine hanımın ve senin içindeki bu güzel tutkunun hiç eksilmeden artması diliyor ve bu nefis rapor için çok teşekkür ediyorum...

kardeşim süpersiniz siz ya...canlarım benim...:)

11. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    sevgili aykut & mine kardeşlerim supersiniz aykut raporların o kadar güzelki sık sık rapor yaz :) sevginiz hiç bitmesin saygılarımla..

12. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    çok güzel.....:)

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yerlerde de yuvarlanılır bu sevgiye, takla da atılır.:p Keyifler gıcır. Dört köşe mi desem kırkdört mü? Nasıl da hissetti/bildi; iki cana can katan insanın coşku dolu yüreğinin sıcaklığını. Evet sevgi dolu bakışların şımartan etkisi bu olsa gerek.

Tebrik ederim Aykut ama, öncelik Mine kardeşimindir bilesin. Zira usta balıkçımız fark atmış.

Günün doyumsuz anlarından gözümüz-gönlümüz şenlendi sayenizde.Çok teşekkür ederim dostlar.Varolun, sevgiyle.;) :)

14. Ossy

Ossy Cihan

Tebrikler, yine on numara bir rapor, on numara manzara, yenge hanıma da gıpta ile bakıyorum. Ahhh benim hanımda böyle olsa diye... ((-: Avlarınız daim olsun.. Yüzünüz hep böyle gülsün...

15. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    muhteşem gerçekten süper bir rapor hazırlamışşın sana ve eşine uzun ve mutlu yıllar dilerim

16. Mehmet Solgun

Mehmet Solgun Mehmet

Sıkıntıdan patladığım anda yetiştin be Aykut.Hem sizi hem Mine hanımı tebrik ediyor güzel günler diliyorum.

17. sansarnemrut

sansarnemrut kaan

En İyi Avı:
    Çok yakında..
    Böyle güzel fotoğraflar görünce gözümüz gönlümüz açılıyor. Sizler bu güzel manzaranın tadını çıkartıp o mis gibi çiçeklerin kokusunu içinize çekiyorsunuz. Balıklar kıyıdan jiging ile alındığı için ayrı bir güzeller doğrusu :)
    Videoda o balıkların sahtede sallanışını görünce herşeyi bırakıp balığa gidesim geliyor. Sizi tebrik ediyorum. Harika bir rapor hazırlamışsınız. Çok teşekkürler

18. engin-35-33

engin-35-33 Engin Güzelaraz

Favori Kamış:
    REMİXON TIGER 2.70 Metre, DİSCOVERY 3.00 Metre Surf Tipi
    Favori Makine:
    Kumyang Paragon, Eurofish Excel 50
    En İyi Avı:
    Levrek, 1.250 kilo
    Aykut Bey iyi günler nereden avlandığınızı merak ettim doğrusu ve bu mevsimde orası nasıl acaba?

19. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Erol Bey bu güzel sözleriniz ve dilekleriniz için çok teşekkür ederiz. En iyi dileklerimizle ve rast gele..

20. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    İsfendiyar Bey, Trakonya'nın özellikle de Varsam'ın çok ciddi sonuçlara yol açabileceğini unutmamamız gerekiyor. En nihayetinde bünyemizin aşırı tepki gösterme ihtimali her zaman var (hele alerjik bir bünyemiz varsa çok daha dikkatli olmalıyız). Dahası, Trakonya ve Varsam'ın zehrinin gücünün beslenme durumuna göre değiştiğini, iyi beslenmiş bir trakonya veya varsamın zehrinin etkisinin daha kuvvetli olduğunu da öğrendim. Bünyemizin ve balığın durumuna bağlı olarak ölüm riski bile söz konusu. Biz, en azından Trakonyanın acemileri olarak, bu tür riskler varken tedbiri elden bırakamayız diye düşünüyorum.

Öte yandan, Trakonya'nın kaliteli bir ete sahip olduğunu, özellikle çorbasının çok leziz olduğunu ben de sık sık işitiyorum. Keşke sizin gibi işi bilen biri sayesinde bu lezzetleri tatma fırsatım olsa idi:)

İsfendiyar Bey, en iyi dileklerimizle ve rast gele..