Kollarım kas yaptı :) (Yumurtalık 03-04.09.2012)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında İnan01 tarafından paylaşıldı.

1. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Çağrı,sana daha önce de söyledim yine söylüyorum ben sana söven adamı savunmadım,sadece yapılanların,söylenenlerin yakışık olmadığını söyledim ve hala aynı fikirdeyim,sende hala savunuyorsun diyorsun ? ne yapayım bende onamı söveyim savunmadığımı göstermek için.

Ben ne zaman Adanalılar tarafından baktım biliyormusun,benim memleketime '' oralardan bir yerlerden '' dediğin zaman.

Polemiklerin senin konuların da olmaması doğal,yanlış görmediysem 1 tane av raporun var ;)

Mesajını tekrar okudum,yine aynı düşüncedeyim,senden de ricam sana yazdığım mesajı sen de tekrar oku,mesajın neresin de sana '' Polemik yarattığını söylemişim '','' Mesaj yazmak için polemik yaratılmasımı gerekiyor demişim '' umarım arasındaki farkı görmüşsündür.

Mesaj yazıp yazmaman konusun da genelleme yapmıyorum,sadece İnan'ın konusuna mesaj yazma zamanlamanı vurguluyorum,

2. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Bir çok şeyi net olarak görüyorum Orhan abi, o konuda kimse sıkmasın canını:) Ben sana "memleketli"ne söv demedim ki. Orada kızdığım konu; taraflı bakmıyorum dedigin halde adam sövüyor sen limitten bahsediyorsun:D garip değilmi bu:) Konuyu buradan hemen çekip çıkarıyım.

Raporum neden yok biliyormusun Orhan abi:) Benim vicdani sirkülerim sizin vicdani sirkülerinizden çok çok fazla o yüzden raporum yok:) Yani sizin ispendekleri ben salıyordum:) 30 cm boyunda sarıkanatları salıyordum o yüzden yok. Ve o yüzden eleştiri gelmiyor bana:) Her zaman açığım ama eleştiriye gözümün üstündeki kaşımıda eleştirebilirsiniz 40 cm üstü balıklarımı da:)

3. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Çağrı,bilerek veya bilmeyerek yine aynı yanlışlığı/haksızlığı yapıyorsunuz ? tuttuklarından daha fazlasını üstelik limitler dahilinde olan balıkları salan insanlara '' benim vicdanım sizden daha fazla diyorsun '' yeni tebliğ yayınlanmadan çok önce 25 cm altındaki Levrek ve Minekopları,20 cm altı çipura,mırmır,sargozları salan insanlaramı eleştiri getirilmesini haklı çıkarmaya çalışıyorsun,el insaf,

O zaman bende sana şunu söyleyeyim,sizin Lüfer diye yakaladıklarınızı,bizim bot ekibi büyüsün diye geri bırakıyor.Oldumu şimdi ? Arkadaşlarımın bu yaptığı senin yaptığını önemsizleştiriyormu ?

Yapmayın abicim gözünüzü seveyim,kurallar izin verdiği halde balıkları alıkoymayıp salan insanlara,ben daha büyüğünü salıyorum diye eleştiriye kalkmayın bu haksızlıktır,insafsızlıktır,

20 cm lik çipurayı,25 cm lik levreği,20 cm lik çinekopu, alanıda tebrik ederim,salanı da.

4. demir01

demir01 gürsel demir

En İyi Avı:
    70cm minekop
    tebrik ederim güzel av yapmışsınız daha güzellerine olsun arkadaşlar

5. sefmehmet

sefmehmet mehmet

En İyi Avı:
    levrek.2 kg
    harika balıklar bundan sonraki avların daha bereketli olsun

6. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Volkan sen şu konuyu baştan sona bir daha oku,balıkların boylarıyla ilgili şüpheni söylemişsin,Gerek İnan ve Gerekse Nevzat sana,dolayısıyla forumdaki herkese açıklamada bulunmuşlar,ben saymadım ama sanırım toplam 100 den fazla smile var ,bu mesajlarda.Sonra bir vatandaş çıkıp senin sorduğunun '' aynısını dalga geçerek sormuş '' bundan ne anlam çıkar,Cevabı daha önce verilmiş ve forumda duran bir soru neden ikinci defa sorulur ?

