Balıklar güzelmiş.. hepinize afiyet olsun,, Arkadaşlar hep aynı hataları yapıyoruz .. bu camia amatör balık avcılarının camiası burada kıyaslamalar benzetmeler in arasında trolcünün ne işi var ? ag teknesi başka statüde bizler başka statüdeyiz.. söylemek istediğim bu başlık ile ilgili değil ama bizim yaptıgımız yanlışa kıstas olarak trol teknesini göstermeyin...O farklı bir dünya almış başını gidiyor..devletin görmediği rezaleti biz görüyorsak bunu bireysel olarak bakanlıga yazarız vs.. gördüğümüzde şikayet ederiz..yada.. Buradaki ortama bir trol kelimesinin girmesinin gereği yoktur..(benzetme-kıyaslama vs) İnsanlarımızı tek tip yapıda yorumlamak olmaz.. Bir çok insanımızda bu konuda değer yargıları vardır..bu konuda klavyeden çıkan cümlelerin kıskançlıkla da alakası yoktur.. Eger bu tür ortamda forum ana sayfasında yasa-kanun-tebliğ vs zikrediliyorsa buna uymak ve kabullanmek zorundayız.. Delinin biri 5. kattan atlamış ölmemiş diye bizimde 2. kattan atlamamız gerekmez.. kolay gelsin
balıkları su üstü giden sahte, silikon yem ve kefale benzeyen sahtelerle aldım. ancak su üstü giden ( sanırım pooper diyorlar) sahteyi kesinlikle öneriyorum. 2 sahtem gitti dün. ama sağlık olsun. makinemi ve kamışımı yenilemem gerekiyor.en kısa zamanda devamı gelecek. beni takip etmeyi unutmayıntüm amatör balıkçı arkadaşlara rastgele...
Öncelikle balıklar için tebrik ederim. Dizim dizim çok harika görünüyorlar. Muvaffak Abi. O zaman bundan sonra trolleri görmezden gelelim. Burada bahsi dahi geçmesin. Gören duyan bilen varsa da tekil olarak gerekli savaşı kendisi versin. Sonra biz burda 2 balık için birbirimizi yiyelim. Ama bu konuda defahatle senin de mesajların olmuştur. Ve öyle tahmin ediyorum ki içimizde yeri geldiğinde limitleri rafa kaldırmayan da olmamıştır. İtirazlar gelirse saygı duyarım ben. Hem Tebliğe uymak zorundayız deyip kenardan arı kovanına çomak sokarak nereye varacağız? Vahiy yoluyla gelmedi o tebliğ. yukarıdaki paragrafımda da yazdım. Amatör balıkçığı bağlayan tebliği hazırlayan komisyon büyük balıkçı teknelerinin yaptığı baskıyla hazırlanmaktadır. Peki profesyoneller bizim ortadan kaldırılmamız için elinden geleni yaparken. O'nlar benim dünyamı hunharca kullansın bizler Eyvallah bizim işimiz değil biz amatör balıkçıyız deyip oturamaz. Tabiiki de her fırsatta önce onu kıyas edeceğim. GreenPeace başlattığı kampanyada en büyük desteklerden birini amatör balıkçılardan gördü. Neden? çünkü Türkiye'de gerçekten amatör balıkçılık bu forumlar vasıtasıyla örgütleniyor. Bizler bu işlere en çok karşı çıkacak grubuz. Ben nefesim yettiğince söylemeye devam edeceğim. Ama sizi bilmem. Eskiden bana dokunmayan yılan bin yaşasındı, artık o atasözünün de bir hükmü kalmadı anlaşılan... Sağlıcakla. Ayrıca ben şunu anlamıyorum biri açıklarsa sevinirim: 9 Adet çinekop olsa limit içinde 9 adet sarıkanat olsa da limit içinde ama 9 adet kofana olunca limit dışında. Bu hangi akla hizmet bir uygulamadır.
