Ciğer Yemi Sizinle Chasse pechede izlediğim ama hiç denemediğim bir yemleme tekniğini paylaşmak istiyorum adamlar Bildiğimiz koyun ciğerini mikserde kıydılar Ve bir kaba katıp geminin içinde tülbent dediğimiz minik gözlü beze koydu ve benim dediğim gibi ağzını kapattılar ve teknenin etrafında gezdirdiler SonraSını izliyemedim saygılar
Şimdi yazacaklarım biraz aksi olacak ama Bu sabah (gerci saat günü atlatmış) yani 27/07 sabahı saat 04:00'da kalkıp Eryaman Susuz gölüne gittim. 4:30 gibi başladım. Önce mısır serptim oltama mısırlarımı taktım ve inanın hiç uğrayan olmadı. 30 belki de 34 dk mısıra dokunulmadı. bu esansı ben 5 cc'lik bir şırıngada taşıyorum. mısırların hem üzerine sürdüm hem de içine bolca enjekte ettim. kancadaki mısırlar tüketildi. tesadüf olabilir mi diye tekrar sade mısır taktım. yine uğrayan olmadı ardından kullanmaya devam ettim ve ilk avı aldım. Ürünü aldığım günden bu yana şüphe ile yaklaşmaktayım ama bu gün işe yaradığını düşünmeye başladım açıkçası.
Demek ki sizin göldeki balıklar yenilikleri yakından takip ediyorlar. Valla ben tanıtım filmini seyredince mest oldum ve bir tanede ben almıştım. Denemek için sabırsızlanıyordum. Gölde denedim bu mereti,normalde gelen parmak kadar kızılkanatlar bile uğramaz oldu,hadi sazandan vazgeçtik... Üstüne üstlük birde elime falan bulaştı,gecenin bir saatinde nerdeyse beni arabadan atacaklardı arkadaşlar. İğrenç kokuyor yaa. Bu iğrenç kokusu belki yayında işe yarayabilir ama en azından bizim sazanlarda falan iş yapmıyor. Küsbeli takımdan ve danaburnundan vazgeçmem....
ben bahar basında aaldım bitane dişli balıklar için 10 euroda para basstım ama bi işe yaramadı boş çıktı bende ensonuda kullanmaktan vazgectim hatta öğle bu kokuyu sıkınca balık yakalayamadım belki benim sansımdanda olabilir okadar çıkılırda bir balık alınmazmı
Bende de vardı benzer bir tane,adını yazmayayım.Hiç bir işe yaramadı.Kızdım hepsini suya boşalttım.Şimdi kendi hazırladığım mısırları kullanıyorum.En azından içim rahat!
ustalar ben aşağı yukarı doğada kullanılan her kimyasala karşıyım. eğer amacınız balıksa amatör değilsiniz. amatör balıkçılığın son kademesi balığa maksimum şansı vererek yakalamaya çalışmaktır. yoksa bir ağ alırsınız, sakarya nehrinin bir yanından bir yanına gerersiniz, ne var ne yok toplarsınız. lütfen kimyasallardan uzak duralım...
ultrabite yemler yani cezbediciler hakkında bilgisi olan varmı? Slm arkadaşlar bu cezbedici spreyler varmış yeme sıkıyomuşsun balık onun kokusunu alıp geliyormuş sizce bir işe yararmı deneyen varmı.
arkadaşım bunu özellikle denedim sazan için olanını.sazan hamurunu yoğurdum yarısına bu ultrabite dan koydum diğer yarısı sade kaldı.sade kalan hamura çok daha fazla sayıda vuruş oldu.o gün bugündür kullanmıyorum bu esanslardan.tavsiye etmiyorum.sevgiler...(bu arada kullandığım esans sazan için olanındandı eminim buna!aklında yanlış esans mı kullandı sorusu oluşmasın..)
valla üstadım ben hiç denemedim gerçi ben turna için deneyecektim ama aynıdır heralde arkadaşın birinden olumlu görüşler aldım ama yinede tam güvenemiyorum bu hafta boş dönmemem lazım evdekilere sakız oldum kaç haftadır
valla olabilir ne diyim şimdi Bu sabah 04:30 gibi yine bir çok deneme yaptım. hala işe yarıyor... ilginç tabi... bir de yapacağım hamur karışımlarında kullanmayı düşünüyorum...
biliyom meriç sabır işi oldunu sen yemek yaparken ben bekliyom balıkların başını eğer bu haftada tutamassak makarayız bilader ona göre
Meric bu esanslarla ilgili epey bir yazi var . http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=1279 herkes aklina geleni yazmis sagolsunlar Benim fikrim her zamanki gibi, paran cebinde kalsin olucaktir.
slm Kardeşim bencede en doğrusu ama gelde sen bunu bizim Hüsseyine anlatsana adam taktı işte illa deneyecek ya bırak mutlu olsun işte
olum meriç tamam almıyom ama varya boş dönersek bu haftada o spreyi sana sıkar belediyede dolaştırırım )
Cezbediciler Slm Ben Ultrabaite Turna Cezbedicisini Kullandim Ve Çok Memnun Kaldim Turna Çildiriyor Bir Çok Turna Yakaladim Turna Avcilarina Tavsiyemdir .