Kollarım kas yaptı :) (Yumurtalık 03-04.09.2012)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında İnan01 tarafından paylaşıldı.

1. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Sizlerinde bahsettiği ve bizimde bahsettiğimiz gibi ölçü olsa hiçbir sıkıntı olmayacaktı benim bahsettiğimn sadece buydu onun dışında zaten herhangi bir konuya değinmemiştim.

Ben balığı zevk için tutarım olsada olur olmasada olur o aktivite bana büyük keyif verir. Sizler hakkında yorum zaten yapmadım yapamamda sizleri tanımıyorum ama bahsettiğiniz gibi iyi insanlar olduğunuza inanıyorum ve eminim bu konularda sizde enazbizim kadar hassassınızdır. Ölçü olduğunda eminimki bu tür karışıklıklar olmayacaktır keyifli ve güzel avlar dilerim.

2. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Forum sizlere neyi çağrıştırıyor,önce bunun cevabını versin herkes kendisine,

Sadece bu konudan yola çıkayım,

Kaç numara iğne kullanılmış soran varmı ?
    Kaç mm misina kullanılmış soran varmı ?
    Kaç gr kurşun kullanılmış soran varmı ?
    Saat kaçta balıklar daha yoğunlaşmış soran varmı ?
    Patlatılan 4-5 takımın neden patladığını merak edip soran varmı ?

Bunların hiçbirisini soran yok,bir av yapılmış,başarılı bir av yapılmış,bu avın neden bu kadar başarılı olduğunu merak eden yok.

Ben avımı önemserim,ben avıma saygı duyarım,onu fotoğraflarken yanına ölçek olsun diye sigara paketi,çakmak,pet şişe,metre ıvır zıvır,koyup ona saygısızlık etmem,öperek uğurlarım onu gerek suya,gerek buzluğa,çünkü bunu hakettiğini biliyorum,eski raporlarımdan bir kaç tane fotoğrafa baktığım zaman iyiki artık böyle fotoğraflamıyorum diye mutlu oluyorum.

Ben ve arkadaşlarım balıkları bu şekil de Fotoğraflıyoruz ve bu şekilde foroğraflamaya da devam edeceğiz.

mm,cm hesabı sizlere hiç bir şey (bilgi ) kazandırmaz,heleki yakaladıkları balıkları karış + parmak ile ölçen bir ekibin raporunda :rolleyes:

Bariz bir örnek vererek bitireyim.

Av arkadaşlarımdan Ender'in,geçen hafta yakalamış olduğu çipuranın fotoğrafı,farklı bir olta düzeneği ile yakalandı,Çipuranın ölçütü net belli olduğu için,olta düzeneğinin detayına gerek yok.

Rastgelsin.

3. nihatkilic

nihatkilic Nihat Kılıç

Favori Kamış:
    2x Italcanna Combat 4.20mt
    Favori Makine:
    2x Penn Surfblaster 8000
    En İyi Avı:
    5,6 kg. levrek
    Ben hayatımda böyle güzel çipura görmedim.Umarım birgün banada kısmet olur.Ender Bey i tebrik ediyorum.

4. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana

Ben ne demek istediğimi gayet açık olmasına rağmen tekrar açıkladıkça sizler biz yaptık oldu havasında ters yazılar yazmakta ısrar ediyorsunuz. Orhan bey evet önce forumun ne için olduğunu ve nasıl kullanılması gerektiğini ve bunun bazı kurallar çerçevesinde olması gerektiğini bilmek ve anlamak gerekiyor bu şekliyle açılınca raporlar tartışmalar olmaya devam ediyor ben dedimki ölçü olsunki tartışma olmasın hala ısrarlı bir inat biz böyle açıcaz açın ama kurallarıda inceleyin bir zahmet ozaman doğrusu bu.

Rapor açma ile ilgili forumun açıklaması :

Merhaba sevgili balıkçı dostlarımız,

Deniz Av Raporları bölümüne hoş geldiniz, bu bölümde denizde yapmış olduğumuz avlara yönelik raporlarımızı ister fotoğraflı, ister fotoğrafsız raporlar şeklinde yayınlayacağız.

