Sevgili Furkan. Bunu yazdıktan sonra gidip 9 kofanayı eleştirme hakkım olduğunu mu düşünüyorsun? Arkadaşım nerde yanlış yapıyorsunuz biliyor musunuz? 9 adet kofana emin ol ki birkaç kez de olsa onbinlerce yumurta bırakmış ve popülasyonun devamı için gerekeni yapmıştır. Peki sirkülere aykırı olmayacak şekilde 20 adet çinekop yumurta bırakma şansı yakalayabilmiş midir? 20 adet çinekop'un bırakması gereken 100binlerce yumurtaya ne oldu? Sirküler düz mantıkla hazırlanmış ve maalesef altında ticari balıkçıların gizli imzası olan bir dayatmadır. Daha önce de söyledim. Daha denizlerindeki balık stoğu konusunda zerre kadar fikri olmayan bir ülkede hangi sirkülerden bahsedebilirsiniz. Bir önceki paragrafında da biz boğazda geçiş döneminde bulamıyoruz bu balığı demişsin. İşte bu cümlenden ben şunu çıkarıyorum. Siz tutmayın biz balığı bulalım. Sevgili kardeşim burda da hatanın daniskasını yapıyorsun. Anadolu ve Rumeli fenerleri önünde karadenizden girişi nöbetleşe tutan o devasa cüsseleri ile gırgır ve trollerdir senin muhatabın. Amatör hiç bir zaman akın eden sürüyü yok edemez. Ama bir gırgır teknesi gelişmiş sonarları ile tonlarca balığı birkaç saat içinde hacamat edebilir. Üstelik büyük küçük demeden. Yani seninki koca orman yanıp kül olurken ateş böceğinin masum ışığından rahatsız olup ormanı sen yaktın demene benziyor arkadaşım. Ben iddaa ediyorum ki senin de burada üstad diye geçinenlerin de defalarca kez limitlere uymayan avlarınız olmuştur. Ya da böyle bir fırsatınız olsa asla hayır demeyeceksinizdir. Ben demem şahsen. Ayrıca biz ne kolluk kuvvetiyiz ne de Su Ürünleri Koruma Kollama timi. Burdan konuşarak olmaz. Kaç kez 174'ü aradın? kaç kez alışveriş yaptığın balıçıyı tezgahındaki balıklardan dolayı uyardın? Kaç kez bir gırgır teknesi veya trol için 158'i aradın. Ona bakarım ben. İstersen ben geçtiğimiz aylardaki telefon görüşme ayrıntılarımı yollarım sana. Birbirimizi yemeyi bırakalım... Sağlıcakla.
arkadaşlar neden bu konu bu kadar uzadı anlamıyorum. daha önce de belirttiğim gibi bu kofanaları tek yakalamadım. üç kişiydik. amatör olabiliriz ama vicdan sahibi ve mevzuat okumayı becerebilen insanlarız. ben balık tutup satan biri değilim. tuttuğumuz balıklar midemize girdi, çıktı. siz hala tartışıyorsunuz.tüm amatör balıkçılara rastgelsin.
Murat bey abicim millet çinekopa hasret iken sen kofanaları tutup buraya koyarsan ortalık karışır Bir dahaki raporunda arkadaşlarınla bir fotoğraf eklersen herkes rahat eder Rasgele..
zaten bundan sonra av raporlarımla ilgili fotoğraf paylaşmayacağım. insanların yersiz tartışmalara girmesini istemem.
Hemşerim meyve veren ağaç taşlanır, ve en sonunda eğri ve doğrular ortaya çıkar, çıkmışta zaten durum netliğede kavuşmuş, bu nedenle memleketimizden böyle güzel av raporlarını paylaşmaya bence devam et, biz gurbetteki hemşerilerinin heves ve adrenelinin artmasına bir nebzede olsa katkıda bulunuyorsun, böyle paylaşımlar gördükçe ve okudukça inanki yıllık izinlerin biran önce gelmesini canı gönülden beklemekteyiz . Paylaşımlarını esirgememen dileklerimle,hep kofana ve kofana gibileri rastgelsin. SAYGILAR..
