Low profile makineler ile baitcasting tekniği. Kullanım pratikleri ve ekipmanları...

Durum
Daha fazla cevap için açık değil.
makinamı aldım kamış siparişimi verdim ama ilk sayfadaki videoları acamıyorum sıkıntı bende mi genel bir durum mu? misina sarımı nasıl oluyordu
 
Özür dilerim konuyu okumadan direk dalış yapıyorum
Ben ilk baitcast makinamı almadan önce haftalarca araştırdım. Turgay Karaaslan bey in videolarını bulup kendisiyle yazışmalarım sonucunda cesaret kazanıp makinamı kullanmaya başladım. ilk makinam Abu Garcia silvermax oldu. ipek misina ile kullanmaya başladım. açık denizde spin avında, ve gölde sudak avında kullanıyorum.
ilk başlangıçta yaklaşık 200 mt misinamı kuşgözü yaparak harcadım. bu sizi korkutmasın çünkü el alışkanlığını kazandıktan sonra (ki bunu gerçekten inatla yapmalısınız) asla vazgeçemeyeceksiniz.
Cihazın kalama ayar şekli normal makinalarla aynı şekilde, orada bi problem yaşamayacaksınız. problem manyetik ayarı ve orta göbeğin salınımını sağlayan iki ayarı birbirine orantılamanızda yatıyor ve bu da yeminizin ağırlığına göre değişen bir ayardır. Başlangıç seviyesinde ayarınız sert olmalı gün geçtikçe el alışkanlığı kazanıp daha uzak atışlar için ayarlarınızı gevşeteceksiniz.
sonuç olarak

-çok seri atışlar
-daha uzak atışlar
-çok daha hafif bir makina

çok keyifli bir tekniktir.

Turgay Bey e tekrar teşekkür ediyorum.
 
ek olarak makinam baitcast olmasına ragmen kullandığım kamış standart ugly stik lite kamış ve hiç bir rahatsızlık vermiyor. yani makina baitcast diye kamışın da baitcast olması şart değil.
 
ek olarak makinam baitcast olmasına ragmen kullandığım kamış standart ugly stik lite kamış ve hiç bir rahatsızlık vermiyor. yani makina baitcast diye kamışın da baitcast olması şart değil.

Buğra Bey, standart kamışı nasıl kullanıyorsunuz? biraz açar mısınız?
Teşekkürler.
 
Baitcast makinalarda trigger denilen tetikli kamış tavsiye ediliyor. bu kamışın özelliği üzerinde bulunan tetiği. baitcast makina üst tarafta bulunduğu için kamışın dengesini bozduğu söyleniyor bu tetiğin de dengeyi sağladığı.. ama ben klasik kamış kullanıyorum ve hiç bir denge sorunu yaşamıyorum.
ve makinamı 2,40 - 2,70 -ve 3,00 mt lik kamışlarıma da rahatlıkla takıyorum.
 
turgay abi öncelikle anlatımın için yazan ellerin dert görmesin emeğine bileğine sağlık bu makinadan ve kamışından almak istiyorum ve kullanacağım misinayıda ne türden almalıyım bana bu konuda yardımcı olursan sevinirim mesajını bekliyorum...
birde video demişsin videolarını bulamadım link yok sanırım videolarıda linklersen seviniriz
 
değerli hocalarımdan öğrenmek istediğim bu makinalar sazan avında kullanılırmı 6 -7 kg balık geldiğinde makinaya zarar verirmi bide bu drag ne demek oluyor
 
DAIWA MEGAFORCE 100TSH makinanın otamatik kendi sarımı var yani kolu cevirmeden sarıyor kendi bunun hakkında bilgisi olan varmı şayet su üstü sahtelere hem aksiyon hemde kolu cevirmek beni öldürüyor (:
 
2 saat tir bakıyorum o videolara yanlız ordaki tuşa basıp basıp cekıyolar acaba devamlı basınca sarmıyomuki ve gücü ne kadar yani manuel olarak sarımla aynımı bazen yoruluyo insan o yüzden hemde bu rover98 wtd aksiyonu için daha pratik.....

birazdaha acrmısın konuyu kullandıysan lütfen
 
Sanırım mandala her basışta 1 tur geri sararak yavaş yavaş aksiyon verdiriyor. Süreklilik söz konusu değil. Aynı makinanın plus olanını da ben düşünüyorum.
 
ucuz yollu 10-30 gr atarlı buna göre kamış biliyomusun ..
 
fiyatları cok oynuyo bizim türk şirketleri işde nerdeyse 100 tl var anadoluavmarketime bakmanızı tafsiye ederim
 
Bu tur makinalar için genelde TETİKLİ denen kamışlar kullanılıyor. Tek parça olarak. Ama bizlerde ki normal 2 parça veya teleskopik spin kamışlarla da rahatlıkla kullanılabiliyor. Tabii makina kamışın alt konumunda değil, üst konumda olarak.

Ucuz yollu bir kamış nedir dersen, bu işin sonunda mahcup olmak da var. Onun için ben size Shimanonun 10-30 veya 15-40 atarları olan Catana spin veya tele spinlerin modellerini öneririm. 130 tl seviyelerinde. Daha uzuz dersen, tercihi kendiniz yapmalısınız.
 
orjinal olup olmadına dikkat et bence çinlilerin yapmadı seyyok..
 
ben yeni bir takım yaptım

kamış, Rapala marka tetikli tek parça kamış 2 mt, 100 tl civarı

makine, banax zest, 60 tl civarı

amacım bu yeni takımla bir balık yakalamak :D denemelere başladım

boydan görünüm



Uploaded with ImageShack.us

 
hımm...ucuz ama misina cok parlak (:
 
Durum
Daha fazla cevap için açık değil.
Back
Yukarı