KURŞUNLU ATÇEK İÇİN SAHTE TAKIMI

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında frenist tarafından paylaşıldı.

1. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    shimano speedcast 4 30 200 gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 5500 XSA
    kesınlıkle cok acıklayıcı ve onemli bilgiler:)tesekurler:thumb:

2. lüfer_and_kofana

lüfer_and_kofana oğuz durmaz

Favori Kamış:
    lineaffe extreme 180 cast okuma salina 4,20
    Favori Makine:
    Epix pro 6500 - Vsystem6500- trio 40s
    En İyi Avı:
    1,15 ve 82 cm lik kofana
    [​IMG][/IMG]

çelik tel ve ip ile hazırlanmış kurşunluk

3. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Güzel olmuş Oğuz Bey, konuyu canlandırmışsınız :)

Bunlarda benim hali hazırda kullandıklarım.

[​IMG]"][​IMG]
    [​IMG][/URL]

4. balikcigenc18

balikcigenc18 Emrah Gül

Favori Kamış:
    browning 3900 300 gr
    Favori Makine:
    ryobi naxo
    En İyi Avı:
    1 kg palamut
    çok mantıklı görünüyo abi ben direk fırdöndüyü geçiriyordum boncuk güzel fikir hemen deneyeceğim :)

5. lüfer_and_kofana

lüfer_and_kofana oğuz durmaz

Favori Kamış:
    lineaffe extreme 180 cast okuma salina 4,20
    Favori Makine:
    Epix pro 6500 - Vsystem6500- trio 40s
    En İyi Avı:
    1,15 ve 82 cm lik kofana
    30 cm kadar 0,40 misina kullanıyorum 12 numara okuma fırdöndü 0,26 florocarbon misina rapala karışmadan gayet güzel bir şekilde akşama kadar kullanıyorum .

6. evreseli

evreseli ayhan

Favori Kamış:
    Okuma V sistem 2.40 / Okuma Cedros 4.20 surf
    Favori Makine:
    Shimano sonora 2500fb / Daiwa emblem pro 6000
    Cihan bey , boncuklar çok güzelmiş nereden temin edebiliriz ? Saygılar Ayhan .

7. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Kullanılmayan takılar ve tesbihler işinizi görür; )

8. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a,okuma raw2 65,shimano exage 4000 fc,okuma octana ot55
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    Merhabalar...Benzer takımı bende kullanıyorum.Sizlere tavsiyem boncukların sürtünmesinden dolayı ip yada misina kullanmayınız.En iyisi çelik tel kullanmak olacaktır.Ayrıca fırdöndüleri bilyalı olanlarından kullanınız.Resimdeki fırdöndüler tuzlu suda hem görevini yeterince yapmaz hemde tek kullanımlıktır(paslandığı için).Ayrıca arasına misina da dolanır.Diğer bir hususta;boncukların olduğu bedeni her avdan sonra yenilemek.
    Herkesin yeni yılını kutlar bol bereketli avlar dilerim...

9. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Cihan resimli anlatımın için teşekkürler.
    Eskiden hep başıma bela olursu bu dolaşma işi. Bu sezon başında (gerçi sezonun başladığını-bittiğini anlayamadıkya neyse) boğazda sabahın köründe avlanırken malzemecide görüp aldım, ve dediğin gibi etkisi büyük. Dolaşmayı tamamen ortadan kaldırmasa da azaltıyor. Bir de sahtenin bağlı olduğu misina eğer bir iki kere dolandıyda ondan hayır gelmiyor artık, en iyisi yedekli gidip 1-2 kere dolaştığında direk rapalanın bağlı olduğu 2-3metrelik kısmı değiştirmek. (Not: Rapala için FC misina bağlamak beni korkutuyor, ya koparsa, ya büyük balık kaçarsa :p )

Rast gele...

10. der wish

der wish Ferhan

Ben bu konuya 1 yıldır bakmamışım. Bu sebeple de mesajlarınızı görmemişim. Yazdıklarım işinize yaradıysa, ne mutlu. Zira ben halen gayet performanslı bir şekilde kullanıyorum bu şekilde takımı.

Birkaç konuda güncelleme yapmak istiyorum:
    - Rapala'nın burnundaki halkaya takacağınız fırdöndü kesinlikle aksiyonu arttırıyor; hararetle tavsiye ederim. Rapalanın burnunda halka yoksa, ya halka takıp sonra fırdöndü takabilirsiniz ya da direkt olarak rapalanın burnundaki çengele çok küçük ama güçlü bir firketeli fırdöndü (rapala için özellikle üretilmiş bu küçük fırketeli fırdöndüleri balık malzemecilerinde rahatlıkla bulabilirsiniz) takabilirsiniz.
    - Rapala bedeninin fluoro carbon olması konusundaki fikrimden vazgeçtim; zira, %100 fluoro carbon misina kopma, kırılmak suretiyle gamlanma ve dolanma şeklinde sorunlar yaratıyor. Ama fluoro carbon kaplama ve gam yapmayan misinalar (örneğin Nippon Ghost ya da Predator gibi) kullanmakta fayda var.
    - Kurşun bedeninde boncuklu fırdöndü ya da yukarıdaki resimlerinde gösterildiği gibi fırdöndü öncesi ve sonrası boncuk (ancak bence renklere dikkat edin, çok dikkat çekici olmasınlar) kullanımı dolanma ihtimalini daha da azaltıyor.
    - Kurşun bedenini de ip olarak kullanmak, olası dibe takılmalarda takımı kurtarabilmeniz açısından daha sağlam oluyor ama tavsiyem çok da dikkat çekmeyecek renklerde (koyu yeşil, ya da gri gibi) ip kullanmanız.

