Kova dolusu mercanlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Fatih

Soruların beni memnun etmiştir.

Bir avcı mercan avında gerekli titizliği gösterirse sanırım başarı çabuk gelecektir.

Herşeyden evvel mevsim ve hava şartlarına göre balığın bulunabileceği yerleri bilmelisiniz.

Çapa yapılarak yapılan avda mazmozlama kafesi,filesi gibi çekici tedbirler alırsanız faydalı olacaktır.

Beden ve kösteklerinizi FC misinadan yapmak faydalı olacaktır.

0,35'e 0,40 mm olur elbet,ancak ben 0,30'a 0,35'i şu an tercih etmekteyim.

Boncuklu fırdöndülü aparatları Hanos ve sair balıkların kösteklerimi sıkca bozmasına karşı önleyici tedbir olarak kullanmaktayım.

Benim ölçüm köstekler için sol eliminb genişliğiyle yaptığım şekildedir.Yani bir miktar köstek bağlarken onu sol elime az gevşekce bağlar sonra keser ve kullanırım.

Takriben 17 cm uzunluğunda olurlar,bedene dizerken iğnelerin aralıklarını 20 cm kadar tutarım.

Derinlerde balık vuruşlarında yemlerin bir kısmı balık yakalanmadan evvel vuruşlar yüzünden tasmalama anında oltalardan kurtulabilirler,bu bakımdan iğne sayıısını dört vdeya beş adet yaparımki,iğnelerim yemsiz kalmasın.Zira derinlerden her seferinde takımı kaldırmak zahmetli bir iş olmaktadır.

Kimi zaman en alttaki iğne kösteğini hemen kurşun üstüne bağlar ve boyunu iki misli uzun yaparım.

Yatık havalarda çapa atmadan avlanır hafif akışlarla mercan bulunacak bölgelerin önemli kısmını tarayabilirim.

Burada bana en yardımcı oılacak husus,hem derinlerdeki en ufak vuruşu algılamamda yardımcı olabilecek ve hemde akışlardan asgari etkilenecek,takımımın dik apikoda kalabilmesini sağlayacak ince ip misina kullanımıdır.

Ancak son zamanlarda en incesini kullanmıyorum 0,10mm hakiki monofilament kalınlığına en yakın bulduğum Savagear marka Adrenaline ip misinayı kullanmaktayım.

Yem koınusuda bence çok mühimdir.Artık yemcilerden yem almıyorum.Zamanında aldığım karidesleri güzelce ayıklayıp,suyunu şeker ve tuzla aldıktan sonra kavanozlarda uzun süre barındırabildiğim karidesle avlanıyorum.
    Tembel bir avcı değilim,icabında uzak bir kerterize gider illaki balığımı alıırım.

Aklıma gelenler bunlar,İlave soruların varsa zevkle cevaplarım.

Sevgimle kal