. Zannedersem ortada herhangi bir suç yok Çünkü suçu oluşturan maddeler bir arada değil. yasak olan "Küspeli Olta" oysaki burada sadece küspe var.
. Bak şimdi bir olay anlatayım. İstanbul'da Korsan Cd satanlar şunu yapıyor: 1 tane orjinal dvd bulunduruyorlar Sipariş gelince hemen orjinalden boş bir dvd de kopyalayıp sıcak sıcak müşteriye veriyorlar. . Ayrıca bir baskın durumunda olay mahalinde suç varmı? yok. çünkü ortada korsan kopya yok. ____________________________________________________________________ Yanlış anlaşılma olmasın sakın. Bu firmayı tenzih ederim onlar ile alakası yok ... Anlatmak istediğim . eleman gelir küspeyi buradan alır iğnesini takar , yapar gene yapacağını. ____________________________________________________________________
Herkeze Merhabalar ,, Konuya , bilimsel olarak yaklasmak gerekirse ,, Monokültürlerle yetistirilen misirlarin, hayvansal gübre kullanim neticesi suda polüsyon yaptigi Kanada’lilar tarafindan zaten ispat edildi ! Bir diger arastirma ise , Ref ID : 6094 Martin Cryer and Ron W.Edwards; The Impact of Angler Groundbait on Benthic Invertebrates and Sediment Respiration in a Shallow Eutrophic Reservoir. Environmental Pollution 46:137-150, 1987 Applied Biology, University of Wales Institute of Science and Technology, King Edward VII Avenue, PO Box 13, Cardiff, Great Britain Reprints : In File Note : In an experiment to determine the impact of angler baits, cereal or maggots were added to areas of sediment in a eutrophic reservoir at realistic rates, over a 12-week period. The densities of benthic invertebrate taxa were estimated before treatment, immediately after treatment, and, finally, after a 4-month recovery period. All taxa except the tubificid Limnodrilus hoffmeisteri were reduced in density by cereal baiting, the most sensitive being naidid worms and cladocerans. Recovery of the benthic community was not apparent after 4 months, although cyclopoid copepods were significantly more abundant in treated areas. Baiting with maggots had a qualitatively similar effect. Laboratory experiments to determine the rate of oxygen consumption by sediments treated with cereal bait suggest that demand for oxygen can be increased 100-fold by a single application of bait. It is suggested that this demand for oxygen could result in local deoxygenation under warm, calm conditions, and that this is probable mechanism of the impact of cereal bait on benthic invertebrates. Seklinde daha ciddî bir neticeyi ortaya koymakta. Netice olarak en iyisi bu isten vaz gecmek ! Küspeyi yem olarak kullanmamak ! Sonra av yemide olsa, yag ve karbonhidrat iceren besin degerlerine sahip bir karisimdan bahsediyoruz ! Böyle besin degeri olan bir karisim,bir yem,satış için imal eden resmi ve özel işletme veya kurumun , yemlerinin içinde bulunan ve değer tayinine esas olan temel besin maddelerinin oranlarını ve karışıma giren yemlerin adlarıni ve miktarlarını , yemin ticarî adını ve nev'ini yönetmeliklere uygun olarak yapip , ilgili bakanlığa bildirmek zorunda degil mi ? Alan arkadaslar varsa lütfen belirtsinler ! Yemin ambalaji üzerinde , yukarida konu olan kriterlerden bahseden bir yaziya rastlamislarmi ?
Tarkan'ım resimlere iyi dikkat edersen küspelerin kenarındaki Bordo pilastik aparatı fark edeceksin üzerlerindede sekizer adet iğne var Zaten büyük satıcıların internet sitelerine girersen görürsün küspeli takım satışları alenen var
. Vidalı aparatı gördüm ama iğneleri algılayamamıştım. Yarın arkadaşlara bir baktırayım bakalım ucunda ne varmış...
Durum cok kotu. Basimizdakiler baska seylerle ugrasirken uyaniklar da bundan faydalaniyor... Ne olacak acaba,ne yapilabilir acaba cok merak ediyorum. Hadi diyelim ki bu dukkani sikayet ettik ve gereken cezayi aldilar. Peki ya digerleri....
