Küre dağları Mücevherleri

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Kusura bakma Vedat amca ama konularını şöyle bir tararken buldum Küre dağlarını.Daha geçtiğimiz bayram babamdan dinledim bir zamanlar çobanlık yaptığı o güzelim Küre dağlarının öykülerini.Elleriyle dere kenarındaki ağaç köklerinden çıkardığı balıkları ve sürüyü uzaktan takip eden kurtları anlattı babam uzun uzun...Her ne kadar benim de nüfusum Küre'ye kayıtlı olsa da,çocukluğumdan beri gidemedim oralara.Bu yıl bir kalkıştım gitmeye ama hanımla yıllık izinleri denkleştiremedik,olamadı.

Sana söz olsun Vedat amca ilk fırsatta,memleketimin çam kokulu havasını ilk çektiğim anda ciğerlerime;derhal çakacağım dağların doruklarına senin selamını...Buz gibi akan sulara taşıyacağım selamını coşkuma katık edip.

Bu güzel konuyu geçen yıla ait konular arasında bulsamda yorum yazmadan geçemedim.Teşekkürler sana memleketten göz hasretimi olsun giderdiğin için.

2. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Avusturyalayı bir amcamız var bizim onun dediğine göre karadenizle avusturya çok benziyormuş birbirine. REsimler çok güzel vedat amca.

Son düzenleme: 26 Eylül 2009
  3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Aslıhan
    Yönetimimizin avatarım altına yeni koyduğu Raporladığım avlarım bölümü eskide olsa bazı üyelerce gözden kacmış av raporlarımın tekrar güncellik kazanmasına sebep olabilmektedir.Benim acımdanda sevindirici bir durum olup, yazılan yeni yorumlarıda cevaplamam fırsatını vermektedir.
    Kaz dağları konusunda istediğin yardımcı bilşgileri vermeye hazırım.Ancak özellikle bu yaz boyunca muhtelif dereleri haince avalanmış ve alabalık popülasyonu tehlikeli sınıra gelmiştir.
    Hain avlardan kastim,bazı yamyamların güya Milli Park olan bu bölgede ellerini,kollarını sağlayarak ve hatta bazı Orman Koruma memurlarınında desteğini alarak,bir ufak ciceğin bile koparılmasına güya müsade edilmeyen,bazı endemik tür bitkileride barındıran ,bence Dünya Mirası kabul edilmesi gereken bu eşşsiz tabiat ve dereleri,Klor,Generatör,muhtelif germe ağlar ve balık otu denilen zehirlerle yaptıkları katliamlardır.
    Ceza-i ehliyetim olmasaydı,sanırım ciftemle coğunun popolarını oturamayacak hale getirirdim.
    Sevgiyle kal

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili İbrahim
    Karadenizin muhtelif bölgelerinde alabalık avladım.Avusturyayı ise genclik günlerimde otostopla gectim.Hakikaten önemli benzelikler vardır.
    Sevgiyle kal

5. LapinCash

LapinCash

Oy oy oy oy kuzulara kurban süperler.

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Delikanlı sen hakikaten bu işe gönülden bağlısın.Sakın icindeki bu duyguyu ileriki yaşlarında azalmasına dahi müsaade etmeyesin.
    Sevgiyle kal

7. mavi

mavi selçuk sünbül

merhaba
    inanın okurken kendim zannettim 30 yıldır alabalıkla haşır neşir olan ve sabah alabalığa çıkacağı zaman hala uyuyamayan rüyalarına giren bir fanatiğim.bu bölge uludağ etrafı ve inegöl domaniç tarafındaki dereler artık evin odalarından daha çok bildiğim yerler geldiğinizde yada ben geldiğimde görüşelim derim üstadım

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Selçuk
    Bumesajını atlamışım kusuruma bakma.İnşallah birgün birlikte olur güzelce Alabalık konuşuruz.
    Sevgiyle kal