Kütahya ve Çevresi Organizasyon ve Tartışma Platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında mehteran tarafından paylaşıldı.

1. crazy_m

crazy_m

Merhaba Arkadaşlar Vakit Buldukça Girmeye çalişicam Foruma.antalyada öğretmenlik Yapiyorum.yazin Tavşanlidaydim.bir Foto Koyayim Dedim Ama Beceremedim.biraz Uğraşayim Bakalim.hepinize Iyi Avlar.

2. crazy_m

crazy_m

bakın bakalım iyi mi arkadaşlar 2.75 kg

3. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Eh fana sayılmaz hemşerim, Arkası bereketli olur inşallah ama hiç hikayesini yazmamışsın.

4. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Serdar hoşgeldin kardeş. Şöyle gidişinden varışından balık avından pikniğinden denizinden bi başla artık anlatmaya,

5. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    eyvalah gurkan abi senimi kırıcam başlık olarak açmıştım ama güncelliğini kaybettiğinden bulmak zor olacak diye yazayım aynen :)
    Öncelikle herkeze selamlar.3 Gün önce edremite geldiğimizde ilk avım gece saat 10 da mırmır olmuştu ve keneyle yakalamıştım. Konu olarakta açtım resimleride vardı. Diğer gün ailemle birlikte asos tarafında bir cadır kampında kalmaya karar verdik. Kampa vardığımızda ilk işim oltalarımı çıkartıp iskeleyi işgal etmek oldu.
    Deniz sanki çarşaf ve heryerde kumluktu yanıma sülünes ve mamun almıştım mamunları geceye bıraktım sülünesle denemeler yapmaya başladım saat gece 11:00 a kadar hiç birşey yoktu tık dahi demedi.
    Gece yemeğide yedikten sonra tekrar gittim ve bu sefer mamunları taktım canlılardı yine tık yok bir arkadaş geldi yanıma oda iskeleye oturdu sabah saat 4:00 a kadar 1 tek o benim sülünesle kupes yakaladı oda orta boydu, moralim sıfır şekilde cadıra dondum. öğlene doğru uyanarak tekrar takımlarımı hazırlayıp kıyıda bir yere yerleştim baktım yavru balıkları kovalayan zaraganalar var attım topu uzerlerine 1 tane geldi ondan sonrada ufak bir mırmır geldi saldım ikisinide ölmeden. öğlenden sonra kampa yakın küçük kuyuya giderek yem için 1,5 kilo taze sardalye tavuk göğsü mamun alarak akşama hazırlığımı yaptım. Geceki arkadaşla birlikte saat 21:00 dan itibaren tekrar iskeleye yerleştik ve gece 03:00 a kadar bırakın balık yakalamayı 1 tane tık demedi tamamen sıkıldık ve gece rüzgarda başlayınca bıraktık avlanmayı gidip uyuduk. Tüm moralim sıfırlanmıştı çünki 2 ayda 1 defa gelebiliyordum ve o kadar hazırlıklar boşa gidecekti. Tek tesellim 2 gece önce yakaladığım mırmırdı onuda yemek babama nasip oldu. Bu gün karar verdim kamptan ayrılarak mırmır yakaladığım yere geldik malum pazar günü kalabalıktı ve bende oltalarımı saat 19:00 a kadar açmadım. Çok rüzgar vardı yinede elimde 1,5 kilo sardalye vardı ve artık ne olursa olsun burdan balık yakalamam gerekliydi. Oltalarımı hazırlayarak hepsinide attım denize. Rüzgar yüzünden ilk denemelerimde dipteki yosunlara olta takılıyodu. 30 dk sonra 1 yıl once levrek yakaladığım an günün batma zamanı ve sigaramı yaktım bu saatleri çok iyi bilirim ve beklediğimde oldu oltalarımdan birinde rüzgara ters yönde hareketler başladı. Bekledim bu saate yemi tamamen yutması için. Çünki levrekse yemi hemen yemez 1-2 m mesafeden sonra yutardı ve istediğim oldu olta tamamen eğildiğinde elimle alarak verdim darbeyi ağırlığını hissediyodum ve 1 dk içden suyun uzerinde çırpındığını gördüm İşte LEVREĞİM geldi dedim ağzındaki sigarayı yutacaktım nerdeyse eşim fotoğraf makinasından kamera çekimi yaparak son anları yakaladı ve işte resmi ve videosu
    Video görüntüsü dijital fotoğrafmakimızla çekildi
    http://www.youtube.com/watch?v=KQYQb3FDP_I

