Levrek Avı: Yakala-Alıkoy ve Yakala-Bırak :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında koxford tarafından paylaşıldı.

1. gozutok

gozutok

Sayın koxford,

Saldığınız 2 balık sizi ve arkadaşlarınızı balıkların şövalyesi yaptı. İnanmazsanız tekrar yakalayıp sorun kendilerine. Ömrü hayatımda görmedim ve duymadım bu boyda levrek balığının yakalanıpta denize iade edilmesini.

Büyük levreklerin bazıları yakalanınca insana aynen insan gibi bakar, sal beni geri der sanki yalvararak. Bunu yaşadım ama sizlerin yaptığını yapamadım, yakaladıklarımın kafasını bir an önce örtme yolunu seçtim. Eğer böyle bir bakışa rast gelirseniz ava devam etmekte zorlanacağınızı tahmin ederek yazdım o cümleleri. Gözlerine bakmayın hiç bir zaman yakaladıklarınızın.

Hayvanın solungaçlarına dokunmayacaksınız dediğim şekilde tuttuğunuzda, solungaç yarıklarından nazikçe parmaklarınızı sokun çene altından askıya alın hayvanı. Bu tarz tutuşta hayvana eziyet yok ama kıpraşmasına da kesin izin yoktur.

Diğer hususlarda sahifelerce yazılabilir. Niyetiniz iyi, mühim olanda bu zaten.

Sizin ve arkadaşlarınızın her konuda hep başarılı olmanızı diliyorum.

2. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Aykut abi doğru bizim oralrda bir ikitane güzel avlak vardı lakin ben o avlaklarda beraber avlanmak zorunda olduğum abilerim ve büyüklerimle avlanmayı pek içime sindiremiyorum tabi aralarında gerçek sportmen avcılar var ama çoğunluğuda bilinçsiz avcılar belki on sene evvel yaşadığım bir olayı anlatayım ne demek istediğimi anlarsın birgece baraj avından dönüyoruz bizi ava götüren büyüklerimizden biri dönüşte otomatik tüfeğini yanına aldı
    abi napacan bunu???
    geceleyin burda çok tavşan çıkar
    (aylardan temmuz tavşan avı gece zaten yasak ayrıca tavşan üreme mevsimindeozaman bunları bilmiyorum tabi)
    yarım saat geçmedi birtane tavşan yola atladı (farı görünce bilen bilir kıpırdayamaz tavşan ) hayvan öyle kala kaldı zatı muhterem pencerden çıktı otomatik tüfekle tam hatırlamıyorum ama en 4 el ateş etti (otomatik tüfeklerde takoz kullanma şartı var yani üst üste en fazla 2 el ateş edebilirsiniz) yinede ölmedi hayvan can çekişiyor abi boğazını kesinde hayvan mundar olmasın demesem öle hayvanı yarım saat izleyeceklerdi.

çok güzel avlarda yaptık bilinçli gerçekten avcı ruhuna sahip kişilerle ama bunları görme ihtimali bile helede sevdiğim kişilerde bunları görme ihtimali beni memlekette tatlı sudan soğuttu biraz.
    ama derseniz gelelim beraber avlanalım ben varım güzel bikaç avlak öğrenmek pekte zor değil benim için

3. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Umarim, umarim ... ;)
    Bahsettigim teraziyi yemin ederim dun size almaya gittim birer tane. 3 tane alisveris merkezi dolastim ama benimkinden bulamadim.Digital olanlar vardi hep.Bendeki manuel.Kendi kullandigimin fotografini bulamadim internetten ama su verecegim linkteki gibi birsey.Lakin benim kullandigim daha basit ve 5 kg gostergeli(tabi bes kg nin uzerine cikarsa bir tur gecmis oluyor ve boylece baligin 5 kgden fazla oldugunu anlayabiliyoruz)Asagida bir link verecegim.Onu andiriyor sadece :
    http://shop.gugukcuk.com/olta+malzemeleri/aksesuar/terazi/pelican+metreli+el+terazisi+1637.asp
    Kendime aldigimida zaten tesadufe bulmustum.Eger oradan temin etme sorunun olursa ben buradan bir sekilde temin ederim sizin icin( hediyem olsun:) Baktikca beni anarsiniz:) )
    Yeni raporlarinizi bekliyoruz Aykut. Hadi soyle toplaniverin gari de , bir dokturuverin :)
    Kendine iyi bak,Rastgele ;)

4. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Emin merhaba. Biz en nihayetinde kendimizden sorumluyuz, başkaları için yapabileceklerimiz bir yere kadar..

Buluşacağımız zaman en çok keyif alacağımız bir organizasyon yaparız (ister tuzlu su olsun ister tatlı su) :)

En iyi dileklerle ve görüşmek üzere..

5. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Emrah, bilgilendirmen ve düşünceliliğin için çok teşekkür ederim. Nasıl bir ürün arayabileceğimi sayende anladım, buradan kolayca bulabileceğimi tahmin ediyorum.

