Küspe Yasak mı?

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında vurgun-01 tarafından paylaşıldı.

1. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
    yeni sirkülerde küspe yasagını okudum ama acıklayıcı bi yazı degildi.bende gittim tarım il müdürlüğüne sordum. orda yeni basım sirküyü veren memur küspenin etrafına mısına lastık yardımıyla iğne sarıldıgı halde kullanımının yasak oldugunu ama kuspe dipte tek basına ve iğnelerde köstek olarak yukarı dogru bedene baglanırsa yasak olmadıgını söyledi. ama sirkülerde adı bile gectıgı ıcın gel aradakı farkı denetımde jandarmaya anlat..
    abılerın soyledıgı gıbı küspe kullanımı sart degıl.. küspesizde balık gayet güzel avlaga cekilebilir..kullanmayıverin küspeyi eksikliğini fazla hissetmezsiniz.küspe ve yemleme olmadan 4 saatte 22 parca sazan aldıgımı bılıyorum. hepsi limitler dısındaydı geri salındı ama sonucta olta zevkını tatmin amaclıydı..küspeye verilen parayı mısıra verseniz koca avlagı yemlemeye yeter...

2. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    küspenin kullanıldığı tek alan sazan avı bildiğim kadarıyla .dip oltasını atıp 2 saat elinde bekleyen ben hiç görmedim.

aslında bir a yöntemi birde z yöntemi var.diğerleride arada kalanlar.

a - en ilkel yöntem mesela söğüt kabuğundan misina söğütten kamış birde böğürtlendeki diken alın size takım.

z- balık bulucular barometreler kilolarca boili en pahalı kamişlar makinalr alrmlarla donanmış avcılık.? tabi küspe kullanmıyorlar çok iğnelide değil takımları bu mudur etik yöntem.

a olmayanların hepsi destekli yöntemlere girer .bence a dışında ne kullanılıyorsa etik değildir.siz teknoloji yardımıyla balığa üstünlük kuruyorsunuz .incecik ama kopmayan misinalar 180derece eğilip kırılmayan kamışlar titanyumlu lazer kesimli iğneler vs.ha küspe kullanmışsınız ha tek iğne bence birbirinden farkı yok.

siz elinizde hissedince mutlu olursunuz ben zil sesini duyunca. ben tatlı su levreği ve kasnada avlıyorum elimde histtiğimde aldığım zevki küspeli takımla zil sesi duyduğumdada alıyorum.

bu küspe yasağına uyulacağını hiç sanmıyorum .mantıksız bir karar kendi açımdan.

http://www.gkgm.gov.tr/

küspenin tamamen yasaklanmasını doğru bulmayanlar mail atsınlar lütfen.
    hiçbir sığırın vs nin girmediği barajlar göller var. buralarda hayvanın küspeyi yemesi imkansız .

artı küspe kurşunun alternatifidir .çünkü küspelitakımda ben kurşun kullanmam .her avda bir kurşun kaybetsem herhalde yılda 4-5 kg kurşunu göle bırakmış olurum .kurşunun yaratacağı tahribat küspeden kat kat fazladır sanırım.

küspeyi eleştirenler kurşunda kullanamdan avlansınlar.

3. memo1959

memo1959 Mehmet Ali

Favori Kamış:
    Pelzer Contact 3,66m 3lbs
    Favori Makine:
    Penn Slammer LiveLiner
    En İyi Avı:
    Yabani Sazan, 18 Kg
    Merhaba Arkadaslar,

bu küspe konusunu burade tesadüfen gördüm ve dayanamadim, siteye bende üye oldum ve bu konuda size, sayet okumak isterseniz birseyler söylemek istiyorum.

ben 54 yasindayim ve 70li yillardan beri almanyada yasiyorum.
    baliga daha cok kücükken dayilarimla birlikte giderdim, o gün, bu gün halen stress dagitmak bir yana, doga ile bir bire olmak icin devamli firsat buldukca baliga giderim. ve hatta her yil türkiyede tatile geldigimde firsat buldukca sahilden balik avina cikarim.

