KUZEY ANADOLU ALA KARAVAN MACERAMIZ

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında mhakanbasar tarafından paylaşıldı.

1. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Tüm ekibe tebrikler,bir defa kırmızı benekli yakalamayı denemiş Kazdağını baştan sona geçmiştim,çok zahmetli bir o kadarda keyifliydi

2. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler Hakan abi.. çok güzel görüntüler balıklar harika, ortam çok etkileyici.. Çok güzel gerçekten, imrenilecek bir doğa buluşması..
    rastgele..

3. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Şahane bir olay. Resmen hasret kaldım benekliye. Tebrikleri, daim olsun inşallah :)

4. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Kamil bey balıkavı nete hoş geldiniz.İlk mesaj olarak av günceme yazdığınız değerli ve ciddi mesajınız için teşekkürler.Balık avcılığında mükemmel sonuçlardan bir tanesi de elbette yakalamak ve sonradanda bırakmaktır ben bunu yaptığım avların %90 ında yapıyorum ve bu anları görüntüleyerek ebedileştiriyorum ve dolayısı ile bu mesajı bana veren kişi olarak bunu yapıp yapmadığınızı açıkçası çok merak ediyorum arşivimde 100 e yakın balığın bırakılma anına ait videolar var yeri ve zamanı geldiğinde bunu siz gönül dostlarımla zaten paylaşıyorum."
    Avcılığın bir yönüde verilen emeğin maddi ve manevi karşılığıdır ben genelde manevi karşılığı ile huzur bulanlardanım doğanın bir nimeti olarak gördüğüm av etinin yenilmesi veya tadılması da ister kabul edin ister etmeyin bu işin kesin gerçeklerinden bir tanesidir.Dolayısı ile beraberimdeki ekip arkadaşlarımla av etinin av ortamında pişirilip yenmesi tadılmasına zerre kadar karşı çıkmam ve saygı duyarım.
    Ayrıca balık avcılığı bir hoby dir.Balık avclığına gönül veren dostların imkanları ölçüsünde bu hobye zaman ve bütçe ayırdıkları varsayımıyla bu forumda "dünya kadar masraf yapmışsınız-dünya kadar yol gitmişssiniz " gibi ifadelerin hoş karşılanmayacağını bilmenizi isterim.

5. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sinan bey bu ifadem belki biraz iddalı olacak !!
    Gittiğim bütün yörelerde gördüğüm ve şahit olduğun olaylardan bir taneside doğal alabalık meralarına verilen en çok zararın yerel avcılar tarafından yapıldığıdır ve bu durum su götürmez bir gerçektir ve hayalimde bile canlandıramayacağımız av yöntemlerinin uygulandığıdır buna elbette sizde mutlaka şahit olmuşsunuzdur.Yerel halkın doğru ve gerçek bilgilerle bilgilendirilerek vur diyince öldür mantığı gütmeden mutlaka yönlendirilmesi gerekiyor bazen fazla bilgi ve korumacılık ters tepiyor ve yasak olmayan dereye yasalara uygun avlanmaya çalışan biz amatörlere türlü türlü olmayacak yaklaşımlar sergilenebiliyor.Bir arkadaşıma bir yerlerde silah bile çekildiği olmuştur.
    Şansınızın bol olması ve içinde bulunduğunuz doğal güzelliklerin kaybolmaması dileğiyle selamlar saygılar..

6. fatihönder

fatihönder fatih

En İyi Avı:
    5 kğ sazan
    muhteşem manzaralar şimdi ben nasıl yerimde durabilirim.dostluk süper doğa harika macera şahane ee tabiki balıklar bahane.. tebrikler..

7. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Harika bir doğada, harika vakit geçirmişsiniz. Balıklar ise... Kırmızı beneklerine ölürüm...:p

8. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Selim bey teşekkürler.Umarım sizde bir gün böyle keyif dolu bir macera yaşarsınız.Selamlar..

9. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Volkan bey iyi dilekleriniz için teşekkürler.Nedendir bilmem özellikle dağlarda yaşanan maceralarda her seferinde mutlaka bu ve buna benzer olumsuzluklar ve aksilikler olur artık bunada bu işin tuzu biberi diyoruz.. Sizlerede rastgelmesi dileğiyle selamlar saygılar..

10. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Vedat abi yazdığınız her cümlenin altına imzamı atarım ancak sizin gibi bu işe gönül vermiş yıllarını adamış ve bu uğurda sakalını ağartmış insanlar bu konuya bu kadar gerçekçi bir yorum katabilir ve anlatabilir.Bu avdada bahsettiğiniz çok iri bir anaçla karşılaştım mepsimi bir kez takip etti ben onu gördüğüm an oda beni haliyle gördü ve keskin bir hareketle geri dönerek çağlayandaki kayanın dibindeki yuvasına geri döndü..
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Selam ve saygılarımla...

11. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Öner bey tadı konusunda anlatımda bulunanlar biraz abartmışlar aslında.Arada bir marketten aldığımız Gökkuşağı alabalığıyla tad olarak kırmızı beneklinin yağ oranının fazla olması haricinde aslında pek bir fark yok onu nefis kılan avlakta odun ateşinde tereyağında pişirilmesidir bunun dışında avcılığının keyfli ve bol mecaralı olması onu bize çeken yoksaki tadı konusunda fazla takılmayın...

12. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Hasan bey teşekkürler.İnşallah darısı sizin başınıza diyelim artık..

13. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sonerciğim teşekkürler seninde maşallahın var..Bu uğurda dağlarda iz kovalayan tanıdığım nadir insanlardansın azmine ve enerjine hayranım..Rastgele...

14. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Yasin kardeşim ilk defa bende Dağda karavanda konakladım ev konforunu dağa taşımak bu olsa gerek hatta buna güleceksiniz Galatasaray-Fener derbisini bile seyrettik gece :D
    Daha güzellerinin sana ve ekip arkadaşlarına dek gelmesi dileğiyle selam ve sevgilerimi iletiyorum..

15. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sevgili şennur bu maceraların tadını alan bir daha bırakamaz bu doğrudur.Şimdi bu güncemle yeni planlamalarınızı dahada hızlandırdıysam ve olgunlaştırdıysam ne mutlu bana kerteriz konusunda size her zaman destek vermeye hazırım kıyısından köşesinden yakınından geçirtirim lakin her zaman derim keşfetmek için bakmalısınız.. :p

16. simendifer

simendifer Sennur

Zaten herşey önümüze "armut piş ağzıma düş" şeklinde konulursa çok da zevki kalmaz. Ancak şunu söyleyebilirim ki, sayende hakikaten çok güzel yerler görüyor, akıllarımızdan silemiyor, o yerleri özlüyor ve biz de yeni yeni yerler keşfediyoruz. Doğa gerçekten muazzam ve doyulmuyor. Her zaman bu konuda destekçimiz olduğunu ve bizlere güven duyduğunu biliyorum Hakan, iyi ki bizim de sizler gibi doğru ve güvenilir arkadaşlarımız var, çok teşekkürler. :)

17. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Balıklar, avınız ve keyfiniz muhteşem. Fotoğraflara ve doğaya bayıldım desem yeridir. :) Fotoğraflara baktığım zaman bu tarz balıkların avında şanstan ziyade profösyönellik ve sağlam techizat bulundurmanın gerektiği kesinlikle anlaşılıyor. Ekibiniz, imkanlarınız ve avlağınız konusunda kesinlikle çok sanslısınız. Tebrik eder güzel maceralarınızın ve avlarınızın devamını dilerim...

18. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

hakan kardeş seni ve ekibini kutluyorum:)
    çok güzel bir macera olmuş imrenerek baktım fotolara birazda sıkıntılı olmuş :confused: yinede herşeye deger daha nice maceralara inşallah rastgele :)

19. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

İzmitte gelip bu avı yaptınızmı bilmiyorum en büyük tepesinden akan bir deresinde böyle avlara gitmiştim o zamanlar böyle mepsler düz sırıklar falanda yok fındık sopalarını hortum kelepçelerle birbirine ekleyip yeminide deresinden tedarik eder deresinede ilk önce girerek her yirmi metrede bir yer değiştirerek yukarıya doğru bayağı bir kilometre katederek zorlu şartlarda avı gerçekleştirmeye çalışırdık çok balığıda ağaçlardan toplardık o günler şöylebir gözümden geçtide güzel günlerdi sonra bu balığın neslinin tükenmemesi açısındanmı bilemiyorum içimden bu hayvana karşı ayrı bir sevgi ve saygı oluştu gerçekten raporunuzdan etkilenmesem bunları yazmazdım belki yaşlandığımdan belkide timsah gözyaşlarımı dersin bilemem :eek: tabiki ekip olmanında bunda katkısı var zorluğunu bildiğimden her bireyin bu avı sevmesinde katkı sağladığını anlıyabiliyorum güzel kareleri bizlerle paylaştığınız için sağolun ekibinizi ve sizi tebrik eder dahada güzel avlarınızın daim olmasını dilerim rastgelsin.:)

20. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Aydın bey içimde uhte kalan yerlerden bir taneside Kazdağlarıdır.Gidersem şayet aynı heyacanı oralardada yaşayacağıma eminim.Keyif ve zahmet zıt kutuplar gibi görünsede birde sonrasında üstünüze yüklenen enerjinin uzun süreli olması entresan bir duygudur yaşayanlardan olduğunuza göre şanslısınız.Selamlar sevgiler..