Bunun için ikişer adet yeni forum bölümü açtık, bunlar deniz av raporları ve tatlısu av raporları bölümleridir.

Yayınlamak istediğiniz raporunuzu deniz ise deniz bölümüne, içsularda ise tatlı su bölümüne yeni konu açarak ekleyebilirsiniz.

Eklenecek her rapor sirkülere (Tebliğlere) uygun olarak eklenmesi gerektiğinden, sezon yasaklarına, adet, boy ve kilo limitlerine lütfen dikkat edelim.

Geçmiş zamanlara ait yayınlamak istediğiniz raporlarınızı tarih belirterek yayınlayabilirsiniz.

Bu bölüme eklenecek her rapor, üyelerimiz tarafından aşağıdaki maddelere uygun olarak eklenecektir:

1. Yakalanan balığın adı?
    2. Balığın boyu ve kilosu? (eğer istavrit, izmarit, kefal, sarpa v.b. gibi balıklar varsa boy yerine adetlerini yazabilirsiniz)
    3. Yakalandığı tarih?
    4. Balık hangi yöntemle avlandı? (örnek: dip oltası, sırtı, at-çek v.b. yada zıpkın)
    5. Av da kullanılan yem? (sülünes, mamun, madya, yengeç, kaya kurdu, boru kurdu v.b.)
    6. Balık nerede avlandı, hangi sularda? bölge yada ilimiz, ilçemizde olabilir.
    7. Av, kaç kişi ile gerçekleşti?

Bu 7 maddenin raporlarınızda bulunması konuları takip eden diğer balıkçı dostlarımızıda yaptığınız av hakkında bilgilendirecektir.

Keyifli paylaşımlar dileklerimizle, avınız bereketli olsun!

Rastgele.

Burda da linki: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=14777

Ben anlıyorum sizleri aslında da neyse daha fazla birşey demiyeceğim kural bunu söylüyor forum kurallarına uymak zorundadır forum üyeleri. Limit konusunda ki hassasiyet ise vicdanınıza kalımıştır.

Kurallar dahilinde iyi paylaşımlar.

5. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Shimano Aerocast, Okuma Cedros
    Favori Makine:
    Cormoran,Cormoran,Cormoran
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..

Bir linkde benden sana gelsin. Susmak istiyorum ısrarla üzerimize geliyorsunuz. En sevdiğim şair Mehmet Akif'in güzel bir sözü vardır.

-Dinime küfreden, bari müslüman olsa
    diye......

http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=49457

Linke tıkla konu sahibine bak ve bu rapordan ne kadar farklı onunda bir açıklamasıı yapıver arkadaslara. Sonra gel burda ders vermeye kalk. Resimdeki balıkların limit altı olmadıgını biliyoruz o nedenle de neden yanında ölcü yok, neden cetvel koymadın, su terazisi nerde, ölçü aleti niye gözteriyor. Terazinin üzinde neden cekmedin yada yukarıda seninde belirttiğin gibi kimle tuttun, ne ile tuttun, nerde tuttun, saat kaç, ada vapurunun yandaki çarkının sayısı ne diye sorular sormuyoruz. Büyüklerine saygı duymayı da ogren artık. Farum sadece yazısmadan ibaret değildir bunuda en iyi Adana ekibi bilir. Aramızdaki dostluğun haddi, hesabı ya da ölçüsü yoktur. Amaaaaaa bir ekip halinde saldırmanızın da manasını cözebilmiş değilim.

6. KüçükBalıkçı

KüçükBalıkçı oğuz

tebrikler güzel bir av olmuş fakat küçük balıkların ne olduğunu anlayamadık yazarsanız sevinirim

7. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Konu silindiği için ben örnek veremiyorum ama siz çözmesenizde olur:) Bizde bir ekibiz balıklar tepside ve hepsinin boyutları var rapor olarak:) Araştırmak yeterlidir sadece. Bu yazdığımı hürra üzerinize çullandık diye algılamayın sakın o balıkların avında bende vardım levrek hariç ve Selçuk hocam şuanda Bulgaristan yolunda olduğu için yazıyorum:) Son olarak balıkların sofraya geldiği rapor yerine o balıkların tutulduğu raporu okumanızı öneririm. Dediğim gibi amaç sataşmak degildi. Bu kadar çıkışmanızada gerek yoktu. Ya siz bizim dediğimizi anlamadınız ya da anlamadınız:) Daha fazla yazmqya gerek yok yine çıngar çıksın istemiyorum iki bölge içinde sütten ağzımızın yandığını hatırlatmak isterim:) Saygılar.

8. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..
    Küçük balıklar gümüş balığı....

9. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..

Ne güzel de anlatıyorsun raporda balıkların ölçüs oldugunu 3 adet balık olunca boy ve cm yazmak olay. 34 adet balığın hangi birine boy ölçüsü yazacagız?
    Tepsiden bahsediyorsun ben o tepsinin yaklaşık 60 cm capında bir tepsi oldugunu tahmin edebiliyorum ki daha büyük de olabilir daha küçükde. Ancak göz kararı denilen ölçü ile 60 cm civarı bir tepsi varsayımı ile yola çıkıp tepsi içindeki 3 balığın limitler dahilinde oldugununda farkındayım. Ancak bizim bu işi yapmamıza göz yummayıp bize ait raporlarda ısrarla ölçü olarak kullanabilecek bir seylerin sorulmasındaki art niyeti de arkadasınız acıklarsa sevinirim. Forumda son zamanlarda Yumurtalıkdan arda, arda gelen raporların vermiş oldugu bir kıskanclık söz konusu ise ki artıkben bunu böyle algılıyorum. Kusura bakmayın buna caremiz yok, ya kıskanmaya devam edeceksiniz( Siz kıskanyorsunuz demiyorum enel konusuyorum) ya da raporları okumadan es gecip gideceksiniz. Adana ekibi rapor acarken boy limiti su kadardı, soyle tuttuk, boyle bıraktık demeyi sevmiyor sevmek zorunda da değil. Rapor kuralları var ise ve biz kuralları cigniyor isek yönetim kadrosu bu rapor kurallara aykırı der ve kapatır konuyu. Bizim amacımız raporu acıp balıkları gösterip daha sonrasında gelebilecek olan sorulara yanıt vererek ve tek tek soruları cevaplandırarak arkadaslarımıza yardımcı olmak. Bölgesel ayrım var ise ki artık var oldguuna kesin inanıyorum, denizde gelen av raporları yerine bölgesel av raporlarına döner iş. Adminler biraz kasarlar ve Akdeniz Bölgesi, Ege Bölgesi diye ek sayfalar acarak işi çözüme kavustururlar, Ben sizin bölgesel raporunuzu okumam siz de benim bölgemdeki raporlara bakmazsınız olur biter. Herkes okumak istediğini okur, okumak istemediğine de yan gözle bile bakmaz. Ok?

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Kimseden yazdıklarını alıntı yapıp dikkat çekip cevaplar vermeyeceğim ama bu nedir ya, nedir gerçekten?

Nevzat bey alıntı yaptığınız raporun nesi vardır?
    Sininin içinde üç balık vardır ve sini ebatından aşağı yukarı neyin ne olduğu belli olmaktadır. Sizlerin raporlarıyla alakası yoktur. Gayet net ölçeklendirme yapılabilir. Bu rapor İnan'ın rapor değil mi? Ben İnan'a dedim, böyle yaparsan daha iyi olur diyerekten.

Neden sizler çırpı toplamaya soyundunuz. Yok Adana ekibi yok bilmem ne ekibi.
    İnan ne dedi güzel kardeşim. Evet ben unutmuşum, bi daha ölçü birimi koyarım dedi çocuk. :D:D:D Güven bana Volkaannn dedi.

Bizde güvendik sonuna kadar.
    Kimse de kırıcı bişey yazmadı. Bu neyin gocunmasıdır anlamadım. Daha da şüphelendim şu an.

Orhan abi yazmış. Balıklara saygısından ölçü birimi koymuyormuş.
    Hey Allah'ım. Ölmüş balığın neyine saygı.
    Saygıyla ilgisi olsa, bundan sonra dikkat ederim diyen İnan kardeşimin üzerine ve onun raporuna biz Adana ekibi olarak koymayacağız demez insan.

