Levrek Avı: Yakala-Alıkoy ve Yakala-Bırak :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında koxford tarafından paylaşıldı.

1. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Resimler, videyolar ve anlatım, herşeyiyle dört dörtlük bir av raporu sunmuşsunuz elinize emeğinize sağlık. Tebrik ederim.

2. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    Güzel avlar, güzel raporlar ve örnek alınması gereken davranışlarınız için sizi tebrik ederim.

Bıraktığınız balık resimlerinden 2. ve 3. resimdeki levrek aynı ama vesikalık gibi olan resimdeki levrek farklı. Balıkların etrafındaki taş kombinasyonlarını inceleyince böyle bir kanıya vardım belki yanılıyorumdur :)

3. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Helal olsun arkadaş. Gerçekten bir amatör balıkçı olarak büyük saygı duyuyorum sana. Sırf tuttuğun balıklara falan değil, azmine, açtığın güzel raporlara, düzgün üslubuna, neyi neden yaptığını bilmene, bilinçli avcılığı gözümüze gözümüze sokmana... Arkadaşlarınla nice güzel ve mutlu avlara inşallah...

4. hunters

hunters savaş

Favori Kamış:
    amatör olta
    Tekrar tekrar izledim ve yine izliyorum.Sizlerin avlarını büyük bir merakla izlemekteyim arkadaşlar.Şuan okuldan bi kaçamak yaptım ve bu yazıyı yazmak istedim.Paylaşımlarınız için sonsuz teşekkürler.Nice güzel avlara.......

5. o_tutu

o_tutu Önder TUTUMLU

Favori Kamış:
    lineaeffe sorento 4.20-okuma v system 3.0m 10-40/shimano catana 240 1-11/cormoranbullfighter210 5-25
    Favori Makine:
    okuma bluehawk-765a/okuma trio30/shimano sahara3000fd-sienna2500fd
    En İyi Avı:
    6 kg lambuka-1.350 gr çipura
    Tebrikler ve Teşekkürler.

Sizleri ayakta alkışlıyorum, her macera ayrı öğretici, her macera ayrı bir emekle bize sunulmuş. Her türlü emeğinize sağlık, umarım tanışır beraber de gideriz İzmir'de. Saygılar ve dahi sevgiler.

6. agungordu

agungordu Alaattin Güngördü

Uzun zamandır siteyi ziyaretçi olarak izliyordum ve az önce üyeliğimi tamamladım. Ekibinizi saygıyla kutluyorum, gerçekten hem imrendiren hem de doğruyu öğreten bu örnek davranışlarınızdan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum.

7. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

Aykut bey, ve Bahadır bey,
    iyi anlatım ve paylaşım için tşk.
    Her hafta sonu tekne ile ava gidiyorum ama,
    bu anlatımları görünce At-Çek'e terfi edesim geliyor :)

8. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler ben raporu yeni gördüm biraz geç oldu ama maşallahınız var :) keyifle okudum ve izledim :)

9. D.A.M.LuGaNo

D.A.M.LuGaNo Serdar

tebrikler av olsun anlatım olsun örnek teşkil edecek bir rapor...

10. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Ah Turgayım Ah, saniye saniye yanımızda olaydın bir... Dur bak, hep beraber olacağımız organizasyonlarda daha neler yapacağız inşallah. Tez zamanda buluşmak üzere diyorum, başka da bir şey demiyorum:)

11. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada

Çok Sevgili Bahadır Abi, asıl biz sana ne kadar teşekkür etsek azdır; zira senin gibi bir büyüğümüzü tanımış olduğumuz için, dostluğunu bizden esirgemediğin için inan kendimizi çok şanslı sayıyorum. Gerçekten de, avla ilgili olsun başka türlü olsun, seninle geçirdiğimiz her zaman bizim için çok keyifli ve kıymetli..

Bu avımızın ayrı bir yerinin olduğunu ise inkar etmek mümkün değil: Nicedir peşlerinden koştuğumuz koca koca balıkların oltalarımızı şereflendirmesi, yakala-bırak uygulamasının da hakikaten apayrı bir keyif verdiğini fiilen yaşamak (gene yapalım:) ), burada sayıp dökemeyeceğim daha nice şey, hakikaten sözlerle anlatılacak gibi değil.

Ve elbette "İnşallah en kısa zamanda sevgili Turgay’ı ve Mine’yi de alarak nice keyifli avlar" geçireceğiz.

Sevgili Bahadır Abi, en iyidileklerle, sevgi ve saygılarımızla..

Not: Mine Hanım benim çekimlerimi çok başarısız buldu:) (ki haksız da değil), fakat senin çekimine diyecek yokmuş.