evet benim limitlere uymayan avlarım oldu ama limitlerden haberim olmadan önce. 15 20 kraçe tuttum evet yem yapabilmek için tuttum. yem almak gibi bir şansım yoktu çünkü yanımda nakit 5 kuruş para yoktu. üsküdar iskelenin yanından geçerken herkes katliam yapmış durumdaydı hemen hemen herkesle konuştum açıkta iri istavrit var yazıktır günahtır diye kimse yanaşmadı. nerede limit altı balık satıldığını görsemde uyardım tepki gösterdim zabıtaya istanbul belediyesine defalarca mail attım. şikayetimin gerekli yerlere iletildiğini söylediler. birini bir şeyle itham ederken asılsız olmamasına dikkat edin bence. şov mu yapmam lazımdı ben şikayet ettim bakın bakın diye. neyse uzatmaya gerek yok siz benim yazdıklarımdan sadece görmek istediğiniz yerleri görmüşsünüz. fazlada uzatmaya gerek yok. ne zaman limitlere uymayan bir av fırsatı olsa ben hayır demem zihniyetinden vazgeçersiniz o zaman konuşmamız bir anlam taşır...
Arkadaşlar, dünyada hiç bir şey insan kalbi kırmaya değmez.Herkes avcılık hayatında limit altı avlar yapmış olabilir.Ben bu foruma girmeden önce vicdani limitlerimle hareket ediyordum, limitleri bu siteye üye olduktan sonra öğrenme fırsatı buldum. Geçenlerde sahilde avlanırken, yanımıza bir baba oğul geldi.Çocuk 7-8 yaşlarında, ellerinde 50 cm'lik oyuncak gibi bir kamış...Her zamanki gibi kıyı kıraça kaynıyor, oltayı baba atıyor, atarı 5 mt var yok, bende onlara karışmamakiçin dikkat ediyorum, bir yandanda onunla birşey tutamazsınız diye espri yapıyorum.İlk çekişte 3 adet kıraça alıyor, gördünmü der gibi mırıldanıyor birazda ukalaca...Balıkları yarım litrelik pet şişeye atıp iştahlıca ikinci atış çok küçük bir kıraça daha...İşte buradan sonra başlıyor asıl ders, adam yine balığı alıp şişeye atacakken, küçük çocuk baba bunu bırakalım diyor.Birden bütün ilgi ve alakamı onlara yönlerdiriyorum, adamın hiç niyeti yok bırakmaya, çocuk ısrarla birazda ağlamaklı "nolur baba bırakalım" diyor.Baba tekrar ısrarla neden diye soruyor, işte 7 yaşındaki çocuktan babasına tokat gibi bir cevap geliyor."Babacığım o daha çok küçük".... İşte bence limit budur, ufacık bir beyin, kocaman bir yürek ve vicdan..Bir an utanmasam çocuğu kucaklayıp, öpecektim. Arkadaşlar inanın şu üç günlük dünyada kalp kırmaya değmez, eleştirilerimizi ve uyarılarımızıda insanları üzmeden yaparsak çok daha güzel olmaz mı?
Isa abi tüylerim diken diken oldu ürperdim birden. Denk gelse böylesi, al hemserim kovadakiler hediyem olsun çocugun dedigi gibi o daha çocugun kadar küçük kiyma garibe derim
Sevgili roy kardeşim olayın devamıda bir o kadar komik... Baktık adam bir kaç kıraça aldı, aşka geldi akşamki nevaleye çıkarmaya niyetli, zaten aramıza girdi atmak için, yemli takımlar var onlara takacak, arkadaşım uyardı."Bak burda bizim takımlar var onlara takacaksın" adamın cevabı ben zevkine atıyorum olunca dayanamadım ve dedim ki; "Ne yaparsın kardeşim, bizde sabahtan beri ekmek parasına burdayız":laughing:
Aynen katılıyorum :clap2: :clap2: :clap2: Ya zaten bu forumda da denize balıklara ve doğaya karşı hemen hemen herkesin gereken şekilde saygı duyduğuna ve hassasiyet gösterdiklerini düşünüyorum.. Bu trolcülerin ve yasak olan mevsimde kaçak avlanan tekne sahiplerininde............. banghead