Rastgele...

11. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    cihan yaptığın sistem çok güzel, özellikle boncukların boyları ideal,alttaki klipli fırdöndü olmasa çok daha iyi olurdu, onun sonuna 4 lu kurşun kasası yaparsan daha güzel olur, daha büyük boncuk ve büyük fırdöndülü klipler erimi ve batma süresini etkiliyor bilginiz olsun. kış geliyor o nedenle fırtınalı günler bizleri bekliyor nekadar sade ve ince kibar takımlar kullanırsak okadar faydalı olur,

kurşun kasalarını ben ipten yapıyorum ve gezerli bir boy büyük fırdöndü kullanıyorum. rapalanın oraya sadece en küçüklerinden bilyalı fırdöndü kullanıyorum. tak çıkar biraz zahmetli oluyor ama tavsiye ederim.

12. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Yorumlar ve katkılar için teşekkürler :) Siz bakmayın benim bol boncuklu takımlara, bu iş için aşağıdaki mavi gibi iki boncuk bir fırdöndü kombinasyonu yeterli. Diğeri fanteziye kaçıyor biraz :D

13. der wish

der wish Ferhan

Hakan merhaba,

Kullandığın kurşun fırdöndülü bir kurşun değilse, ipi direkt olarak kurşuna bağlamak, kurşunun kendi ekseni etrafında ya da ipin etrafında dönmesi suretiyle, sana sorun yaratabilir diye düşünüyorum. Ama tabii ki uygulayan sensin, sorun olmuyor diyorsan, doğrudur.

Bir de nacizane tavsiyem, kurşuna kasa düğümü yerine çift kat iple palomar yaparsan çok daha sağlam ve havada sürtünme yapmayacak bir düğüm olur olur bence ;)

Rastgele...

14. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Açıklamaların bence gayet doğru ve yerinde.

Böylesi düzenleri ve Şemşipaşa şok düğümünü 30sene evvelsinden beri kulllanan ve bizzat buralara göçmeden evvel onlarca kişiye ,Şemşipaşa günlerimde gösteren birisi olarak,seninde güzelce izah ettiğin gibi takımın rüzgar tutmasını asgariye indirecek aparatlarla yapılması esastır.

İlişikte buralardada,müsait ortam bulduğumda kullandığım düzenimin bir fotosunu yolluyorum.

Uploaded with ImageShack.us

Sevgiler

15. der wish

der wish Ferhan

Tesekkurler Ustam ama ben yukarida yazdiklarimin cogunlugunu senin muhtelif yazilarindan ogrendim zaten :) az birazi da kendi tecrubelerimden...
    Allahtan senin gibi tecrubelerini comertce insanlarla paylasan biri var da biz de bu isleri layikiyla ogrenip mumkunse daha da gelistirmeye calisiyoruz.

Sevgi ve saygilarimla,
    Ferhan

16. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    ferhan abi merhaba,

ana beden, fırdöndü, kurşun kasası ve kurşun kasasına rapala için küçüğün bir üstü fırdöndü kullanıyorum. kullandığım kurşunlar genelde fırdöndülü ve sadece fırdöndülere cift kat palamor düğümü atıyorum. benim kasa sabit olduğu için kurşun değiştirmek için kurşun kısmına 4 kat kasa düğümü atıyorum. kurşunun bağlandığı noktayada palamor düğümü atarsam kurşun değiştiremem. yakın tarihte foto çeker gönderirim.

17. mustafauzkes

mustafauzkes mustafa

emeğine sağlık.....

18. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Değerli ve güzel paylaşımlar için teşekkürler.

bende nacizane tecrübesizliğimi paylaşmak istedim :)

aşağıda linki verilen üçlü fırdöndü güzel, Rumeli Hisarı önünden defalarca atış yaptım test amaçlı dolanma çok az oldu.

kurşun 150 gr ama dibi buldu mu, sanmıyorum :)

üçlü fırdöndüye ana bedeni bağladım,

orta kısmına 2,5 m 0,40 misina sonra rapala.

Kurşun için 15 cm'de açık yeşil renkli iple bağladım,

sonuç: tabiki "0" :)

http://www.spotbalik.com.tr/Crossline-Rolling-Pearl-Swivel-Firdondu-NO2-12-arasi,PR-31575.html

19. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Üstad 0.40 rapala bedeni için çok çok kalin. Ben cinekop sarikanat için sağlam 0.20 kullaniyorum. Max. 0.24-0-26. Kullanıyorum.. Gamlama olayi daha sık olabilir ama daha avcı olduğu kesin.

Ayrıca sectigin firdonduden bende kullanıyorum. Dolanma konusunda çok sikintı yaşamadım sadece kurşun suya değmeden stopluyorum elimle. Havada kendiliğinden düzgün düşüyor suya. Sonrada kontrollü salim/sarim yapinca karismadan geliyor.