Lüfer Tutmayınca Kızmıyorlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Gürel. Alınma yav :D :p güzel balıktır Çipura. Makinayla çekerken bile gücünü hissettirdi kerata. :p Penn Fierce 4000'le çekiyorum, bazı yerlerde, makina durdu, kamışla kaldırıp boşluğu sardım bazen. :) Jigging keyfi yaşattı valla. 15 tane 300 gr'lık yakalayacağıma 3 tane 1 kiloluk yakalamayı tercih ederim. Aksiyon süper. :thumb: Lüfer burda da kesmiş ama çipura iyi derecede. Tabi buraya göre iyi derece ;) Bazen gecede 10 - 15 parça alan oluyormuş ki bu bölgede bu denli çipura çıkmaz. Sizin orada coşması lazım :rolleyes: Hayırdır inşaallah, vardır mantıklı bir açıklaması, yol mu değiştirdiler ne olduysa artık. :D

Size de rastgelsin. Bak ben tek vuran 1 kiloluk çipurayı çıkardım. Senden de bekliyorum aynı performansı. :p hihi

Bende kendimi levrek te görmek istiyorum artık. :) Sana da rastgelsin. :)

Buralarda çiftlik patlamadı, bunlar geçit çipuraları. Boyları da karışık. Geneli porsiyonluk ama 2,5 kiloluk balıklardan da bahsediliyor. Sanırım sizin o taraflarda da çıkmaları, su sıcaklıkları ve su temizlik seviyesiyle ilgili olabilir.
    Güzel haberler bunlar. Bu sene güzel ve klas boylar ve çeşitli balıklar yakaladım daha şimdiden. Denizlerimizde bir düzelme var gibi hissetiyorum.
    Umarım daha değişik türler daha geniş yayılım ve bolluk gösterirler.
    Niceleri size rastgelsin. :)

2. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Volkan tebrik ederim çipura harika anlatımın daha da harika.
    Devamını dilerim :)

Jeepler kaymaklar konusu ise enteresan gerçekten. Balıklar, sirküler şöyle dursun en ufak anlaşmazlıkta arkadaşım dediğin insana yaptığın ikramın, güzelliğin, iyiliğin vs. böyle pazara çıkarılması bana çok komik ve çocukça geliyor. mrsparkle

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sen ona buna laf atacağına raporunu aç kardeşim sanane jipinden kaymaklı kahvaltısından, jambonlu sandöviçlerinden neresi seni bağlıyor, okumadan bilmeden dostluktan şundan bundan edebiyatı yapıyorsun,
    Arkadaşın yanındaki adam sana derse dinamitçisi şusu busu sende dersin tabiiki biz balıkçı esnafı değiliz, sen bizim durumlarımızı bilen adamsın, bu iş biz zevk için yaparız, seni nerdne olursa karşılarız karşıladıkta aldıkta geldikte, demezmisin dersin içimizde bulundun sende bizi gördün bunun neresi ters demezmisin ne konuşuyorsun o zaman neyin derdindesin, SANA NE kardeşim sanane, bizim paçalarımızdan akmıyor, rezillik görmek istiyorsan bize değil herkes aynaya bakacak.
    Bizim kelamlarımızla, şunlarla bunlarla yazma ve uğraşma kendi işine bak sen....
    Sanane bizim yazdıklarımızdan çizdiklerimizden,Sen kimsinde bize ne atıflarda bulunup, paragraf aralarında geçiyorsun onu söylede onu bilelim...

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :thumb: Bende aynı duygulardayım Mehmet, dahasını söyleyecek söz yok. :)

Daha güzel avların olsun, beğendiğin için teşekkür ederim. :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tabiki banane, yazmasan bende yazmam. Çok tuttuğunu bilsem de yazmam. Satsan da yazmam. Çünkü bunlara yetkinliğin vardır, hakkındır. Ne yapacağın seni bağlar o aşamada. Ancak amatör balıkçılık formunda 3/1 tebliğe giren rapor paylaşırsan bu genele zarar verir. Biz biliyoruz da ya yeni başlayanlar. 5 ay sonra foruma girecek olanlar. Didik didik tüm mesajları okumayanlar. Bunun amatörce olduğunu sanacak olanlar vs.vs. Onlar ne olacak, nasıl zarar vereceğini hiç düşündün mü? Yahut düşünebiliyormusun?