Sevgili Ergin Trol konusundaki görüşünü açıklarsın ama dediğimi anlatamadım trolcüyü yine kendisi gibi aynı işi yapan mesela gırgır avcısı ile mukayese edersin.. amatörü amatör ile kıyaslarsın.. dediğim gibi benim anlatmak istediğim genel anlamda..çinekopuda lüferdide çipurayıda levreğide kapsar. sözkonusu kofana değil.. herhangi bir raporda amatörün yaptıgı fazla - aşım - etik olmayan vs av için .. - trocü şöyle yapıyor böyle yapıyor bu onların yanında birşey değil .. demek yanlış olur.. demek istediğim bu..
Peki o zaman haklısınız. Ben söylem değiştiriyorum. 2.ci mesajımda da belirttiğim gibi. Daha balık rezervi hakkında zerre kadar fikri olmayan bir devlet neye dayanarak limit Adet ve KG limiti belirler? Bot limitlerine amenne, üreme olgunluğuna diyelim. Dolayısı ile ben de bir amatör balıkçı olarak KG ve Adet Limitlerine itibar göstermiyorum. Dileyen dilediği gibi şikayetçi olabilir.
Ergin kardeşim sirkülere itibar göstermiyorum deyip altına da birilerinin bu siteden öğreneceği çok şey var diyorsun. Bu sitede ana sayfadaki logonun altında bile limitler dahilinde av yapılması isteniyor. Sirkülere uymamak için Trolcüleri filan örnek göstermeyin. Bu 5 lira çalan birinin yakalanınca, "millet bankaları hortumlayıp milyonlarca dolar çalıyor ben 5 lira çaldıysam ne olmuş ki" diye savunma yapmasına benziyor ve hiç hoş durmuyor. 5 tane kofana ya da 50 tane sarıkanat bize yeter. Açgözlü olmayalım ve kimseyi kuralları çiğnemeye teşvik etmeyelim lütfen. Sevgiler.
Tebrikler bizim buralarda bu boy balıklar hayal ne yazık ki. En azından resimlerini gördük, gözümüz gönlümüz açıldı
Murat kardeş tebrik ederim çok güzel av olmuş.:thumb: Raporunu biraz daha ayrıntıya girerek yazarsan daha yakışıklı olur bence Rastgele...
gece dalış yasak dediler bana merhabalar ben 1 haftalık dalgıcım bana gece dalmak yasak demişlerdi ilgimi çekti gece daldım diye ne tuhafhooked
Burası ne hikmetse çekememezliklerin, saçmalıkların kol gezdiği bir alan haline geldi. Ne zamanki okunmaya değer bir av görsek konu sirkülere, saptırmalara, olumsuzluklara, tartışmalara çekilip, avın sonucunun güzelliği gölgede bırakılıyor.. bende bunu bu yaz yaptığımız 39 adetlik turna avı sonunda yaşadım.. adminden rica edip av raporumu sildirdim. halbuki biz de o avda 4 kişiydik, av limitler dahilindeydi, bazılarının bi küfretmediği kaldı.. Bu sitenin ahalisi istiyor ki malzemeye para akıtılsın, herşeyin en pahalısı alınsın, ava gidilsin ama balık tutulamasın, yada tuttuğun balığın 3 te birini mi yayınlamalısın onu da çözemedim,,, biz üstadlardan yorum beklerken çoğu zaman bu yaz eline olta alan adam gereksiz yorumlarla can sıkıyor, son zamanlarda beni iyice irrite eden bu gibi olaylar bu av raporuyla da tavan yapmış durumda.. Hatayda her avcı her çıkışında 9 kofana yakalayabiliyor mu? duyulmuş mu bugüne kadar? e bu arkadaş yakalamış? tebrik etmek yerine saçma sapan tartışmalar.. niye? ÇEKEMEMEZLİK.. başka hiiç birşey değil..
