Levrek balığı, kıyı at çek avındaki bazı önemli noktalar, etkin sahteler

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. aukesen

aukesen ahmet Uğur Kesen

Favori Kamış:
    Yuki Neox R8,Vercelli Spyra Amarella,Daiwa Prime Caster II,Lineaffe Surf Mill,Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Shimano aero fliegen,Daiwa Castizm 25QD,Daiwa EmblemZ4500,Shimano ultegra 12000,Penn surfblaster7000
    Vedat bey merhaba
    Adana Yumurtalık da arkadaşlar ile bir problemimiz var Yumurtalık da bir şirkete ait yaklaşık 1 km uzunluğunda iskele mevcut bizler de sık sık iskelede balık avına gidiyoruz iskelede 2 adet güçlü projektör bulunmakta güneş battıkdan sonra projektörün açılması ile birlikte ışığa çok büyük ve çok sayıda levrek gelmekte olup iskeleye gelen her arkadaş balıkların iriliği ve çokluğu ile birlikte heyecanlanmakla ve aklına gelen her yöntemi denemekte ancak hiç birinden sonuç alamadılar yöntemler ise her türlü sahte yem(rapala,silikon,kaşık v.b.),canlı ve ölü karides canlı çipura,mercan,karagöz,ölü sübye,kalamar,canlı sübye,kalamar,arada yakalayan oldu ama onlarda tesadüf idi tek etkili yöntem önerilmeyen ancak iskelede çokca kullanılan üçlü çarptırma yöntemi onuda biz uygulamak istemiyoruz bazı kişiler ışıkdan dolayı balık misinayı görüyor dedi,bazıları herkes yakalamaya çalıştığından balıklar ürktü dedi,bazıları merada zaten yem fazla olduğundan bizim attıklarımıza gelmiyor dedi ama sonuç yok arkadaşlar olarak iyice piskolojimiz bozuldu bakıp bakıp birşey yapamamaktan bize bir yöntem önereblirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Uğur

Bu durum bazı girilmesi yasak yerlerdede görülebilmektedir.Örneğin Botaş iskelelerinde aynı durum vardır,ancak yasak olduğundan,sadece bir,iki kişi avlanabilmekte ve çok balık yakaladıkları bilinmektedir.

Anladığım kadarıyla sizin orada bir karamboldür giidiyor ve ortam aydınlık.

Levrek balığı hakikaten su içinden dışını gayet iyi görebilen,meraklı ancak gayette ürkek bir balıktır.

Hatta usta ve çok titiz levrek atçekcileri,su kenarına gelip atçeğe başlarlarken eğilip çalışırlar.Aksi takdirde levrek onları görür,takip etsede döner yemi almaz.

Levrekler 5 cm'yi pek geçmeyen canlı ispari ve karagöz yavrularına bayılırlar.Sakin bir zamanda FC misinayla denenirse belki netice alınabilir.

Sevgiler

3. hilmi48

hilmi48 hilmi

En İyi Avı:
    levrek 1.600 gr.
    sevgili vedat abi...öncelikle bizlerle paylaştığın engin bilgi ve tecrübelerin için çok teşekkür ederim...birkaç haftadır at-çek ile ilgili okuduğum bilgilerden sonra hemen gidip kendime orta kalite 2.40 lık bir kamış ve bir makina aldım.avlağımda ara sıra canlı mamunla levrek yakalıyorum yalnız avlağımda çupra mırmır gibi balıklar da bulunduğundan levrek konusunda sıkıntı yaşıyorum.avlağımda bol miktarda kefal bulunmakta bu yüzden tercihim rapala hj12 mu oldu birde gece için maxrap mxr13 sarı renk satın aldım tavsiyen üzerinde bir kaç tane de silikon yem satın alıp haziran ortasında oltamı fethiye körfezinden denize buluşturacağım... umarım başarılı olur raporlarımı da burdan paylaşabilirim....hala aklımda bazı sorular var seni sıkmadan zamanla aklımda soruları sormayı düşünüyorum....

