KurtBoğazı & Eğrekkaya Baraji Rapor

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Sonay Önder tarafından paylaşıldı.

1. mhatyaz

mhatyaz mithat yazı

sazan avı

teşekkür ederim . bende sana saygı ve sevgilerimi sunarım.eğrekkaya barajında yakaladım. 10 yıldır böyle balık alamamıştım. sazan yemini sana söyleyebilirim. bidaki seferde 19 olta değil 10 olta atacam. bizde amatör balıkçıyız. ne yapalım benimde hobim o . 19 oltayı şu şekilde attım. yer boştu kimseler yoktu . günümüz harika geçti.selamlar.haftaya görüşmek üzere.

2. pashcat

pashcat Onur

En İyi Avı:
    Kalkan, lüfer, Çipura
    işin açıkçası yemi merak ettim.Denemediğim kalmadı çünkü

3. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Mithat abi selamlar.
    Tebliğe göre kişi başı dört oltadan fazlası yasaktır.
    Amatör balıkçılıkla alakalı Tebliğe göz atmanızı tavsiye ederim.
    http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

4. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    ışık dağı dedigin yerden geldim 5.30 basladik 12 ye kdar tutuk ful kücük arada gümüş geldi onlar bari iyidi 50 balık yakalamışsımdır:D 4 olta vardı:D

5. mhatyaz

mhatyaz mithat yazı

ankarada balık varda sen yerini bilmiyorsun.benim gittiğim yer var hiç boş dönmem

ismail kardeş

6. Sonay Önder

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    öylede bilmek zor oluo

7. mhatyaz

mhatyaz mithat yazı

arkadaşlar bu hafta eğrekkaya barajına giden varmı balık çıkıyormu.cevaplarınızı bekliyorum.01.10.2012

8. Sonay Önder

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    eğrek kaya levrek cıkıyor yemli git abi daha çok yakalarsın . sular çekilmiş güzel olmuş ora temiz epey olta fazla takılmıyor :)

9. Sheriff

Sheriff Burak

Merhabalar;

Çok uzun bir zamandır Eğrekkaya ile ilgili bir rapor paylaşılmamış, ben son durumu hakkında biraz bilgi vereyim istedim. En son 2 hafta önce gittim, kıyı şeridi tamamiyle balçık şeklinde bir yosun tabakasıyla kaplıydı. 3 adet 20-25 cm civarlarında levrek (perch) yakaladım, 1 adet dip oltam ve 2 adet sahtem takılarak koptu, malesef değerli sahtelerdi (buradaki arkadaşların mesajlarından aldığım referansla satın almıştım).

Çok uzun süredir okuyucu olarak takip ediyordum, geçenlerde üye oldum, Bu mesaj vesilesiyle de kendimden bahsedeyim, Ankara'da yaşıyorum, 29 yaşındayım yaklaşık 5 yaşımdan beri balığa giderim, en çok ve en büyük boyutlarda yakaladığım balıklar halen yıllar önce yakaladığım Levrekler (sudak) olmuştur, aynı zamanda lezzet olarak en çok beğendiğim ve yakalamaktan en çok keyif aldığım balıkta sudaktır, ne yazıkki artık sudak avlayabileceğim yakın çevrede bir yer bulamıyorum. Bununla birlikte yine burada öğrendiğim terimle ifade edeyim, -trofe- turna yayın ve sazan avlarım olmuştur. 3-4 yıldır uzak kalmıştım balık avına (Ankara dışı ikametim ve yoğun iş temposu nedeniyle) sonrasında tekrar Ankara'ya döndüm ve yaklaşık 4-5 aydır tekrar başladım, hayatımda hiç serpme, tırıvırı, ağ kullanmadım, çevremde çok eskiden serpme kullananlar vardı, bundan ne anladıklarını da anlamadım, açıklamaları; serpme olmazsa aç kalırsın oldu, bende gerekirse aç kalırız, önemli olan keyif dedim. Bundan sonra inşallah daha çok ve keyifli paylaşımlarda bulunacağım. Herkese rast gele.

10. Sheriff

Sheriff Burak

Pazartesi günü yine eğrekkayadaydım, enteresan bir şekilde dip oltasıyla 3 tane bir tane de at çekle 20-25 cm civarı perch yakaladım. Saat akşama doğru 3-4 gibi gitmeme rağmen potansiyel oldukça fazlaydı. Sular çekilmiş, o balçık gibi yosun tabakası kurumuş kıyı büyük oranda temizdi. Şu ana kadar Eğrekkaya da istediğim boyutlarda bir perch yakalayabilmiş değilim malesef.