makina yağlama için yardım

Konu, 'Makineler' kısmında eminertürk tarafından paylaşıldı.

1. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Emin hiç penn makina kullanmadım, eğer üst sınıf bir makinaysa, açtığında açmadan önce nerede olduğunu kestiremeyeceğin parçalar dökülebilir bir ihtimal. Yoksa al eline bir yıldız tornavida yandan aç, kolay iş... Elimde 10 civarı makina var, sadece 1 tanesi beni zorladı, elinde dandikten bir makina varsa önce onu aç, içini incele, sonra o bilgiyle penn e girişirsin. Açarken yavaşça aç ki pul, yay vs nerede, dökmeden görebilesin... Sanayi falan abartma, o kadar değil :D

Gıcırdama, tıkırdama falan yoksa açmasan da olur. Misina sarım bilyasına ve kafayı çıkartıp mile ince yağ sür tamamdır.

2. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Kaan abi makina bu

http://www.cabelas.com/cabelas/en/t...&parentType=index&indexId=cat20333&hasJS=true
    kullanırken içinden kedi mırıltısı gibi hafif bi ses geliyor sanırsam dişliler yağsızlıktan yapıyor aslında çanakkaledeki iyi malzeme dükkanlarında biri bakım yapıyoruz demişti ama güvenilir mi onuda bilmiyorum bu gidişle gözü karartıp ben kendim açacam gibi duruyor
    hadi hayırlısı...

3. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    İçini aç balata spreyi ile temizle tekrar yağla. Bu arada dişli aşınma yüzeylerini kontrol et dişliler dengesiz basmışsa ayarsızlık söz konusu.

4. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Emin bey gözünüz o kadar korkmasın genelde yapı aynıdır. Kolu çıkartın kapağı açın dişlileri dağımanıza gerek yok kaan beyin dediği gibi temizleyip yağlayın. WÜRTH ün ürünü de 20 tl lik bişey küçük tüpleri var. Uzun bir süre işinizi görür.

5. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    çok teşekkürler Murat abi biara hırdavatçıya uğrasam iyi olacak bu işi bi an önce halledeyim kafam rahatlasın
    tekrar teşekkürler

6. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sn.Murat bey makinacılığınızı başarılı bulduğumu söylemek istiyorum.Tarzımız ve kullandığımız malzemeler hemen hemen aynı.Kolay gelsin.

7. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Konu Güncel.

Bu aralar popüler olan çok faydalı bilgiler var .

İsmail Abi : şimdi Sanayideki hırdavatcıya "WÜRTH sabesto HHS 2000" almaya gidiyorum.Öneri için teşekkürler.

8. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
  9. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sn.Tarcan cancağızım,HHS gres beyaz olanından da almayı unutma.
    Selenia Tutela yağında da yapışkanlığı çok güzel,bunuda al sakın unutma.

10. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Not aldım İsmail ağabey ,
    Bizim buradaki sanayii de yok, baktım az önce , akşam bauhouse'ye bakacağım.

Altından daha değerli bilgiler vermişsin . Çok teşekkür ederim.

11. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Saygıdeğer İsmail Bey...

verdiğiniz çok değerli bilgi ve tecrübeleriniz için yürekten teşekkür ederim... Allah sizede aynı güzellikte keyifli balık avları nasip etsin....

Dün akşam hırdavatçıları dolaşırken Würth HHS LUBE dişli yağı bulabildim. HHS 2000 yoktu. bu yağ dişli ve rulman için üretilmiş.. Acebe bizim makinelerimizde bu yağ uygun olur mu?

Yukarıdaki yazılanları okuyunca zihnim biraz kaşıştı... Würth HHS Beyaz gres ve HHS 2000 gresleri karışım mı yapmamız gerek.. nasıl bir uygulama yapmamız gerektiğini de yazarsanız ben dahil hepimizin hayır duasını alırsınız...

En güzel gileklerimle...

selamlar..

12. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sn.Levent kardeşim onure eden sözlerine bende teşekkür ederim.

HHS Lube yağının akışkanlığı fazladır.Makinayı aşağıya doğru eğdiğinizde yağıda aşağıya iner gerekli yerlerde yağ olmaz.Ama HHS 2000 yağı gres sınıfından olduğundan yapışkanlığı tamdır.Ayrıca teknik bir terim ama yinede söyleyeyim VİSKOZİTE denen bir olayı vardır.Yani yapıştığı yerde en fazla incelebildiği bir film şeklindeki haliyle yırtılmama ve kayganlığını muhafaza olayıdır.Makina yüke bindiğinde lube pek faydalı olamaz.Ama HHS gres (beyaz) ve HHS 2000 gres sınıfından olduğundan yapıştığı yerden kopmaz ve film tabakası yırtılmaz.Böylelikle sürtünen iki parçanın birbirine değmesini önleyip kayarak çalışmasını sağlar.Yani aşınma ve zorlanıp kazımayı önler.Ben iki gresi de karıştırıyorum.Çünkü özelliklerini arttırıyorum.Hatta vazelin ve yapışkanlığı had safhada olan Selenia Tutela da katıyorum.Bir ara Mercedes otomobillerde Selenia yağları kullanmayı şart koşuyordu.Selenia yağı da mükemmeldir.Aşağı yukarı 3 yağdan da eşit miktarda katıyorum makinalarıma.Eğer bu karışımdan parmağınıza bulaşırsa iki veya üç deterjanla yıkamadan sonra çıkıyor elinizden.Çok sağlam tutunuyor bulaştığı yere.

13. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Emin kardeşim gerçekten önemli bir konuyu açmışsın, tüm yorumları keyifle okudum. özellikle İsmail abinin tavsiyeleri hepimizin işine yarayacak eminim.

Son gidişimde Shimano Nexave 2500 FB makinemde atçek sırasında bir mırıltı gelmeye başladı. birkaç kişiye sordum, shimanoları yağlamana gerek yok, kendi yağı bozulmaz dediler, kimisi yağlamayı 6 ayda bir yap diyor, shimano nexave hakkında bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilir mi?

yada hs2000 ile yağlayım mı? bir de bu makinede bakım deliği yok, gövdesinden vidalarla mı açmam gerekir?

üstadlardan yardım bekliyorum..

14. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sn.Baybora kardeşim,ilk Shımanomu aldığımda Würth yağlarına başladım.Shimano makinalarına yağlama vidalı deliği yapıyor.Eğer seninkinde yağlama deliği yok ise kapak açmalısın.Zaten fabrikasyon yağlamayı değdi değmedi şeklinde yağı kıskanarak en az koymaya çalışıyorlar.İşte bu yüzden hangi marka olursa olsun makinayı av bayiimden alır almaz evimde hemen açıp gerekli bakımı yapıp öyle kullanıyorum.İnanın dostlarım hala 40 yıllık şekspir 2711 modeli makinam şıkır şıkır çalışıyor.Hep söylemekten dilimde tüy bitti ama duyulmuyor herhalde makinaların en çok bakım gereken yeri misina saran minik v kanallı makarasının en çok 5 günde bir yağlanması gerekiyor.Bana tamir ve bakıma gelen makinaların % 90 'ınında o minik misina klavuz arızası oluyor.Hiç bir yağ bulamadınızsa arabanızın yağ çubuğunu çekip oraya yağ damlatın.
    Bölgenizde mutlaka Würth'ün temsilciliğini yapan vardır internetten bulursunuz.Bir tüp Würth ile 30-40 makinaya bakım yapıyorum.Size ise yıllarca gider.Kolay gelsin kardeşler.

Unuttum kusuruma bakmayın dedelik işte,Würth ile sezonda bir yağlama (senede bir) yapıyorum.

Son düzenleme: 31 Mart 2011
  15. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Saygıdeğer İsmail Bey..

Ayrıntılı ve açıklayıcı anlatımınız için yürekten teşekkür ederim....
    ÇOK ÇOK SAĞOLUN...

en güzel dileklerimle....

selamlar...

16. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Birşey değil kardeşim.Kafamdaki demlenmiş mesleki bilgilerim bunlar.İnanın zevk alıyorum sizlerle paylaşmaktan.Tahtalı köyemi götüreceğim onları işinize yarasın.

Son düzenleme: 31 Mart 2011
  17. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    İsmail Ağabeyim

Sizin meslek nedir acaba?

18. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Üstadım saygı ve selamlarımla.. ilgine çok teşekkür ederim,

hemen bugün yağı alıp akşam yağlamaya girişiyorum..

19. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sn.Tarcan kardeşim,benim mesleğim makina teknisyeniyim.Eski sanat okullarından.Mezunuyetimden 5-6 yıl öncesine kadar yedek subaylık veriliyordu bize.Reno oto fabrikasında kalıp ve aparat bölümünde 10 yıl.Çimento sanayiinde 20 yıl makina imalat müdürlüğü yaptım.Ek iş olarak Istanbul Ramide 15 yıl taksicilik,Gaziosmanpaşada 15 yılda minibüsçülük yaptım.İki üniversitelimi kızanlarımı ek işle okuttum.Şimdi ise Koceli Gölcük FUZULİ İŞLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE çalışıyorum.Anlayacağın emekliyim.Hani bizim Trakyada bir söz vardır adam kocayınca ya öküz baktırırlar,ya da torun misali şimdi torun bakıyoruz.Allahım cümle kardeşlerime bu mutlu günlerin güzelliklerini göstersin.

20. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Çok haraketli bir hayat olmuş ağabey.

"Bu kadar derin bilgilerin bir kaynağı olmalı" diye düşündüm , o yüzden sormuştum.

Sağolasın.