Limit Altı Turna Avına Devam

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında sergen tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. sergen

sergen Sergen

En İyi Avı:
    Çok var hangi birini yazıyim.
    büyük rapalalar varya onlarla aldık balığı sağlam yutmuştu zaten bi 10 seferde zor aldık biliyosun abi turnanın dişlerini el soksan parçalar zorla çıkardık rapalayı hatta rapalanın iğnesi yamuldu düşün o sırttakide büyük turnaların arka dişleride ön kadar sağlam çok keskin arka galsamına el sokunca hem huylanıyo hemde elini kesiyo o yüzden eli sokmadan o kafanın üst ünden yukarı doğru bastırdık resim çekmek için emin değilim ama ondan olsa gerek zıpkınla falan işimiz olmaz bizim feridun ustamıda benide tanıyan bilir.

edit: 2. resmimde tuttuğum tarzdan bahsediyorum belli zaten üste doğru bastırdığım...

2. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Dostum burada bende günahını almak istemem, tutanda sudan alanda sizsiniz ve gerçeği de sadece sen biliyorsun ama turna tecrübelerime dayanırsak gözünün arka kısmındaki o büyük yaranın oluşması küçük bir turnada bile elinle başaramayacağın kadar sert bir doku ki 90 cm'lik bir hayvanda kemik kadar sert olduğuna eminim.
    Bende bu konuda pek olumlu düşünemiyorum orada o deliği açabilmen için ki bahsettiğin bölgede kırılmış gibi gibi bir görüntü var, sert bir maddeyi oraya alenen çakman lazım desem yeridir.
    Olan olmuş, anlattığın gibiyse sıkıntı yok, değilse de vicdanına bırakıyorum... ;)

3. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    3. fotoğraftaki iz kancayı çekerek açılacak bir iz değil. Resmen birşey girmiş, çünkü hayvanın derisi içeri doğru kalmış... Burada dedektifçilik oynamak tabiki yanlış olur. Fakat o iz çok rahatsız edici. Eğer olay dediğiniz gibiyse avlarınız daim olsun lakin değilse zaten sadece kendinizi kandırırsınız.
    İyi forumlar...

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Değerli arkadaşlar

1. Resimdeki arkadaş Feridun forumdaki Nikide feridun. bu arkadaş teknesini zamanında km lerce öteye sırtında taşıyan adam. konuları aşağıdaki linkte mevcut ve yaklaşık 1 seneden fazladır burada yazmıyor (Biraz Hayırsızdır ama neyse)

http://www.balikavi.net/forum/search.php?searchid=3137607

Tuttuk diyorsa tutmuştur. hiç bir şekilde zıpkın vs kullandığına tanık olmamış bir kişi olarak. özüne sözüne güvenilen bir arkadaşımızdır. Benim gibi bu sitede bir çok arkadaşımızda bu kişiyi çok ama çok iyi tanır.

Hatta hatta yorum yapan arkadaşlarda tanır.

Ve şöylede bir yorum yapacak olursak Zıpkın hayvanın galsema üstünden girdide hemen yanından mı dışarı çıktı. yanı 3 cm lik bir alandan eğer öyle olsaydı yanağının çıkartırken parçalanması lazım gelmezmi? kısaca atış yaparken balıkla karşı karşıya kalması lazım kafa kafaya o kadar kısa mesafeden atış yapacak ve aynı anda dışarı yırtmadan çıkacak turna ile göz göze kalmak durumu ki bence imkansız.

Sevgiler.

5. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Ali bey arkadaş konunun başında dün akşam tuttuğumuz turna diye başlamış konuya.Zamanında geceleri fenerle ışık tutarak yakın mesafeden turna vuran bir çoklarıyla köşe kovalamaca oynamış biri olarak diyebileceğim yakın mesafeden atılan zıpkın izi bu şekilde olur.Feridun arkadaşımızı tanımam lakin fotoğraftaki sırt ve yanaktaki izler bana kesinlikle zıpkın yarasını anımsattı ve o yüzden konuya mudahil oldum ve umarım yanılıyorumdur diye nokta koydum.Selamlar saygılar..

