Sevgili Faysal,,,Gomec ve karaagac ozellikle gemiyatagi levrek,,iri cipra acisindan cok verimlidir...Turkagaz onlerindeki vakif zeytinliginin onunden gidilen sahil yolu ve o rada bir koy vardir,,orasi 1 numarali levrek yatagidir. 4 m bir kamis ve 100 gr bir kursun ile kiyidan 30 m gibi ileri atarak sardalye kullanirsan eminim bir levrek tutarsin.Artur"a gelmeden onceki koyda cok iyi bir cipra yatagidir.Yalniz olta atmadan once atacagin yeri iyi tespitle ..biraz kayaliktir takmayasin.. erken saatde yapacagin bir kesif ile kumluk yerleri tespit edebilirsin.Hatta ve hatta AKYA bile alabilirsin..bol sanslar..unutmadan son bir yer daha turkent onude cok iyi balik yapar karaagac-gemi yatagi
misinanizi bir mantar kullanarak saklayin,,,digerinide kasnaga sarin,,,bir sure sonra nedemek istedigimi anlayacaksinizdir,,,kirilma kasnakda daha cok olur...Kancanizda kasnakda oldugu surece ozelligini ve keskinligini yitirecektir,,saygilarimla
Cevap için teşekkürler aynı iki misinanın birini kasnağa birini mantara sardım bir ay sonra bakıcam sonuca. merakla bekliyorum sonucu
SELAMLAR, öncelikle siteye hoş geldiniz. Bende fırsat buldukça siteyi takip ediyorum. Genelde hafta sonları Burhaniye Pelitköy de oluyorum(malum yaz göçebeliği), tekneyle mercan karagöz, hanos yakalayabiyoruz ancak henüz levrek avı hiç yapmadım. Çevrede tutulabildiğini duyuyorum hatta sabah erken saatlerde dalış yaptığımda karşılaşıyorum da bazen. Eğer halen bölgede iseniz. birlikte bir av yapmak isterim. Ben bu hafta seçimler nedeniyle İstanbuldayım ancak gelecek hafta mutlaka orada olacağım. Görüşmek dileğiyle,..
Merhaba Murat, Kardeşim teşekkürler, ne AKYA mı ???????? Ya akya tutsam herhalde sevinçten kendimi denize atarım
Murat Merhaba, Önceki mesajıma cevabın için sağol... Ancak..... 4)Ege sahillerinde ozellikle Burhaniye akcay oren ayvalik sarimsakli arasinda kiyidan kursunsuz olta,,tekneden ise kasik vaya rapala iyi sonuc verir yazmışsın ya....kıyıdan kurşunsuz olta nasıl olacak? takım nasıl uzağa atılcak kurşun olmadan? cevaplar mısın? Tşk.. Faysal
Shot with DSC-T3 at 2007-07-22 Sevgili Murat abi,levregin pesinde yıllar harcamıs birisi olarak verdiginiz bilgiler icin size cok tesekur ederim. Yukarıdaki resimle ilgili raporumu dun tavukla ilk denemem tatmin edici oldu baslıgıyla vermistim.. ====- Levrek gercekten saygı duyulacak bir hayvan oyleki ne zaman ne yapacagı kestirilemiyor.Dediginiz gibi ben de eger canlı yemim yoksa poyraz da butun sardalye ile avlanıyorum ve daha cok verim alıyorum.Bunun sebebiyse dalga nın sardalyeye verdigi aksiyon canlı izlenimi olusturmasıdır.. ====- Fakat;Asırı dalga olursa kumluk alanda fazla kıyıya yanasmaz sebebi dalgayla kalkan kumun solungaclarına dolmasıdır.. ====- Ortaseker bir dalgada levregi cok acıkta arayanlar yanılır..En fazla 5-6 metre ileriye atılmalıdır olta(aksam olmalı). ======Rapalayla kıyıdan at-cek te ise bana gore enuygun saat sabah 04.30 ile 07.30 arasıdır.. ======Ses ve goruntu vermeme konusun da da size tamamen katılıyorum aksi taktirde sabahın o saatinde rapalayı takip edipte atlamayan balıkları gorup kahroluruz.. ======Levregin canlı yeme verdigi reaksiyonda öngorülemez.Birgun atlar birgun yanaından surtunerek gecer.. ======İki hafta once Hatay-Arsuz da canlı kefali(bir metre otesinde bir sunger topla orta suda gezinen)gozumuzun onunde iskelenin altına kadar burnuyla itip atlamıyordu biz de geri cekiyorduk ve ilgisini hic kaybetmedi ,takip de etti fakat yarım saat oynadı kefalle ama atlamadı.. ======Bence levregi tutmanın onemi kadar yakalandıgında kıyıya alabilmekte cok onemlidir..Bu konudaki goruslerinizden de faydalanmak isterim. ======Paylasım icin cok tesekur ederim...
Hakan,,once tutgun levrek icin seni tebrik ederim...Yazdiklarinda muhtesem seyler ve cok dogru,,,Ben her zaman poyrazli havalari savunmusumdur...Diger bir konuda seninde soyledigin gibi Levregin cekilmesidir Hakikatten levrek kurnaz oldugu kadar da cekilirken elinden her geleni yapip oltayi koparmak veya kesmek ister..Sogukkanliliginizi korumak ve sakin ama ritimli onu kiyiya cekmek bosluk vermemek gerekir,,,Sana katiliyor ve bilgilerin icin tesekkur ediyorum..
Murat Merhaba, Önceki mesajıma cevabın için sağol... Ancak..... 4)Ege sahillerinde ozellikle Burhaniye akcay oren ayvalik sarimsakli arasinda kiyidan kursunsuz olta,,tekneden ise kasik vaya rapala iyi sonuc verir yazmışsın ya....kıyıdan kurşunsuz olta nasıl olacak? takım nasıl uzağa atılcak kurşun olmadan? cevaplar mısın? Tşk.. Faysal Merhaba Murat, Bu mesajı daha önce de yollamıştım ama herhalde okumadın, cevaplarsan memnun olurum. Faysal
Artur Ben hersene Turkiye ye gelip yaklasik 2 ay kaliyorum///iznim ancak okadar oluyor..geldigimde Karaagac-artur da kaliyorum..akcay-oren-kucukkuyu-altinoluk da olan arkadaslar sorulari varsa yazzinlar...yardimci olmak cani gonulden isterim yeniden cok tesekkur edrim ve aranizda olmakdan cok memnun oldum[/QUOTE] Merhabalar Ben bir iki hafta sonra Artura gidiyorum. Ama tekneyi çıkarmıyorum daha, kıyıdan avlanacağım. Bana verebileceğiniz tüyo varmı?? Selamlar
murat bey temmuzun sonuna doğru altınoluk a gitmek niyetindeyim.elbis otel altınel otelin önünden ne tür balıklar avlayabilirim.levrek alma ihtimalimiz varmıdır o civarlardan