1 - Daha önce yazılan mesajları okumamıştır ki,yazılanları önemsemediğini gösterir ki bu mesaj yazan herkese yapılan saygısızlıktır
    2 - Daha önce yazılan mesajları okumuşsa ve buna rağmen cevabı verilmiş bir soruyu tekrar soruyorsa,ya algılama yeteneği zayıftır,ya da polemik yaratmak isteyen bir kişiliktir,Forumlarda çok sık rastlanır,selam alıp verir,hiç bir şey paylaşmaz,ahkam keser.

Şimdi bu yazdıklarımdan sonra bir bak bakalım raporun içerisine kim etmiş.

3-5 sayfa önce Nevzat Abi diye karşılıklı gülücükler ile Muhattap aldığın kişiyi,3-5 sayfa sonra benim muhattabım Rapor sahibidir,sen benim muhattabım değilsin demen de,hayret verici.

Evet benim av arkadaşlarım bana şartsız itaat eder,ne dersem yaparlar '' Balık avı konusunda '' bu da çok şükür başarıyı getiriyor.

Yanlış hatırlamıyorsam sana da İğne tavsiyesin de bulunurken,Çember iğne kullanmanı önermiş ve iğnenin özelliklerini anlatırken balığı % 95 çeneden yakaladığı ve bu sayede alıkoymayacağımız balıkları zarar görmeden suya iade edebilebileceğini de söylemiştim,bu kadar açıklamamışsam bile mutlaka % 95 çeneden yakaladığını söylemişimdir.

Bu gençler 6 tanesi 7-8 tl olan ve sadece yurt dışından getirtilen iğnelerden kullanıyorlar,onu bulamazlarsa owner 50660,yani bulabildikleri sürece çember iğneden başka bir iğne kullanmıyorlar,normal iğne kullansalar saldıkları balıkların hiç birisini salamazlar,bunu bilmeyerek değil,bizzat bilerek yapıyorlar ve normal iğneyi pek nadir kullanıyorlar.

Bana göre Yakalanmış balığın yanına şişe,çakmak,ıvır zıvır koymak,kasabın dolaptaki koyunun kıçına yeşillik sokmasıyla aynıdır.

7. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    El insaf Orhan Abim 25 cm altı levreği ve minekopu(minekopun boy limiti belirtilmemiştir) eve götürüp balık tuttum diyemez bir insan, derse de vicdan ararım onda,

Ben tekne işinden anlamam ama eminim ki teknede de olsam yakaladığım ilk büyüğü alı koyar gerisini salardım:)

Benim aşırı tepkiler gösterdiğim raporlar çoktur dikkat ettiyseniz. Polemiğe de çok girmişimdir. Bir çok konu kapattırmışımdır. Bu raporu şikayet edecek bir durum olsaydı ederdim. İnan Abiye , sana ya da diğer av arkadaşlarınıza laf etmekten ziyade yine belirtiyorum,

Nadide türlerin dikkat ed,lmesi hususnda idi ama konu nerden nereye geldi.

Ben bu işi zevk için yapıyorum abi(buna iş diyerek farklı bir yöne çekmeyelim)
    O yüzden 1 yakalarım 2 yakalarım 3. yü ve sonrakileri salarım boyutu önemli değil. Neyse konu yine farklı bir yöne gidecek sende bende aynı şeyleri söyleyeceğiz yani ikimizinde kafası dik abi. Saygıda kusur ettiysem affola.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Sanırım Durum Değerlendirmesi Yapmak En İyisi Olacak.

Ben ne demişim : Ana fikir olarak, yakalanan balıkların yanına bir ölçü birimi koymanız daha iyi olur demişim.
    İnan ne dimiş : Dikkat etmemişiz, koyarız demiş.

