Levrek Avı: Yakala-Alıkoy ve Yakala-Bırak :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında koxford tarafından paylaşıldı.

1. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Aykut abi buluşup avlanacağımız günü iple çekiyorum önümüzdek eylül ayında mezun konumuna geçip hem manisa akhisara dönmüş olacağım o vakitten sonra izmir hemen yanım olacak;) hem turgay abi hem seninle tanışmayı çok istiyorum bakalım nasipte neler var...

2. gozutok

gozutok

Sayın koxford,
    Ben size şövalye diyeceğim. Hayat felsefeniz ve davranışlarınız ve de tipiniz son derece uygun bu lakaba.

Levrek balığı aralık başından ocak sonlarına kadar yumurtalıysa aciz bir hayvandır. Oltayı verin çocuğun eline kıyılamış bu garibimin 3-5 kiloluğunu taktırır. Şimdi ellerde müthiş makinalar ve kamışlar da var, takılan hayvanın misinayı kırdırma şansıda kalmadı. Bizim on yıllarca uğraşarak öğrendiğimiz hayvanı bayma sonra kıyıya alabilme tecrübesinin zerre kadar değeri kalmadı. Yani tam anlamı ile balıklar için şu dönemde şunu söylemek mümkün " tüfek icat edildi mertlik bozuldu".

Yaptığınız yakalama ve salma olayı takdir ötesi. Tam şövalye davranışı. Ama bu işe ara verin ve harami gönüllü kişilere yolu göstermeyin yazıktır balığa.

Not. Yakaladığınız hayvanın solungaçlarına V işareti yapacağınız işaret ve orta parmağınızı yavaşça sokarak hayvanı çene altından tutun. Onun sıcaklığını duyacaksınız ve hayvan ufacık bir kımıldama dahi yapamayacaktır. İğneyi o şekilde sökerseniz hayvan hiç zedelenmez. Bu dönemde yakalayacağınız levrekler yumurtalı ise onu salsanızda büyük darbe ( stres) yaşayacaktır gelin beni dinleyin ara verin.

Son bir uyarı hayvan büyükse göz göze gelmemeye büyük özen gösterin aksi halde av hayatınız büyük ihtimal sona erecektir.

Son düzenleme: 26 Aralık 2010
  3. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Emre merhaba ve teşekkürler. Konunun sonraki mesajlarında Bahadır Abi ve ben kullandığımız kandırıcılar ile ilgili daha ayrıntılı bilgi vermeye gayret ettik; bu bilgileri değerlendirebilirsin. En iyi dileklerle ve rast gele..

4. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Mehmet Bey cesaret verici sözleriniz için teşekkür ederiz. En iyi dileklerle ve rast gele..

5. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Mehmet Bey çok teşekkürler. Şu aralar avlanmaya biraz ara verecek gibiyim (dönem sonu, tez çalışmaları vs. baya bir zamanımı alacak). Gene de arada kaçamak yaparım herhalde:) En iyi dileklerle ve rast gele..

6. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sayın dqn cesaret verici ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederiz; lakin bizim üstatlıkla uzaktan yakından ilgimiz bulunmamaktadır. En iyi dileklerimizle ve rast gele..

7. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Bahtiyar merhaba ve teşekkürler. Yok Bahtiyar, biz sadece amatörüz. İzmir küçük, bir ara buluşabilirsek yaparız bir şeyler:) En iyi dileklerle ve rast gele..

8. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Yücel Bey çok teşekkür ederiz. En iyi dileklerle ve rast gele..

9. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Eşref Bey, güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederiz. En iyi dileklerimizle ve rast gele..

10. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada

Kadir Bey merhaba ve teşekkürler. Belli ki İzmir'de (en azından bizim gidebildiğimiz avlaklarda) önemli bir levrek stoğu var. Benim için yeri ayrı olan levrek balığına hiç haksızlık etmeden şunu söylemek isterim aslında: Kandırıcılar ile başka balıkları da yakalamayı gerçekten çok arzu etmekteyim; bu sebeple yeni yöntem ve meraların peşindeyim.

Her seferinde yeni sahteler kullandığımız meselesine gelince; onlardan verim almış olalım veya olmayalım, kullandığımız sahteleri tanıtmamızdaki amaç amatörleri masrafa sokmak değildir kesinlikle. Bilakis, kullandığımız sahteleri tanıtarak, amatörlerin kendi ihtiyaç ve durumları doğrultusunda en doğru kandırıcıları tercih etmeleri ve edinmeleri yönünde katkı yapmış olmayı ummaktayız. Dikkat ederseniz, kullandığımız kandırıcılar içinde görece ucuz olanından görece pahalı olanına kadar her tür ve marka kandırıcı mevcuttur ve bunların ucuzu da pahalısı da bizim meralarımızda iş yapmıştır.

