Bu tezi senden ve birkaç kişiden sürekli duyuyorum; bu hem fizik kurallarına, hem matematiğe aykırı; yani maddenin tabiatına da aykırı diyebiliriz... Ancak çift devirli makinalarda devir düşürdüğünde böyle olabilir; başka türlü asla... Aksini iddia ediyor isen bilimsel olarak ispata davet ediyorum...
Eğer böyle bir teknoloji geliştirilmişse, özellikle ağır iş makinalarına bu sistemi monte etmek gerekir. Damperli bir kamyona 20 ton mu yükleyeceksin, at 60 ton yükü ve vur rampaya. Yeteri kadar hafiflemedi mi, 100 ton yaparsın yükü. gibi bir şey olsa gerek. Dozerler ve kepçeler sırada bekliyor. Neyse, Serdar mutlak bilimsel olarak açıklar. Bakarsın yeni bir teknolojinin patentinin sahibi oluruz '' Balıkavı.Net '' olarak.
Valla haluk abi, bilimselini filan bilmem. Bilirim de, açıklayacak halde değilim şu an. Takarsın 180 gr kurşun. Atarsın, çekersin. Birden kamış ağırlaşır, makine hafifler. boş kurşunla çektiğinden daha hafif çekersin bildiğin. Ters gelir, alışmışsındır, makinenin ağrılığından ne tuttuğunu (poşet, postal, prezervatif, bazen de balık..) anlamaya. Ama acayip şekilde, yük bindimi, hafifler makine. Denemesi basit. Buyur gel, her zaman bekleriz. Evet, akla ziyan gibi, ama daiwa kullanan, bilhassa emcast ve üstü kullanan herkes, bu fenomene şahittir.
Senin henüz çarpma bölme yapmayı bile anlamadığını biliyoruz tevfik abi, o yüzden anlatmak zor olacak sana. Ama belki anlayan anlar. Şimdi, üç leğen alıyoruz. Birine soğuk, birine nerdeyse yakacak kadar sıcak, sonuncuya ılık su koyuyoruz. Sağ dirseğimizi soğuk, sol dirseğimizi sıcak olana daldırıp, biraz bekliyoruz. Sonra her ikisini birden ılık leğene sokuyoruz. bu anda, sağ dirseğimiz acayip sıcak, sol dirseğimiz ise acayip soğuk hisseder. İşte insan hisleri. Sonra, elimize bir kamış ve daiwa makine alıyoruz. Çekerken balık, hem sağlam bir balık binsin diye bekliyoruz. Bu sırada, kamışı mesela sağ elimiz tutuyor. Makineyi sol elimiz çeviriyor. Balık binince, biz kamışla yükleniyoruz. Kamış misliyle ağırlaşıyor ve çekmek için tüm kaslarımız devreye giriyor. İşte o anda, daiwa makina kasmadığı için, o haddinden çok kasılan kaslarımıza tüy gibi geliyor. Ve bizde, "yahu bu alet, yük binince hafifliyor, nasıl iş bu" diye hayretle temaşa ediyoruz. Elbette bunu şimanov kullanıcısı olan bahtsız balıkçılar, hiç yaşamadığı için, garip geliyor, bu da işte o leğendeki su meselesi oluyor. Kısaca, tamamen insan algı sisteminin bir sonucu. Ama balık binince (tamam, denizde yüzen başıboş bir koltukta olabilir, sorun değil) makinenin çok daha kolay sarılması, cidden hoş bir duygu ki, makineye olan güveninizi katlıyor. Bu da sizi daha iyi bir balıkçı olmaya güdülüyor. Yaşamak istiyorsan, döküntü şimanovlardan kurtul, bir tane emblem, saltiga filan al, kafi.
1/4 mü ? 4/1 mi ? Pas geçtin, pardon, takdim tehir olmuş vs. demedin. Eh, sende benden aşağı değilmişsin hesap konusunda. Yahu Serdar, o leğenle banyo yapma devirleri çoktaaaaan geçti. Sen hala leğende mi............. Gel Ç.Palasın kaplıcasına götüreyim seni. hihi Havuzu da var. Deneyi orada yaparız. Bak hala döküntü vs. diyor, sonra da '' Ha şaaa ben böyle şeyler demem.'' diyorsun. Tezin, fizik kanunlarını alt üst edecek boyutlarda. :thumb: Bak, ben Daiwalara kötü dediğim baki mi ? Çünkü kötü değiller,, döküntü değiller. :thumb: Av alanım neye el veriyorsa, onu kullanırım.
Daiwa'da kullandım ben böyle bir his alamadım; son test ettiğim makina QD 45... Şu oluyor yani... https://www.google.com.tr/search?q=...eel%2F13-tournament-surf-45-45qd.html;550;403 Bunlardan kırmızı renk barındıran... Boş ve yüklü olarak çektim; bahsettiğin hissi yaşayamadım... Tibet'e falan gitmem gerek herhalde bunun için...
Tibet'te ne işin var yaaa? Tarabya'ya git, kafi gelir. Orada bolca bu olayı yaşayan var, öğretsinler sana.
Töbe töbeee.. Açık ve net söylüyoruz. git, Tarabya bir hadi olsun iki IETT mesafesi. Ha, mesafe sorun değilse, yazda geldi, buyur buraya gel olmadı. Git diyoruz, ayağının dibinde diyoruz, gözünle gör diyoruz. Ama kime diyoruz, kafanı malum çamura sokmuşsun, görmedğin gibi duymakta istemiyorsun.
Denemediğim birşey değil; ancak öyle sizin gibi hissedebilmek için Budist rahiplerin o mistik eğitimlerinden almak gerek sanrım; anca o şekilde hissettiklerinizi hissedebilirim herhalde...
Eşek ve hoşaf gibi konularda güzel atasözlerimiz vardır. Bilirsin di mi? Size aritmetik öğretmek, fizik öğretmek neyse de, bir de türkçe dersleri vermek bayar artık.
Orada bir tek "ı" yı atlamışım; onun dışında Türkçe ile ilgili bir sorun göremiyorum ben; bununla birlikte "türkçe" Türkçe diye yazılır ders vermeden önce iğneyi kendine...
Haluk bey, Aritmetik kadar, Türkçe ve imla klavuzu da, bir o kadar önemlidir. '' T '' olması gerekirken '' t '' yaptıysan, Eylül'de görüşelim derler di. Hele ki, 4/1 yerine 1/4 yaptıysan, direk sınıfta çaktın demektir. Müzik dersinden bile ikmale kalmış biri olarak, deneyimlerim tecrübelerle sabittir.
merhaba,makineyi at-çek için kullanacaksanız,izmir-çağlar av da mitcell avocat ıı 40 lı makine indirimde.130-140 civarı olan fiyat 90 tl.ben aldım 1-2 kez kullandım.şimdilik sorun yok.isterseniz bir inceleyin.
Yorumunuzu yeni görüyorum.Öneri için teşekkürler. Bu arada makineyi Daiwa Triforce S 300 E , kamışı Shakespeare Omni 240 cm 10-30 gr aldım...