Lüfer kanal'dan kıyılıyor mu?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında timur1453 tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Şimdi ben de gırgırcıyım.

Sen burada istediğin kadar feryat et diyorum ya, sen balığı spor-zevk veya bir ögğün lezzet amacı ile yapıyorsun ben ise çoluğumu çocuğumu okutmak, tayfamın ekmeğin vermek, 70 milyona balık yetiştirmek amacı ile yapıyorum. Ben limitlere bakamam, lüferinde çinekop'unda, eğer bilmem şu kadar harcayıp, teken almışım, sonar almışım, ağları yaptırmışım, bir sürü masraf etmişim, zaten senenin yarısı da av yasak, altımdaki çinekopu da kusura bakma 20cm yok boyu diye bırakamam..

İşte tüm olay bu. Maalesef.

2. ozancem

ozancem ozan cem

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    lüfer
    sayın SKOYLU balığa yaklaşım hakkındaki psikolojik çözümlemeniz çok harika ve doğru ilk kez size katıldım, tebrik ederim...saygılar...

3. Serji

Serji Serkan

konuyu biraz değiştirelim..yarın cumartesi tatil.akşamdan ava gidecek arkadaşlar varmı?şöyle kabataş veya karaköye gitmek isteyen arkadaşlar burdan yazabilirlermi hem can sıkıntısı olmaz hem tanışmış sohbet muhabbet etmiş oluruz hemde güzel bir av gecesi geçiririz..ne dersiniz varmı gidecek olan arkadaşlar?:thumb: :thumb:

4. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35

Hep senin yüzünden :)

5. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:

Hocam mesele doğru.

Fakat, kıyı balıkcılığı ile gırgırı ilişkilendirmen yada aynı teoriler başlığı altında toplaman ne kadar uygun? Ben sana diyorum ki, ben balığa gitmem bir sezon bu fedakarlığı yaparım hiç sorun değil. Ama o adam vazgeçmez.

Yani onlar için ayrı çözümler bizim için ayrı çözümler üretilmeli.

Bu sorunu hem kıyı balıkcılığını hemde tekne-gırgır gibi yapılan balıkcılığı bir konu başlığı altında toplamak bana pek doğru bir process gibi gelmiyor. Bak ne güzel söylüyorsun onlarında kendilerince haklı nedenleri var. Ama bu konuyu bence devlet ve teşvik ortaklıkları çözebilir diye düşünüyorum.

6. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    volkanım ne alaka yaw heh :D
    ben ne yaptım baba yaw haydı balıga dedım :)
    HAYDİ BALIGA...

7. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:

Şaka yapıyorum Timur Hocam, :)

8. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    estahfurullah ..!
    bu arada kımseden rapor yok yaw yazan eden :(
    herkes gözlemciligemi giriyor ne ?
    biz oldumu yazıyoruz valla ..
    benim gerci meram belli gidecegim birazdan yazan olsada olmasada ..;)

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Serdar abi gerçeklere gelmişsin nihayet. Gırgırcı aynen böyle düşünüyor işte, düşünmeye de devam edecektir. Çünkü onun mesleği bu, biz de kendi mesleklerimizde cebimize nasıl en çok para girer onu düşünmüyor muyuz? Haydi kıyı balıkçısının mantalitesini değiştirdin ama profosyonel adamınkini değiştiremezsin. Onun için yapılacak tek bir şey vardır. Kanun-denetim-ceza mekanizmasını doğru kullanmak.

10. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    Timur abi Yeni gördüm eline sağlık sağlıcakla kal.

11. obsession

obsession Selçuk

Çinekopun 5 tl olduğu bugün o gırgırcılar balık hal'lerine kasasını kaç paraya veriyor sizce ? Tamam çoluğunu cocugunu okutmak için tabiki işi neyse onu yapacak ama bunada gözü dönmüşlük, katliamcılık derler. 10 Cm olan balığın kasasını 200 TL'den vereceğine 2 günde bir av yap Kasasını 500 TL'den ver hem kazanmaya devam et hemde balıkların biraz büyümesine izin ver. Bak ozaman lüferin tanesi mi 30 oluyo kilosu mu ? Bugün yaşadığımız bu durumun katliamdan başka adı yoktur.

12. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    O balıklar balık haline gelmiyor, çoğunlukla şuradan buradan kamyonetlere yüklenip piyasaya sürülüyor.

Bir yönden de maliyeyi ilgilendiren bir iş yapılıyor.

13. deePblue

deePblue na

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde denize açılan balıkçıların yüzünü palamut güldürdü.

Balıkçılar, Çanakkale Boğazı'nda yakaladıkları yüzlerce palamudu satmak için Eceabat'a getirdi. Vatandaşlar, Bekir Baba Balıkçılığa gelen kasalar dolusu palamutları almak için yoğun ilgi gösterdi. Belediye hoparlöründen de her gün palamudun tanesinin, 7,5 TL'den satıldığına dair anons yapılıyor.

Vatandaşların bir kısmı palamudu günlük tüketmek için satın alırken, bazıları da ''lakerda'' yapmak için 10-15 adet birden alıyor.

Öte yandan, Eceabat'ta ki tezgahlarda 4-5 taneyi geçmeyen lüferin kilosu ise 60 TL'den satılıyor. Vatandaşların çok pahalı olduğu için yanına yaklaşamadığı lüferi, balıkçılarda denizde bulmakta zorlanıyor.

