ibrahim kapulkayanın çok hazla sınırını araştırmana gerek yok köprünün oraya kadar gelecek hali yoktur her halde zaten üstteki verilen linktede bir açıklama var tesise 300 mt gibi bir ifade geçiyor barış ben jandarma ile telefonda görüştüm bana söylediği sınır eskiköprü bile değil yeni köprü - kesikköprü arası. su kesikköprüden kapulukaya ya doğru akıyor ve yukarıda serbest aşağıda yasak bencede çok saçma. ayrıca geçen hafta kesikköprüye gittiğimde ankara'ya su getirecek boruları tam restoranın oradan suya bağlıyorlardı ve ne türlü motor ararsan vızır vızır ne yasak var ne başka birşey. saçmalığın önde gideni direkt olarak içme suyu çekilecek yerde yasak değil:confused: :confused: :confused: anlayamıyorum bu sınırları belirleyen neye göre belirliyor acaba. birde tesise 300 mt gibi bir ifade var demişsin o ifade aynen şöyle: c) Akaryakıt ile çalışan kayık, motor ve benzeri araçların kullanılmasına izin verilmez. Yelkenli, kürekli veyaakümülatör ile çalışan vasıtalara ve sallara izin verilebilir. Ancak, göl yüzey alanının çok büyük olması nedeniyle yöre halkının; güvenlik, toplu taşıma, su ürünleri çıkarılmasıgibi gerekli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, akaryakıt ile çalışacak su araçlarının kullanılmasına su alma yapısına 300 metreden daha yakın olmamak şartıyla Bakanlıkça izin verilebilir. Bu amaçla kullanılacak araçlarda oluşabilecek her türlü atıksu ve sintine suyunun arıtıldıktan sonra bile içme ve kullanma suyu rezervuarına boşaltılması yasaktır yani avlanmak yada gezinti için değil, alan çok büyük olursa yöre halkının ihtiyacını karşılamak üzere izin verilebileceği yazıyor.