İnan'a soruldu mu bu fikir, İnan desin ben böyle karar aldım diye.
    Avdaşlarının adına karar vermek balıklara saygıyı düşünen birine hiç yakışıyormu?

Balığın yanına cetvel vs. koyulunca ölmüş balığın alınganlık göstereceğini sanmıyorum.

Adana ekibi siz bilirsiniz. İster koyun, ister koymayın. Bende kendi adıma ona göre değerlendirir, ona göre muhatap alırım kendime.

11. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..

Raporu en bastan bir daha oku. Orda av arkadası olarak adı gecen Nevzat ben oluyorum. Raporu acan İnan olabilir ama bu ikimizin birlikte avlandığı bir av. Diğer konularda cevap yazmaya bile gerek duymuyorum.

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Rapor sahibi kimse benim muhatabım odur.

13. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..
    :blah: :blah: :blah: :blah:

14. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ne denilebilir ki:) Saygıdan söz ediyor iken blah blah blah blah demişsiniz:)

Ben size diyorum ki; O raporun (yani tepsideki balıların) da raporları var boyut olarak tek tek ölçülmüş ve sadece 3 tanecik:)

34 taneyi 34 ayrı ölçü ile belirtemezsiniz ki zaten. İşte burada benim serzenişim başlıyor. Tam kavrayamadığınız konu bu. Vicdanınız 34 taneyi alı koyup 44 taneyi salmaya izin veriyorsa ben çok vicdanlı biriymişim:D 2 tane yakalayıp 3. aynı boydakini salıverdim:) Genel bir uyarıydı bir bilgilendirmeydi benimkisi sizin raporunuz üzerinden, bu Orhan beyin raporunda da olabilirdi, sizinkini gördüm ona yazdım.
    Boy limiti olan balıkların nadide türlerin belirli bir vicdani doyuma ulaşıldıktan sonra salınması sizcede duyarlı bir vatandaş bir amatör balıkçı olduğunuzu herkese örnek olduğunuzu göstermez mi?

Siz sadece bunu anlamak istemediniz konuyu nereden nereyte getirdik hep beraber.

Geçenlerde de oradan bir yerden vatandaşın birisi(ismi lazım değil) bana üstü kapalı sövüp(sadece bana olsa iyi, sevdiklerimden girip benden çıktı) başka birininde olayı adamın yakaladıklarına getirmesi ve sövülme olayını görmemesi çok mu normal bir davranıştı. Ben diyordum ki konu artık limitlerin aşılması değil adam sövüyor. O diyorki limitleri aşmamış bak bu kadar adamla tutmuş vs. vs.

Yani konu artık limit ya da her hangi bişey değil. Ortaya bir yemek raporu koyuyorsunuz ama o raporun açılmasından önce konu balıkların da raporlarına bakmıyorsunuzve hala daha yemek olan balıklardan bahsediyorsunuz. Yahu bakın o balıklar yemek olmadan önce raporları var mı yok mu:) Hele bir bakın, benim raporuma bakın, şüpheye düşecekmisiniz.

Tekrar Saygılar:)

15. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Volkan Avına saygı duymuyorsan o senin problemin ama benim saygı duymama '' Hey Allahım ''şeklinde konuşamazsın.

Kimin hakkında karar verip vermeyeceğim seni ilgilendirmez,karar verdiğim kişileri ilgilendirir.

Aferim hepinize,çok güzel yapıyorsunuz,böyle devam edin,bir raporun içerisine ancak bu kadar güzel edilir,olmaz olsun sizin dostluğunuz da,arkadaşlığınız da,

16. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Çağrı oradan bir yerden değil Adanadan demen daha yakışık olurudu,ayrıca İnanın son 5-6 konusuna baktım tek bir mesajın yok,şimdi çıkıp burda millete akıl veriyorsun,bu ayıptır.Mesaj yazmanız için illa polemik yaratılmasımı gerekiyor.

