Baybora abi saolasın hhs 2000 edindim bende elimden geldiği kadar yaptım bakımı ama galiba bütün dişli çarkların çıkarılıp tiner ile silinip tekrar yağlanması gerekiyor bunu yapacak işi bilen bir kişi arıyorum bulabilirmiyim pek ümidim yok. sonuçlardan birbirimiz haberdar edelim saygılarımla
Sn.Emin cancağızım,makina temizliğinde sakın ola ki tiner veya benzin kullanmayınız.Yine Würth 'ün balata temizleyicisi var.Onunla temizleyin. Ben ufak bir sütlaç kasesinin içine koyduğum parçaların üzerine balata temizleyicisi sıkıp eski diş fırçasıyla fırçalıyorum.Birkaç dakika sonra yeni gibi oluyor. Bu gidişle Würth bana fahri konsolosluk pardon fahri satış temsilciliği verecek anlaşılan.
Mazotun temizlik için herhangi bir zararını görmedim.Parçaları küçük bir tasın içine koy.Mazotu örtmece doldur.Bir gece kalsın.Sonra eski bir diş fırçasıyla fırçala.Kuruyup kabuklaşmış eski gresleri çözmekte zorlanabilirsin.Biraz daha fazla fırçalaman gerekir.
İlk denememde benzin kullanmıştım ama makinenin boyasına zarar verdi. Şimdi mazot kullanıyorum tabii yinede makinenin kasasına temas ettirmiyorum ne olur ne olmaz diye. Çok teşekkürler bilgiler için.
Birol merhaba, Mazot kullanabilirsin, İsmail ustam belirtmiş. Diş fırçası veya kesme boya fırçası (parmak kalınlığında) ile ovalarsın yıkadığın parçaları bir bez parçasında emdirip kurularsın. Makine içine şu malzemelerle de ön temizlik yapabilirsin. würth multiclean veya philips 390 ics http://www.wurth.com.tr/images/katalog/pdf/05_0130.pdf Kolay gelsin.
Teşekkürler Seyfi Bey. Aynen dediğiniz gibi mazotta bekletip fırçayla temizledikten sonra kurutuyorum. Sonrada Shimano makine gres ve yağı ilede gerekli yerleri yağladıktan sonra kapatıyorum makineyi. Bu yağlarım bitince bende würth ü deneyeceğim.
Kamışları bu arada unutuyoruz sanki. Yüksük (halka, fuji, fincan) tutucuların metal kısımlarını, çok hafiften sıvı gres sprey ile yağlarsak sonradan oluşacak sıkıntıları önlemiş oluruz. Tabi her tuzlu su av kullanımından sonra kamışı tatlı su ile komple yıkıyoruz.
İsmail Bey tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler. Size bir sorum olacak. Sizce Winkel silikonlu gres yağı dişlileri yağlamak için doğru tercih olabilir mi ?
Sn.Emir kardeşim Winkel'i ilk defa duydum. Benim mesleki prensibim şudur...:Bir ürün çıktığında kullanıp sonuçlarını dikkatlice incelerim.Kısa,orta ve uzun vadede sonuçlarını kafama yazarım.Sınıfı geçerse onu hep kullanır veya dostlarıma da tavsiye ederim.Würth kendini kanıtlamış bir markadır diye ürünlerini kullanıp sonuçlarını sıkı bir gözleme tabi tuttum.Sınıfı geçti kardeşim.Yarım kiloluk bir tübü de 15-20 Tl.cıvarı bir para olduğundan külfeti olmamaktadır.Üc bej makinası olan bir amatör balıkçıyı bej altı yıl idare eder.Amerikayı yeniden keşfe gerek yok anlayacağın kardeşim.
Kamışlar için de önerim şudur dostlarım.Kamışı av bayiimden alır almaz eve gelip şeffaf tırnak cilası fincanlarına sürüyorum.Yinede av dönüşü tatlı suya tutuyorum hiç sorunum kalmıyor.Bilginize dostlarım.
benim oltacının elinde gördüm tamirata gelen makinaları bununla yağlıyordu o ne dedim ,yağlamada 1 numara dedi (TUTELA 6 in 1)traş köğü büyüklüğünde sıvı yağ,tek kelime ile mükemmel incecik te bir cubuğu en arkalara girebilmek için içim rahat valla oynayan oynamayan rulman ,mulman ne varsa inannın makinadanın ciğerlerine sızıyo hani diyoruz ya tuzlu su dur işte elden ,melden makinaya bulaşıyo siliyoruz ama gözden kaçan noktalara bu yağ ajan gibi sızıyor ,bende salina 10000 makina var her gidişte ve dönüşte istisnasız üşenmeden yağlarım şıkır şıkır ,yani dediğim gibi bu yağı şiddetle tavsiye ederim internette var örnekleri araştırıp bakabilirsiniz