yillarda beri türkiyede balik tutan arkadaslari izliyorum, kardesim, bunu bilende tutuyor, bilmeyende ve hatta hadi baligin boyu büyükmü kücükmü bilmedigi gibi, tuttugu baligin cinsini dahi bilmeyenler arkadaslarimiz var.

bunu bilmemek suc degil, ve hatta ögretmen olmayinca ögrenmemekde suc degildir. bu arkadaslarimiz mademki bu kadar heves etmis, güzelim tükiyemizin har tarafi su dolu, ister barajlar, ister irmaklar, nehirler, göller, dereler ve o güzelim denizleriyle bir cennet.

helesükür devletimiz yavas yavas vatandaslari bilgilendirmeye baslamis ve ayriyetten böyle forumlarda arkadaslarimiz bilgi sahibi oluyorlar.

bazi arkadaslar küspe ile balik tutmak neden yasaktir, halen anlamamislar, bence mesele küspe degil fakat, cok igneli bir oltanin takilma ihtimali daha yüksek oldugundan, dolayisiyla takilan olta dieger hayvanlara da zarar verebileceginden yasaklanmis oldugunu düsünüyorum.

sunu belirtmek isterim, almanyada sahipsiz göl, baraj, dere veya irmak yoktur, jer metrekare suyun illaki bir sahibi vardir ve bu sulari sahipleri cogunlukla balikcilar klüpleri dir. dolayisiyla, sadece bir balikcilik karti yetmiyor, bunun yanina burada hangi göle, irmaga, dereye gidersek, oradan aidatini ödeyip, günlük, haftalik, aylik veya yillik müsade karti almamiz gerekiyor.

tutacaginiz suyun özelligine ve icinde bulunan balik türüne göre bu aidatlar, günlük 13,00 EUR dan baslayip, yillik 250,- EUR olabilir.

ayriyetten klüplere üye olmak isteyen, bir sefere mahsus 500 - 750,- EUR gibi giris, yani üyelik ücreti öder. yani sizin anlayacaginiz, bir tane balik tutabilmek icin bastan bin euro cepten cikiyor, bunun üstüne artik oltalar, misinalar vesaire haric, onlari herkes kendi hesabina göre alip kullanabilir.

burada sadece tek igneli iki adet olta ile baliga gidebiliyoruz, hatta salmon baliklari (yani ala balik) olan yerlerde sade tek bir tane olta ile, oda tek igneli olma sartiyla baliga cikiyoruz. bazi yerlerde ise tek olta ve yem olarak sadece sinek oltasi (yani suni sinek) takarak balik tutuyoruz ve öyle oldugu halde aldigimiz sonuclardan memnunuz ve yeterince balik tutabiliyoruz.

bu konuda bilgisi olmayan arkadaslar, 6 veya 8 adet igne takarak tutma sansi dahada artacagini zannediyorlar olsa gerek, fakat tam tersi, zaten balik o yemin basina kadar gemis ise ve sayet karni acsa tek bir igne olsun, onu alir ve ayriyetten oltanin ota, yosuna veya kayalara takilma olanagi hemen hemen sifira kadar önlenmis olur.

insallah yakinda türkiyedeki sular özellestirilir, bu nedenle hem bazi vatandaslarimiza bir gelir kaynagi olur, hemde baliklarin ve tabiatin düzenli bir sekilde yetismesine sebep olur.

hepinize rastgele, saglicakla kalin

mehmet ali kanik

4. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    alıyorum küspeyi atıyorum aşağıya, iskelenin altını besliyorum
    bunun nesi yasak!

5. hasankurt

hasankurt Hasan

Favori Kamış:
    remixon terminator 4.20
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    yayın - 6.5 kilo
    yasaklarla yaşamayı öğrenmiş bi milletiz, onu da yasaklasınlar sorun değil ancak şu soruya cevap gerek, küspe kullanılmasının sudaki yaşam açısından bir sakıncası mı var?