Ah Emrah, ah.. İnsan hep suyun başında balık peşinde olmak istiyor, fakat biraz ara vermem gerekiyor gibi (hep böyle diyorum iyi mi:D )

En sıcacık sevgi ve saygılarımla:)

6. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Aykut abi tekrar tebrik ederim harika bir rapor hazırlamış sın ellerine emeğine sağlık ekibine başarılar dilerim bahsetiğimmiz oskar Duel Hardcore Minnow 110F yokluğunda sanırım alternatif yakın renklere sahip buarada Maria Tight Slalom (80 mm, 11 gr, Renk Kodu: POH) oldukca güzel bir sahte belki sizlerde farkındasınız farkında olmayan yada yeni başlayan levrekçi arkadaşlara tavsiyem levrek avlarında seçtikleri sahtelerin levrek için kullanıcaklarsa seçimlerini renk kodlarıdna maket balığın altınıhn turuncu yada şeker pembesi renklerde uzun bir şeritşeklin de balık boyundca çizilmiş yada solun gaç altı bölgesinin bu şekilde boyanmış olması daha avcı kılıyor. Avlarınızın devamını ve bereketli geçmesini dilerim

7. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Aykut bey;sizin ve turgay beyin yazıları sayesinde sadece su üstü poper sahteler almak yerine en fazla 1-1.5 metre dalabilen gagalı sahtelere de yönlenmiş bulunmaktayım.Yani beni yanlış bir gidişattan kurtardınız.Sizin saldığınız levrekleri görünce tanıdığım bazı bohçacıların(söz meclisten dışarı)
    o levreği tutsalar salmak denize iade etmek yerine çiğ çiğ yiyebilecek durumda oldukları aklıma geldi.Centilmenliğinizi kutlayacak kelime bulamıyorum.Avlarınızın daim olması dileklerimle
    Antalya'dan saygılar

8. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Iyi o zaman.Eger temin etme sikintin olursa bana bir mesaj atman yeterli ;)
    " Insan hep suyun basinda balik pesinde olmak istiyor..." demissin.
    Gel birde bana sor ..... :'((((((((((((((
    Benki 24 saat suyla icice olmak isteyen bir amator 4 aydir sudan uzagim,ava gidemiyorum :(
    Vallahi stresten olecegim yahu!
    Bence elinde imkanlar varken hic ara vermemelisin ve devamli suyun yani basinda olmalisin.Baska da bisey demiyorum :)
    Rastgele...

9. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Ali Kemal çok teşekkürler. Ben de sözünü ettiğin renklerin sözünü ettiğin yerlerde olmasının levrek avında avantaj sağlayacağına inanıyorum; ama gece bu ne kadar etkili oluyor hiçbir fikrim yok.

En iyi dileklerle ve rast gele..

10. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Barbaros Bey, övgü dolu sözleriniz için çok teşekkür ediyoruz. Umarız eski ve yeni kandırıcılarınızla gönlünüze göre avlar yaparsınız. En iyi dileklerimizle ve rast gele..

11. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Emrah, 4 ay adamı bozar yahu, ne yap et suyun başını bir bul bence:) "Başka da bir şey demeyerek" önerdiğinle ilgili olarak: Yarın için hain planlar yapmak eğilimindeyim:D :D :D

En sıcacık sevgilerle:)

12. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    "Bak bak bak bak...Triplere bak...Pozlara bak... :mad: " (Ivedik 3 efendi den alinti :D )
    Benim iyice beynim sulandi.En iyisi otobuse atlayip sehire balik tutmaya gitmek :D
    Aslinda sehire gidebilirim fakat sehirde balik yok gercekten.Kiyilarda ag atiyorlar,bomba patlatiyorlar.Onun icin kucuk baliklar cikiyor.Ama bak simdi kafama girdin.Ben bir yoklayayim.En azindan sahtelerimi denemis olurum :p
    Kendine iyi bak,gorusmek dilegiyle,hoscakal ;)

13. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Emrah merhaba. Oradaki kıyılar için gerçekten üzüldüm; ama bence de çık bir şansını ve sahtelerini dene. Hatta belki de denedin?

14. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Yok be.Henuz legende , kovada denedim sahteleri :D
    Hepsinin suda durusundan , aksiyonlarindan cok memnunum ;)
    Lakin bir tanesinin aksiyonu cok ilginc ve komik :D
    Mesela ; hem zikzak ciziyor hemde takla atiyor :D Insallah video cekme firsati bulup gosteririm :D
    Bu hafta sonu bir yere gitmeyi dusunuyorum aslinda ( daha once raporunu da koymustum o yerin.Hani akvaryum baliklari cikan yer :D. Hic buyuk boy balik yok. En buyugu bir el kadar cikiyor ve renkli baliklar)
    Sadece oraya gidebilirim cunku ulasimi en kolay orasi var.Cunku sehirin icinde.
    Benim asil avlagima 5 aya yakindir gidemedim.Cunku oraya varabilmek icin tozlu-toprakli koy yollarindan gecmek gerekiyor ve haliyle toplu tasima araclariyla gidemem.Arkadasta kayiplara karisti sagolsun :D (bir tek onda araba vardi :D )
    Neyse yahu.Senin yeni avlarini ve raporlarini sabirsizlikla bekliyoruz ;)
    Kendine cok iyi bak ve rastgele...