Lüfer takımları için, çelik tel alternatifleri.

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında skoylu tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    :)

Marmara'daki lüferleri görsen... Hele yazın çıkanları...

2. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Üstat bilgiler için çok teşekkür ederim..

Özel mesajda sorduğumdan daha fazlasını cevap olarak aldım:) Resmen makale yazmışsınız..

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Benmi görmüyorum acaba o lüferleri ne lüferi o kadar işin arasında yazmıyım diyorum hay allahım ya

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aliço, sen onları göremezsin. Eminim burnunun dibinden geçip karadenize giden şunlarıda görmemişsindir:

Sorun bakmayı bilmemek sorunu. Tedavisi var ama, önce tedavi olmayı istemek gerekiyor iki gözüm üstadım..

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    nerde bu balık afganistandamı tutuldu..

6. 29519

29519

Yok o balık Marmara Ereğlisin de kıyıdan spinle tutulmuş en azından hikayesi öyleymiş okuduydum.

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Aman uluç sende yani.

Benim oltama gelmeyen balıktan anlamam ben fazla. nerde ikincisi üçüncüsü yoksa olmayanada balık var demem.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Önce tedavi olmayı istemen gerekiyor aziz dostum. Ondan sonrası kolay, kolayca görürsün bunları.

Ferhat o resimdekini tutarken ben yanında yoktum elbette. O yüzden şurası veya burası diyemem. Ama istanbul civarı olduğunu biliyorum.

Zaten bunların sürüsünü ağcılar çevirdi. Ağı yırtıp kaçamayanlar tezgahlara düştü sonra:

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2011/09/05/30-yil-sonra-orataya-ciktilar

Bunlar burnunun dibinnden geçip gidiyor Alico, senin haberin yok. Elin oğlu taaa bilmem nerden geliyor, kıyıya dikilip bir tanesini tutup gidiyor (Yakalayan arkadaş Ferhat, ABD'de oturuyor).

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sevgili Aliço, oltana gelmediği için balığın dilinden anlamıyor değilsin. Balığın dilinden anlamadığın için oltana gelmiyor. Nüansı olsun anladın umarım iki gözüm...

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Tanımam, bilmem oltamda görmediğim ve devamı olmayan balığada var demem Benım haberim olmadan boğazdan vanos geçmez. bunuda herkes bilir....

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    :)

Bak bunlar geçmiş işte bir şekilde. Senin de haberin olmamış :)

Bunların devamı var. Özellikle de Marmara'da. Sanırım gayet açık ve net söylüyorum, anlaşılmayacak bir tarafı var mı:

Bu ve bunun gibi lüferler marmara'da mevcut. Hemde 3-4 yıldır mutat olarak mevcut.

Ben söyleyeceğimi söylüyorum işte. Bundan ötesi size kalmış. Bu basit cümleyi anlayan, gider balığını tutar. Şimdi gidip birilerini ikna etmek için amuda kalkmaya hiç niyetim yok.

12. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Bunlar akan balık değil de boğazdan çıktıktan sonra yatak yapıp semirmiş balıklar olabilir mi?

13. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    CEVAP VERİYORUM:

3 sayfa takip edilip bakılabilir ilgili link aşağıdadır:D

Konularım ile başlayan mavimsi Lacivertimsi yere basınız

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bunların yuvası marmara zaten. Ben çeşitli mecralarda defaten söyledim, rapor ettim. böyle koca kofanalar var ortalıkta, özellikle yazın tutuluyor dedim. Ama elbette kimsede inanmadı, hafzalası almadı, öyle gitti.

3-4 yıl önce tuttuklarımız bu kadar değildi. Ama o boylarını düşünüp, geçen zamanıda düşününce, bu kadar olmaları lazım diye tahmin ediyorum. Bunlar karadenizin balığı değil aslen. Mekanları marmara.

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Alico, senin cevabın orda, sırtıkara ise şurda.

Buradaki tartışma ise, marmara'da teli kesecek gib lüfer olup olmadığı. Bundan ötesi laf maalesef, hangimiz edersek edelim. Marmara'da böyle balıklar var ve tutan tutuyor işte. Daha nesini tartışacağız ki?

