kurşun ayağı teşkil edilen oltaların bedeni dibe takılmaya daha uzaktır. orada da bir fark var, yoksa illa ki 5 kilo kurşunu takıp akıntıda da dibe indiririz, ama arada bir denge var işte, hem dibe yakın ve takmadan, hem balık vuruşlarını alacak derecede hafif kurşun...
Sevgili kaan hatta bazı durumlarda örneğin altımız çok kırmalık ve oltanın takılma ihtimali yüksek olduğu noktalarda Kurşun kasasını çok adi bir misinadan bağlarız en kötü ihtimal kurşun gider takım kalır takım giderse onu bağlamak gerçekten zor olur
Sevgili Kaan Tekrar yazılarını görmek mutluluk verici. Silivri ve yakın bölgesinde,ayaklı kurşunuda iki fırdöndü arasında,ayağın diğer ucuna bağlanan fırdöndünün halkasından gecirerek ve böylece gezer hale getirerek avlanmak daha yaygındır. Elbette kurşun ayağının misinası nispeten ince bir misina ile bağlanırsa,takılmalarda Aliconun dediği gibi,icabında kurşun bırakılarak takım kurtulacaktır. Aslında kurşun düzenlerimi,muhtelif resimlerinide cekerek bir konu halinde sunsam iyi olacak.Bakalım vakit bulursam yaparım. Sevgiler
Ali Abi, ben de zaten dediğin gibi yapıyorum bir meramda, iki ana mera var bizim orada, birisi hafif kırmalık ve kumluk, orada kurşun misinasını 50 yapıyorum, ama çok kayalık bir yer var, oraya gittiğimde 0,35 gibi yapıyorum, tabi kolçak 0,50 den oluyor, asılınca kurşun kalıyor, gerisi geliyor çoğunlukla. Ancak gezer kurşunlu takımı sadece çinekopa veya sarıkanata geç mevsimde kaşık çekerken kullanıyorum, dibe takılma problemi olmuyor hiç. ama uzun oltada babadan gördüğümüzü kullandığım için gezer kurşuna ön yargı oluştu zamanla sanki canlı balığı iyi çalıştırmıyormuş gibi geliyor. seneye tekneyi indirebilirsem bir ihtimal, öyle de deneyeceğim, ama büyük ihtimalle önümüzdeki seneyi pas geçeceğim, tekneyi bulup zar zor kurtardım ama ne ev kaldı ne kumsal, şu sel felaketinde...
Vedat Abi, dediğin sistemde hiç olta hazırlamadım, ancak bu iş için biçilmiş kaftan 1-2 aparat görmüştüm, mandal yayı gibi bir sisteme takılan normal kurşunlar aynı teleferik gibi kayıyor misinayı zedelemeden, şimdi malzemenin adını unuttum ama sen kesin biliyorsundur...
yanlız 2. resimdeli misinanın rengi koyu yeşil fakat birkaç kişi kullanmış bu markayı ve çok kaliteli ve radımanı yüksek bir misina olduğunu sölediler Ali abi senin bahsettiğin iğneler bu olmalı 9142PS 1/0 olanı bence yeterli. Daha öncede bu markayı kullanmıştım. Adı pek duyulmamış olabilir. ama çok kritik zamanlarda kendisini ispatlamış bir misina. Lüfer için azda olsa hazırlık yaptık ama 2. resimdeki koyu yeşil renkteki misina kafamda biraz soru işareti bıraktı açıkçası..