Benzer şeyleri başka arkadaşlarda dile getirmiş kendilerince, şüpheye düştüklerini belirtmişler. Benimle aynı doğrultuda düşündüklerini yazmışlar.
    Onlarada kısaca aynı cevap verilip konu kapanabilirdi.

Sinir bozacak bir mesaj var gördüğüm; O da yakalananlar trofe balıklar demiş.
    Tek o mesaj haricinde bunca tepkiyi hakeden bir tane mesaj göremedim.
    Onu yazan arkadaşta bi daha bişey yazmamış.

Beni rahatsız eden ne?
    İnan bi daha ölçü birimi koymaktan çekinmemiş ve bunu belirtmiş, Nevzat beyde aynı görüşte. Daha sonraki yazışmalarda fikir değiştirerek konuyu sana havale etmişler.
    Nasıl ? Şöyle: Bizim ustamız ............... şahıstır. Biz o ne derse onu yaparız, her şeyi ondan öğrendik. Asıl önem verdiğimiz vicdani limittir, gerisi laf-ı güzaf denmiş.
    Sonra sen genel bir deklerasyon yazmışsın. Demişsinki; ölçü birimi kullanmak ava saygısızlıktır, Adana ekibi olarak kullanmayacağız.

Ben burda koptum işte.

Senki bir forumda yöneticilik yaptığını yazmıştın aklımda yanlış kalmadıysa.
    Yöneticilik yaptığın forumda av raporlarına yaklaşımın böylemi, böylemi olmalıdır? Av raporu yazanlara ölçü birimi koymuşsun ama bu ava yapılan saygısızlık mı diyorsun? Şaibe oluşturacak raporlara tebrik ederim mi diyorsun?

Asıl senin bizlerden çok daha fazla önem vermen gerekmez mi? Diyeceksin ki ben avlarımda zaten dikkat ediyorum. Konu sen veya İnan değil zaten.
    Bu rapordan ölçü birimi kullanmak ava saygısızlıktır sonucu çıkarsa konulan raporlara kim ne diyebilir artık. Bu tip belirsizlikler daha büyük tartışmalar ve fikir ayrılıkları yaratmaz mı?

Yakalanan balıklar açısından bakarsak; Benim yakalanan balıklarla bir sorunum yoktur. Limit altı falan da dememişim. Kıskançlığım, hasetliğim söz konusu değildir. Allah daha çok versin.

Denmiş ki, balıklarda birkaç tanesi 17 cm diğerleri 20 cm ve üstüdür.
    17 cm olanlarda mecburen alıkonulmuştur denmiş. Doğrudur, atçekte yeniyim, lüferde bişey bilmiyorum ama dip balıkları ve yemli avda azçok bir tecrübem var. İğne eğer çipura balığının damağının biraz gerisine girdiyse çıkartmak gerçekten zordur ve balığın yaşayamayacağı durumlar meydana gelmesi benimde başıma sık gelmiştir.

Lakin gözden kaçan nokta, balıklar ölçülmüştür. En küçüğü 17 cm geldi dendiğine göre bırak ölçü birimini metreyle veya onun gibi kesinlik arzeden bişeyle ölçülmüş ama her ne hikmetse fotograflama ve yayınlama gereği duyulmamıştır.

Gelelim daha önce muhatap alıp sonra almadığım şahısa. İnan'a öneride bulunmuşum, İnan'dan önce Nevzat bey yazmış, birazda dalga geçer mahiyette, demiş ki "onlar benim ayak izim 45 numara."
    Bende İnan benim için değerli bir arkadaş olduğu için ortamı yumuşatmak maksadıyla muhatap alıp yazışmışım. Birçok ta smiley kullanmışım. (Smiley bedava olduğundan her cümlemin sonuna bolca serpiştiriyorum. Fazla smiley göz çıkarmaz düşüncesiyle)
    Ne zaman muhatabım olmadığını belirtmişim : Diğer sorularına cevap bile vermiyorum dendikten sonra.