6. sergen

sergen Sergen

En İyi Avı:
    Yorumun için çok teşekkürler abicim ne yazık ki senin gibi düşünmüyor insanlar kendileri bi senaryo yazıp ona inanmışlar ne desek boş bizi bilen bilir boşver daha fazla açıklama yapmaya gerek yok herkese iyi forumlar .

7. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Şimdi senaryo yazıyorlar dersen oradaki izde yalan demektir ve bunu benim gibi amatör biri haricinde ,zıpkın konusunda uzman olan üstadlarda yalan söylüyor demektir. Kelimeleri iyi seçmek lazım güzel kardeşim. Bir kişinin yorumuna bukadar değer veriyorsan başkalarınınkinide gözden geçireceksin.

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sevgili Hakan ben Sergen arkadaşımızı hiç tanımam ancak feridunu iyi tanırım ki bu balık feridunundur muhtemelen dediğim gibi olta ile tutuldu dedi ise budur demek zorunda kalırım geçmiş tesbitlerden kendisi nin konularına göz atarsak bu adamın ne zıpkınla ne dalışla işi olmaz o işide anlamaz bundanda emini olmakla beraber

bu kadar yakından ve Turna ile göz göze gelerek ateş edilebiliyorsa o zaman tam turna ile göz göze olması lazımdır. yoksa ordan giren hiçbir nesne 3 cm ötesinden aynı düzlemden çıkmaz gibime geliyor. fizik kuralları açısından ben sıkıntı olarak görüyorum. yakın mesafeden atılan zıpkın bu düzlemde hareket ederse iz bence daha değişik olur gibime geliyor...

Ama bu forumda feridunu tanıyan arkadaşlar zannederım bana hak verirler....
    ayrıca dediğim gibi konularında bolca bu tür avlar mevcut.

Tabi herkes inandıkları için yaşar oda bi gerçek...

Sevgiler

Ben adil bir bir kişiyim. bu konuda ki zannederim tüm forum tanır. yanlış olanada herkes doğru derken yanlış demesini bilecek kadar adil o yüzden o bir kişinin biraz balıkçılık kültürünün ne düzeyde olduğunu sorgularsak zannederim sorun çözülecektir.

O yüzden sürekli olarak insanın en güzel en samimi en içten savcısıda hakimide vicdanının ta kendisidir.

Sevgiler.

9. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Ali bey bakın burada konu adil olmak değil. Konu çok farklı yerlere gidiyor...
    Senaryo demek biraz ağır kaçmış. Burada "eğer böyle birşey varsa yazıklar olsun fakat yoksa affola ve tebrikler" denmek isteniyor. Dahası varmı ? hooked

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sevgili Erkin diyorum arkadaşımız kardeşimiz olduğuna inanarak.

Dediğim gibi konuyu açan arkadaşı hiç tanımam. ama balığı kimin tuttuğunu tahmin ediyorum diyerek başlamıştım. ve arkasından da tabi öğle saatlerine doğru feridunu aradım ve sordum. derseki ben bu balığı elimle tuttum elinle tutmuştur. O yüzden arkadaşın senaryo lafının içeriğini bilmiyorum. Feridun 2010 yılında başka mevzuuda değişik yorumlardan ötürü ayrıldı ve dediğim konularına bakarsan epey bir cevher olduğunu anlamak zor olmasa gerek.
    Sadece ve sadece arkadaşıma çok güvendiğim için gıyabında yanında olmak zorunda ve durumunda hissettim olayın ötesi budur. Ben bu adama deniz üstünde balık tutarken teknesine kadar yanaşıp uzun olta takımı yapmış ve kendisine balık tutturmuş bir kişiyim. Kısacası bu adam Allahtan Korkar. Ötesinide bilmem.......

Sevgiler.

11. sergen

sergen Sergen

En İyi Avı:
    bu bölümün moderatörü konuyu silebilir mi eğer silerse çok memnun olurum mümkünse üyeliğimi ve diğer bütün konularımıda gereğini arz ederim.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.