Birde sen yazabiliyorsan herkes te yazabilir olacaktır. Burası amatör balıkçılık tebliğini esas alan bir forumsa o tür rapor yazamaman lazım. Yok yazabiliyorsan bunu yöneticiler belirtsinler biz başımızın çaresine bakalım. ;)

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Seni ilgilendirmeyen konulara işlere girme, daha doğrusu bilmediğin işlere girme sen , kendi işine bak,

insanlar sana diyormu sen devlet memurusun bu saatte hizmet etmek yerine mesai saatleri içinde burda ne işin var diye?

İşimize bakalım, biz ne yaptığımızı biliyoruz, akla, paraya, fikre ihtiyacımız yok çok şükür.

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Beni neden ilgilendirmesin. Belli bir prensiple avlanıp, amatör ruhun nasıl olduğunu, olabileceğini gösterir raporlar paylaşıyorum. İdealistçe yapıyorum bunu. Tebrik veya alkış almak istesem, yalnız balıkları koyar, başka dille rapor yazarım. Senin raporun amatör forumda, amatörlüğün dışında bir rapordu ve objektif davranmak gerektiğinden elbet gerekli tepkiyi alacaktı.

Hizmet etmediğimi nerden biliyorsun? :D
    Benim işim durağan, sürekli önümde kuyruk olan bir iş değil. Mahsup, iade işleri yapıyorum. Her zaman iş olmuyor ama olunca herkesin beceremediği ağır bir hesap işi oluyor. Sen merak etme, kimse bişey sormasa da ben sorumluluğumu bilirim. Önümde bekleyen evrak sayısı sıfır. Gelecek sorunlu işi bekliyorum şu an. ;) Bunlar seni bağlamaz elbet ama gene de bil.

Önümde kuyruk olmuş insanlar varken burada yazışmıyorum yani. Gönlün ferah olsun.

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:

O zaman açıp iç yönergeleri ve talimatları okuyup karşıma gelip bana tebliğden uygulamadan şundan bundan bahsedeceksin, vazife ve görev selahiyetinden sonra karşındaki insanların rezil balıkçılıklarından tebliğlere uymamalarından konuşacaksın.

Kısacası önce aynadan kendimize bakacağız, ön bahçemizi temizleyeceğiz.
    sonra insanlara müdahale edeceğiz.

sonra iş varsa çalışırım yoksa yazışırım muhabbetine gireceğiz.

Önce Hizmet..... Sonra konuşacağız dışarıdakilere, mesai saatleri bunu emreder Değilmi Volkancım......

Yani kısa not: her yer kirli ise temiz kalmak nasıl olur ona bakacağız.....

Boşver sen bizi kendi işimiz bakalım, herkes kendi işine baksın......

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Konu, benim memuriyetim mi? :rolleyes:

Anlamıyorsun sanırım. Yerleri mi süpüreyim? Benim kurum içindeki görev tanımım belli. İş bölümü değişir belki hiç internete giremem ama şu anki görev tanımım da önümde bekleyen evrak yok ne yapayım.
    Birde Türkiye'nin geneli 80 IQ'lu. Diyelim ben 135 IQ'luyum. Milletin 30 dakikada becerebildiği işi, ben 5 dakikada halledebiliyorum diyelim.

Her neyse, konu zaten benim memuriyetim değil. Kurum bilgisayarlardan görüyor kimin ne kadar çalıştığını.

Uzaklaşan araba gibi gittikçe küçülüyorsun.
    Konu da aynı fikirdeyim. 3/1'e giren avların bu forumda ve diğer amatör forumlarda paylaşılması abes ve kötü örnektir amatör için.

10. mertmete

mertmete Cüneyt

Balik Avi Raporlari

Arkadaslarin bu forumda birbirleri ile atismalari cok üzücü oluyor. Yeni üye oldum ve her raporu zevkle izliyorum.

Bu raporlarin devami ve izlenilmesi bu forumun devamliligi acisindan cok önemli. O yüzden hepimizin dikkatli olmasi en önemlisidir.

Fakat daha önemlisi balik neslinin ve cevrenin gelecegi acisindan her yasayan insanin üzerine düsen sorumlulugu yerine getirmesi.

Hem Volkan beyin hemde Aliconun raporlarini zevkle izliyorum. Bunlarin devamini diler sizi tebrik ederim.

Saygilar

11. mertmete

mertmete Cüneyt

Hatirlatma/28/10/14teki üyelik islemi uzun sürdü cok gec yayinlandi

Volkan Bey,

hem raporlariniz icin hemde avlariniz icin sizi tebrik ederim. Avciliginiz kadar edebi anlatimlariniz da övgüye layiklar. Avlarinizin bereketli olmasini dilerim.

Yazdiklariniz heyecan verici ve buraya üye olmami gerektirdi. Tesekkürler.