Lütfen mesajlarımı değerlendirirken, öncesinde yaşanan gelişmelere göre değerlendir. Bir mesajın içinden birkaç kelime veya cümle cımbızlanırsa farklı anlamlar çıkabilir.

Dostluk, arkadaşlık konusunda ise değil dost arkadaş, babamla fikirlerimiz farklı olsa babama karşı cephe alacak karakterdeyim. Bugün senden yana tavırda olup, yarın tam karşında olabilirim. Aslında olduğum; ne senden yana olmak, ne karşında olmaktır. Ben olaydaki hakkaniyetene ve içimdeki sese bakarım, o ne doğru diyorsa o tarafta yer alırım. Bugün Çağrıyla benzer doğrultularda yazıyorsak, yarın Çağrı'nın olmadık bir raporunda, karşısında yer alabilirim.
    Karşımdaki insanlar sevdiğim insanlar dahi olsalar hiç teretdüt etmeden buradan yanlış yapmışsın, bu konuda sen hatalısın derim, herkes diyebilmelidir.
    Ben bir yanlış yaptığımda iyi diyaloğum olan insanlar beni en acı şekilde eleştirebilmelidir. Ben bundan mutluluk duyarım. İcabı halinde özür de dilerim.
    Dostluk böyle olmalıdır bence.

Hala aynı görüşüm değişmemiştir. Ölçü birimi kullanmayan raporlara tebrik yazmayacağım, diyalog kurmayacağım, muhatap olmayacağım.

Ha; bunları yapmazsam ne olur? Hiiiiççç birşeycik olmaz. Ben basit bir kullanıcıyım sadece. Bir kişi az mesaj atmış olur sadece. :D

Yeniden altına çizeyim; Balıklar konusunda bir rahatsızlığım yoktur, tek rahatsızlığım yaşanan süreçte sizlerin tavırları ve bu tavırlardaki değişikliktir.

İnan raporlarına çok tıklandığını ama mesaj olarak az yazıldığı için sitem ediyordu. :D:D:D Çok yazıldı işte, Allah dualarını kabul etti. :D:D:D
    (Smileyler iyiki bedava, bol bol kullandım)

Rahatsızlık yarattıysam affola. :D

9. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Shimano Aerocast, Okuma Cedros
    Favori Makine:
    Cormoran,Cormoran,Cormoran
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..
    3. yakaladığın iğneyi çıkarırken ölürse?

Aramızdaki fark bu işte ben 1 tane yakalarım limiti tamamlarım ve yanımda bol miktarda yemim olmasına ragmen günlük limitimi tamamladığım için oltamı toplar arkadaslarımla muhabbet ederim. Limitden sonraki balıklara zarar gelmesin diye oltamı suya göndermem. İşte bu da benim VİCDANİ SİRKÜLERİM......

10. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..
    Onlar gerçekten benim ayagımdaki terliğin izleri ve ayak numaram da 45. İstiyorsan ayakkabılarımdan birini sana kargo ile göndereyim daha inandırıcı olur. Sen bunu espri ya da konuyu sululaştırmak olarak algıladıysan o senin anlayışsızlığın derim. Kıskanclık konusuna gelince o konunun senin ile alakalı olmadığını anlamayacak kadar da anlayısının kıt oldugunu görmüş bulunuyorum. Rapordaki cevapları bastan bir daha okursan sana karsı tek bir cümle bile kullanılmıs değil ama sen neden üzerine alınıyorsun?

11. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Çağrı senle olan konu kapanmıştır,senle tartışmayı gereksiz buluyorum artık,yinede son bir cevap yazacağım,onuda işyerine geçince yazacağım,şu an daha önemli işim var,oğluşum Taytay ile bilgisayar oynamak gibi ;)

12. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Madem rahatsız oldun neden tepki vermedin o mesaja Volkan,neyse Çağrıya yazdığım gibi,şu an daha önemli işlerim var,Oğluşumla bilgisayar oynamak gibi.