Soframız gerçekten çok güzeldi; tez zamanda bizde bir yemek yiyelim:)

12. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sayın gozutok, kutlamanız ve uyarınız için teşekkür ederiz.

13. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Emin çok teşekkür ederiz. Emin, neden olmasın, inşallah bir gün buluşur avlanırız. En iyi dileklerle ve rast gele..

14. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    İzzet Bey çok teşekkür ederiz. En iyi dileklerle ve rast gele..

15. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Bahadır Abi, bu bilgilendirme mesajı için sana çok teşekkür ederim; eksiksiz bir formata sahip bu bilgilendirmeye aynı formatı kullanarak Duel Hardcore Minnow 110F'yi eklemekle yetineceğim, bir de Maria Tight Slalom ile ilgili küçük bir şerh düşeceğim.

Gece epey derince bir merada gerçekleştirdiğimiz bu avımızda Maria Tight Slalom kandırıcıyı ilk kez kullandık ve doğrudan çekişlerde bile kandırıcının bariz hissedilir aksiyonundan ötürü gerek misinamızın gerek kamışımızın aldığı hareketler bizi epey etkilemişti. Kamışın ve misinanın aldığı hareketlere bakarak, hem derin daldığı için hem de gece olduğu için suyun bitimine bir karış kalana kadar dahi gözümüzle göremediğimiz bu kandırıcının tıpkı adı gibi su altında bir "slalom" hareketi yaptığını düşünmüş, hatta buna emin olmuştuk. Fakat geçen gün kandırıcıyı gündüz test etme fırsatı edindim ve bu konuda yanıldığımızı fark ettim. Maria Tight Slalom kandırıcı aslında su altında bir slalom hareketi yapmıyor, fakat sergilediği wobbling hareketi öylesine keskin ve güçlü ki, bunun deyim yerindeyse çok dar ("tight") bir slalom olduğunu söylemek mümkün. Neyse, her halükarda, 180 cm kadar bir derinliğe dalmasını ve çok vurgulu bir aksiyon sergilemesini istediğimiz bir kandırıcı arıyorsak, Maria Tight Slalom biçilmiş kaftan.

Duel Hardcore Minnow 110F:

Marka : Duel

Model : Hardcore Minnow 110F

Renk kodu : PHCL

İğne : No 3

Boy : 110 MM

Ağırlık : 9 gr

Dalma Derinliği : 20 - 60cm- Floating (Yüzen/Bırakıldığında Su Üstüne Çıkan Tip)

Genel bilgi : Oldukça ince (slim) profilli, 9 gr olmasına karşın gayet dengeli ve uzun atıma sahip bir kandırıcı. Atımdaki yüksek performansta manyetik ağırlık transfer sistemi oldukça etkili. Duel firmasının vediği bilgiye göre manyetik ağırlık sistemi ile sabit ağırlık sisteminin meziyetleri bu kandırıcıda bir araya getirilmiş. Bu kandırıcının en belirgin aksiyonu hoş bir kuyruk sallama şeklinde. Kandırıcı gerçekten oldukça az dalıyor; kamış ucunu uygun pozisyonda tutarak kandırıcıyı sadece 20-30 cm gibi bir derinlikten aksiyonunu kaybettirmeden getirmeniz mümkün. Henüz bu kandırıcıyla bir av yapamamış olsam da, sığ meralar ve özellikle de balıkların yüzeyde ve yüzeye yakın beslendikleri anlar için bence çok güzel bir kandırıcı. Buradaki rengin bulanık sular ve gece için uygun olduğu kanaatindeyim.

16. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Okan Bey çok teşekkür ederiz. En iyi dileklerle ve rast gele..

17. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Akif Abi çok teşekkürler. Bir buluşalım, inşallah o zaman da bulacağız bu efeleri.
    Kıyıda kaçan balıklara üzüldüm diyeceğim, ama rövanşı alıp burada bir ihtimal olarak bahsettiğin raporu yazdığını biliyorum (zaman bulamamaktan ötürü geç cevap yazınca böyle oluyor işte:) ); ön tebriği buradan yapmış olayım.

Memleketin İzmir'den (gerçi Karşıyaka 35.5'tir ya:D ) İstanbul'a kucak dolusu saygı ve sevgi ile..

18. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Atilla Bey çok teşekkür ediyoruz. En iyi dileklerle ve rast gele..

19. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Nuri Abi, güzel söz ve dileklerinizi bizden esirgemediğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Biz de İzmir'den Erzurum'a en güzel, en sıcacık dileklerimizi gönderiyoruz. Sevgiyle, sağlıcakla ve saygılarımızla kalınız..

20. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Çok özür dilerim, zaten gecikmiştim, ama maalesef devam edemeyeceğim; yarın görüşmek üzere :)