Lambuka Yemi

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Sele tarafından paylaşıldı.

1. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bu yaklaşımı çok beğendim..
    her balık türüne en az 3 kez yumurta atma hakkı tanınmalı ve akabinde avlanmasına izin verilmeli
    :cool:

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tartıya/teraziye gerek yok, zira önce insanın vicdanında, yüreğinde olacak.

Hakkı abim saygılar.;)

3. sarızeybek

sarızeybek ilker

Favori Kamış:
    -
    vicdan meselesi değildir bu az biraz mantığın varsa tamamdır. her balık en az ikibin olmak kaydı ile yumurta bırakır. bu sayı balığına göre beşbine kadar çıkıyor .kimse kimseyi kandırmasın. ben işin doğrusu ne ise onu yazarım yazacağımda.tutulacak büyüklüğe gelmiş her balığı ne kadar gelirse tutarım. eğer vaktinz varsa bir ara tekneleri takip edin. trol yapanları ihbar edin. bare işkembeden atmaktansa bir faydanız olur. zira ben her balığa çıktığımda trol teknesi gördüğümmü hemen ihbar ederim. ancak bizim güvenlikçilerde pek ilgilenmezler. hele saat 17 00 ı geçtiyse mesai bitmiştir. denizler Allah a emanet.bunlar işin doğrusu ve gerçekler.belki bana kızacaklar ama gerçekler böyle.

4. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    İlker Bey,

peki siz Tebliğ'de belirtilen miktardan fazla tutarak yasadışı bir iş yaptığınızın farkında mısınız?

Yani örnek veriyorum sadece; sizi fazla balık tutarken gören biri sizi şikayet etse, hani sizin dediğinizin tersine yetkililer de görevlerini hatırlayıp gelse ve siz ceza yeseniz acaba savunmanız ne olurdu?

Merak ettiğimden soruyorum.

5. sarızeybek

sarızeybek ilker

Favori Kamış:
    -

canani isimli arkadaş. doğru haklısın eğer böyle birşey olursa ki kim gelip tartmış bu güne kadar. verilecek cezaya rağzıyım..bende herkese soruyorum. hanginizin balık tutma izni var. yasal olarak.yani elinde balık tutma belgesi olan varmı. olmayanlarda yasadışı balık tutuyor demektir. bende var... hadi burdan yak ...amatör balıkçılık belgesinden bahsediyorum...tabiki hemen hemen kimsede yoktur. o zaman belgesi olmayanlar birdaha balık tutmasınlar....herkese selamlar...

6. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    İlker bey, adım Cenani, canani değil.

İKİNCİ BÖLÜM
    Amatör Balıkçılık Yapılması

Türk vatandaşlarının amatör balıkçılık yapmaları

MADDE 4 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, bu Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişilere müracaatları halinde, veriliş tarihinden itibaren dört yıl beş yıl (Değişiklik RG-10/07/20¬10-27637) geçerli olmak üzere, il ve ilçe müdürlüklerince Amatör Balıkçı Belgesi verilir. Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir.

Bakın, bilginiz olmadan fikir beyan etmekte ısrar ediyorsunuz.

7. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Onur kardeşim ben senin gibi bir takım yapıyorum yem olarakta kolyozdan floto çıkartıyorum uzun olarak onu takıyorum, tekne ile rolantide giderken bir küçük dokunuyor sonra duruyorum ve hemen yemi kapıyor, takımda küçün bir kıstırma kurşunda takıyorum 70 gr. kadar.
    hoşçakal.:) :) :)

8. sarızeybek

sarızeybek ilker

Favori Kamış:
    -
    bu yazıyı nereden buldun bilmiyorum. ancak bu kanun çıktıktan sonra amatör balıkçı belgesi. yaklaşık bir ay. galata köprüsünden ve diğer balık tutulabilen yerlerde. belge sahibi olmayanların bütün olta takımlarına belediye zabıtası el koymustur.ve 320 tl para cezası kesilmiştir.. bunada bizzat tanık oldum. belgem sayesinde zabıtalar bana dokunamadı. yani senin bu yazdıkların ve maddeleri artık masal oldu..... zamanın hükümeti tarafınca çıkarılan bu yasa.. balıkçılık belgesi bulunmayanlara 320 tl ceza ve bütün edevatlarına el koyma iznini içişleri bakanlığına vermiştir. iç işleri bakanlığıda bu görevi kimiyerde jandarma kimi yerde zabıta yada kolluk kuvvetlerine devretmiştir. olay bukadar basit. yani bu belge şart değilise. belgesi olmayanlara kesilen 320 tl ceza neden kesiliyor. .. anlayacağın bu belge şart. senin o maddeler artık masal oldu....eğer seninde belgen yoksa sende kaçak avlanıyorsun..yasadışısın... bu kadar basit..