Son olarak şunu da düşün,kuyuya taş atanlar nerede :rolleyes:

13. AH-TAPOT

AH-TAPOT Mersin

Merhabalar ;

Öncelikle yapılan avı tebrik ederim ...

Konuyu şöyle bir gözlemledimde Konuyu açan ( inan ) arkadaşımızın hiç bir şekilde hiç bir tartışmanın hiç bir polemiğin içerisinde yer almadığını farkettim ve hatta ölçülendirme konusundaki vermiş olduğu cevaplarda ortadadır ve son derece ılımlıdır nokta (.) niteligindedir :)

Buda aslında tartışmayı polemiğe dönüştürmüş insanlara en güzel cevaptır en azından kendi gözlemlediğim bu :)

Ama her nedense ( inan ) arkadaşımızın olta arkadaşları ısrarla ve inatla bu duruma cevap verme çabası içerisindeler bunuda anlıyabilmiş değilim yinede saygısızlık etmek istemem :)

Konular eleştiriye açık olmalı ve aynen ( inan ) arkadaşımız gibi eleştiriye ılımlı cevap verilmeli..

Konu sahibi her kim olursa olsun yanlış olan bir eleştiriyi dahi saygı sevgi çerçevesi içerisinde ( AYRIŞTIRMAKSIZIN ) sürdürebilmeli :)

MALESEF BU KONU İÇERSİNDE ÇOK AYRIŞTIRMALAR MEVCUT BU ÇOK SİNİR BOZUCU BİR DURUM HİÇ AMA HİÇ HOŞ DEĞİL ...

Yazdığım iki satırda gözlemlediklerimi ifade etmeye çalıştım ve bu okuduklarımdan çıkardığım ...!

Tebrik ederim inan bey ; OLGUN VE SABIRLI DURUŞUNUZDAN DOLAYI :)

14. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    :) Bir tek senin önemli işlerin yok Orhan abi:) Önemli işlerimi halledip bende döneceğim herkes rahat olsun:)

15. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..

Adana'da güzel bir söz var. Tam da bu yazıya uygun.

Adana merkez, burda rahat herkez.........

Allah kısmet eder de bu gece avlağa ulaşabilirsek yarın ki rapordan sonra nasıl davranacaksınız merak ediyorum......
    reeling reeling reeling reeling reeling

16. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Rastgelsin kuralına uygun her ava saygım sonsuz:) Bu arada o sözü memleketin her ili için söyleyebiliyoruz yani safî sizin söylediğiniz birsey degil:)

17. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Yine aynı şeyi yapıyorsun Çağrı,sen forumların jandarmasımı ilan ettin kendini,Yasalar da belirtilen kurallar çerçevesin de avlanan insanlara hiç kimse bir şey diyemez,sen de diyemezsin.herşeyden önce buna hakkın yok.

Minekopun boy limiti bellidir 13 cm :rolleyes: diğer türler sınıfındadır maalesef,şimdi KKGM nin 13 cm boy limiti belirlediği balığa,ben 25 cm belirlemişim hemen hemen 2 katı,hoş şu ana kadar 35 - 40 cm den aşağı minekopu alıkoyan arkadaşım da olmadı,

Yine söylüyorum,limitler dahilinde yakalanan her balığıda tebrik ederim,salınan balığıda,kısa zaman önce Volkanların yakaladıklar 15 cm lik Çipurayı tebrik ettiğim gibi,kaderin cilvesi 1-2 ay önce '' Ben balıkçılıkta yeniyim Abi diyen '' Volkan,şimdi bize akıl ve nasihat vermeye çalışıyor,ya da tavsiye :rolleyes:

Herkes kendi vicdanından sorumludur,hiç kimse kurallar çerçevesin de,balığı alıkoyan insanları vicdansızlıkla suçlayamaz,suçlar ise asıl o zaman vicdansızlık olur.

