Arkadaşlar dün iki üç arkadaş ailelerimizide alıp sabah 3 te köprüköy istikametine yola cıktık.. toplanıp oraya varmamız saat 6 yıl buldu... botumuzu şişirdik gerekli ekipmanları taktık... Hemen kahvaltımızı yapıp ya nasip dedik açıldık... Dakikalar ilerliyordu ve balık tutmayı bırakın oltalarımıza vuran bile yoktu.. Aradan 1,5 saat geçti geçmedi bir adet turnayı sonunda aldık.. orta buyuklukte 1 kilonun biraz üzerinde bir balıktı.. Ümitlendik ve dedik ki şeytanın bacağını bununla kırarız belkide.. yok yok yok bütün bölgeyi fishfinder ile elimizden geldiğince taradık.. bol bol kadife sürüleri var (istemediğiniz kadar) ama turna cııkk... Sonunda bir başka bota yanaştık rast gele dedikten sonra tanıştık ve biraz sohbet ettik. Cuma günü gelmiş Mehmet abi ve yakınıyordu 3 turna yakalayabilmiş ve diyordu ki.. ''Ülkemin bilinçli(!) insanı saolsun bitirdi burayıda aman ben balık tuttum demek için yavruları bilinçsizce tutarlarsa anca bçle bizde -avcumuzu yalarız diyordu ''... Kenarda atçek yapanların neredeyse hiç şansları yoktu sorduğumuz bir kaç kişi ise oltaya vuran bile yok diyordu.. Sonuç olarak köprüköyde kadife patlamasının bir tek açıklaması olabilirdi turna sayısının baya azalmış olabilecegidir.(derin yerlerde bir kaç canavar turnayı saymazsak..) Saat 15 te toplanmaya karar verdik ve dönüş yaptık.. Gerçekten üzülmüştüm köprüköyü hiç bu kadar bereketsiz görmemiştim daha önceleri..
köprüköyde motor yasağı yokmuydu?? parselin söylediği gibi kumocakları gibi kısımlarda bile turna azaldı kapulukya kayalık bölgeleri var o kısımlarda yoğun çıkıyor tabi canlı yeme
syn turna_meps yanlışım varsa lütfen dostlar düzeltsinler.. elektrikli motorlar iç sularımızda zamanlı motorlar gibi muamele görmüyorlar.. Yakıtla çalışan motorlar için yasak.. (gerçi ben yakıtla çalışan ve yasak olan yerlerde pekçok motor görüyorum..) Benim kullandığım motor 3 HP lik elektrik motorudur..