macir_ertan 09.01.2008 sazlıbosna yemleme,mangal ve off-road macerası

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında dionysos tarafından paylaşıldı.

1. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    merhaba arkadaşlar bilgisayar özürlü olduğum için arasıra da olsa resim yükleme konusunda nazımızın geçtiği kadar arkadaşlardan yardım istiyorum;) gelelim hikayeye:10 ocak 2008 günü keşif amaçlı iki arkadaşımla beraber sazlı bosna gölüne gidip bu yaz geçen acımasız kuraklığın biraz da olsa yağan yağmur ve kardan sonra ne durumda olduğunu görmekti.tamamen kuruyan yerlerin su altında kalması hepimizi baya sevindirdi.akşamdan hazırladığım bir kova mısır karışımlı boiliyi de sabırsızlıkla balıklara atmayı planlamıştım ve amacıma ulaştım,geriye kalan sadece sağ kolumdaki ağrı oldu.mangal yapıldı balıkçılık hakkında koyu sohpetler yapıldı,anlarsınız ya ilerleyen zamanda kısa süreliğine de olsa memleketi bile kurtaracak kadar sohpet koyulaştı;) herşeyi toparladıktan sonra yıllardır balık tuttuğumuz yerlerde bu sefer bir off road yapalım dedik oyle ya fırsat bu fırsat belki bir daha böyle bir şansa erişemeyiz.sular tekrar dolduktan sonra ve herşey eski güzelliğine kavuştuğunda belki bu resimler hem tatlı hemde kötü ama birdaha zor ele geçecek bir anı olarak kalır dedik ve bastık gaza.önce gölün büyük bir kısmını eskiden su altında kalan bölümlerinden bir turladık baktık ilerliyoruz,daha sonra da hızımızı alamadık gölü baştan başa geçmeye kalktık(şaka)allahtan av tecrübelerimizden aracıma Hi-Lift kriko vardı imdadımıza o yetişti ve bizim iş makinasının altını besleyip o saplandığı yerden kurtardık.Arnavutköyde 4'cü yıkamacı kabul etti ancak arabayı yıkamayı.ertesi sabah vücudumda ağrımayan adale kalmamış ama değdi arasıra sessiz sessiz oltamın başında beklerken hep hayalini kurduğum ve yapmak istediğim şeyi yapmış oldum turnalara kaşık salladığım yerlerde ben gazlamış bata çıka adrenalin dolu bir başka heyecan yaşamıştım.ve sizlerle paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz ve bir kusurumuz da olmamıştır.ayrıca İlhan kardeşime beni kırmayıp konuyu açtığı için çok çok teşekkür ederim.herkese saygılarımı sunarım

2. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Super olmus. Balik avi paylasimimi yoksa Camel Trophy mi seyrediyorum diye bir ara duraksadim. Resimler aslinda gunu fazlasiyla anlatmis. Ertan Abimin de paylasimiyla hersey yerli yerine oturdu. O yemler sazanciligin ne buyuk bir ask oldugunu fazlasiyla kanitliyor.Bu sogukta bu yemleri alacaksin, o camurlara batacaksin, gidip sevgili sazanlari yemleyip geriye doneceksin.Doga ve balik aski bu degil de ne. Tebrik ediyorum ve paylasim icin tesekkur ediyorum, sayin Abim.

Yalniz bir soru..

Ya arabayi kurtaramasaydiniz.:D :D :D

3. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    valla Kağan biz de anlamadık kanımızdaki adrenalinden ve malum...'den çupralar bizi değil de midede biz çupraları zehirledik galiba;)

4. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    balıkları yemleme yaparken kendimi kaptırmışım bir de baktım ne göreyim ardımda kuzu sürüsü koyunun biri de daldırmış kafayı kovaya bizim yemleri yiyiyor,ona da nasipmiş kimbilir hayvancık o gününü parmak uçlarında geçirmiştir:D sevgili Hüseyin abim biz aracımızı neredeyse ihtilal olmadan ciddi ciddi hani süslü püslü asfalt jiplerinden olmadığı için doğuya askerin hizmetine göndermeyi düşünüyoruz gölün altında kalsa ne olacak;) balıklara barınak olur.zaten alüminyum kasa hiçbir yeri paslanmaz da çürümez de tatlı suda.baharda 200-250 metre çelik halatı bağladık mı traktürün arkasına olduğu gibi çıkarır gölün dibinden arabada elektronik namına birşey yok kurudu mu bas marşa yürü:D gözlerinden öpüyorum sevgili kardeşim.