Bu işi ben senden daha fazla zevk için yapıyorum,Birlikte avlandığım arkadaşlar bilirler,sağolsun konularda pek bahsetmiyorlar ama,benim avlakta uyumam çok meşhurdur,av boyunca toplasan 3-5 saat avlanırım,gerisi ya koltukta,ya araba da uyuyarak geçer,Arkadaşlarımın çözemedikleri sır bu zaten,en çok uyuyan benim,en başarılı avı yapan da benim ( genelde,münferit bir kaç av hariç ) gerek tekneden,gerek kıyıdan çoğu zaman '' Taytayımın yiyeceği balığı yakaladım '' diyerek avlanmayı bıraktığım olmuştur.

Neyse konu uzadıkça uzayacak,yukarı da Allah var saygı da kusur etmedin,eyvallah.İnşallah ben de sevgi de kusur etmemişimdir.

Not : Jandarma kısmına takılma,mecazi anlam da söyledim.

Rastgelsin.

18. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Sondan başlayayım Volkan.

Balıklar konusun da rahatszılığın yok ise,79 ve 81 mesajlarıyla kuyuya taş atıp ortadan kaybolan kişiye neden tepki vermedin ? Haksızlık karşısında susuyorsan,haksızlığa ortak oluyorsun demektir :rolleyes:

Tebrik konusuna kendin cevabı vermişsin zaten,'' basit bir kullanıcı '' biraz ağır olmuş,ben şöyle diyeyim böyle devam edersen çok güzel klavye balıkcısı olurusun ;) Bir konuda özel mesaj ile açıklama yaptığım ender insanlardansın,o özel mesaj da yazdıklarımı tekrar bir oku istersen,

Dostluk,arkadaşlık konusunu senle hiç tartışmam,çok şükür o konuda bir sorunum veya eksiğim yok,bugün İzmir'e,İstanbul'a,Antalya'ya,Konya'ya,Ankara'ya,Gaziantep'e,Kuşadası'na,Amerika'ya,Almanya'ya,Fransa'ya,Kazakistan'a,Rusya'ya geliyorum diyeyim sağolsun dostlarım yalnız bırakmaz,bu dostluklar bilgisayar karşısında ahkam kesip,klavye balıkçılığı yapılarak oluşmadı,

Bu konuda senin mesajlarını,sen bana '' Ölmüş balığa ne saygısı '' diyene kadar değerlendirmedim,ondan sonra baktım karşıma şu sonuç çıktı,8-9. sayfaya kadar soru sormuş cevabını almış,9-10 sayfadan sonra,kuyuya taş atan 79 ve 81 mesajlar sahibi kişiye hiç bir şey söylemeyip,Nevzat'a bana laf yetiştirmeye çalışan bir Volkan,yahu daha 1-2 ay önce Abi ben bu işlerde yeniyim diyen sen değilmiydin şimdi bana akıl vermeye çalışıyorsun,bana ve arkadaşlarıma rapor böyle açılmalıdır diye söylemlerde bulunuyorsun,üstelik onlarca rapor açmış,bir o kadarda raporu gövde gösterisi yapıyor denmesin diye açmamış olan bir insana yani bana söylüyorsun.Evvelsi gün balıktaydım güzel çipura ve mırmırlar aldım,kg lık minekop 40 cm lik mırmır aldı avdaşlarım,resim dahi çekilmedim.Saat 23:30 gibi uyudum ve Sabah Kalktıım,neyse Ölmüş balığa saygı konusunu en son tekrar yazacağım :rolleyes:

Bir insanı önce Muhatap alıp,sonra sen benim Muhatabım değilsin demek,cık cık,ayıldım,bayıldım ben bu işten caydım.Hiç hoş değil.bunun hiç bir açıklaması yok,Sorduğun her soruya cevap verip,attığın her ithamda açıklama yapıp,zorunda olmadığım halde özel mesaj ile sana açıklama yapıp,sonra çıkıp cık Volkan sen klavye balıkcısı olma yolunda gidiyorsun,benim Muhatabım değilsin deseydim nasıl olurdu :rolleyes: ne olurdu biliyorumusun ? yine bir sayfa yazı yazardın :D (smile bedava ya )

Cımbızlama diyorsun ? neden Cımbızlama yapıyorsun ? 81.mesajdan sonra soru sordum.

