Kova dolusu mercanlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Mr. Trophee

Mr. Trophee Ferit

Favori Kamış:
    telespin 240 10-30 gr
    Favori Makine:
    shimano Exage 2500 fc
    bir rapor değil, sanki ders..

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Yavuz

Ben bu avlarımı elbette başta kendi keyfim için yapıyor görünsemde,sizlere sunmaktan,berabercede avlanmaya zemin hazırlamaktan,sizlere bazı püf noktaları aktarmaktanda müthiş keyf almaktayım.

Trol dertlerin en büyüğüdür.Baksanıza İstanbulun göbeğinde,Marmara külliyen trole yasak olmasına rağmen,hemde Boğazın girişinde,Sarayburnu,Salıpazarı,Üsküdar üçgeninde,üstelik gemi suyunda her gece trol çekilmekte,devletin sorumluları resmen aciz kalmaktadırlar.

İnanınızki,her türlü balıkci kitlesi elinden gelse aynını yapma eğilimi içindedir.

Troller bir yasağa girsin bakın bakalım ,denizin üstüne binlerce iğneli pareketeler adeta tekne seyrini engelleyecek ölçüde, Sinagrit ve sair dip kırmızı balıkları yumurtlama alanları üzerlerine döşenecektir.

Marya ağı denen fanyalı ağlar,taşlıkların üzerine serilecek günlerce aynı yerde kalacak,yakalanan tüm balıklar doğal tırıvırı gibi üzerinde ölecek,çürüyecektir.Ne o birkac Böcek ve İstakoz için.

Son günlerde hayli trofe yakaladığımız gemi batıklarının yakın çevresi binlerce metre ağla çevrilecektir.

Sadece trollerin yasağa girmesini beklemektedirler zira,troller şimdiden atarlarsa kendilerinin takımlarınıda parçalarlarda ondan.

Nisan 15'den sonra katliamın ikinci perdesi sizlerin asla farkında olmadığınız,dile bile getirmediğiniz mahalli küçük balıkcı tekneleri tarafından başlatılacaktır.

Elbette sizlerin arada benimle bir tuttuğunuz,hatta asla aşağı kalmayan övgülere boğduğunuz babamız bu yazdıkları okuyup derhal buradaki mahalli balıkcılara yetiştirecek,onlarda bir köşede beni kıstırma çabalarına devam edeceklerdir.

Benim yüreğim ve bleğim sağlamdır sevgili Yavuz.

Yolumdan dönmem sözkonusu değildir

Sevgimle kal

3. Vedat ağabey,

Özel mesaj kutunuz dolu olduğundan ve özellikle de siz öyle istediğinizden dolayı buradan yazıyorum.

Yaratılanı, ve helede bozulmamış ilk halini canım kadar çok severim. Bütün amatör avcıların da sevdiğinden eminim. Hayvan sevmeyen birinin av sevebileceğini de sanmam. Olsa olsa iş edinmiştir ancak. Bu böyle yaman bir çelişkidir işte.

Avı sevenle iş edinen arasındaki bu farkı forumumuzda nadiren görebiliyoruz. Görebiliyoruz değil de sezebiliyoruz diyelim. Fakat kötü zandan yaradana sığınan biri olarak çoğu zaman acımasız eleştiriden hep geri durmuşumdur. İç dünyamda ise özel kişileri tenzih ederek, genelde kötü eylem sahiplerine buğzetmiş hatta beddua etmişimdir. Elimden geldiğinde ise yaratanın rızasını da gözetip göğsümü siper ederim.

Bu forum ortamında kimi zaman üyeler arasında çatışmalara şahit oluyoruz. Farklı görüşlere sahip, farklı ortamlardan bir sürü iyi kişi burada paylaşımlarda bulunuyoruz. Bu esnada riya içinde olup, eylemleri ile cümleleri arasında çelişkiler olduğunu hissettiğim kardeşlerim olabiliyor. Kardeşlerim diyorum çünkü forumdaki abilerim hakkında henüz böyle bir zanna hakkım olduğunu düşünmüyorum. Derler ya; birini tanımak istiyorsan ya yol arkadaşlığı yapacaksın, ya da ticaret. İşte tanımadan kötü zanlar yeşerterek kimsenin hakkını yemek istemem.

Ben iyi anlatamadım ama eminim siz anladınız Vedat abi.