birde neden göremiyoruz av raporlarını yorumculardan? aynen hıncal uluç gibi? ayağına top değmemiş ama en iyi futbolcuyu bile yerden yere çalar halde.. yorum varda rapor nerede? en son misinası ne zaman ıslanmış? ne zaman çatlamış elleri soğuktan? yada yakalasa dahi neden senle benle paylaşmıyor raporu da senin benim paylaştığımız rapora dantel işliyor??
birincisi ortada bir yasak varsa bu yasağa herkes uymalı tamam avlanan kişi 9 tane kofana çekip büyük avcı olduğunu göstermiş ama asıl büyüklük bu kadarı yeterli deyipte yeteri kadar balığı alıkoymak değil midir. biz salak mıyız aman fazla tutmayalım aman küçük olmasın diye çırpınıyoruz. keşke denizlerimizdeki rezerv çok tatminkar olsada adet veya kg aşımları gözümüze batmasa. her gidildiğinde kökü mü kurutulması lazım. aman yakalayabildiğim kadar yakalayayım mı demek lazım. bu mantık değil mi zaten canlıların soyunu tüketen. profesyonel olmuş amatör olmuş yasaklara uyulmadıktan sonra hiç bir anlamı yok. orda 3 4 kofana olsaydı artık bir kofana ne kadar geliyor bilmiyorum malum balığın akıp geçtiği boğazda bulamıyoruz biz kofanayı. ama 5 tanede günlük limit doluyorsa 5 tane yakalayıp bunun raporuna limiti aşmadım bu kadarı yeterli deyip avı sonlandırdım diye de not düşülse okuyan demiyecek mi vay be helal olsun hep kofana yakala hemde limiti aşmadan balık yapmasına rağmen avı bitir denize doğaya saygı bu... bu büyük avcılık değil kimse kusura bakmasın. ister karada ister denizde limitlere uymayan büyük avcı falan değildir benim gözümde bu sadece ego tatmin etmek, bencilliktir. yasaları hatırlatıp uyarıda bulunanlar her allahın günü balığa mı gitmek zorunda. siz bu işi bilmiyorsunuz balık mı tuttunuz ki siz siz ne anlarsınız diyen mi varda çekememezlik oluyor bu. uyarıda bulunulan konu yasalar. ne denmesini bekliyorsunuz tebrikler yasaları hiç takmadınız limitleri aştınız gerçekten harikasınız mı denecekti. başkaları daha büyük yanlışlar yapıyor diye bu amatörün yaptığı yanlışları görmezden mi gelelim bu mu istediğiniz. aman gırgırlar troller uymuyor kimse ses çıkarmıyor biz limiti aşmışız çok mu demeye devam edin siz. 3 tane 4 tane kofanayı avlamayıpta bu balıklara üreme şansını vermek aklınızdan bile geçmesin. ha yavruyken avlanmış yumurta dökmesine izin verilmemiş ha haddinden fazla avlanarak yumurta dökmesine izin verilmemiş... benim için aynı. sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum bizlerin değil ama belki onun sesini dinlersiniz... iyi geceler...