Foruma yeni üye oldum. Fakat uzun süredir takip ediyordum. Balik konusunda 1970 den beri musguliyetim var. Yani 40 seneden fazla bir süre tecrübemiz oldu. Buna ragmen burada bilmedigim bircok husus oldugunu ögrendim.

Av saham kuzey marmarada silivri civari. Bütün tecrübem bu bölgede. Ayrica deniz ile ilgili her konuda uzun bir deneyimimiz oldu. Hala sürmekte.

Bu forumdaki tüm arkadaslara selamlar, okumak ve yazismak üzere selamlar diyorum.

Saygilar

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Ne küçülmesi, Sen kanunsuz hareket ediyorsun. millete ahkam kesiyorsun,
    işine bak, sana kimse milletin hizmetinden çalıyorsun demiyor, sen bize 3/1 edebiyatı yapıyorsun, sonra kanun nizamdan bahsediyorsun, boşver bu işleri
    dediğim gibi önce sen kendi ön bahçeni temizle sonra bizlere konuş, bu sözlerle edebiyatla olmaz bu işler dediğim gibi çalış Volkan çalış Hizmet için çalış , kat edecek daha çok yol var ona buna laf yetiştireceğine,

Her yerde yazarım, çizerim kimseyi bağlamaz, burda yazmak istiyorum demiştim burda da yazmaya devam edeceğim. Karşındakiler Ufak lokma değil yutamazsın o yüzden sen İŞİNE BAK. bırak arabasını küçülmesini şusunu busunu;

aynaya baktın herhalde, o yüzden gördüklerin her zaman başkalarına yaptığın yorumlardan ibarettir. önce kendimize sonra tebliğlere bakacağız.

Konular içerisinde paragraf aralarında atmakla tutmakla olmuyor bu işler, bizim gibi net ve şeffaf ol ki herkes bilsin. neyin doğru yanlış olduğunu...

Rasgelsin...

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hoşgeldin Cüneyt abi, raporu beğendiğine sevindim, daha iyileri sana nasip olsun. Değil forum 2 kişinin olduğu her yerde tartışmalar olacaktır. Önemli olan bunların ne düzeyde olacağı, kırıcı ve yıpratıcı olmamasıdır.

Maalesef düzeyli tartışmalara çok nadir rastlayabiliyoruz :rolleyes:
    Sizlerin de kaliteli paylaşımlarını okuruz inşaallah.

Nice keyifli avlarınız olsun. :)

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Elle tutulcak bi tarafı olmayan raporunu bıraktın da kazanmak uğruna benim memuriyetime mi taktın? :p
    Kanunsuz iş yapıyor dediğin bilgisayar kurumun bilgisayarı, kurumun interneti. Bazı siteler engelli, bazıları ise serbest. Buna kurum karar veriyor. Kurum bana girebilirsin diyor, sen kanunsuz diyorsun. Kurum görüyor zaten nerelere girdiğimi. :D

Seni yutmak mı? Niye seni yutayım? :D Bugüne kadar güzel güzel yazışıyorduk değil mi? Bugüne kadar da memuriyetim hiç sorun olmamıştı senin açından. Nedense eleştirilerim sonrası aklına geldi. Sana bu forumda yazma diyen mi var? Böyle rapor zarar veriyor diyoruz, hala anlamadın aradaki farkı.
    Yorumu okuyanlara bırakıyorum. Daha da yazmayacam sana, duvara yazıyorum hissine kapıldım.

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Atlamışım Mehmet, kusura bakma. :eek: Beğenilerin için çok teşekkür ederim.
    Daha güzel avların olsun inşallah. :)

16. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abim öncelikle tebrikler, süper yakışıklı bir çupra almışsın (senin gibi yakışıklı diicem ama yalakalık olacak en iyisi demiim :) )

Affetmek falan kısmı için estağfurullah, lüfer palamut çıkmaması dileğin için ise olur mu hiç öyle şey demek isterim.

Senin bana lüfer ya da levrek yakalatmak için ne kadar uğraştığını iyi biliyorum abi, sonuçta sen de kendi kafana günler öncesinden av ayarlayıp yasini salla demiş değilsin (ki desen de olur hiç gücenmem sana) son anda ayarlanan ve alel acele çıkılan avlar olduğunu biliyorum abi için rahat olsun.