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Bende daha irisi var oltamda resimli.

Olsa ne olur bu balıktan 1 tanesi 2 tanesi 3 tanesi olsa ne olur balık varmı demek oluyor bu kaçak yatak balığı budur.

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    :) :p

İki gözüm Aliço, ah, aaah..

Bir gün Eskihisar'da köpekbalığı tutuyoruz. Birini tuttuk, birisi istedi, verdik, sırtlandı gitti.

Sonra bir arkadaş daha geldi. O ara bir tane daha tuttuk, bunu da bana ver dedi. Tamam dedim. Ama hava sıcak, o gidene kadar kokacak balık. Dedim ki, şuralardan bir kablo filan bul (orası IDO'nun hurdalığı gibiydi, dalgada getirir her bir şeyi, öyle şey boldur ortalıkta) aha şu teker bağlayalım, denizde kalsında ölmesin.

Neyse bağladık biz köpekbalığını lastiğe. O orada yüzüyor kendince. Tekrar attık bekliyoruz. O ara 3-5 genç geldi yanımıza. Dediler "Burada köpekbalığı tutuluyormuş, sahi midir?"

Dedim: "Evet, tutuyoruz işte..."
    Gençler: "Yok valla billa inanmam..."
    Ben: "La havle, yalan borcumuz mu var sana, aha bak birini bağladık şu tekere, git bak"
    Genç: Yok valla inanmam, kandırıyondur sen beni...

Kalksammı, oturduğum yerden mi yapsam diye düşünürken gençlerden biri taştan indi. Lastiğin arkasına baktı. "Anaaa, valla köpekbalığ koccaman, abovvv, sahiymiş len..."

Kıssadan hisse, ne yapalım seni inandırmak için aliço? Tuttuğumuz balığı her zaman tekere bağlayıp sizi mi çağıralım? Bu balığı tutana da bir sürü şey saydılar. Yok fotomontaj, yok aslı falan filan.

İşte söylüyoruz, var bunlardan, biz tuttuk, görüyoruz, biliyoruz. Size yalan borcumuz mu var? Neden seni inadırmak için bir sürü takla atmamız gerekiyor? Balık orda işte, itimat edersen, kocaman bir kofanan olur, karlı çıkarsın. Etmezsen de, paşa gönlün sağolsun iki gözüm.

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Serdar "AliCo" bir markadır....denizlerde.....(Çok işim var yazamıyorum aslında)

19. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?

Serdar abi Kaçarken Arkasından mı kovalıyorsunuz ? yani Üzerinde '' Ben boğazdan kaçtım '' mı yazıyor balığın ? Bizim bilmediğimiz 1 kriteri flanmı war ?... Onun gibi sırtıkara marmarada zaten mevcut. Yani yem bulan öncü gruplardan olabilirler. Yaylım zamanı bolca yem buldukları için balık içerde genelde yatar . ÖRNEĞİN 2009 senesinde Bursa/Gemlik körfezinde haddinden fazla palamut curum yapmıştı. ve onun gibi Göçmen 1 balık GEMPORT LİMANIN İSKELELERİNİN altına yatıp yemlenmeye devam etmişlerdi. Yani balık körfezde kalıp TORİK,peçuta Oldu. Daha sonra bu konudatrofemi yakaladım bu vesile ile. BENCE BU BALIK içerde yatak yapan lüferlerden biri. ÇOK ÇOK nadir boğazda geçiş sırasında avlanabilirler. Ben boğazı geçtiğine de inanmıyorum. Öyle Tekneler bekliyuorki Girişte Çamuka olsa o ağlardan kurtulamaz. Anında afiş ederLer Haberimizde olur.

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İyi de sende daha farkli bir şey demedin ki?

Ben marmarada aha böyle baliklar var dedim zaten. Ağla vs. Karadenizde de yakalandilar. Boğazda da zipkincilara denk gelirler ara sira.

Lufer tatli suyu sever. Karadenize cikmamalarini düşünmek zor bu yüzden. Ki marmarada yakalaniyor, karadeniz de de, boğazdada...