20 cm'lik 5 kg. çinekop tutan adama helal olsun tebliğlere uydun deyip de 9 kofana tutup da 10 kiloyu aşan adamı eleştiren zihniyet bence yanlış yapıyor. Tebliğler yanlış hazırlanıyor. 20 cm çinekop tutan adam bütün gün avlanma zevki yaşayacak, kofana tutan adam atıyorum 1-2 saat sonra evine gidecek. Ayrıca denetlenmediği ve ceza kesilmediği sürece kanun tebliğ hikaye. Bu arkadaşa ceza kesen biri yoksa eğer, arkadaşı eleştireceğimize tebliğleri hazırlayanları eleştirelim lütfen. Her Allahın günü onlarca 20 cm'lik çinekop avlayanlardansa bu arkadaşımızın avını canı gönülden tebrik ederim. Lervek avı için de aynı şey geçerli. 35 cm levrek alındığı zaman herkes tebrik ediyor, 55-65 cm alındığı zaman yahu hayvanda yumurta varmış ayıptır yavrulayacak hayvanı neden tuttun deniyor. Herkes bir karar versin. Son olarak ilginç bir örnek vereyim... Bir trafik kazası olsa, baba oğul hayatını kaybetse. Birisi 70 diğeri 30 yaşında olsa herkes ne der? Babası yaşamış yaşayacağı kadar ama oğlu gencecik hayata doyamadan ölmüş derler değil mi? Eee konu balık olunca neden işler değişiyor ben anlayamadım. Son not. Bu mesajı bıraktım ya bu konu da kapanır kesin şimdi. Gece geç vakitte girdiğim için genelde tartışmalar son buluyor ve yazdıklarıma bir eleştiri bile alamıyorum... Cenani'nin geçen açtığı aşağıdaki konuda olduğu gibi. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=45039&page=4 Benim de sinirlerim bozuluyor artık Bu adam doğru söylemiş mi diyorsunuz, üstüne laf edilmez mi diyorsunuz Yoksa aha da geldi kaçalım mı diyorsunuz. lütfen yani Canım sıkılmaya başladı her tartışmalı konunun son yazanı olmaktan Saygılar...
ya hala neyin müdafası ki bu doğru yada yanlış ortada bir tebliğ var. ben 13 cm istavrit avlamıyorum. geçen 15 20 tane yemlik kraçe tuttum içim acıdı pişman oldum. yasaların eksik olduğunu söyleyip mevcut yasaya uymamak daha büyük çelişki değil mi. alınan zevke gelince 20 22 cm çinekopu kıyıya çekmekle bu kofanaları kıyıya çekmek arasındaki farkı bi göz önüne alın ondan sonra bu konuya tekrar döneriz. madem mevcut yasalar eksik neden bu eksik haline bile uyulmuyor. ve üstünede haklı çıkmaya çalışılıyor. bu ne çelişkidir...
Canım kardeşim onca yazdığımdan çıkara çıkara balık tutma zevkini mi çıkardın ? Ayrıca verdiğim linkte yazdıklarıma da göz atmamışsın sanırım. Biz aynı saftayız, demem odur ki denetlenmeyen kanun kanun değildir. 9 balık tutan vatandaşın tepesine binerseniz bir dahakine 19 tane tutar 5 tanesini koyar rapora, herkes de hayır duası eder. Kimse kendini kandırmasın. Daha büyük ses getirecek projesi olan varsa onu tartışalım artık. Bırakın amatör balıkçının tuttuğu ideal balıkların gramajını. Haftalardır pazarlarda bir tane lüfer bile yok burada herkes (ben de dahil) 20 cm'lik çinekopa alkış tutuyor ona canım sıkılıyor.
Dostum harfi harfine yazdıklarına katılıyorum,bazı seyleri abartmaya bayılırız.Ayrıca kimse yalandan deli numarası yapmasın, hayatında lüfer tutmamış bir adam ...abi sirküler 4 diyor kofana için benden bukadar demez' kofana bu boru değil, ömrü hayatında ya hiç rastlamazsın bu doğaya aykırı olaya yada bir kez.
Zaten yanımda arkadaşlarım vardı demiş konuyu açan kişi.. Buda tebliğe uygun olduğu anlamına geliyorsa, insanların raporlarını baltalamaktansa başka bir konu açıp bu işi orda tartışsak, uygun olmazmı .. ?
Furkanım ilgili kişiye cevap yazmak adına şu harcadığın vakte elektriğe yanarım.. boşver. bunun gibilerin derdi bellidir. gider 40 tane balık tutar burda sergiler..et pazarı tabi burası bunlara göre bol bol şakşak,alkış isterler.. garibim tatlısuyunda bir şey kalmadı zaten bunlar yüzünden..o değil nazik bir dille uyarıda bulunanları da böyle caydırmak için uğraşırlar ki birdahaki raporlarında sadece istekdikleri gibi şakşakçıları olsun.. neyse sana boşver dedim.kendim ne yapıyorum. sevgiler selamlar.