Marmaranın saklı mercanları

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında marmarasinariti tarafından paylaşıldı.

1. kayit

kayit Şenol Aslan

Fangri mercan en kıymetlisi demişsiniz, diğer mercanlardan daha fazla büyüyebildiği için mi, yoksa tad olarak daha lezzetli olduğu için mi öyle yazdınız ?[/QUOTE]

Kesinlikle tad olarak çok üstündür.Tebrikler,ben Izmir li olarak bu büyüklükte fangri yakalamadım henüz.

2. marmarasinariti

marmarasinariti Tuncay Kuşcu

Çok teşekkürler

çok saolun, teşekkür ederim

Bunu duymak beni heyecanlandırdı :) çünkü daha önce fangri olmayan mercanları mangalda yaptım ve balığın çok yağsız ve sık bir eti olduğunu gördüm! Buradan yola çıkarak kızartmasının daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Buğlaması nasıl olur hiöbir fikrim yok!?

3. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Tebrikler. Azmin, sabrın, inatın ve en önemlisi inanmanın faydaları diyebiliriz. Tabi balık tutmaya gidiyorum demek yetmiyor. Hangi balığı, hangi takımla, hangi yemle, hangi derinlikte ve daha bir çok tecrübe edilmiş unsuruda dikkate alarak yapılan bir çalışma. Sonuçta yinede balık garanti değil. Ancak salla parti yapılan gelişi güzel avlara aranla yüzdesi fazla olacak bir av söz konusudur.

Marmara denizi bu bölgede yaşayan bizler için artık ölü bir deniz, istavrit ve mezgitten başka balığı olmayan bir avlak. Fakat yukarıda bahsettiğim bir çok unsuru taşıyan arkadaşlar biliyorumki egede olabilen tüm balıkları marmara denizinde de yakalamıştır.

Geçen sene tam da bu ayda ve hemen sonrasında izmit körfezinde mera ismi vermeyeceğim, bir hafta içinde mercan, çupra, levrek, kragöz, sargoz, eşkine, minekop ve finaldede büyük süpriz 2 kg civarında bir sinarit yakaladım. Bu kadar kısa bir sürede yıllarca gittiğim ege denizinin çeşitli yerlerinde bu tarz av yapamadım.

Yani kısıtlıda olsa marmara her balığı barındırıyor.

Önemli olan bu meraları talan etmemek. Saklamakta ve gizlemekte fayda var.

4. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Ooof yeter ya!!! Yine lafı tersten anlama vakası, sen gizle hocam gizle sadece sen tut kralı tutamasın. Kudurt milleti tek balıkçı sen ol.

Yahu bu arkadaş merayı açık açık yazmışmı? HAYIRR. Eee o zaman?? Bende zaten usturuplu yazdığı ama "sen ve senin gibiler" tarzında ketumluk yapmadığı için tebrik ettim.

Adam noktası noktasına anlatmışmı? CEVAP: HAYIIIIIRRRRRR ama ne yapmış "silivri demiş 70 metreler demiş" bak ne güzel işte, kimseyede "MERAYI" açık etmemiş ama aynı zamanda aynı balıklardan yakalamak isteyen varsa onlarada bir umut vermiş. BRAVO KERE BRAVO, TEBRİKLER KERE TEBRİKLER!!!!!!!!!