Üzgünüm ama sana katılmıyor? Neden mi? Altın apada dear_star mısırla avlanır 2-3 Kg sazan alır ben kendimne has hamurla avlanırım 1-2 Kiloluk sazanlar gelir ki zamanında 3950 almıştım. Bence Avlakta seçtiğin yer çok önemli. Geriisi Kısmet
evet arkadaşlar durum açık forumdaki 3-4 arkadaş toplanıp gidiyoruz ustalar Barış, Mustafa acemiler Recep, Hasan. Ayrıca ben balık işine yeni merak sararken bu seneye ait tebliği veya sirküler de deniyor galiba okumuştum sanki hiç değinmemiş küspeye ama tekrar bulup okuyacağım.
ne yazıkki küspeli olta da yasaklanmış. yeni tebliğin bir kısmı aşağıda. umarım yararlı olur. İçsularda amatör avcılık MADDE 15 – (1) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır. (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. (3) Bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı madde, karpit, sönmemiş kireç, balık otu vs.’nin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır. (4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir. (5) Akarsularda canlı yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Alabalık avcılığında kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç; her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir. (6) Ligula intestinalis türü parazitlerin yem olarak kullanılması yasaktır. (7) Boyu 7.5 metrenin üzerindeki teknelerle amatör balık avcılığı yapılması yasaktır. (8) 1 km2 den daha küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır. (9) Akarsuların, göllerin ve göletlerin yatakları değiştirilerek bir kısmının kurutulması veya bentlenmesi yöntemi ile avcılık yapılması veya ızgaralarla balık toplanması yasaktır. (10) İçme suyu rezervuarlarında, akaryakıt ile çalışan kayık, motor ve benzeri araçların kullanılması ve su alma noktasına 300 metreden daha yakın yerlerde su ürünleri avcılığı yasaktır. (11) Özel avlanma izni gereken yerler haricinde, gün içinde av saati sınırlaması yoktur. (12) Baraj göllerinde yapılan avcılıkta DSİ tarafından belirtilen güvenlik sahasında avlanmak tehlikeli ve yasaktır. (13) a) Kiraya verilen istihsal sahalarında amatör avcılık yapılabilecek alanlar Bakanlık il müdürlüklerince belirlenir. Kiraya verilen istihsal sahası baraj gölü ise amatör balıkçılığa ayrılacak alan için DSİ Genel Müdürlüğü mahalli kuruluşundan da görüş alınır. b) Kiraya verilen istihsal sahalarına, kiracı tarafından; kiralama yapanı, kira süresini ve amatör avcılık için belirlenen alanları gösterir bilgilendirme levhaları konulur. c) Projeli olarak kiraya verilmiş göletlerde amatör avcılık yapılması yasaktır. d) Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde, resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir.
Altınapa da eskiden hamur daha çok iş yapardı. bunun sebebi suyun bugünkü kadar berrak olmayışıydı. şimdi koski ilaçlama yapıyor ve su çok berrak. sizin de dikkatinizi çekecektir. sazan için solucan iş yapıyor. ama hamurda işe yaramaz diyemeyiz neticede av işi kısmet işi. bu güne kadar hep kaynatılmış hamur kullanırdım. artık canlı yeme dönüş yaptım. tercih sizin. hamuru kokulandırmak da mümkün elbette. ama yeminiz ne olursa oldun oltanızın iğneleri ve yemi dibe tamamen oturmalı. yani kurşundan sonra iğne bağlamalısınız. çünkü sazan başığı dibi karıştırarak yemlenir. askıda kalan yemlerinize vurma ihtimali daha düşüktür. detaylı görüşmek için özelden yazabilirsiniz.
muhammed dostum çok sağol o kadar yazmışın çizmişin elbette faydası olacaktır. ilgine alakana sonsuz teşekkürler. tamam mustafa hocam ben hafta içide müsait olurum. bi misinada bizim elimizi titretsin
veysel abi yanıbaşımdaki adamın yaşı 55-60 var adam zil çaldımı öyle bi koşuyoki görsen depara kalktı mübarek oda solucan takmıştı bizde deneyecez her türlüsünü. Sağolasın abi
bu arada küspe konusunda hatalı davrandım. Kusura bakmayın rajona ters işlerde yokum. Dip oltası ile delikanlı gibi çekerim aynalı sazanı.. vay zalım vayy
Allah bereketli avlar versin abim, Bende yeni öğrendim küspe yasağını, şu an takımlarımı değiştirmekle meşgulüm, bitince ava çıkabilmeyi umuyorum, hepinize, hepimize RASTGELE
sizin dediğiniz de dorudur ama kullanılan yem mereya göre çok fark ediyor.kütahya porsuk barajında mısırla hiç bir şey yakalayamadığımız günler oldu hatta barajdan adamlar balığı toplamak içn poşet içerisinde mısır bırakmışlar belli mesefelere onları dahi sudn rastgele oltamıza geldi çıkartdık genede balık oraya toplanmamış ama solucanla gelenler gayet iyi balık tutmuşlardı.ama dodurga,uşak eşme gibi yerlerdede ne solucan ne hamur iş yapmıyordu.oralarda tek dikkat edilecek nokta yeri güzel seçip gece mısırla yemleyerek sabah yemlenmeye çıkan balığı oraya toplamak ve sonrsında nasip.zamanında 30-35 parça minumum u 750 gr olan sazan lar getirdiler uşak eşmeden. konya altınapada hiç avlanmadığım için oranın tam özelliğini bilmiyorum.balığın hangi saatler arasında geldğini ve hangi yeme daha çok itibar ettiğine.benim anlatmak istedğim mısır kullanırken dikkat ettiğim noktalardı.