Kutboğazi Baraji 15.04.2009... TIRIVIRI

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında unalankara tarafından paylaşıldı.

1. enginem

enginem engin

3 tarafı denizlerle çevrili olupta denizi bu kadar önemsemeyen bir devlet olamaz ya.Daha boğazlardan tanker geçişleri bile düne kadar çok rahattı.Batan,yanan tankerleri dün gibi hatırlıyorum.
    Kaldı ki tırıvırıya el atılana kadar biz görür müyüz bilemem.
    Varsa yoksa çay,fındık,buğday konuşuluyor memlekette.
    Bedava ürün alınan bir kaynağı korumaktansa zahmetli tarım ürünlerine bu kadar önem verilmesini anlamak zor.
    Biz tarım ülkesi olmamalıydık ama neyse,inşallah her şey düzelir.

2. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Bunlarınç, bunlar gibi pisliklerin kökü kurumayacak bu gidişle.her göl başına bir kac tane paralı nöbetçi dikmek lasım. bu konularla kım ılgılenıyo hıc mı sesımızı duymuyolar hıc mı gormuyolar şu katlıyamları... Yha bunlar ınsan bıle olamazlar vıcdansızlar! Nesse yha bız ne kadar bagırsak ne kadar sesımızı duyursak goruyoruz ıste adamlar yıne yapıyo yapacaklarını.!!:mad: :mad: :mad:

3. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    abi öncelikle bu paylaşım için çok tesekkurler... bizde bi kac kez gittik kurtbogazına malesef dedıgınız manzaralara cok rastladık 5 kez gittiysem en az 3 kez tırıvırı cekmişimdir sudan... cok yazık bunlara... peki abi kurtbogazında turna durumu nasıl oynamışmı... onu belirtmemişsiniz... ben ankarada öğrenciyim be turnaya burda ilk kez kutbogazında asık oldum ve tek gıttıgım bıldıgım yer orası... balık durumu nasıl acaba biran önce gitmek istiyorum... tesekkurler...

4. kudret41

kudret41 kudret

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    daha tırıvırının zararlarını bilmeden kullanan insanlar da var

5. korayozkan_1907

korayozkan_1907 koray özkan

En İyi Avı:
    daha kg'a ulaşamadım :) :) :)
    lanetlensin bunların hepsi :mad: :mad: :mad:

6. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Kurtboğazı'nda ki su azalması bütün gerçekleri ortaya çıkarttı. Küçük bir kayaya 12 tane tırıvırı takmışlar, düşünebiliyormusunuz?

Şimdi biz burada üzülüyoruz, kendimizi paralıyoruz, bu avı (av bile diyemiyorum, katliam resmen) yapanlar sözde av hikayelerini anlatıyorlar etraflarındakilere. Adamlar hobileriymiş gibi her hafta tırıvırı, serpme ağ, germe ağ ile ava gidiyor. Benim asıl sormak istediğim, bundan ne zevk alıyorlar?

Jandarmanın önlemi ise ellerinden 25 kuruşluk tırıvırıyı almak, ağ alan jandarmaya hiç rastlamadım. Aslında insan katiline verilen ceza bile ağır değil ki balık katiline yüklü ceza versinler.

Tırıvırıyı atanın eline tırıvırı dolanması dileğiyle...

Saygılar...

7. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    Konuya katılan tüm arkadaşlarıma duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim.
    Herne kadar sırf bu konuyla ilgili bir ana konu başlığı formlarımızda varsa da bazen elimizde olmadan tekrar konuyu yeniliyoruz.

23 Nisan dolayısı ile Malatya'da bir akrabamızı ziyarete gittik ve bu sebeple cevaplarım gecikti özür dilerim.

Herhalde benden sonra Kurtboğazına giden olmuştur daha taze bir bilgi alabilirsiniz ama biz gittiğimizde kendimiz yakalayamadığımız gibi oradaki avcılardan öğrendiğimize göre sadece bir kişi turna yakalamış biligisini aldık. Zannediyorum mayısın ilk haftalarında balık daha hareketli olacak.

Bir arkadaşımızın dediği bir diğer olaya değinmeden geçemeyeceğim, Gerçekten Doğu Anadolu'da balık avcılığı son derece kuralsız.

Hemen Malatya'nın yenıbaşında son derece güzel ve büyük bir baraj var (KARAKAYA BARAJI). Merakımdan dolayı gittik. Daha baraj kenarına iner inmez üç kişi Tırıvırı atıyordu, hemen 100 metre yanlarında iki yaşlı amca sazan yakalıyordu. Tırıvırıcılar suçlarını biliyorlardı zannediyorum attıkları oltaları suda bırakıp uzaklaştılar, Sazancı amcaların olaydan hiçhaberleri yoktu. Yasak olduğunu söyleyince şaşkın şaşkın baktılar. Bende misafir olduğum için fazla kurcalamadan ayrıldık.

