bende geçen bir tane aldım.denedim ama yalpayalayarak(sol tarafa ağırlıklı) geliyordu.değiştirdim yine aynısını yaptı..iade ettim.başka biryerde baktım,bilyeler sıkışıyor gibi geldi.burda bilye sıkışması sorunu okumuştum.onlara da güvenip alamadım....bilye sıkışm olayaı varmı yok mu belli değil daha...???
Malzemeciye gittiğin zaman birkaç tanesini alıp salladığında,bazılarının bilyalarının sıkıştığını bazılarının da sıkışmadığını kendiniz göreceksiniz.Yani bazıların da sıkışma problemi var...
hay allah ben de 2 saat önce hisarönünden Rapala Max Rap fayu modeli aldım. şimdi elimde sallayıp duruyorum. biraz sert sallayınca arada bir sıkışıyo bilyalar(((. dükkanda denememiştim.
bu videodaki maxrap'ın kırmızı altlı mavi renkli modeli levrekte işe yarar mı? yada hangi türlerde işe yarar? bende almıştım hiç denememiştim bilyalarını sallama kısmını. bi deneyeyim bakalım takılıyor mu diye.
evet denedim ilk başta çok güzeldi sonra sert salladım ses kesildi yani bilyalar takıldı. sonra tekrar çıkarttım sallarken ama sorun olur sert sallamak.sonuçta kamçılarken takılabilir.
Zaman zaman sıkışma yapıp takılıyor,ve yüzüşünü direkt etkiliyor.Bu hafta dikkat ettim bazı atışlarda kafa aşağıda geliyor tabiiki aksiyonu çok bozuyor...
alalı 1 haftayı az gectı ama daha kullanmamıştım spin kamışım olmadığı için.şimdi forumda görünce denedim takılıyor. acaba değiştirirler mi ki? alamatradan almıştım izmirden net üzerinden bide kargo parası ver 7lira
ben bu sıkışma problemi dediğiniz işi anladım balığı sallama yönünüze bağlı kafası yukarda yada baş aşağı sallayın birinde çok rahat birinde sıkıştığını görüceksiniz..
Yeni aldığım Green Flake modelinde önde sıkışma oluyor. Ama bana göre bu normal. Atış sırasında zaten bilyalar o ani hareketle arka bölüme geçiyor. Ve çekerkende kolaylıkla ön tarafa geliyor ve ön tarafta hafif sıkışarak o bölümde kalıyor. Sıkışma derken sizdede bu şekildemi bilmiyorum.
sahteyi elinle hafif sallandınmı şangur şungur bilye sesi gelmiyor,çıkan ses az,biraz kuvvetli salla bilyeler bir birin den sıkıştığı yerden kurtuluyor gerçek şangur sesi o zaman duyuluyor,
Şimdi bu sıkışma olayı ile ilgili olarak diyebilirizki sahteden gerekli verimi ve etkimiz sonucu oluşturacağı aksiyonu eksik yapacak yada yapamayacak.Buda kandırıcılığı negatif yönde etkileyecek...E kısacası bu sahteler boşuna alınmış birer fiasko diyebilirmiyiz.Çünkü bendede var birtane.Arada torpido gibi döne döne geliyor....
Kesinlikle hayır Muharrem.. Max rapler iş yaptıgını kısa sürede kanıtlamış ve şişirme değil gerçekten çalışan sahteler. hele o kamışla ani çekmelerdeki yemleniyor gibi aşagıya inmesi yokmu çok samimiyim birçok sahtede görmedim ben bunu.. Bence çok farklı ve özel sahteler..
bu video da 1ci dk dan sonraki yapılan çekiş tekniği,içindeki bilyeleri hareketlendirir düşüncesindeyim,normal diğer rapalalarda böyle bilye sıkışması nadir görülüyor,bence bu teknik bu max rap için yerinde bir uygulama, http://www.youtube.com/watch?v=Oa7gPetAO4I
Aynen Sevgili Hemşerim.. Çok abartılı olmasınada gerek yok hafif bi çarptırmayla bunu yaptırabiliyoruz max rapimize..
kefal benzeri max rap var kodunu unutdum şimdi,sırtı siyahımsı olan ,hani şu yan yan gelen baktım baktım bunun karın yapısı wtd aksiyonu için uygun dedim,yan yan geleceğine düz gelsin dedim ve gagasını kestim az önce merada wdt aksiyonu ile denedim,river98 gibi kıvrak yüzmesede yinede wdt aksiyonu yapılabiliniyor, yahut kamışın ucuna yan yatırıp,geriye doğru kısa hamleler ile,çek sar, çek sar,wtd aksiyonu yapıyor,yani diğer değişle, direksiyonu bir sağa bir sola kırarak geliyor yan yan yüzen maxrap sahiplerine duyrulur,ben o sahteyi gözden çıkmıştım zaten,şuan eski haline göre daha güzel yüzüyor
Bahsettiğin FS ( Flake Silver ) Bu arada buluşun,max rap camiasında devrim yaratacak nitelikte,iyi düşünmüşsün
vallah nasıl deyim öyle yan yan gelmesi canımı sıktı baktım karın yapısı düz,dedim bu wtd aksiyonu ile çalışır galiba zaten çantada yan gelip yatıyordu bu sorunu yüzün den bende gagasını kestim diğer maxraplar da yan yan yüzme sorunu yok sırf bu model de çıktı