Sorunuza cevaben: Waker'lar ile Hunchback'ler arasında yüzüş bakımından çok büyük bir fark gözlemlediğimi söyleyemem. Hatırladığım kadarıyla sizin Hunchback'lerin biraz "yan" geldiği gibi bir endişeniz vardı. Hunchback'ler Waker'lardan daha ince bir profile sahip, bu yüzden hafif "yan" gelir gibi görünmeleri veya hafifçe "yan" gelmeleri kanımca normal bir durum. Yine de bir ara müsait olabilirsek elimizdeki Hunchback'lerin yüzüşlerinin bir videosunu çekmeye çalışalım (bu kati bir söz değil tabii).

En iyi dileklerle ve rast gele..

11. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Erhancığım merhaba ve çok teşekkürler. Biz de sana en iyi dileklerimizi yolluyoruz. Görüşmek üzere;) ve rast gele..

12. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Çok Değerli Büyüğüm Vedat Abi,

Size çok teşekkür ediyoruz. Siz de en iyi dileklerimiz, sevgimiz ve saygılarımızla kalınız..

13. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Osman Bey çok teşekkür ederiz, fakat iltifat ediyorsunuz. En iyi dileklerimizle ve rast gele..

14. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Levent Bey cesaret verici sözleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederiz. Siz de en iyi dileklerimizle kalınız ve rast gele..

15. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili İbrahim çok teşekkür ediyoruz. Sana eeennn bi güzel dileklerimizi yolluyoruz; sağlıcakla ve rast gele..

16. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Nuri Abi merhaba. Mesajını okuyunca hafızamı tekrar yokladım, ardından eldeki bütün resimlere ve editlenmemiş (renk açıklığı ile oynanmamış, lüzumsuz görülen kısımları kesilmemiş) videolara yeniden baktım. Ben her üç balıkta da kandırıcının orta iğnesi (kandırıcının kuyruğunda olan değil de diğer iğne) balığın ağzında/dudağındaydı diye hatırlıyorum. İkinci balıkta (saldığımız ilk balık, yani buradaki ilk videoda görülen balık) sanki böyle değilmiş gibi, özellikle de ilk videonun ikinci bölümüne bakınca. Ama bu videonun ilk kısmına bakınca kandırıcının orta iğnesi yine de balığın dudağında gibi (ama böyleyse bile dudağın dışına doğru saplandığı muhakkak). Tabi her üç balıkta da kandırıcının kuyruk kısmındaki iğne balığın kafasının dış kısmına takılmış; yani balıklar kandırıcıyı tam olarak alamamışlar.

Yine de ben, balıkların sanki bir çarpmaya yakalanır gibi yakalandıklarını düşünmüyorum; yani balıklar senin de dediğin gibi kandırıcının hareket ve/veya renginin cazibesi altında, ama biraz şevkle ama biraz şevksiz kandırıcıya saldırmışlar bence. Bir de kandırıcılarla levrek avlayanların çoğunun başına geldiği üzere, kandırıcının sadece orta iğnesinin levreğin ağzında/dudağında olduğu durumlar az değildir; zira bu yakışıklıların yeme onu ortalayarak saldırma gibi bir huyları kesinlikle var:)

Şu konuda da sana kesinlikle katılıyorum: Levrek aç olsun tok olsun, onun merak ve saldırganlığını tahrik edecek uygun bir kandırıcıya muhakkak hamle yapıyor. Tabii bazen levreğin sadece merakını cezbedip saldırganlığını tahrik edemediğimiz de oluyor: Levrek peşinde koşanların "Arkadaş sahtemi sayısız levrek takip etti ama bir tanesi de sahteye atlamadı be kardeşim" şeklinde serzenişte bulunarak ifade ettikleri durumdan bahsediyorum, ki zaman zaman benim de başıma gelmiştir:) (laf aramızda, her ne kadar serzenişte bulunsak da bu durumun da kendine göre bir heyecanı vardır; adamın aklından günlerce çıkmaz, uyku tutmaz adamı:D )

Sevgili Nuri Abi, biz de bir kez daha teşekkür ediyor, en iyi dileklerimizi, sevgi ve saygımızı yolluyoruz..

17. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Murat Bey çok teşekkür ediyoruz. En iyi dileklerimizle ve rast gele..

18. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Emrah merhaba:)

İnan, bu samimi ve güzel sözlerin bizi çok mutlu etti/ediyor; bu yüzden asıl biz sana çok teşekkür ediyoruz.

Emrah, vallahi biz de seninle tez elden kavuşmak arzusundayız, yüz yüze karşılaşacağımız günü iple çekmekteyiz.

Terazi ve pense ile ilgili önerilerin için de çok teşekkürler.

Pensemi (daha doğrusu kargaburnumu) buldum bu arada:) Ama onu lazım olduğunda kaybetmemiş olmak için bir formül geliştirmem lazım. Ya uygun bir yelek alacağım, ya da şimdilik kargaburnunu bir iple falan kemerliğe takacağım.

Bahsettiğin terazi tam olarak nasıl bir şey acaba?

Sevgili Emrah, İzmir'den sana kucak dolusu sevgi ve selam ile, her şeyin gönlünce olmasını ve tez elden kavuşmamızı diliyoruz...

19. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Teşekkürler :)

20. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Ahmet Bey, güzel ve cesaret verici sözleriniz için biz size çok teşekkür ediyoruz. En iyi dileklerimizle ve rast gele..