Lüfer Tutmayınca Kızmıyorlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Sana kanunsuz demiyorum, kaçak dövüşmüyorum, hatta hiç dövüşmüyorum.
    Senden gelecek prime ihtiyacım yok, bugüne kadar sen mi prim yaptırdın benim raporlara, yazma yeter, laf anlatmaktan gına geldi.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Yapalım bi organizasyon, en azından kıyıdan organize olabiliriz. Bu garanti olur. :thumb:

Kepçe mi kaldı Mert, gripperı olmayan avcıya avcı demem. :D
    Yasin'i bende göremedim. :rolleyes: :p
    Yasin de Özkan da birbirinden değerlidir benim gözümde.

Sana da güzel avlar dilerim. :)

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Laf anlatacaksan Ö.M yazabilirdin yok,
    Raporun altında yazabilirdin yok ,
    Bumudur yani ? bu kadarmıdır?
    günler sonra kendi rapor aralarında yerleştirmekmidir ?
    sağol ya çok sağol teşekkürler yazmadığın için ellerine sağlık, gerçekten çok iyi yapmışsın. biz sayende rezillik olarak nitelendirilecek avları yapıp veriyoruz,
    ne kadar da iyi anlamışsın herşeyi sağol gerçekten.....

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Raporu yazmışsın artık, neyine özel mesaj atayım Ali abi. Benim lafım sana değil, o raporu yayınlatan yönetime.

Raporun altına yorum yazdım, tıkadın ağzımı. Yakın olsak döveceksin, seninle konuşulmuyor ki, meramımı anlatamıyorum. Hala daha anlatamıyorum. Üzüldükçe üzülüyorum.
    Kendi raporumda yerleştirmiyorum, foruma tepki veriyorum. 3/2 tebliğe göre yazıyorum diyorum. Çünkü forumun bir tepkisi olmadı günlerdir. Dikkat çekiyorum.
    Ayrıca bağırsak enfeksiyonu geçirdim. 2 gün raporluydum. Cuma öğlen düzelir gibi oldum. Raporun eskide kaldı, hortlatmak olacaktı tercih etmedim ama bil ki gönlüm razı değil o raporuna.

Raporunu rezillik olarak tanımlamadım. Raporun ustalık ve beceri dolu, gayette nizamidir 3/1'e göre.

Rezillik diye tanımladığım; yardım ettiğin, beraber avlandığın bir insanı, seni eleştirmediği halde, çok kötü duruma soktun. Yaptığın iyilikleri kafasına vurdun, ben üzüldüm yeminle. Ama sen gene edebiyat yapıyorsun dersen, inan ki çok üzülürüm. Nolur, samimiyetimden şüphe duyma.

Ben kimseyi kırmak istemiyorum ancak objektif olmak ve adam kayırmamak ta istiyorum. Bazen yöntemlerim sakatlı, hatatlı olabilir ama kimseye karşı kötü bir niyetim yok.
    Gene de yaşın benden büyük, yasal da avlanıyorsun, abimsin.
    Ancak 3/1'e tabi raporlarını forumda yayınlamanı yanlış buluyor, açık kapı bırakacağını düşünüyorum.
    Hakkın geçtiyse, helal et, benden yana helal olsun.

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Hala okumamışsın, halada anlatmaya çalışıyorsun, Serdar dediğin adam bizle av yapan adam, yanlışa imza koymadığımızı bilen adam, ne kafasına vuracağız, sadece orada, bizim ticari iş yapmadığımızı zevk sefa için bu işi yaptığımızı çok iyi bildiğini ve amacımızın bu olmadığını çok iyi bildiği için, arkasından bize yazmıyordur diyorum ama halen bohçacısı vs kendi üstümüze alındığımızdan, sen bari anlat bu şekilde olmadığını bizim gırgır geçtiğimizi yoksa bizde ballar kaymaklar kahvaltılar yapmadık, oda ona latifeydi, o anlamış konuşmuyor sen üstüne alınıyorsun öylemi, hayır
    arkasından adam gelmiş o kadar samimiki açmış telefonu elinde bavullar var balık tutmaya geliyor ya, gel beni al diyor bizde Aret filan toplanıp adamı almaya gidiyoruz nereye dediyse, bunda ne var
    bilmediğinden işte bu sayfalarda bunlar maalesef böyle gözüküyor, ancak sen ve biz dediğimiz insanlar bu adamlar bunu neden demiştir, diye düşünecekleri yerde, zannediyorsunki biz kafasına vuruyoruz, ne alakası var, adam telefon açtı gel beni al dedi emir verdi. biz gocunmadık senmi gocunacaksın, Ballı kahvaltı o işin külliyen latifesi akşamda ben teknede yatarım burda kalırım sabah balığa gideriz dedi. ne varmış bunda volkan, biz arkadaşlarımızı yüceltiriz. Serdar Zekasıyla çözmüş birşey yazmamış sen hiç anlamamışsın,

rapora gelince Roy aslında noktayı koymuştu cümlelerinde ama yine kaçırmışsın, hatta hatta yönetimle olan muhabbette bu durum enine boyuna geçmişti, ilgilenmiyorsunuz bakmıyorsunuz dediğimde, 100 lüfer koysam herşey değişik olurdu demiştim. aslında muhattap olarak burda forum sakinleri değildi. 130 Iq Diyorsun ama detayı kafanda kaçırmışsın,

