KÖTÜ KOSULLARDA KISIR BIR AV;

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    devlet dairesine koli siparis edilir mi be Volkan. büyük hata :) simdi koli geri gidecek, alici ile mail trafigi, extra kargo ödemesi talep edecek, sen yok vazgeçtim o zaman almiyorum diyeceksin, satici ben yolladim sen teslim almayi beceremedin suç bende degil diyecek, parani geri iade isteyeceksin, ha geldi ha gelecek, banka hesabina bakacaksin durmadan falan filan :D

2. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    tebrikler roy avın%45 sana ait bazen banada oluyor 3 -5 dakika falan senden bir ricamda olabilirmi bait smoke türkiye versiyonu varmı acaba

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam Ilyas.

av marketi sitesinden cezbecilier kisminin linkini ekliyorum. üç assagi bes yukari ayni prensiple kullanilan ürûnler olsalar da hangisinin daha etkili veya daha etkisiz oldugunu deneyerek görmek gerek.

http://www.avmarketi.com/asp/group/134/Cezbediciler

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Eve mi sipariş edeydim. Sonra eşim kafamda kırsın. :D
    Satıcı adımı yazmamış ondan alamadım. banghead Yoksa tüm siparişlerim daireye geliyor. :D Hiçte sorun yaşamadım yurt içinden. :)

Şu mesajı yazmışın ya şu an saat 2'ye on var. Sabaha kadar uyku yok bana. :rolleyes: :confused: Durum bu derece kötü ha :rolleyes:

Neyse senin raporu yemeyelim arada. Nice güzel keyifli avların olsun. Dana gibi yayınlar da nasip olsun. :)

5. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Güzel paylaşım için teşekkürler Roy,
    Trofe yayınları bekliyoruz artık:)

6. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Tebrikler roy
    Daha güzel ve daha iri avlar yapmanı temenni ederim..

Sevgi ve saygı dileklerimle

7. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Roy abim yazını okumadan ilk önce fotolara baktım da ilk dikkatimi çeken avlağın temizliği oldu, sonrasında yazını okuduğumda akıntı olduğunu yazmışsın, fotolara tekrar baktım da, akıntı ile gelen gezen bir pislik de görmedim valla :D

Memleketim ile kıyaslamak istemem ama biz cenneti cehennem yapmak için elimizden geleni fazlası ile yapıyoruz sanırım..

Avına gelecek olursak da , 16 da 7 yaparak günün avcısı seçilmişsin tebrik ederim:)

Bence avın iyisi kötüsü olmaz olta açmasan bile ortamda olmak yeter be abi :)

Umarım bende bir gün, limitler dahilinde tuttuğum balıkları geri salacağım avlar yapacak olgunluğa/doygunluğa gelirim :)

Daha güzel avlar, fotolar ve güzel yorumun ile tekrar görüşmek üzere :)

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Murat abi. çok yakinda bu ekranlarda :)

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkür ederim Faruk abi :)

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

aslinda prezervatif dahil olmak üzere birçok çöp geçit töreninde önümüzden geçti :) dal, sazlik, yosun gibi dogal pislikler de cabasi tabiki. avlagimiz her daim temizdir. 2-3 kisi sürekli bu mekanda avlandigimizdan giderken ortamdaki bilimum çöpü torbalayip yol kenarindaki çöpe birakiyoruz.

11. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili Roy, her zamanki gibi örnek bir av, keyifli bir rapor olmuş.Tüm ekibi can-ı gönülden kutlarım.Umarım bir gün bu "yakala-bırak" disiplini Türkiyede de uygulanabilir.Bunu yapabilecek üstadlarımız yok değil aslında ama nefislerini bir gün yenip bizlerede örnek olurlar inşallah:)
    Birde balıklar neden yakalandığı gibi fotoğraflanıp bırakılmıyorda, sonra toplu halde bırakılıyor.:rolleyes: İşin raconu bu mudur, yoksa zabıta geliyor beyler mecburen bırakıyoruz mu?hihi hihi