Balıkçı Metin Karadağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lüfer sezonunu, ''ölü sezon'' olarak değerlendirdi.

Lüferde sezonun çok kötü olduğunu belirten Karadağlı, ''Çinekop kırıldığı sürece lüfer balığını ne ağlarda, ne de tezgahlarda göremeyeceğiz. Bu yıl tekne ile 100 adet lüfer tutabildik. Önümüzdeki yıl 10 tane tutarız herhalde'' dedi.

S.S Eceabat Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Veysel Kırmızı da çinekop yasaklarının her alanda uygulanması gerektiğini ifade ederek, lüferin neslinin tükenmemesi için tek çarenin bu olduğunu söyledi.

Yasakların sözde olmaması gerektiğinin altını çizen Kırmızı, ''Balıkçı çinekopu tutuyorsa, kabzımal da balıkçıdan alıyorsa, vatandaş tüketiyorsa, yapacak bir şey yok. Yasakların her alanda uygulanması gerekir''diye konuştu.

14. vinchenzo

vinchenzo Gürkan

Dostum 70 Milyon balıksızda yaşar ama senin bu yaklaşımınla,,
    SEN BUGÜN YAŞAR, YARIN AÇ KALIRSIN AÇÇÇ..!!
    Fazla değil,,
    Bundan bikaç yıl sonra merak etme senin geçimini sağladığın evlatlarında bu balıkları bulamayınca,,
    Sizin gibilere dolayısıylada sana küfredecek...
    Bunuda yaz bi kenara...!
    Bayramınızı en içten dileklerim kutlarım..
    Kimse kusura bakmasın..

15. obsession

obsession Selçuk

Cümleyi genele yayalım o halde ; Hergün yükleme yapılmasa, hergün kasası 200 liradan çinekop satılmasa...

16. Serji

Serji Serkan

Sen olayı herlade yanlış anladın ( konuya biraz uzak kaldığın için ):D Serdar abi sadece örnek verdi gerçekten gırgırcı değil.:thumb: şayet olsa bu forumda onu barındırmaz kimse.Yani gırgırcıların düşüncesi bu şekilde..adamların umrunda değil limit filan dinlemiyolar.10 cmde olsa alıyolar balığı..

17. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    evet dostum ortada yanlış anlaşılma var dikkat et :D

18. tkorkunckaya

tkorkunckaya tkorkunckaya

Siz farkında değilsiniz ama sportif olta balıkçılığı yapıyorsunuz. 4-5 saatte yakaladığınız bir lüfer için onca zaman/emek/para harcıyorsanız sonuçta bu zevk için yapılan birşeydir. Doğru mu? Değil derseniz herhangi bir adamın saat ücretine ben size daha fazla balığı satın alma garantisi verebilirim :)

Dolayısı ile dönelim sportif olta balıkçılığına ve zevk olayına: Sizin şahsınızda ve yazdıklarınıza istinaden konusuyorum ama siz bunu genelleyebilirsiniz. Kıyıdaki insanların çoğunun durumu aynı. Bir balığı (yaprak, çinekop değil mesela 8 yaşında bir tuna balığını (yaklaşık 100-120 cm arası olur) hayatında yakalamamış, sırtı kara nın ne olduğunu hiç görmemiş, fener balığının kaç milyon yılda evrimleştiğini veya evriminin kaç milyon yıl önce durduğunu bilmeyen bir insandan o gün tuttuğu ihtiyacı fazlası 4. Lüferini bırakmasını istersen alacağın tepki yukarıdaki olur.

4-5 saatlik mesai, harcanan emek, altyapı için harcanan para, yediğin soğuk. "Ben bunu yemek amacı ile yapıyorum" dediğin zaman ben de derim ki, uzun vadede aç kalırsın, rastgele.

Emirgan bol miktarda kraça vardı. Balık o kadar sayıf ve güçsüz ki sıtkı sıyrılmış olarak geliyor.
    Kıyıdan tutulan çinekoplar ancak defne yaprağı boyutunda, ama kendilerine çinekop deniyor. Yani özetle: Koyunun olmadığı yerde keçi abdurrahman çelebi.

Son düzenleme: 4 Kasım 2011
  19. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    abicim ortada yanlış anlama falan yok gırgırcıların mantalitesi bu zaten denizlerde nevar ne yok silip süpürelim balık bitecekmiş bitmeyecekmiş umurlarında degil balıkhaneye getiremedikleri yaprakları karaburun civarlarında kasalarla satıyorlar ama amatör balıkçı 1 tane balık fazla tutunca kıyamet kopuyor valla onlara söylenecek birşey yok avrupa birligi balıkçı gırgırlarının 2 katından fazla oldugunu zaten beyan etmişler.denizlerde canlı yaşamı bitme noktasına geliyor adam diyorki ticaret tayfa böyle giderse 2 sene sonra o gırgırları satacak kimse bulamayacaklar daha fazla söyleyecek bişey bulamıyorum..

20. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Arkadaşlar, ortada gerçekten bir yanlış anlaşılma var.Serdar Köylü orada ironi yapıyor.Yani gırgırcının mantığı bu diyor, kaldı ki kendisi bunlara karşı mücadele veren bir arkadaşımız.Herhalde mesajları görünce gerekli açıklamayı kendisi yapar.