Lüfer Takimi Için Misina Yardim

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında acemi01 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sevgili Serkan, bahsettiğim takımlar, tarafımdan ve arkadaşlar tarafından defaten denenmiş takımlardır. Genelde daha iyi netice verir. Velakin, bu neticeyi verebilmesi için, yemin vs. düzgün takılması gerekir, yemleri nasıl takmıştın?

Şöyle örnek vereyim, teknede sağımda ve solumda iki - üç kişi, akşama kadar sıfır vuruş alırken, ben makul arayla sarıkanat alıyordum, onlara birer tane bu takımlardan verip kullanmaya başladıktan sonra, patır kütür sarıkanat almaya başladılar...

Diğer yandan, bu takımlar için kullanılacak mantarlarda farklı. Ha, sen normal mantar kullanacaksan, onun takımı daha farklı. Vakit olmuyor ki, onları da izah edeyim, fırsat oldukça bakacağız artık...

Ama yemi nasıl taktığını izah edebilirsen, kabaca da olsa, sanırım bir şey söylemek mümkün olur..

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Buradaki sorun, yemi o kalın misinanın kasıyor olması.. Bunu da bana söyleyen, Mahir ustamızdır (Reis).. Yemi kasınca lüferin nazlı davrandığını söylediği için, bu tip bir şey geliştirmek gerekti..

Kullanılan teller, rezistans teli denen, Krom nikel katkılı çelik tellerdir. 0.20 kalınlıkta olan, 6 - 7 kg çekebilir. Yaptığım takımları, muhakkak test ederim, kaç kilo çekiyor diyerek, bu takımda (video görülen) 5 kg'yu çekebiliyor, daha yüklenince iğne kırılıyor :( Ama tele bir şey olmuyor, onu kaale alma..

Bir ara sana bir takım vereyim. Bir tarafa canlı zargana/yaprak zargana tak, bildiğin gibi, diğer tarafa bu takımla yaprak zargana tak. Bu şekilde biraz denersen, etkinliğini görebiliriz sanıyorum, daha somut olarak.. Klasik takımdan iyimi, kötümü, canlı yeme göre nasıl?

Ben daha çok kıyıdan avlanıyorum, teknem yok. Bu yüzden canlı yem imkanı yok.. Atmayı bırak, nerden bulacaksın? Zor iş :( Eğer yeterince deneyip, sorunları aktarabilirsen, belki, canlı yem derdi olmadan lüfer tutacak bir şey yaparız beraberce..

3. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    yanlız ben kıyıdan atıyorum oltamı serdar abi genelde istavrit fleto kullanıyorum ve çinekop takımlarımı hep üç iğneli yapıyorum bence tel suda parladığı için balığı ürkütüyor tabiki senin telli takımdan esinlenerek daha yumuşak ve sağlam çelik tel buldum misinayla bağlar gibi bağladım iğnelere aynı misinalı takım gibi oldu birde teli çakmakla biraz karartınca telde hiç belli olmuyor inşallah balık boğaza giriş yaptığında deniycem

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Serdar bu işleri bizim bilmediğimizi yapmadığımızımı zannedıyorsun. çelik teli hiç bağlamadan takıma zaptedende biziz. kıstırma ile. ama burada sorun şu çellik tel 2-3 denemden sonra maalesef deforme oluyor. ve biçimsiz bir hal alıyor. sonuç çelik telide bu avlarda kullanmamalıyız. Bana takım verme. benım takım arkadaşlarım biliyorlar neler yaptığımızı. ve gelen arkadaşlarda buyursun gelsin. senıde davet ettım ama davetımıze uyup gelmedın başka sefere diyelım ve devam edelim.

Yaprak zargana. biz bir zarganada 8 yem çıkarıp onunla 8 balık almaya çalışan adamlarız. hiç düşünüyormusun bu adamlar nasıl bir takım kullanıyorlarda bu işleri yapabılıyorlar dıye. acaba bu kadar kibar ne takım yapıyorlar nasıl oluyor diye hiç sormuyormusun?

Geçen sene lüfer yokken bu adamlar bu balığı nasıl tuttular ne yaptılar. ne geliştirdiler. hiçmi merakını cezbetmıyor?

Biz iki iğnenin arasına operasyon yapacak. damağını tekrar düzeltecek. iğneyi ısıtıp açılmasını sağlayacak. 3 lü 11 numara iğnenın çıkacak bi ucunu çıkartıp kalanını ısıtarak işlem yapacak. ve çıkardığıımız iğneyi tekrar lehim yapacak kadar ilgiliyiz bu işle ve tel,misina vs kullanmadan takımlarla bu balıkları yakalayan insanlarız.