Neden kullanılan iğnenin numarasını,Kullanılan misinanın mm sini,balığın kaçta yoğun olduğunu,takımların neden patladığını sormuyorsunuz diye,Sen gittin ölçekleme cümlesini cımbızladın ? sormazsan öğrenemezsin,öğrenmezsen balık tutamazsın,balık tutamazsan elindeki metre hiç bir işe yaramaz :rolleyes: sonra böyle bir sayfa yazı yazıp açıkamada bulunmaya çalışırsın,

Açtığın konuda ben balığı öperek uğurlarım dediğim de bana '' Abi balığı fazla bekletmek istemiyorum '' yazmıştın yanlış hatırlamıyorsam.Balık sudan çıkar karışlarım,balığın cinsine göre karışımdan küçük ise öper suya bırakırım,ben bunu yaparım,Balık sudan çıkar şerit metreyi çıkarıp ölçersin sonra suya bırakırsın,şöyle bir ince hesap yap bakalım kim balığı daha çok suyun dışında bırakıyor :p ( bedava nede olsa )

Lakin gözden kaçan nokta balık 17 cm balıklar ölçülmüştür demişsin,yahu neden sormuyorsun '' balıkları ölçtünüzmü diye '' de kesin hüküm veriyorsun,bir sor bakalım İnan balıkları ölçtünüzmü diye,ama bu mesajınla sen ne diyorsun '' yanınız da metre vardı,ölçtünüz sizi gidi sizi '' yine söylüyorum,bunlara takılacağına,balıkların yakalanma detaylarına yoğunlaş,yine söylüyorum benim tanıdığım,birlikte avlandığım hiç kimse limit dışı avlanmaz.Avlanamaz :rolleyes:

Dip balıkları ve yemli avlar da az çok tecrübem var,iğne çipuranın damağının biraz gerisine girdiyse kurtarmak imkansız başıma sık gelir demişsin,senin başına sık gelen bu olayı biz en aza indirmek için çember iğne kullanıyoruz,hatırlarsan sana ilk iğne tavsiyesinde de çember iğne demiştim,hatırlamazsan eski mesajlara bakarsın.Hayvan iğneyi yuttu kurtaramadık bahanesine sarılmak istesek,normal iğne kullanırız olur biter.

Ben sizlerden daha fazla önem veriyorum merak etme,fotoğraflanan bir balığın az çok hangi boyda,hangi kg da olduğunu,Yanın da hiç bir şey olmasa da tahmin etme yetisine sahibim.Olta balıkçılığından iyi anlayan herkeste bu yetiye sahiptir.

Yanlış hatırlıyorsun,Benki bir sitede değil,iki sitede yönetici konumundayım,yönetici olduğum forum değil,forumlar da bu tip şeyler olmaz,olamaz,kimsenin kuyuya taş atmasına müsade edilmez.Helal olsun sana,bana Forum yöneticiliği dersi vermeye de çalıştın ya ne diyeyim sana :D

Bu kadar da olmaz artık,İnan'a sormuşsun,Cevabını almışsın konu kapanmış,sonra benzer şeyleri başkaları sormuşmuş diyorsun,yahu sen kafandakini şüpheyi sormuşsun,İnan ve Nevzat cevap vermiş,sen tamam cevabımı aldım demişsin ve bunlar 2.sayfada olmuş,üstünden altı sayfa geçmiş,
    vatandaş senin sorduğunu ukalaca sormuş,

1 - Bu adam salakmı,sorulmuş ve cevabı verilmiş bir soruyu soruyor.
    2 - Bu adam salak değilse,geriye dönük mesajları okumadanmı bu soruyu soruyor,geriye dönük mesajları okumayan bir adama sen nasıl benle aynı düşünceye sahip diyebiliyorsun :mad: daha da ötesi nasıl arkadaş diyebiliyorsun :mad:
    3 - Bu adam geriye dönük mesajları okumuş ve buna rağmen,sorulmuş ve cevabı alınmış bir mesajı,tekrar soruyorsa sence bu adamın,senin deyiminle arkadaşın amacı nedir sence.
    4 - Bu adam mesajı yazdıktan sonra nereye gitti ?