4. MUHAMMED BURHAN

MUHAMMED BURHAN MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    1)Spro Flashback 35-80 Gr Atarlı 300 Cm kamış
    Favori Makine:
    1)Okuma Trio 55 2)Ryobi Ecuisma 6000
    En İyi Avı:
    2 kilo kefal (en ağır)30 cm istavrit(en uzun istavritim)
    Bende levreğe merak sadım vedat amca ama istanbulda nerde avlayacağımı bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz?

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hilmi

Faydalı olabileceğime inandığım paylaşımları sizlere sunmaktan hayli keyf almaktayım.
    Helede bunu yazıya dökmeniz,birde neticesini bilfiil alıp arada belirtmeniz beni çok sevindirmektedir.
    Sizlere yapabildiğim herşeyi sonuna kadar helal ediyorum.

Mu sahtesi adı üstünde Mullet yani kefal balığı sahtesidir.Birkaç sene öncesinin bu kandırıcıısı halende iş görebilir niteliğini muhafaza etmektedir.

Ben yeni sahtelere çok meraklı olduğumdan yeni çıkan fonksiyonuna inandığım bazılarını edinmekten geri kalmıyorum.

Bunlardan kimisi hakikaten eskileriaratmazken kimisi atıl kalabiliyor.

Bence canlı mamunla bu yeni edindiğin kamışınla avlanmak pek uygun olmayacaktır.

2,40 boy atçek avında ve özellikle WTD aksiyonunu tam veremede uygun bir kamıştır.BU su üstüavlanma şeklinede uygun bazı kandırıcılar edinmelisin.

En basitinden,kendimin lansesi River2 Sea Rover 98 ve aynı markanın,daha ufak boyuttaki,Bubble Pen 80 kandırıcılarından edinmelisin.

Bu kandırıcılarla özellikle Ağustos ayının sonlarından Eylül,Ekim ayları boyunca sakin havalarda liman içleri ve yakın çevresinde gece saatlerinde yada sabaha yakın zamanlarda,levreklerin kefalleri sıkıştırp su üstü combalakları yaptıklarında atıp aksiyonunu verdirirsen illaki levrek yakalarsın.

Sevgiler

6. hilmi48

hilmi48 hilmi

En İyi Avı:
    levrek 1.600 gr.
    sevgili vedat abi tatilim haziran ortasından ağustos ortasına kadar olduğu için söylediğin zamanlardan biraz önce at-çek yapacağım çok fazla verim alamayacağımı düşünüyorum....avlandığım su da berrak olduğu için sahteler tavsiye edebileceğin herhangi bir renk var mı??? river2sea rover98 i bende almayı düşünüyodum extradan birde su fışkırtan sanırım popper deniyo ondan almayı düşünüyorum daha öncede söylediğim gibi mamunla yakaladıysam sanırım at-çek le de yakalayabilirim yaklaşık 2 aylık bir sürem var hergün balığa giden biri olarak sürekli farklı avlaklarda at çek denemeleri yapacağım başarılı olursam yine tavsiyeleriniz üzere daha kaliteli bir kamış ve çeşitli sahtelerle yola devam edicem.

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Agustos-Haziran ortaları arasındaki aylar,genel olarak tüm denizlerimizde tüm balıkların en az av verdiği zaman dilimi olarak mütaala edilmelidir.

Ben bu periyotta elbette avlarıma devam edebilirim zira en azından tatlısu beni tatmin edebilmektedir.

Ancak haziranın ortalarına kadar süren,nispeten daha cılız bir levrek akımı vardır belki sonuna yetişebilirsin.

Keza Ağustos ortalarında tekrar özellikle liman içlerinde levreklerin ileryaları sıkıştırmaya başladıkları periyod başlamak üzere olup,belki birkaç gün özellikle su üstü kandırıcılarla levrek alabilirsin.