Herkese sevgiler saygılar..İnsanların algıları kişiden kişiye değişir.Ben Ergin beyin (kurbağaprens) söylediklerine büyük oranda katılıyorum.Burda yazan üstadların,arkadaşların ''amatör balıkçılarla-trolcüleri kıyaslamayın'' mantığına kesinlikle karşıyım ve hiçbir anlam veremiyorum.O zaman sadece sirkülere uygun balık avlayalım,sadece kendimizi sorgulayalım ama denizi balıkları korumak adına hiçbir şey yapmayalım..Bu nasıl bir mantıktır? Denizlere bir trolün bir günde verdiği zararı görmezden gelip sadece kendimizi sorgulamak çok sığ çözümden uzak ve dar bir bakış açısının sonucudur..Hayatında bir kere sahil güvenliği aramamış bakanlığa dilekçe yazmamış limit dışı balık satanları uyarmamış vs. birinin burda ahkam kesmesi en hafif tabiriyle samimiyetsizliktir..O zaman adama sormazlarmı sizin avcılık ruhunuz nerde diye? Kaldı ki Ergin Bey çok önemli bir konuya dikkat çekmek istiyor ama kimse bunu görmüyor.Mevcut sirkülerin hangi şartlar altında ve kimler tarafından hazırlandığını bilmeden bu konuyu çözemezsiniz..Balık baştan kokar diye bir atasözümüz var..Bu sirküler sakat bir sirkülerdir, taraflı bir sirkülerdir,adil olmayan bir sirkülerdir ve güncel değildir..Örnekmi istiyorsunuz? Açın okuyun forumda kıyıdan yada tekneyle avlanırken arkadaşlarımızın başına gelenleri..Devlet yetkililerinin trolcülere yada kıyıya 3 metreye ağ serenlere karşı neden aynı hassasiyeti göstermediğini hiç sordunuzmu kendinize? Herkesin az çok cevabını bildiği bir soruya dikkat çekmeye çalışan Ergin Beyi birde bu gözle okuyun lütfen..!! Bu sene hazırlanan yeni tebliğ için forumda açılan başlıktan kaçınızın haberi var? Kaç taneniz konuyu okuyup yorum yaptınız? Avcının sirküleri kanunu vs hepsi bir yere kadardır.Esas önemli olan şahsi vicdanlardır..Tuttuğumuz balığın sayısıda boyuda önce kendi vicdanımızda değerlendirilmelidir..Yayınlanan her raporda uyarıda bulunup ''arada limitlere uymayanlar var'' diyerek bilirkişilik yapanlar önce kendi avlarını düşünüp kendi vicdanlarını sorgulasınlar,sonra burda polislik yapsınlar.. Son olarak duymayan kulaklar görmeyen gözler görsün artık..Güzellikleri avlarımızı bilgilerimizi paylaşmak adına bir arada olduğumuz bu sitede her geçen gün gerilim yaşadığımızın umarım farkındasınız..Bunun sebebini sorguladınızmı hiç.? Abilerim arkadaşlarım..ARTIK BALIK YOK..İşte okuyorsunuz bazı arkadaşlar 'bu mevsimde x balık yenmez,tezgahtan kültür alın daha iyi'' demeye çoktan başladı..Acı olan bu gerçeği görmeden,bunun suçunu sadece amatör balıkçılarda arayıp kendimizi sorgulamaktan,ukalaca ahkam kesmekten bir an önce vazgeçelim ..Bırakalım birbirimizi yemeyide önce bu gerçeği kabullenip nasıl çözeriz diye konuşalım..Yüreği bilgisi yada bir çözüm önerisi olan varsa işte meydan.. Sevgi ve saygılarımla..
çözümü basit. hemde çok basit... 3 yıl boyunca av yasağı getirilecek ve muntazam olması gerektiği gibi denetlenecek. sonra bu işin okulunu okuyan insanlarla yani su ürünleri mühendisleri ve deniz biyologlarıyla bilimsel çalışmalarla hangi balığın ilk yumurtasını kaç santimken döktüğü hesaplanıp ona göre sıfırdan tebliğ hazırlanacak. ve yine bu tebliğ olması gerektiği gibi denetlenecek. aslında bu kadar basit... ama benim daha öncede söylediğim gibi kimseyi siz burada ahkam kesiyorsunuzda balıkçıları trolleri şikayet etmiyorsunuz diye suçlayamazsınız. ben onun reklamını burada yapmak zorunda değilim. o gösterişten ileriye gitmez. bir abimizin yazdığı mesajda görmüştüm. herkes önce kendi evinin önünü temizlemeli...
kusura bakmayın ama amatör olta balıkcılıgıyla balık nesli tehlikeye girmez arkadaşlar,daha geçenlerde sudan cıkan dalgıcın belinde birer karışlık lagoslar vardı boyları belki 10 cm ya var ya yok 6 veya 7 tane kadar,eeee şikayetini yapıyon ammaa şikayet ettiğin kurumlar sana saçma sapan sorular soruyor seni kızdırmaktan başka bişey yapmıyolar.yok o 7 tane kofana yakalamış tebliğe uymazmış,, yok bu 1 kg mercan yakalamıs tebliğe uymazmış,bırakın bunları...