Sizin iyi niyetinizden en ufacık bir şüphem yoktur. Allah, kuvvetli yüreğinize sağlık, kararlı bileğinize güç versin. Sizinle tanışacağım o belirsiz günü iple çekiyorum. Ellerinizden öperim. Saygılar.

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Yavuz

Tasvip ettiğim,hatta tam manasıyla benimkilerle uyaşabilen görüşlere sahipsin.
    Ancak tam tanımadan kötü zanlar yeşertmek ne kadar doğru değilsede tam tersini yeşertmekte haksızlık olabilir,yada layık olmayabilir.;)

Sevgimle kal

5. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    çok güzel niyetlerdesin Vedat amca,
    bu güzel avların hikayesini bir an önce görmek isteriz :)

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ben yukarılarda biryerlerde belirttiğim sebeplerden ötürü bu kere gidemedim.

Ancak yetiştirdiğim gençler,beni sollayan avlarına bir yenisini eklemişlerdir.

44,5 kg Orkinosun yanısıra 5 adette Sarıkuyruk (Amberjack)yakalamışlardır.

Sair bir genç partnerim ise 3 adet Fangri Mercan yakalamıştır.

Bunların aktarılan hikayelerini ve resimlerini,hatta videolarını yayımlamak niyetindeyim.Bu avların hepsi vertical jigging ile yapılmıştır.

Sevgiler

7. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    inşallah Vedat amca raporları bekliyor olacağız

bende kısmetse bir av hazırlığındayım (mayıs ayında Antalya da)
    hatta öyle ki şimdiden hazırlık hikayesini yazmaya başladım ta en başından
    inşallah, güzel bir balıkla bu hikayeyi taçlandırırım, belki ilk levrek ve minekop tecrübemi yaşayacağım

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Hadi bakalım rasgelsin sevgili Seçkin

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Teşekkürler sevgili Turgut,sağolasın

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Seçkin.

Marmara Sinagrit ve sair cins mercanların eskilerde en iri bireylerinin av verdiği bir denizdi.

Şuna inanınızki,Marmara deniizinin yapısı,tuzluluk oranı,plankton barındırması,midye ve sair kabuklu yumuşakcaların en yoğun olduğu bir denizdir.

Dolayısıyla özellikle Sargoz(Baltaburun Karagöz),Şina(Uzunburun Karagöz,Cupraların alyanak tabir edilen en irileri,İstakarozun devesaları(Maviş yada morbaş karagözler)Eşkinanın en irileri,Levreğin en irileri hatta kofanaların en irileri bile halende bu denizde vardır.

Bu kabuklu yumuşakcaların hemen her yerinde hemencecik ürüyebilmeleri,bu balıkların kimisinin bizzat kabuklarını kırarak yiyerek,kimisini ise aralarında barındırdıkları kaya kurda,çok bol teke hatta mamun ve hatta Kobra kurtları(Lug Worm)larla beslenerek tüm denizlerimizden daha iirileşmelerini sağlamaktadırlar.

Fangri Mercanın en iiri fertleri Marmara denizlerinin derinliklerinde bulunduklarıda bir hakikattir.

Ancak oralara erişmek bulmak ve avlayabilmek herkesin becerebilceği bir iş değildir.

Şahsen benden haber bekleyin,böylesine bir av gerçekleştirip
    ,hemde yakında sizlere sunacağım.

İşte o zamanhakikaten hayrete düşeceğinize eminim.

Ancak bölge ve sair kerteriz bilgileri bende saklı kalacaktır.

Sevgiler

11. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Doğrudur Vedat amca merakla bekliyor olacağız,

biz genelde kıyıdan avlandığımız için bu tür balıkları pek tanımıyoruz, ne kadar derinden hangi yem ile ne avlanır bilmiyoruz,

avlak yerleri konusunda yer vermemek gerçekten yapılması gereken bir davranıştır, zira bir yerde şu balık aldım dendiğinde o bölge talan ediliyor. Gün gelir Allah nasip ederde tekne ile avlanmaya başlarsam ilk işim derin su avlarına yönelmek olacak :)

bu arada eklemek istediğim bir husus 2 sene önce alyanak cuprayı gözümün önünde köprüde tutmuşlardı

saygılarımla

12. texaslı

texaslı emre bekler

Favori Kamış:
    Pelican Florence Kamış 100-250G Karbon Surf 420cm
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf Pro
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1600 gr
    vedat amca tebrikler zewkli bir av olmuş.keşke bizim gibi amatorlerde sık sık bu tarz avları raporlayabilse . malum sizin tebriğe ihtiyacınız kalmamış artık

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tebrik olmasada ilgi ve müspet yorumlara her zaman ihtiyacımız var.