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ölçü birimi ve saygıyı nasıl bağdaştırıyorsun anlamıyorum gerçekten Orhan abi. Dostluk ve arkadaşlıktan kastın şartsız itaatsa, ben kimsenin dostu arkadaşı değilim. İçine edenler de rapora yorum yazanlar değil, ilginç bir şekilde kendi raporlarıymış gibi savunmaya geçenlerdir.

İnan gerekeni çok önceden yazmıştır. Uzamasına sebep bizler değiliz.

Dediğim gibi, siz bilirsiniz.

18. T2Faced

T2Faced Yusuf

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 - Cormoran Bullfighter 2,70
    Favori Makine:
    Penn SurfBlaster 7000 - Eurofish Saltic 60
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kilo 0/
    Herkese merhabalar,

Adanalı olarak ve çoğu zaman grup ile birlikte avlara iştirak eden birisi olarak yazma gereği duydum.
    Aslında bir grubumuz var, bazen denk düşürüp diğer gruplarla birlikte takılıyoruz, bazende pişti oluyoruz.
    Hiç tanımadığımız insanlarla selamlaşıp bütün gece aynı sahilde bulunmak keyif verici oluyor, kim ne yakalamış diye sahil boyu gezinip bazende yemeklerimizi/malzemelerimizi paylaşıp yardımlaştığımız zamanlarda oluyor. Bu açıdan bakınca gayet insancıl ve keyifli zaman geçirdiğimiz ve ekip diye bir şey olmamasına rağmen ekip ruhunu yaşadığımız zamanlar sıkça oluyor.

Konuya gelirsek, forum kuralları gereği ve yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için bir ölçek konulması doğru, bunu İnan'da belirtmiş zaten. Konu nasıl buralara kadar gelmiş anlamak güç.

İnan ve kendi adıma söyleyebileceğim şey; herhangi bir ekibe dahil olmadığımız sadece beraber olmaktan keyif aldığımız insanlarla ortak bir amaçta buluşarak keyifli zaman geçirdiğimiz, yasal sirkülerden ziyade vicdani tarafımızı dinlediğimiz, heves değil tutkuyla bağlandığımız ve kendimizi dünyadan soyutladığımız bir aktivitedir bizim için balık. İnatlaşmalarıyla, iddalaşmalarıyla, rezillikleri ile kısacası orada yaşanan herşeyi birlikte yaşamaktan keyif aldığımız başka bir dünya.

Eksiklikler yanlışlıklar her zaman olabilir, kişilerin olgunlaşması için yaşanmışlık gerekir bizde bu gelişimin içerisindeyiz. Sürekli bir şeyler yaşıyor, öğreniyoruz. Bu bağlamda birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz olduğuna, yeri geldiğinde fikir almaya yeri geldiğinde fikir vermeye, tartışabilmeye açık olmak gerektiğini ama hepsinden önemlisi saygıyı asla kaybetmememiz gerektiğini düşünüyorum.

Selamlar..

19. hak01

hak01 hakan

En İyi Avı:
    Lagos 1.5 kg
    İnan ve Orhan beyler, ve diğer tüm arkadaşlara merhaba. Uzun zamandır dışarıdan takip ediyordum sizleri, ancak dayanamayıp ben de siteye üye oldum:) Adana Yumurtalık ve Karataş favorilerimdir, mevsim de geldi artık. Sizlerin raporlarını gördükçe içim gidiyor. Herşeyden önce güzel avlarınız için tebrik ederim. Darısı bizim başımıza. Umarım beraber çıkma şansımız da olur. Selamlar...

20. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Abi yapma allah aşkına sende mi başladın msjın yok falan demeye:) Daha geçen gün bana söven adamı savunuyordun. Bumudur ustalık bumudur üstadlık:). Polemikler keşke benim konumdada olsa ama olmuyor neden? Sordunuz mu hiç kendinize:) Polemik mi yaratmışım bu konudaki ilk mesajımı bir okumanı rica ediyorum. O rapordan beri( cok iyi biliyorsun abi o raporu) olaylara hala Adanalılar tarafından bakbiliyorsan benim sana dicek tek bir lafım yok.