Dedelerimiz balıkçı diye eski eski diye diye bizleri çok cahil zannediyorsun galiba. ama

Dun iğne ismi verdim Channele Fransız baktınmı bu iğnenın modeline nasıl bişeydır diye. Black olanı. ya bu adam bunu buraya neden yazmış bunla ne yapılabılır dedınmı yok.

bana takım verme. bana bu takımlarının nasıl işlediklerini test et ve sonuçlarını oltanın ucunda balık olacak şekilde raporla o zaman bizde bizim de bilmediğimiz bir yol yöntem uygulama varmış diyelim. ve bizde geliştirelim ne yapacaksak. ama takımların daha denenmemiş. uygulanırlığı yok kullanılmamış. 5 KG çeker dıyorsun. 5 kg ın suda gelişini biliyormusun.

gerçi basınç hesaplarını yaparsın. F=P.A. diyerek Kuvveti de hesaplarsın ama anlamak istemıyorsun ve sürekli olarak arkadaşlar yanlış bilgilerle donanıyor.

Burda teknik nasihatlardan öte bize balık tutmayı anlat, nasıl tuttun nasıl yaptın hangi takımı geliştirerek yakaladın bunları yer zaman tarıh takım misina bunlar lazım bana. görelim ve gördülerimize inanalım.

Şu an takımlar faraziyeler üzerine kurulu sende biraz anla artık.

Sevgiler.

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Serkan tel ısıtılınca çekeri düşer. ve kendınden kayıp verir ilk tasmada gider balık,
    sen bildiğinden şaşma.....

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    En son benım aklıma bu konu ile ilgili olarak gitar teli gelmişti geçen sene.
    ama olmuyorrrrr....olmuyor.....

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Birde piano telini dene:) ne olmuyor,tel kasiyormu,yoksa cekerimi az oluyor,yada tuzlusuda paslaniyormu.
    Ha bu arada ben hala bekliyorum senin su lüferde kulanmis oldugun takimi...

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Valla piyano telini hiç görmedim bilmiyorum ancak gitar teli arkası ile beraber denendi maalesef donduremedık. sıkıştıramadık. olmadı.

Üstad soz verdık asıcaz bir balık girsinde tekneye. bugunde saat 5 ten beri denızdeydım yenı geldım daha. maalesef. 2 balık geldi. onlarıda tasmalayamadım. yemler eskiydi. bitik zargana. ama rapala kaşık denendı yinede bitik zarganaya vurdu balık. alamadık kısmet değilmiş.bugunun yarınıda var dıyerek geri donduk. Akşama 3-5 tane canlı zargana bulmak farz oldu.(Serdar dualarını esirgeme sakın hala balık alamadık bak.)

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Kaynak icin kulanilan VA teli var cok iyi derece bu isler icin kulanilacak teldir,ayrica tel sert olursa biraz isitarak telin yumusamasini sagliyabilirsin,aslinda cok güzel celik tellerde var ama Türkiyede bulunurmu bilmem,ben bir baska yazida size Hard Mono diyede bir misina önermistim,hic kulanma firsatiniz oldumu bilmiyorum ama denizdeki yirticilar icin kulanilan bir misina...

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    hard mono D.A.M 'ın misinası değilmi bu misinanın 0,80 ini görebildim daha incesini 0,30 -35 göremedim.

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    DAMYL 0,80 el oltası olarak kullanıyorum ben zaten ustadım. gayet güzel sıkıntısız çalışıyor.

çelik tel işi bize uygun değil üstadım yem hareketli olmalı biraz o yüzden misinaya devam....

12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    D.A.M markasinin varmi bilmiyorum,benim kulanmis oldugum bu...

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İşte bizde bunu yaptık, sana onu söylüyoruz..

Mesela, o çelik tellerin deforme olduğunu henüz hiç görmedim. Evet, lüfer vuruyor, tel zig zag olarak çıkıyor sudan.. Düzeltiyorsun basitçe ve olup bitiyor. Bence sen "çelik tel" leri karıştırdın gibime geliyor..

Senin yaptığın, denediğin telleri sen nasıl bağladın, ne yaptın?

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bende çoğu zaman kıyıdan avlanıyorum.. Zamanım az ve lüferin tekneyle tepesine binip bol bol tutacak durumum yok. Bu eksiği gidermek üzere, 3-4 yıldır takım geliştirmekle uğraşıyorum. Ve vardığım nihai sonuç, tarif ettiğim şekilde çelik telle hazırlanmış olan takımlar. Bu tür takımlarla tekneden de gayet iyi neticeler aldığım için bunları bilhassa tavsiye ediyorum..