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    illaki bu mantalite bir gün yerlesecek Isa abi. ara sira alikoyduklarimiz da oluyor. mesela bu grup avlarimizda brkaç balik alikoymak isteyene kimse yok olmaz nah veririz demiyor.
    son soruna gelince, eskiden böyle büyük livarlar yokmus, baliklari ipe dizerlermis sonra salarlarmis. bugün teknolojinin ilerlemesi sayesinde ipe dizmeye ugrsmadan livara atiyoruz, fotograflayip saliyoruz mrsparkle

13. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Peki bu balıkların tadı nasıl roy, bizim sazanlar gibi fırında patatesli yapılıp sonra sadece pateteslerini yiyip kalanını kedilere mi veriyorsunuz.:hungry: :laughing:

Ayrıca yine tehlikeli sularda yüzüyorsun:D Benim için farketmezde, sen sıkıntıya girme sonra:p

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    aynen öyle Isa abi :) sazan gibi dönem dönem dgisen bir tadi var. pek de matah birsey degil oldukca kilçikli.

ne olur ki abim ? benim balikciligim da mi kibrit kutusuna girer ? bu dünyada en sevmedigim sey yalakaliktir. yapmadim, yapmam. kimseyi de memnun etmek için suyuna gitme gibi bir mecburiyetim yok. ben saygimi ve sevgimi açik bir dille dile getiriyorum.

15. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Eyvallah kardeşim, ondan yana şüphemiz yok zaten :)

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bir ek bilgi daha vereyim. Burda av limiti yerine alikoyma-eve götürme (prelevment) diye geçer. Istersen günde yasal materyel ve teknikle 200kg avla, eve götürebilecegin adet-kilo-cins bellidir.

17. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Ne kadar olduğunuda söyler misin?

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    abi simdi tüm tebligi tercüme etmiyeyim de kaba taslak boy limiti turna 50cm, alabalik benekli ve gökkusagi 23, black bass 30cm. sazan için alt limit olmamakla birlikte üst limit 60cm. yani daha büyügünü alikoyamiyorsun. yayini suya geri salmak kanunen yasak. ilgin bir kanun ama kontrol memurlari dahil bu kurala uyan yok. günlük alikoyma limiti 3er adet diye biliyorum (boy limiti olanlar için). tam da emin degilim çünki biryerde yazmiyor. bu türler harici kalan baliklar 5 kiloya veya 3adete tabi.

19. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Kısır av mı? kilo üstü balıkları çekmişsiniz ya işte daha ne olsun ;)
    Kafayı sıfırladıysan gerisi teferruat.. tebrik ederim..

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tesekkür ederim Berkan abi :)
    Aslinda kisir demem grup geneline bakarak vardigim bir sonuç. Bana bu av teknigini ögreten kisilerin kiminin sifir çekmesi, kiminin 2-3 balikta kalmasi pek de alisik oldugum bir durum degil. 1 tüp booster alip doping etkisi yaratacak paralari olmadigindan degil, 2 tanesi prensip olarak kullanmiyor. Avin sonuna dogru günü baliksiz kapatmak istemeyen bir arkadas da benim dopingli kurtlarimdan kullanarak 2 balik çikartti.
    Zaten av esnasinda biri digerinden anormal sayida balik çikartiyorsa 2 seçenek var.
    a) kafese doldurulan hamurun kompozisyonu ve kivami
    b) booster kullanimi.
    Grupta söyle de bir görüs hakim. Prestij açisindan ne kadar az cezbedici kullanilip çok balik çikartiliyorsa o kadar iyi.
    Bu aynen dagcilikta zirve tirmanisi yaparken oksijen tüpü kullanmayanin kullanana göre daha prestijli bir tirmanis yapmasina benziyor. Amaç ve hedef ayni lakin ara unsurlar farkli.
    Bu avda 2.5 kilo üzeri balik çikmadi. 2 kilo ve üzeri baliklarin mücadelesi, kafa darbeleri, akintiyi kullanislari çok büyük zevk veriyor insana. Hele de 0.16 köstek ile adrenalin tavan yapiyor.