Kaldı ki çoğu zaman sen haber versen bile benim ev iş hanım çocuk özel hasta vs. durumlardan dolayı ben yan çizmek zorunda kalıyorum. Bu şartlarda da verimli bir av günü geçirebilmem tamamen tesadüf ve şansa kalıyor :)

Forum dinamikleri ile ilgili konuya gelince; zaten sosyal medya çıktı çıkalı forum benzeri sohbet ortamları kendiliğinden yok olmaya başladı, bazen uygunsuz avlar bazen uygunsuz tartışmalar, bazen açılan raporlara beklenen ilginin gelmemesi, bazen 3. şahısların gerekli ya da gereksiz gerginlik çıkarmaları vs. vs. vs. (herkes kendi penceresinden baktığı için ) insanlar forumu sadece göz atıp çıkmak için kullanmaya daha çok face gruplarına kaymaya başladılar. Belki de forum yönetimi de tıklanma sayısını azaltmamak için tebliğe aykırı av raporlarına müdahale etmiyordur diye düşünüyorum kendimce. Bakalım 1-2 yıl sonrası nasıl olacak, izleyip göreceğiz :) biz buradayız beklemedeyiz :D

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kardeşim, bana benzemesin de kime benzerse benzesin çipura. :laughing:

Valla, biliyorsun ki çok istedim bu avı yaşamanı. Durumu zaten biliyorsun.
    2. akın da gelecek muhtemelen. Bizler çok balık derdinde değiliz, 2-3 yakalayalım yeter. O heyecanı tadalım gerisi hikaye.

2. akında inşaallah denk getireceğiz beraberce. Bu hafta denk gelmemesi aslen iyi oldu, kötü bir av olacaktı senin için de.

Sizler ne yaptınız, gittiniz mi atçeke?
    Sana da rastgelsin en kısa zamanda.

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sanane kardeşim bizim raporumuzdan demedimmi ben sana hala ne diye konuşuyorsun,
    o konu altında yeteri kadar yorum yapıldı burda konu açarken sanamı kaldı bizim ile ilgili görüş beyan etmek, sen bizi eleştireceksen konu orada kendi konunun satır aralarında döşenmekle erkeklik olmuyor, o zaman konu altında yazıp çizecektin günler geçtikten sonra konu açıpta altında rezillikmiş şu yazıpta konuya sen prim tanımakmı istiyorsun benmi ,

Raporun elle tutulacak olup olmaması seni hiç ama hiç bağlamıyor, o konu altında yeteri kadar yorum var. ama yorum vari iyi yada kötü yazılmış yorumlar, kaçak dövüş yapıyorsun böyle olmaz,

Bize kanunsuz demeye getireceğine bende dedim ki, sen çokmu kanuni işler yapıyorsun da bize kanunsuz avcı diyorsun, bir şey bilmeden sorgulamadan,

bende sana ne diyorum, kendi işine bak diyorum, işine bak kardeşim sen, bizden sana ne sanamı kaldı sen işin varsa işine bak,

Bizim kazanacak birşeyimiz yok, senin demenle, el altından yazmanla şunla bunla birşey değişmiyor zaten, sen bize ne anlatıyorsun, Sen kendine bak bırak bizleri, yorum yapacaksan konu orda yorumlarını orda yapsaydın.

Bizim adımızı konunun altında geçirdiysen, benimde yazdıklarımın tamamı sanadır o yüzden hala diyorum, Sen işine bak kardeşim biz ne olması gerektiğini biliyoruz. akla, paraya, şöhrete vs vs ihtiyacımız yok bizim.

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Yok abi biz gitmedik, hava şartları da ev şartları da pek müsait değildi, önce güzelbahçe taraflarına bi kaç saatliğine sabah suyu yapalım dedik, sonra ondan da vaz geçtik. Ayın 15inde bi av planlıyoruz bakalım, seninle de haberleşiriz zaten abi.
    Aynen 2-3 balık fazlasıyla yeter abi, sıfırdan iyidir her zaman için. Lüfer avına gitmek şart değil abi, yemli tekne de olur (çupra isterim ama :D) kıyıdan at çek de olur, yapalım bir organizasyon

20. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Abi ben bir Gripper görüyorum hemide balığın ağzında hiç benim Gripperim olmadı genelde kepçeyle iş bitirdiğimden :D

Resimlerde bir şey daha dikkatimi çekti öyle baktım böyle baktım göremedim Yasin yok :rolleyes:

Abi ama vefalı arkadaş valla öyle dedim böyle dedim aramı açamazsın dedi :)

Birde balıklarda pişirme ve tüketme hakkında yorum yapmıyacağım bugüne kadar ne çupra tuttum nede pazardan alıp yedim o yüzden bir fikrim yok ver kedilere gitsin :laughing:

Abi her daim oltandan eksik olmasın daima rastgelsin