LEVREK(LER) AVI 01.02.2008 (videolu,fotoğraflı)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında sky tarafından paylaşıldı.

1. Kılıç bu.Tutulmuşu yokki..ölçü verilsin..

2. sky

sky

rüyanda görürsün anca:D

3. Bak evren kardeşim..ben senin yalanlarını yemedim..boş da dönmedim..
    zıpkınla sizin mendireğin altını üstüne getirdim..6-7 oltacı itiraz etti hepsinin ağzının payını verdim.Sardunya isimli nargileleli tekne benim arkadaşımın teknesi..bul onu sana daha iyi levrekler versin ..
    sen beni ben seni tanıyorum..
    bu sitede herkesi kandırabilirsin ama beni asla...
    bırak bu küçük sırlı sadettitin teksoy triplerini..ama emin ol pek yakında çok şey ortaya çıkacak..

Son düzenleme: 1 Şubat 2008
  4. Kılıç tutacakmış...

senede 1 kez tutan gazeteye manşet oluyor...sıkay kardeşim niyet ettiya....Kesin tutar

5. Eğer sky ın 020 lik dediği şu 02 iğneye misna olursa seni çeker..

fakat ben çok 020 misina gördüm..mustad 532 allraund iğnede 020 o uzaklıktan o kadar görünmez..o misina en az 040..kasnaktaki sarıma 020 olsa 1000metre civarında..hiçbir balıkçı kasnağa 1000metre sarmaz..020 de kurşun kalemin 3/1 i kadar durur kasnakta

6. 450 değil 476 levrek..6 dalgıç...ve dediğim gibi 12-13 sene önce..

ben sahte rapor koyamamki eleştirilsin..mesajlarıma bakarsan çoğu balıktan gırgırı olan onlarca arkadaşım kasalarla lüfer vermiştir ama ben bunları senin gibi taşların üstüne döküp ben tuttum demedim..
    lüferde 150 değil 108....

bu sene 10ekimde 145 çupra,85 karagözde avlandı ama ben tuttum diye buraya koymadım..

benimle balığa çıkamazsın çünkü ben seni burada deşifre ederim..Tutamazsak ki muhtemel...sıkayla balığa gittik bi numara tutamadık diye rapor yazarımm

sen benle balığa gidecek cesarete sahip değilsin..ama ben senin hikayelerine inanmıyorum...

yönetimce silinen mesajlarım buraya konursa herkes seni daha iyi tanır..ben tanıyorum...

herşey o masajlarda açık...tebrik eden insanlara ayıp ediyorsun..

dün tuttum dediğin balıklar 1 haftalık..mangal resimleri 20 günlük...Sen karşındakilari ne sanıyorsun...saf mı????

maalesef değiller..senin dün deyip 10 -20 günlük resimlerini ben yemem...

ağzınla levrek tutsan inanmam..

Son düzenleme: 2 Şubat 2008
  7. Allah korusun...

benide onlardan sanırlar

8. Lütfenn........konuyu abartma

9. Biz almasakta sıkay alacaktır....

ince sırları var arkadaşın

10. Boşver para problem değil..

levrek olsun yeter...5-6 tane

11. beni saymazsak sanırım haklısın..:( :D :D :D :D

12. Saçmalama Namık..benim kime zararım olmuşki..bu güne kadar:D :D

13. dediğim gibi mesajlar silinmesin yeter..Biz levrek tutmaya gideceğiz:)

14. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Sana musade işin anca sabaha biter:D :D :D :D :D :D

15. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Arkadaslar birbirimizi yipratmanin geregi yok.Sonu kotu biter bu islerin.Bu her hangi bir taraf icin boyle olabilir.Kime olursa olsun iyi degildir.Anlasmissiniz gidin birlikte, bakalim ne olacak.Ancak zaten benim gordugum Evren sadece baligi kendi tutmuyor.Bir gurupla gidiyor ve sergilenen gurubun sonucu.Yanlis mi anladim bilemiyorum.Ancak Evren 'cigim senin tarzinda cok kiskirtici. 32 senedir amator balikcilik yaparim, Turkiye'de siparis verir gibi ben baliga gidecegim ve nerdeyse bu kadar balik tutacagim diyebilene rastlamadim.Bir de bunu kilica varan cok nadide baliklari telefuz ederek yapiyorsun. Vallahi yazdiklarindan kesinlikle baliktan anliyan bir insan oldugunun farkindayim.Takimin duzenin, kamislarin, senin bu iste uzun zaman ilgilendigini fazlasiyla gosteriyor.Cevrende oyle.Baliklarin sudan cikislari ve kiyida yatislari oldukca hareketsiz.Ancak bu soguk havali kis gunlerinde , gece ayazinda olabilen bir seydir.Yani burdan bakista sen ve ekibin muammasin kardesim.Oltaciligina bir sey soyliyemem , baliklarina bir sey soyliyemem ama bu nasil bir kendine guvendir.Soylediklerini 50senelik profesyonel deniz kurdu iddia ederken dusunur.Ya yani bu deniz bu balik hic mi kismetsiz cevirmez insani, hic mi o gun baligin yemeyecegi tutmaz.
    Ben inan yeminle soyluyorum 32 sene olta balikciligiyla yattim kalktim. Benim icin ekmek su gibi bir ihtiyac. Bu yuzden hayatimin akisi degisti.Ancak hic sikayetci degilim cunku sevdigim isi yaptim ve bana bu yasamdan istedigimi bu verdi. Ancak bugun baliga dun baslayan adamla baliga gitsem diyemem ki " ben bugun senden cok balik yakaliyacagim, senden buyuk yakaliyacagim." %99 sonucun bu oldugunu bilsemde.Bilmedigim bir yorenin, tecrube ettigim bir balikta olsa, tecrube etmedigim bir noktasi olabilir.Birak onu bunu o gun onun kadar kismetim olmiyabilir.Amator balikcilikta kismetle, amator balikcilik bilgisi farkli seylerdir. Bilgisi olan her zaman istikrarli balik yakalar, gittimi tutar.Cunku neye gittigini, mevsimini, hedefini herseyden once biliyordur.Ancak diyemez o sahilde her gidisimde o sahilin en fazla baligini, en essiz baliklarini ben yakaliyacagim.Hele hele belirli bir gun kararlastirilip kalkip gidilmisse illaki o gun balik yakalamis adamin balikcilik dehasi kanitlanmis olamaz.Hayatinda olta baglamamis adam dunya rekoru mercani yakaladi burada.Ama kalkip kimseye "ben amator balikciligin gurusuyum"havasi atmadi.Atsaydi rezili rusva olurdu.
    Cunku Dunya rekoru bile tutsa ondan daha fazlasi beklenirdi.Olta analizleri istenir, dergilerden, etrafdan liderligi beklenirdi. Ee olta baglamayi bilmeyen, tecrubesi olmayan, olsada elit duzeye bunu tasiyamamis olan bunlara cevap veremez.Sonucta ne diyecek "rastgeldi"Dogrusu da budur.Ama bu konularda teknik olarak cok yetkin olanlar bile iddia edemez secilmis bir gunde, kesin zaferi.Bunu yapiyorsa o gun sansi yaver bile gitse aslinda bu isi bu duzeyde bilmedigini ifade etmis olur.Ama soyle bir iddia olur."Ben kaliteli balikciyim ve kendime guveniyorum.Mesala "lufer baligina, seninle 10 kez Eylul ayinda su kiyida cikacagiz, mantarli olta kullanacagiz. Oltanin baglanmasi, yem , igne vs secimi balikcinin kendisine ait. Bu on gun yan yana yapacagimiz balikcilikta toplam adette seni gececegim.Yada buyuklukte seni gececegim." diye iddea edebilir."Hem adette hem buyuklukte seni gececegim" gene diyemez. Cunku birinden biri secilmelidir.Gerisi rastlantiya kalir.Miktara oynuyorsa bu igne secimlerinden , olta bicimlerine etki eder. Buyukluge oynaniyorsa gene ayni.Yani bir rekabet ortaya atilacaksa once amator balikcilikta once oyunun kurali koyulmali ve bu oyun bir birini takip eden farkli gunlerde oynanmalidir. Totalde ortaya cikan sonuc bir amator balikcinin, kalite, tecrube ve bilgisi hakkinda ancak boyle bir duzende bir fikir verebilir.Gerisi lafi guzaf. Gerisini konusmaya baslayan bu isin ustasi degil, ermisidir.Ermislik makamina erisende
    cok afedersin sidik yarisini coktan gecmistir.

O yuzden sadece sana degil butun bu konuya muhatap olan arkadaslarima baligin rekabete dayali oyununu oynayacaksak, bunun rekabetini yapacaksak daha akilli, daha dostane, bittiginde birbirmizi tebrik edip, el sikacak, dostca yolumuza devam edecek cozumler bulmalarini oneririm.Boylece olay hem keyifli olur, hem de bir gelismeye hizmet eder.

16. sky

sky

abi haklısın ama bu tartışma bayaa gerilere dayanıyor.bu konuyla alakası yok aslında.bir de ben kesin tutcağım diye birşey asla söylemem.sadece balığa cıkacagım günü.hava durumu,suyun durumu,yemin durumu,hedef balığın durumunu değerlendirdiğim zaman,aklıma yatıyorsa cıkarım balığa.

elimde balık çekilirken olan videolarda var,kepçelenip cıkartılmış videolrda var düne ait.onlarıda koyacam gerek olursa şayet cidden.ama balığı çekerken suya ışık vuramam.ordaki avcılığı öldürürüm ondan sonra.hatta ışık vuracam derken azarı işittiğim video bile var:D

bu arada tabiiki tek basıma tutmadım toplu gittik,donduk.sadece ayarlamaları ben yaptım.oltadır yemdir suraya atcaz,şööle kalama bırakcaz vs....

ama olay cok farklı yerlere kadar geldi.çok üzerime gelindi.neyse sabah gitcez bakalım.nasipse alırız balığı.

anlayışın ve değer verip sıkılmadan yazdığın içinde teşekkürler

17. balikci

balikci

Eline sağlık Evren, çokta güzel olmuş bence ;) her avının böyle bereketli geçmesi dileğiyle :)

18. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    evren abi eline sağlık gene süper bi rapor daha...eline sağlık
    Rastgele

19. sky

sky

sağol kardeşim senınde eline sağlık:)

20. tr16hunter

tr16hunter H.Cahit ÇİÇEK

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm takımlar.
    En İyi Avı:
    sazan 5.300gr
    Tebrikler Evren; Eline emeğine sağlık kardeşim, süper avlar ve süper rapor. Denecek en ufak birşey yok, dahasına rastgele...;) :)