Tebrikler. Azmin, sabrın, inatın ve en önemlisi inanmanın faydaları diyebiliriz. Tabi balık tutmaya gidiyorum demek yetmiyor. Hangi balığı, hangi takımla, hangi yemle, hangi derinlikte ve daha bir çok tecrübe edilmiş unsuruda dikkate alarak yapılan bir çalışma. Sonuçta yinede balık garanti değil. Ancak salla parti yapılan gelişi güzel avlara aranla yüzdesi fazla olacak bir av söz konusudur.
Marmara denizi bu bölgede yaşayan bizler için artık ölü bir deniz, istavrit ve mezgitten başka balığı olmayan bir avlak. Fakat yukarıda bahsettiğim bir çok unsuru taşıyan arkadaşlar biliyorumki egede olabilen tüm balıkları marmara denizinde de yakalamıştır.
Geçen sene tam da bu ayda ve hemen sonrasında izmit körfezinde mera ismi vermeyeceğim, bir hafta içinde mercan, çupra, levrek, kragöz, sargoz, eşkine, minekop ve finaldede büyük süpriz 2 kg civarında bir sinarit yakaladım. Bu kadar kısa bir sürede yıllarca gittiğim ege denizinin çeşitli yerlerinde bu tarz av yapamadım.
Yani kısıtlıda olsa marmara her balığı barındırıyor.
Önemli olan bu meraları talan etmemek. Saklamakta ve gizlemekte fayda var.