Anladığını sandığın aslında anlamadığın,

Serdara sor bakalım alınmışmıdır? biz arkadaşız senin dedğiğin o dostluklar yok bizde ne dersekte odur. konu İhtiyarlada onunlada herkesle konuşuldu tartışıldı,

Serdara yardım etmekmi? o bize yardım etsin, her konuda o yüzden işte tanımadığın için bu durumları kaçırıyorsun, ona yardım değil, önüne iş atmak lazım sadece, yoksa onunda hiçbirşeyle işi olmaz dediğim gibi,

Bir iş yapıyorsak nedeni var, nedensiz olmaz, sen bizi bu saate kadar tanımadıysan bu saatten sonra zor Volkan zor,

Bir sürü açıklama yapmak zorunda bırakıyorsun beni. olmuyor,
    Bilmeden olmuyor, olmuyor...

6. dr.zeki

dr.zeki zeky

Bir amatör balıkçının eline klavye bu kadar yakışır :) Çupra da tabii :)
    Tebrik ediyorum. Bir (ÇUPRA) koyup, üç almışsın.
    Ama Sen bu Serhat Abinin hakkını nasıl ödeyeceksin? Aramasa pijamayla zappinge devam edecektin. selamlar...

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Zeki, sağolasın. :)
    Aramasa sabah suyuna levreğe gidecektim. :p
    O benim hakkımı nasıl ödeyecek bakalım. :D
    Malzemeci Muzaffer muamelesi yapıyor bana. O var mı, bu var mı? :p

Daha güzel avların olsun. :)

8. timursen89422

timursen89422 timur

tebrikler volkan güzel rapor...
    geçenki lüferlerde güzelmiş ama bu çupra gerçek tebriği hak ediyor:)
    daha güzel performansları levrekte görmek dileğiyle rastgele:)

9. emrepasa

emrepasa emre

birde reklam veren ticariler hakkında şikayet konusu açıldığında,özelden müdahale ediliyor.avmarketinin büyük bir yanlışını şikeyet ediyim dedim,baktım avmarketinin sönüp-yanan reklam spotları altında özelden bi mesaj!hukuken biizm başımız derde giriyor vs :) o zamandan bu yana en az 10 tane firmalar hakkında şikayet konusu görmüşümdür!söylenecek pek bişey yok...yinede facebook a yenilmeden kalan 2-3 siteden birisi.bu sıcak ortamı korumaya öyle yada böyle vesile olan bi site.konu için ellerine sağlık.al yanaklı çupra hayalimdeki balıklardan.levrek sezonuda açılıyor sizin orada.daha ne olsun :) selamlar,rastgelsin.

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Volkan abimin konusunun içine birazcık edeyim mert hocam :)

Zamanın birinde bir delikanlının çok samimi bir arkadaşı varmış, gider gelir babasına anlatırmış, şöyle kral adamdır böyle iyi dosttur falan... Babası, nasıl bu kadar emin oluyorsun, başın dara düşünce de bu kadar destekçin olur mu samimiyetini devam ettirir mi bu arkadaşın, o kadar emin olma gibi telkinlerde bulunsa da oğlu arkadaşının samimiyetine gölge düşürmüyormuş.

Bir gün yine böyle bi muhabbet sırasında babası gel oğlum demiş, ahıra gidip kuzularından birini kesmiş ve torbaya koyup çocuğun sırtına vermiş, git arkadaşına de ki ben birini öldürdüm bana yardım et, bakalım ne diyecek...

Delikanlı sırtında çuvalla arkadaşının yanına gidip birini öldürdüğünü, kendisine yardımcı olmasını söylemiş, anında kapı duvar tabi :)

Babasına olayı anlatınca babası demiş ki, git şu adreste bir arkadaşım var selamımı söyle torbayı göster gerisine karışma. Delikanlı gitmiş babasının arkadaşına, kendini tanıtmış torbayı gösterince babasının arkadaşı hemen çocuğu alıp evin arka bahçesine götürmüş. Derince bir kuyu kazıp torbayı içine atmış, kuyuyu kapattıktan sonra da oraya hemen maydonoz dikmiş ve çocuğu geri yollamış.

Aradan biraz zaman geçtikten sonra baba oğlunu yanına çağırmış ve cesedi (!) ortadan kaldıran arkadaşının yanına gitmesini bir kaç gün boyunca her gördüğünde ona saygısızlık etmesini, sataşmasını ve hatta küfretmesini, sonra da sonuca bakmasını söylemiş.