Son düzenleme: 12 Ocak 2008
  5. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Sabri farkındamısın mısır kavanozlarına iyice baktın mı bilmem;)kapaklarının hepsi içine çekik kaynatıp ayrıca konserve ettim hepsini ki dayanıklı olsun diye. hepsi de özel koku maddeleri ile kaynatılmış yemciden alma tane mısır.bu kavanozlardan şimdilik 25 tane yaptım konserve edilmiştir hepsi yani 1-1.5 sene dayanıklıdır diyebilirim.

not:arkadaşlar özel koku maddelerimin birini ve en önemlisini açıklamak isterim akvaryumcularda satılan balık yemleri vardır ya preslenmiş karbon kağıdı gibi kırmızı,sarı ve yeşil renktedirler hani biraz ağır kokusu vardır ve akvaryuma attığınızda deli gibi saldırır ya tatlısu balıkları he...işte ondan;) ama çeşitleri var o yemlerin de balıklarına göre bunu da çok iyi bilmek lazım.bu tür yemleri alırken sıradan bir akvaryumcuya gitmemiz maddi açıdan bize pahalıya maal olabilir,en iyisi bu gibi malzemelerin toptan satıldığı yerlerdir.çünkü orada ambalajlanmamış halde büyük kaplarda olduğu için daha ucuz oluyor;)

6. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Burman

Macir abim eline ayağına sağlık.Çok güzel gün olmuş.Aytekin abimdende aldım ben sağolasın tekrar.Yemlediğin yeri sormuyorum nasıl olsa peşine takılcam sezonda :)

7. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub

ertan abi kaynatıp da konserve yapılan mısırdan hayır gelmez ne iğneye yem olur ne de yemlemek için sebebi de kaynamış mısır avda kulanılınca çok çabuk siyahlaşıyor bu da balığın yemi bulmasını zorlaştırıyor
    30 dakikada bir yem değiştiririm dersen o da olmaz bu sefer at çıkar at çıkardan dolayı balık ürker bu da balığı yemden uzaklatırır

8. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    eyvallah Sabricim :D hiç de siyahlaşmıyor bu hazırladığım mısır kavanozları en az 15 gün önceydi.bilmem benimkiler sapsarı:) bu hazırladığım malzemeler av için değildi zaten sadece av mevsimi açılana kadar su kenarına gittiğimde elimde hazır birşeyler olması için,çocuklara eli boş gitmeyeyim diye;) kim alabilir yumruk büyüklüğündeki av mısırını 15 ytl'ye ayrıca,bana en az bir kova lazım oluyor her gittiğimde Oooo..o;)

9. balikci

balikci

Ertan abi, uzun zamandır böyle yemleme fotoğrafları gelmiyordu, yeni sezonda en iri sazanları senin raporlarında göreceğimiz kesin ;)

Ayrıca off-road macerasıda çok güzel, kendimi biran yanınızda zannettim. :)

Selamlar.

10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    ertan tebrikler abi güzel bir gün geçirmişsiniz ve bir okadarda zor olan görevi yerine getirmişsin resimlerine msn de bakmıştım ama konusuda eklenince daha yakışıklı olmuş bu arada merak ettim o çipuralar ben olmadan buğazından nasıl geçti şaka şaka afiyet olsun abimize bu arada ilhan kardeş sende bu güzel konuyu başlattığın için sağol varol:)

Son düzenleme: 17 Ocak 2008
  11. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
    Maceraya bak be.. Harika olmuş.

12. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Asıl macera yakında İbrahim Devlet Malzeme Ofisinden emekli olan bu 92model uzun şase,manda difrensiyal boğa sorunsuz olarak bana çok hizmet etti :) söz verdiğim çok sevdiğim bir avcı arkadaşıma satıp,kısmetse yakında bu efsanenin aynısının2006 Td5 ve özzellikle:D kısa şasesini almayı düşünüyorum artık onunla balık raporlarımı paylaşmak ve yine keçinin bile geçemediği yerlerden yol almak istiyorumidk