Sevgiler

8. parahol

parahol fuat

makinam okuma travertine tr65 kamış lineaeffe spirit surf 390 cm misine 300m okuma seabass 0,37 mm tuzlanmış boru kurdum var , kurşunlu ve silikon balıktan hazır bedenim var,asıl kullanmak istediğim mobiydick silver fish sanırım 9-10 cm ,fladen eco minnow 11,5 cm ,fladen eco jerk 7cm var elimde bide max rap alcam... tekderdim kıyıdan bunlarla naparım rizede kıyı doldurulmu yani derinlik epeyi var bide bnim olduğum yerde denizin içine doğru 50-60 metre liman yda med,irek için tekrar doldurdular taa ucundan atcam yani oldukça açık derinyer nerdeyse eskiden kıyıdan kayıklrı gördüğüm yer...bu çerçevede fikir öneri bekliyorum..***ürler yardım edenlere.. en önemli sormak istediğim nokta max rap suni balık alıcam bu yemle takımım uygun mu fikirlerinizi bekliyorum... bunlarla şansımı deniycem elimdekiler bunlar

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Şu ara Karadeniz iyi levrek vermekte.Bence Max Rap'la daha netice alırsın

10. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    Bu aralar Altınoluk Küçükkuyu civarında levrek durumu nasıldır acaba? Liman içine mi yoksa taşlık yosunlu bölgelere mi yoğunlaşmam gerek. Özellikle sahtelerle sabah suyunda mı avlanmalıyım yoksa öğleden sonra da iş yapar mı? Bilgisi olan var mıdır?

11. meteoz

meteoz Mete

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX TE Spin 2,40m
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 FB
    En İyi Avı:
    Levrek
    Yeni Spinci :)

Vedat abi selamlar,
    Bu siteye üye olur olmaz hemen sana teşekkürlerimi iletmek isterim. Zira verdiğin bilgiler benim gibi spine yeni merak salanlara muhteşem tavsiyeler içermekte... Henüz dün edindiğim spin makine ve kamışım ile allah kısmet ederse Cuma günü Çandarlı (İzmir-Dikili) taraflarında ilk spin deneyimimi yaşayacağım. Senin tavsiyelerinle iyi bir kaç levrek alırsam benden mutlusu olmaz. Sonuçları sizlerle paylaşacağım. Bu arada bahsettiğim bölgede deneyimi olan arkadaşlar var ise av bölgesi için tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Saygılarımla

12. AH-TAPOT

AH-TAPOT Mersin

Çok önemli bilgiler müthiş istifade ettim emeginize sağlık .

13. balıkcı67

balıkcı67

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Tatlısu kefali 37 cm
    Merhaba Pamuk Dede,ben Zonguldak'ta oturuyorum.Zonguldak'ta levrek yakalanır mı?Yakalanırsa hangi mevsimde olur?Şimdiden teşekkürler...

14. OLTA BALIKCISI

OLTA BALIKCISI mustafa

En İyi Avı:
    kambur sazan 16.650
    çok teşekkürler vedat amca bu değerli bilgilerle inşallah bi levrek yakalarım

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Amaç ve dileğimde zaten budur sevgili Hüseyin

Rasgelsin

Sevgiler

16. akvaryumlove

akvaryumlove murat

olağanüstü bir topic daha.
    çok teşekkürler.

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol MUrat,teşekkürler

18. ugurates82

ugurates82 uğur

Favori Kamış:
    Lineaeffe Sea Master 4.20 surf Shimano Catana 270 14-40
    Favori Makine:
    Penn Battle 5000 Penn Fierce 3000 Shimano Alivio 6000 fa
    vedat amça çok teşekkürler Süper bilgiler :) Seni çanakkalede ziyaret edicem
    Sevgi ve Saygılar

19. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    bende bu ara levrek denemelerine kafayi takmis durumdayım.. baya mesaimi harcıyorum bişeyler öğreniyim diye takımlar , sahteler hazır sadece nereye gidiceğim konusunda kararsızım.

saroz civarı bu mevsim doğru bir seçimmidir ? yoksa 5 6 saat boşa yolmu giderim.

20. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

levrek peşinde karadeniz' e doğru gidenleri duydum ama saroz'u bilemiyorum. hiç denemedim ama anımsadığım kadarıyla saroz sahilleri uygun denemek lazım.