Ama iş takım ile bitmiyor. Balık senin takımını iplemez. Umrunda olmaz, istersen 24 ayar altından yapıp birde safir ve yakutla süsle, hiç umursamaz. Onun derdi yemle.

Bu noktada tüm espri şu. Yem suda ne kadar serbest kalıp, düzgün salınıyorsa, o kadar cezbedici oluyor. İşte bu takımlar bunu sağlıyor ama öyle sihirli değnek dokundurmuş gibi değil. Bu takım yemleri daha serbest, daha iyi salınabilir ve bir puluna bile zarar vermeyecek kadar az oynayarak takmanızı sağlıyor. Tamam bir kaç pulu gidiyor ama, sonuçta yem çok daha az hasar görüyor.

Bu, yemin takılışı, kesilişi vs. hepsi bu tür takımla birlikte değişiyor demek. Buna dikkat edersen, farkı gözünle görürsün..

15. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

bunun yerine çok minik bir fırdöndü alınsa ve bu delikli iğnelerle birleştirecek anahtar halkasından küçük bir çemberle birleştirebilse, nasıl olurdu

fırdöndü

halka

circle hook

Son düzenleme: 5 Ağustos 2009
  16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu benim ilk denediğim şeylerdendi. Zahmetli olmaktan ziyade bir sakıncası var. Fırdöndü fazla ağır. Ağır olduğu için, aşağıya sarkmak istiyor ve yemi bombe yaptırıp salınmasını bozuyor. Eğer sağlam akıntı varsa, bu pek sorun teşkil etmez ama, bilhassa yemi iyice diplerseniz, o zaman bir sorun oluyor.

17. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

yalnız çok ince ve uzun fırdöndüler de var. Onlar da acaba böyle bir şey denense
    yukarıdaki fırdöndü gibi değil de daha inceleri var mesela
    yada ikisini minik bir çember halka ile birleştirilse

Son düzenleme: 5 Ağustos 2009
  18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sevgili serdar hoşgeldın limandan daha yenı geldm ve epey hareketli bir akşam ustu oldu. Tarkanımda mısafır oldu. şimdi sana ne dıyeyım başlayalım bakalım....

Çelik tel in bağlama şekli nedir ?
    çelık telı 2 kargaburnuyla dondure dondure canını ve çekerini alacak kadar üzmekmidir?

hangi çelık teli basitçe düzeltiyorsun anlayamadım. Dalgamı bu ciddimi. yada soru? Hiç lüferin dişlediği bi çelık teli düzelttinmi?

Sana dün gece bir suru şey anlatmaya çalıştım arasından alabildiğin sadece bu kadarlık metinmidir. Çelşik tel konusunda onu anlayamadım.

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:

Cevap veriyorum: Sen bir 0,20 çelık tel üzerinde duran yem ile bir misina üzerinde duran yemleri kıyasladınmı Madem takım geliştiriyorsun. Önce olayın ar-ge kısmından zıyade düşünmek lazım. olayın ana fikrini.

O zaman çelık teldemı yem daha rahat hareket eder yoksa misinadamı daha rahat salınım yapar?

24 ayar altını bılmem ama Kuyum tezgahında dökülmüş kaşıklarımız mevcut
    balık işte ubuna dikkat ediyor etmese biz ne dıye uğraşalım.

Bir kaşık 2 Numara ile hiç bir 2 nmara kambur kaşığı yanyana koyup yüzmelerini denedınmı? nasıl yüzüyor bunlar dıye. bak önce ddıklerımı düşün sonra uygulama yap takım geliştir....

Sevgi ile kal.

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sevgili bünyamin takımı kibar yapmak adına halka eklersek daha hantallaştırmış oluruz. Onu yaparken o minik fırdondunun 3/0-4/0 fırdondunun içine tek iğneyi bağlamak en önemlis. bia yaptık geliştirdik çok uğraştık ama sonuç mükemmel.

Fırdondu ağır olmaz. asla araya bağlanaak misinadan bile daha hafif kalır.ve takım çok kullanışlı olur..
    Ayrıca şu allta gosterılen circle hook biz turnuvaya gitmiyoruz balık tutacağız. bu kadar saltanata gerek yok. bu iğnenın kıvrık damağı balığın yanaklarına nasıl girecek??????

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.