MALATYA KARAKAYA BARAJI:

8. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    kesinlikle jandarmaya bildirin arkadaşlar ilgileneceklerdir .hemen telefon açın. geçende aracın kış lastiklerini değiştirmek için lastikçide bir ............ ile lafladim .hafta sonu sazan avi planliyordu .dedim balık yumurtada yazık hem dedim yemede vurmaz zaten bu dönemde, bana bizde erkek balılkarı tutariz diyor.

azcık kafası basan tırıvırının yasak olduğunuda biliyo hangi baliğin hangi mevsim tutulacağinida.hiç muhattap olup anlatmaya çalışmayın direkt jandarmaya bildirin.

9. metrocarşısı

metrocarşısı aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    94 cm 6 kg turna
    valla benimde sinirlerim cok bozuldu ve sadece .............. diyorum.:mad:

10. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    s

ünal abicim bu insanlar insan olamaz adamın içi parçalanıyor yazık değil mi balıklara:mad: :mad:

11. isyankar2009

isyankar2009 ali

Favori Kamış:
    sadece olta(gırgır-anten)
    En İyi Avı:
    aynalı sazan(8,75 kg)
    tek kelime :yazıklar olsun:(:(:(

12. AldaGeel

AldaGeel Yasin

Favori Kamış:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Gümüş, 10 cm :)
    Tırıvırı gibi balık nesline aşırı zararlı malzemelerin forumun heryerinde böyle duyurulması çok iyi oluyor, benim gibi hiç bilmeyen birisi bile ilkbaşta bunları öğrenerek bu işe gönül verirse inşaallah ileride bilinçli amatör sayısı artar, zaten bu iş gönül işi zevk işi, ne demişler 40 gün tavuk eti bir gün balık eti,
    heryerde tırıvırıya karşı budenli tepkileri okuduktan sonra biryerde tırıvırı atan birini görürsem fiziksel şiddet uygularım herhalde :D, şakası bir tarafa

Herkese rastgele...

13. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Kofana 58 cm. İstavrit 13 kg 2 kişi tebliğden önce
    Arkadaşlar. Lanet olsun bu insanlara. Bilmiyorlarmı diye düşünüyorum da. Bilmememleri çok uzak bir ihtimal geliyor. Yazıklar olsun lanet olsun.

Bu konuyla ilgili bir şey daha var paylaşmak iztediğim. Geçenlerde TRT çocukta bir program hazırlanmış şimdi ismini hatırlayamadım. Çocuk baraj dan tırıvırı ile balık tutuyor devletin kanalı da bunu yayınlıyor. Herhalde yeterince duyurulamadı bu konu millete.

14. ekrem044

ekrem044 Ekrem

En İyi Avı:
    2,5 kg alabalık
    tek kelimeyle zavallılar
    ne zevk alıyorsunuz bu şekilde avlanmaktan

15. CalkuT

CalkuT İsmail

Favori Kamış:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg
    Yazıklar olsun cok uzucu bir durum insallah tırıvırı kullanmaya devam edenler bunları gorupte eger hala kullanmaya devam ediyorlarsa insanlıkla alakaları yoktur.(Aynı şekilde kullananları gorupte mudahale etmeyenlerde dahildir):(

16. AldaGeel

AldaGeel Yasin

Favori Kamış:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Zaten bunu kullanan birini gördüğümde uyarırım, eğer kar etmezse yapacağım şiddet olacak maalesef ya da suya atacaksın bunu yapanı, ama halkımız çok bilinçsiz bu illeti kullanmayı bişey zannediyor garibanlar!!!
    Şikayet etmekte çözüm olmuyor maalesef herzaman, e bu duruma seyirci de kalamıyoruz...
    Neyse sinir katsayımız yükselmeden...

17. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Manzara korkunc gercek bir vahset diyebilirim yalnız keşke tum şehırlerde satıs konusunda herkez ustune dusenı yapsa Konyada bir av bayi bu konuda o kadar hassaski camında bizim afişlerden var bir başka av bayi oldugunu zanneden şuursuz kişi ise kendi yaptıgı tırıvırıları satıyor Birde övünerek anlatıyor bunlar daha büyük daha kolay acılıyor daha verimli diye bizde ona inat bir şey yaptık elindeki tırıvırıları aldık parasını ödedik sonra dukkanın önünde yaktık ancak ertesi gün manzara aynıdıydı. Şikayetci olduk yakalandı cezasını aldı sımdı dukkan kapalı ama allah bilir nerde kepenk açtı.
    Her ilde dernek başkanları var aslında biraz sıksalar esnafları biraz ugrassalar unutulur gider. Umarım :(

Saygılar / RastGele

18. AldaGeel

AldaGeel Yasin

Favori Kamış:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Bayii yi tutumundan dolayı tebrik etmek lazım, tahminimce forum üyesidir aynı zamanda

Sizi canı gönülden tebrik ederim, adama küfreder - tokat atar gibi iş yapmışsınız BRAVO vallahi
    Yalnız adamda zerre kadar haysiyet yokmuş ki tekrar tırıvırı alıp satmış, sonunda cezayı yemiş ama dediğiniz gibi inşaallah başka yerde kepenk açmamıştır - AÇAMAMIŞTIR!!!

19. ekinox

ekinox özgür

Favori Kamış:
    ef&fe adventure
    Favori Makine:
    ryobi-6000
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 8.5 kg
    tırıvırı denilen illeti çıkartıp biz olta balıkçılarının başına bela eden insanları allaha havale ediyorum