Sözde hukuk devletiyiz. Ya kanunumuz yok ya da var ama uygulama yok. O dükkanlar her türlü kılıfı buluyor minareye... Çok üretken toplumuz bu konularda. Hayvanlara verilen değer ortada.. Konuyla direk alakalı değil ama bağlantılı bir olay; Haberlerde gördüm üni. öğrencileri bir kediyi öldürmüşler tekmeleye tekmeleye kafasını ezmişler. Ceza belli olmuş; 680 TL para cezası! Yine televizyonda bir hukukçuyu dinledim konuyla ilgili. Sahipli hayvanlarda ceza artıyormuş Sahipsiz olunca öldür 680 tl öde kurtul... Ne caydırıcılık ama... Biz anneden, babadan her türlü böceği bile öldürmeden kağıtla tutup dışarı atmayı öğrendik bunlara ne öğretmişler acaba.. diplomalı eşek bunlaramı diyorlar yoksa?
Tırıvırı için bulundurulması, satışı ve kullanılması yasak, ama küspeli olta takımının sağdece kullanılması yasak, satışı serbest. Yemlik uzatma ağların boyu 3 mt. eni 1 mt olacak diyor sirküler. Türkiye de satılan tüm uzatma ağların boyu 5 mt eni 1,5 mt dir. bunu satıcılar dahi bilmiyor. Madde 3/2-o
Dedikleriniz doğru tırıvırı satışı yasak ama küspeli olta için böyle bir yasak malesef yok satışı malesef serbest ama etik değil yemlik ağ konusu ise 1/2 sayılı tebliğlerde boy 5mt derinlik 1.5 metre idi ama bu ölçüler 2/2 tebliğlerde değiştirildi (niye değiştirildiğini anlayamadım bence çok saçma ) .....
Etik olmamayışının da sebeplerini açıklarmısınız.? Kimseye zorla satılmıyorki, ben alırım iğnelerini çıkartır parçalar yemleme için kullanırım, kimse benim küspe ile yemleme yapmama karışamaz. Küspenin tarifi sağdece ayçekirdeği ve mısır küspeleri yasak, sucuğu 2 cm eninde kesin kokusu sazanı hemen çeker üzerinede 4 tane iğne takın sucuk dan küspe gibi kullanın bu da serbest.
. Mehmet selamlar.. Konuyu atlamış olabilirim , tam anlamadım ,bu sebepten soruyorum: mısır ve ayçiçek küspesi neden yasak acaba? Selamlar. .
Sucuk ve üzerine dört iğne Abicim siz tebliğleri nasıl okuyorsunuz Etik olmamasının sebebini sormuşsun abicim adamlar bu küspelerin hem iğneli aparatlı hemde iğnesizlerini satıyorlar sadece iğnesiz satsalar eyvallah yemleme amaçlı kullanmak için satıyorlardır diyeceğiz ama abicim aparatlı iğneli oltayı alan bir avcı ( üstüne üstelik üzerlerinde sekiz iğne var ) iğneleri söküpte bu küspeyi kullanırmı allahaşkına bu sözlerinize kurbağalar bile güler
Abicim bu yazdigina hicbir anlam veremedim dogrusu Simdi bu soyledigin sey hic dogru birsey degil bence. Sen resmen bohcacilara yada bohcaci adaylarina tarif veriyorsun. :S Yapma lutfen. Birde :" alin boyle yapin kullanin.Serbest" demen beni cok sasirtti ayrica.Hic beklemedigim bir uyeden boyle birsey gelmesi beni uzdu...
Evet kardeşim 3 iğne, Bilinşli avcı ilersini düşünen küspeyi alır iğnelerini söker küspesini kullanır.ben kendini bilen avcı için konuşuyorum.
Takım yasak onu biliyorum da, "sağdece ayçekirdeği ve mısır küspeleri yasak" demiştin onu sordum. Selamlar
Sevgili kardeşim Bohcacılık ne demek,? sucuk üzerine 3 iğne tak kullan buna bohcacılık diyen balıkcılıkdan anlamıyor derim. ben demiyorum sirküleri tanzim eden çıkaranlar diyor. Bir rapalada 4 adet 3 lü iğne olursa bu da serbest. Tek bir takım sayılır.