Güzelce Selimpaşa arası da yakın zamanlara kadar bol camgöz vardı. Cins olarak biraz daha grimsiydi sanırsam. Yemli oltalarımıza gelip iğneleri koparıp giderdi..
zaten dediginiz gibi ekseriyette mezgit tutarken geliyorlardi. biz bu mezgitleri 12_13 kulac derinlikte tutuyorduk ama hep ayni boy hic buyuklerini bulamadik. istavrit caparisini bile dibe indirip son 2_3 igneye yakaladigimiz olurdu. kostekleri de telefonun ahize kordonu gibi yaparlardi firildak gibi donup. bu mezgitlerin irileri nerededir acaba ? Bir fikriniz var mi ? Dipte camgoz varken de mezgitin yemlenip oltaua gelmeye devam etmesi de enteresan geliyor bana kacmiyorlar ya da sayica coklardi.
Tahminen aynı yerdedir. Ama irileri öyle çapariye filan gelmez. Gelirse de tahminen o çapari onu taşımaz, keser, koparır vs. gider. Boyları bir adam boyu kadar olabiliyor, öylelerini çok yakaladık. Ama bilhassa köpekbalığı için hazırlanmış müştemilat ile. Yem, mezgit. Zira mezgitler, mezgitten başka ne atsanız yiyecektir.
yok abi mezgitin irilerinden bahsetmiştim ben. Camgözleri zaten zokayla tutuyoduk normal yemli takımı koparıyordu. Ben mezgitlerin irilerini nerede bulabileceğimizi merak ettim çünkü tuttuklarımız neredeyse standart boydaydı ve günün her saati gündüz öğlen akşamüstü ne zaman gitsek bulabiliyorduk mezgiti.