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    ilker bey , kerem beyin bir bölümünü mesaja yapıştırdıgı bölüm ; 21/8/2008 tarihli resmi gazetede ( sayı :26974 ) yayımlanan '' 1/9/2008 - 31/8/2012 tarihlerini kapsayan 2/2 numaralı amatör amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ '' dir.

Türkiye'de ikamet eden Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının tamamını ve Türkiye'ye turist olarak gelen yabancı tabiyetli kişilerin Türk karasularında avlanırken uyması gereken kuralları içeren bir tebliğdir.
    bilgisayarınıza indirmeden okuyup inceleyebilmeniz için size bir link atıyorum.

http://www.scribd.com/doc/36156071/amator-balikcilik-sirkuleri

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Roy, verdiğin link tebliğin bir önceki metnine ait.

Güncel hali; http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php olup, 26.08.2011 tarih ve 28037 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Sitemizin ana sayfasından Tebliğ 2/2 başlığı ile direkt ilgili güncel linke ulaşılabiliyor.

Bu değişiklikle alınması ve bulundurulması zorunlu olmayan ancak istek üzerine verilebilen Amatör Balıkçılık Belgesi'nin geçerlilik süresi 4 yıldan 5 yıla çıkarıldı. Bunu da not etmiş olayım.:)

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    bende kendimi yeniliyeyim o zaman nuri abi teşekkür ederim :)

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    ;)

Ne demiş ozan? "önce insanın vicdanında, yüreğinde olacak."

Eskimeyen, revize edilmesine gerek olmayan asıl mihenk, her durumda geçerli-tek kıstas aslında insanın vicdanıdır.

Bir ufak ışık görsün, hakkı teslim eder anında. Hoş buna da çoğu kere gerek yok ya...

İyi geceler dostum, sevgilerimle.:)

13. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Tekrarlıyorum: Bilgi eksikliği

O parayı ödeyen vatandaş da bilgi eksikliğinin, haklarını bilmiyor olmalarının bedelini ödemişlerdir.

Ayrıca zabıta dediniz. Zabıtaların görevi nedir? Ben biliyorum ve aklıma o cezaları kesmelerinin sebebi olarak yasa dışı balık satışı gelmekte.

Haklarınızı bilin. Bilgi eksikliğinizi giderin. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp.

14. sarızeybek

sarızeybek ilker

Favori Kamış:
    -

izah ediyorum boş lafla peynir gemisi türütmeye çalışıyorsun. sen bana söyle kardeşim. bu kanun 2008 de zorunluluğu kaldırıyor.. 2003 gibi kanun çıktı. bu beşsenelik arada sen bu belgeyi aldınmı yoksa kaçakmı avlandın. bana bunu dürüstçe yaz... eğer kaçak avlandınsa sende beş sene yasadışı avlandın.. yoksa işkembeden atmakla olmuyor bu işler...eğer varise belgen ben haksızım... eğer almadıysan işkembeden atanlardansın...

15. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Bakın, ben siz diye hitap ediyorum. Üslubunuzu düzeltin.

Eğer, forumu takip edenlerden biri olsaydınız çocukluğumdan bu yana daha bu sene tekrar balık tutmaya başladığımı bilirdiniz. Bu bir...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=41429

İkincisi, siz önce mevcut kanunlar nezdinde yasadışı meblağlarda avlanmaktan vazgeçin de ondan sonra bizlerin ne yaptığı konusunda ahkam kesin.

16. sarızeybek

sarızeybek ilker

Favori Kamış:
    -

çok açıkça belli oldu. sen kaçak avlanmışsın. buda bana yeter.yani işkembeden atmakla olmuyor.. neymiş.? ilk önce kendin yasal olacaksın sonra başkasına kabahat bulacaksın...ayrıca balıkçılığın yaşı olmaz. madem bu sene başladın hayırlı olsun.. bunada yarıca sevindim. saygılar biraz sert oldu ise kusurumada bakma...

17. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Evet, Münih'de yaşarken kaçak avlandım. Şehrin olmayan denizinden, olmayan balıkları avladım. Çünkü sizin söylediğiniz tarihlerde orada yaşıyordum.

Neyse ya, saçma bir tartışma içinde olmak istemiyorum. Herkes istediğini yapmakta serbest.

Benden bu kadar, sıkıldım.

18. sarızeybek

sarızeybek ilker

Favori Kamış:
    -
    bencede saçma bir tartışma. bende seni balık sevdalısı sanmıştım. kusura bakma kardeş. insan hergün birşeyler öğreniyor.