3 bilinenli denklem.

1-İnan'ın ve Nevzat'ın açıklamaları sana yeterli gelmediyse,neden tamam sorun yok dedin ?
    2 - Açıklamalar yeterli geldiyse neden 3 bilinenli denklemdeki,sinirini bozan mesaja sessiz kalıp,Benim yazmış olduğum mesajın sadece ölçekleme kısmını cımbızladın.vs vs

Birde bir mesajında siz Adanalılar ve Bizler diye birşey yazmışsın,Hangi Adanalılardan bahsediyorsun konuya müdahil olan İnan,Nevzat ve Ben :rolleyes: üçümüz dışın da bir tane Adanalı arkadaşım müdahil olmamış konuya,herkes av konusun da düşüncesini söylemiş o kadar,ne demek siz Adanalılar.

8 yıldan fazladır süregelen forum hayatımda yazdığım en uzun yazı oldu,yazdıklarımı düşünürsün veya düşünmezsin bu senin sorunun,bana cevap yazma,tebrik etmişsin etmemişsin çokta umurumda değil.Şapkanı önüne koy düşün.

Ya forumu elinde şerit metre ile dolaşıp,her rapordaki balıkları ölçekleyerek kullanacağım ( kaldıki bu yöneticlerin işidir,sen sadece bildirimde bulunma hakkına sahipsin )

Ya da Forumlardan bilgi alıp daha da iyi bir balıkcı olacağım.Karar senin.

Gelelim balığa saygıya :rolleyes:

İki insan tanıdım bir tanesi 8 yaşımda beni balığa götüren Dayım :) Dayımın yakalayıp çuvala koyduğu Sazan ile oynarken,çuvaldan çıkarıp çıkarıp dışarda incelerken,enseme tokadı yedim '' Çocuk hayvanı rahat bırak,o bizim avımız saygı ol '' demişti.

Diğerinin isminin vermeyeceğim,Kazakistan dönüşü Kuzey Egede bir yerlere gitmiştim,orada çok sevdiğim ve saydığım bir büyüğüm '' Tabiki yakaladığım balığın güzel foroğraflanması için,hassas davranacağım,o güzel görünsün diye yıkayıp öyle fotoğraf çekileceğim,o benim ödülüm,o bana deniz ananın ödülü ''

Sen yakaladığın balığa '' Ölü bir balık '' olarak saygı göstermeyebilirsin,Ama Ellerinden öptüğüm büyüğümün dediği gibi,Benim yakaladığım balık deniz ananın bana vermiş olduğu bir ödül onu onore etmek,ona saygı göstermek benim vazifem.

Belkide bu yüzden Deniz Ana Beni/bizi süreki balık tutturarak ödüllendiriyor,seni/sizi serzenişte bırakıp ödül vermiyor.Ütopik bir düşünce gibi görünse de,yakalanan ve yakalanamayan balıklara bakılınca doğruluk payının yüksek olduğu aşikar.

Rahatsızlık vermedin,sadece gereksiz yere fazla vaktimi aldın,şu saatten sonra da bu tip saçmalıklara ayıracak vaktim de yok zaten,forumculuk oynamıyoruz,

Rastgelsin.

19. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Hakan Kardeş :) teşekkür ederim,doğru diyorsun mevsim geldi sayılır,inşallah daha da güzel avlar sizlere rastgelir,

Geleceğiniz zaman,haberleşelim,inşallah müsait olup birlikte av yaparız.

Rastgelsin.

20. EREN AKBIYIK

EREN AKBIYIK EREN AKBIYIK

inancım senden ögreneceğim çok şey var,zaten sözünde var :)