Çocuk babasının dediğini misli ile babasının arkadaşına yapmış, artık küfürlere sataşmalara dayanamayan arkadaşı çocuğa " oğlum, git babana selam söyle sökmem o maydanozları sökmem" demiş :)

Bizim volkan abi ile gönül bağımız o kadar sağlam ki mert hocam, sen ne dersen de biz sökmeyiz o maydanozları :):):)

Volkan abi kusuruma bakma kendim konu açamıyorum bari seninkini katledeyim dedim :)

11. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Güzeldi :thumb:

Ama şakayla karışık ara bozucu gibi hissettim kendimi çok kötüyüm çok

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

:) ara bozucu seniiiii :D :D :D estağfurullah hocam olur mu öyle şey:)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Timur, beğendiysen ne mutlu bana. :)
    Bende çok sevindim bu çipuraya. 36 yaşındayım ilk kez bu boyut denk geldi. :D Daha güzel avların olsun, sizlerde durum nasıl?
    Mutlaka bulmuşsunuzdur levreği, bende başlayacam artık kısmetse. :)

Teşekkür ederim, sizlere de rastgelsin.

Çok güzel bir hikaye Yasin, kalemine sağlık. İlk kez duydum ve okurken keyif aldım.

14. yhy

yhy Yahya

Volkan, yine keyifle okudum, Çupra da Lip gripper in hakkını vermiş,tebrikler,devamı rastgelsin..

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Yahya abi, daha iyi avların olsun. :)

16. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Çok güzel çupra Volkan tebrik ederim..
    Ama biz senin Spin Levrek raporlarini özler olduk :)
    Bu arada yakında bende istanbuldan çupra raporlari açicam sanirim :p
    Egemin has Çipurası Halicimin denizine uğrar olmuş halen Şoktayim :D
    Rastgele.

17. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    okuma alumina 10-40 gr 2,40cm
    En İyi Avı:
    3850GR LEVREK- 47 cm LÜFERGİL- 58 cm zargana
    Volkan abi o ne balık öyle ya cidden.. afiyet olsun, ara sıra uğrasın böyle güzel şeyler oltanıza :)

bu arada istanbulda çipura lidaki fotoğrafları sosyal medya gruplarında dolanıyor ispari diyen de var karagöz diyende :D çiftlik mi patladı ne en güzel soru da bu ya :eek: :cool:

konuya dönecek olursak keyifli avlar Volkan abi

18. irfant

irfant irfan

Tebrikler ve teşekkürler Volkan, raporlarını keyifle okuyoruz.

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Emre, bende özledim gecenin ayazını yiyip, boş dönmeyi. :D
    Şaka bi yana, o süreç boş dönülse dahi bambaşka. Kendimi daha mutlu hissediyorum levrek avlarında. Çünkü sürecin tamamen içinde oluyorum, avlak seçimi, levrek disiplini, sahte seçimi hepsi bana ait oluyor. Başarı da tamamen avcıya ait oluyor, her aşamasıyla.

Mesela bu en iri çipurayı Serhat abi sahiplenecek oldu, neymiş? Yemleri o takmış. :laughing:

Haliçten çipura raporunu gördüm. Fotografı göremedim, boyutu ne bilmiyorum ama sevindirici bir haber. İnşaallah güzel çipura avlarınız olur. :)

:D :D :D

Çipura bayağı yaygın şekilde her yerden av veriyor. Öyle lüfer sürüsü gibi değil elbet ama yayılım gösterdiği alan çok genişledi sanırım.
    Bilmem denetimler daha iyi yapıldı eskiye nazaran, bilmem deniz temizliği sağlandı, bilmem mevsimsel değişiklikler etkili oldu.
    Bi ara Türkiye'nin tropik iklime geçtiğini belirten haberler izlemiştim yakın zaman önce. Su sıcaklıkları da değişiklik gösterecektir.
    Mesela bizim buralarda yakın zamana kadar hiç çıkmayan çatal kuyrukla tanıştık. Çipura eskiden daha güneyde daha iyi av verirdi, şimdi kuzeye doğru daha fazla yayılım gösterdi gibi.

Çanakkaleden bolca lüfer, çipura haberleri aldım. Çanakkale de olan çipura şartlar uygunsa neden boğazlara yürümesin ki? Bence mantık sınırları içinde.

Korkum o ki su sıcaklıkları yükselmeye devam ederse, bizim buralardaki levrek üreme alanları daha kuzeye kayacak. Çanakkale ve Tekirdağ önümüzdeki 10 sene içinde daha parlak dönemler geçirebilir diye akıl yürütüyorum.
    Elbet bu işin içindeki akademisyenlerin daha ayakları yere basan tezleri vardır.
    Keşke akademisyenler de olsa da onların fikirlerini okusak.

Daha kaliteli avcılık ve daha kaliteli bilgilere sandığımızdan çok daha ihtiyacımız var.

Nice güzel avların olsun. Teşekkür ederim. :)

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim İrfan abi, daha güzel avlar dilerim. :)