Artık keyfim tamamen yerine gelmişti Levrek avlanmaktan en çok hoşlandığım balıktı ve geri gelir ümidiyle tüm yemleri tazeleyerek beklemeye başladım. Artık ortalık kararmıştı ve rüzgar şiddetini arttırmaya başladı.Saat 21:00 sıralarında oltalardan birinde dikey hareketler olmaya başladı ve bu lerek gibi vurmuyodu yinede oltayı aldım elime ve son vuruşuu bekledim istediğim oldu sert bir darbe geldi ve oltaya bende darbe vererek kenara almaya başladım bu seferki balık asi değildi ama kafa vuruşlarından balığın levrek olmadığı belliydi ağırlığı ise bir hayli vardı. Kenara geldiğinden parlamasından cupra olduğunu sandım ama elime alınca 2 gün önce yakaladığım mırmırın 1 boy büyüğü olduğunu gördüm artık benden mutlusu yoktu.

Artık Rüzgar artmaya başlamış bizlerde rahatsız etmeye başlamıştı saat 23:00 a kadar 2 adet balık aldım nasibimiz bu kadar diyip oltalarımı toplayarak döndük. Biraz uzun oldu ama darısı tüm arkadaşların başına..

6. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Serdar tebrikler kardeşim harika av olmuş:)

7. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    birgün olurmu hiç apdullah hergünüm gecem olta başında geçti;) ama gittiğim kampın sahilinde köpek balıklarımı geziyodur nedir doğru dürüst balık vurmadı. En güzel avlak bildiğin avlaktır sözüne dayanarak bildiğim yerden tutabildim

Teşekkürler mehmet abi Aşırı rüzgar ve buna bağlı dalga olmasaydı 3-4 tane daha yakalayabilirdim ama o rüzgarda ne ziller nede oltaların ucuna taktığım starlightlardan birşey anlayamadım

Son düzenleme: 5 Eylül 2007
  8. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Teşekkürler serdar kardeş, bu filimin yarısını sen oralardayken seyretmiştik, sayende tam anlamı ile seyretmiş olduk ellerine sağlık. Yengeye ve babana selamlar.

9. esk balık timi

esk balık timi

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    haftanın en iyisi
    günaydın arkadaşlar, hayırlı işler.

10. mustafadinç

mustafadinç

Favori Kamış:
    Fiber olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg
    Selamün Aleyküm Kütahya hayırlı işler.

11. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    günaydınlar herkeze hayırlı işler

12. ukafkas

ukafkas

Serdar Kardeşim, ellerine ve ağzına sağlık ne de güzel özetlemişsin, inan canım çekti. Ahh şimdi herhangi bir yere balığa gidebilseydim, hiç tutamasam da, oltaları suda görüp başlarında oturabilseydim :). Ama işler öyle yoğun ki ayın 21'ine kadar soluk almaya vakit yok vallahi. Sonrası da zaten ramazan, bakalım artık. Sen de süper balıklar çekmişsin, hele levreğe bayıldım valla :).
    Herkese hayırlı günler, hayırlı işler.

13. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    saolasın uğur kardeş inşallah sanada nasip olurda gidersin. İşlerin verdiği stresi atmanın en güzel yoludur o mantarı ve oltanın hareketlerini izlemek. Ramazan bayramında tekrar nasip olursa gidicem işte o zaman tam denizde av zamanı hava soğuk olduğundan denize giren olmaz zarganalar kenara atar kendini tabi zarganaları kovalayan levreklerde :)

14. Abazya

Abazya

Merhaba,

Serdar kardeş sizin Altıntaş'daki Beşkarış barajı hakkında bir şeyler sormuştum herhangi bir gelişme varmı.

15. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    abi sorduğum adamların hepside tabiri caizse burun kıvırdılar gidipte tutanlar var oda en fazla 2-3 parça 1-3 kg arası dediler ama o yolu gitmeye değmeyeceğini düşündüm üstünede düşmedim.

16. Abazya

Abazya

Anladım teşekkürler.

17. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    ferbay abim yeni yer arayışlarındasın bakıyorumda bak bulursan banada çıtlatt;)

18. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    kütayam iyi akşamlarrr;)

19. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Sanada canım kardeşim.

20. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    zafertepe çalköyde olta ile avlanmaya artık izin veriliyor diye bir haber aldım ve herkezde gidiyormuş. Aslı varmı arkadaşlar yada bu konuyla ilgili bilgisi olan ?