Sevgiler

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Olmazmı hiç,deneme yemli avlarımızda bile onlarcasınıu yakalıyıverdik.Ha limanda kalmamış olabilir,ama bunu tüm Saroza mal etmek bence doğru değil

Sevgiler

15. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Bir kaç kez sorayım dedim, belki yanlış anlaşılırım diye vazgeçtim. Gördüm ki siz yazmışsınız Ustam. Yakaladığınız balıkları ağlatma meselesi. Bizim buaralarda bu konu son derece önemlidir de. Saygılar.

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bana herşeyi açıkca sorabilirsin sevgili Ali Kemal
    Böylece muallak noktaları daha net ortaya koyabiliriz.

Sevgiler

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Güzel yorumuna teşekkürler sevgili Ferit,sağolasın

18. KAPTAN AHAB

KAPTAN AHAB FATİH BAL

Sevgili Vedat usta, sizden bir ricam var mercan avı için iğne(şekli, numarası) ve misina(ip numarası) önerilerinizi yazar mısınız. Sevgiler . İzmir' den Fatih.

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Fatih

Mercan ve sair yemli dip balığı avlarımda,olabildiğince ince yapıda ucu keskin iğneler kullanmaktayım.

Bugün artık piyasada bir çok iğne alternatifi bulunmakta.Esasen kullandığım yemlere görede iğne seçimimde değişiklik olur.

Fudo Markasının 1901 tipli Keiryuu iğnesi bu gayeme uygun bir iğnedir.

Hedef balığın cinsine göre 4 numaraya kadar olan boylarını kullanmaktayım.

Şu nokta çok ama çok mühim sevgili Fatih.

Makaralı olta seçiminde isabetli hareket etmeli,keyfli ve randımanlı bir av için en uygun olanını seçmelisiniz.

Makaranızda behemahal ince ip misina kullanmalısınız.

Takımınızı yaparken FC misina kullanmalısınız.

Bütün bu faktörler yan,yana geldiğinde,klasik ve muhafazakar oltacılardan balığın en kıt zamanında bile çok daha fazla balık tutarsınız.

FC misina kullandığınızda miisinaköstek ve bedeb kalınlığını yüksek tutabilirisiniz.

Daha fazla izahat istersen sor anlatayım.

Sevgiler

20. KARA KORSAN

KARA KORSAN FATİH BAL

TEŞEKKÜR VE BİRAZ DAHA BİLGİ RİCASI

Sevgili Vedat Usta, üyelik hesabımla ilgili bir sorun nedeniyle gecikmeli yazıyorum lütfen affola. Çeşme den balığa çıkıyoruz sabah 5.00 sularında 3,5 mercan ile ancak dönüyoruz, oltamıza mandagöz mercan ve gopez hücum ettiğinde mercan yakalama şansımız iyice kayboluyor. Bu nedenle sizin eşsiz deneyimlerinizden yararlanmak istedim. Sizden biraz daha fazla bilgi istersem umarım sorun olmaz.
    Makinam:Okuma Cedros JC 65 S
    Kamış:Tralka:1.20
    Kitabınızdan yola çıkarak üzerine sarmayı düşündüğüm ip misina Berkley Whıplash 0,06 mm. Beden ve kollar için 0.35 mm-0.40 FC misina düşünüyorum. Kitabınızdaki beden fotoğrafına baktığımda üçlü fırdöndü ile hazırlanmış bir takım gördüm yanılmıyorsam. Biz Çeşme de 55 m ile 72 m ye kadar demir atıyoruz. Sizden ricam mercan takımı için mümkünse bir beden tarifi vermeniz (Beden uzunluğu , üçlü fırdöndülü mü yoksa klasik düğümleme mi, iğne kol araları, bu kolların uzunluğu,hırsızın uzunluğu ) .Centilmenliğiniz için çok telekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum.

NOT:İğne öneriniz beni çok mutlu etti,çünkü günlerdir nasıl bir iğne kullanmalıyım diye düşünmekten araştırmaktan helak olmuştum. 1 ile 4 numara arası dediniz ya artık ölçüm bu olacak.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 23 Mayıs 2012